pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

semmy

#26 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by semmy »

ih pa takvu trenerku bas trazim...imam cipele i tasnu crvenu a nikako da nadjem sta crveno prosarano....bit cu pravo moderna u gradu... :D
i te prostirke su guba cool, takva mi boja treba nit je smejda nit je zelena nit zuta...taman da se ne vidi kad mi dijete u cipelama zagazi po hodniku :D p acu ga manje opominjat da ne hoda u tenam kroz kucu...ove zute na njima se sve vidi...al kod mene ti je jaka zuta u oci bode :D
idia

#27 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by idia »

arslanica wrote:fakat bi trebali otvoriti novu temu ... "odgovaramo na pitanja @d2" ... sali samo na njegova pitanja da se odgovara ... :D :D :D
time necemo dobiti nista jer ce tema postati veliki buckuris.. dajte covjeku podforum!!!
:D :D :D
mojgrad

#28 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by mojgrad »

Stavljas puno deterdzenta, ne ispere ti masina dobro. U tom slucaju kad vidis da ima tragova na odjeci ponovo ubaci ves u masinu i okreni jos jedno ispiranje.
chuchumbamayumbe

#29 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by chuchumbamayumbe »

d2 wrote:evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne :)

kada operem tamne stvari u ves masini primjetim tragove deterdzenta na majicama, zanima me u cemu je problem, deterdzent nije kvalitetan ili trebam eventualno ukljuciti neko dodatno ispiranje...

hvala !
Ja sam domachin, kod mene zena pere gache i charape, neJma nikakijeh fleka, ali ne znam u cemu je tajna njenog uspjeha.
8-)
Kenjam.
:D
sheilak

#30 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by sheilak »

d2 postavlja super pitanja na koja bih i ja htjela znati odgovore :-D

hvala d2.

moje pitanje:

da li je ucestalo koristenje Domestosa stetno? Ja ga zaista dosta koristim, ali sam cula da je stetan i da bakterije pstaju rezistentne. Ako jeste, da li postoji neko prirodno , ucinkovito sredstvo za dezinfekciju? Sta vi koristite?
Last edited by sheilak on 10/10/2008 15:51, edited 1 time in total.
life_oh_life

#31 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by life_oh_life »

d2 wrote:
life_oh_life wrote: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)
Sretno !!! (nije mi drago kad imas problema sa prostirkama, masinom i sl. al sta cu, svaku tvoju temu ovog tipa oplacem od smijeha)

nije ni meni vala drago sto mi je pola stvari po kuci nekih cudnih boja :lol: al vjezba cini majstora, svaki dan sve vise napredujem, evo i rerna sija iznutra od proslog vikenda - kako koristim cilit BANG, BANG I PRLJAVSTINE NESTAJU ! :lol: :lol: :lol:

zivjeli ! :D
Jaaaaoooooooo, grozan si, ali zato :kiss: od srca a sada :music2:

Bolje vesele boje nego tamne, radi raspolozenja... ;-) :-) :razz:
cHupjahalic@

#32 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by cHupjahalic@ »

@d2 evo ti jos jedan savjet. :D cesto pises o duksericama, pa pretpostavljam (oprosti ako grijesim :D ) da si tip koji voli prsluke... eh znas li kako se oni peru?
ubacis prsluk (ako je npr pernati i sl.) i 1-2 teniske lopte sa prslukom. tako ti se prsluk nece sakupiti/ zguzvati.

imam osjecaj da ti nekad moramo :D davati savjete unaprijed. :D bolje sprijeciti, nego lijeciti. :D

:run: (bjezim, u slucaju ako se gazda :D teme naljuti za ovo :D )
d2

#33 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

semmy wrote:ih pa takvu trenerku bas trazim...imam cipele i tasnu crvenu a nikako da nadjem sta crveno prosarano....bit cu pravo moderna u gradu... :D
i te prostirke su guba cool, takva mi boja treba nit je smejda nit je zelena nit zuta...taman da se ne vidi kad mi dijete u cipelama zagazi po hodniku :D p acu ga manje opominjat da ne hoda u tenam kroz kucu...ove zute na njima se sve vidi...al kod mene ti je jaka zuta u oci bode :D
:lol: otvorimo berzu za razmjenu pogresno ofarbanih stvari :lol:
d2

#34 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

evy wrote:
arslanica wrote:fakat bi trebali otvoriti novu temu ... "odgovaramo na pitanja @d2" ... sali samo na njegova pitanja da se odgovara ... :D :D :D
time necemo dobiti nista jer ce tema postati veliki buckuris.. dajte covjeku podforum!!!
:D :D :D
sta podforum, ne pristajem ni na sta osim nadforuma :D
d2

#35 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

mojgrad wrote:Stavljas puno deterdzenta, ne ispere ti masina dobro. U tom slucaju kad vidis da ima tragova na odjeci ponovo ubaci ves u masinu i okreni jos jedno ispiranje.
hvala, mislio sam da vise deterdzenta pere bolje, ovdje sam od vas saznao da to nije tako. tnx !
d2

#36 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

sheilak wrote:d2 postavlja super pitanja na koja bih i ja htjela znati odgovore :-D

hvala d2.
d2

#37 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

life_oh_life wrote::razz:
d2

#38 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

cHupjahalic@ wrote:@d2 evo ti jos jedan savjet. :D cesto pises o duksericama, pa pretpostavljam (oprosti ako grijesim :D ) da si tip koji voli prsluke... eh znas li kako se oni peru?
ubacis prsluk (ako je npr pernati i sl.) i 1-2 teniske lopte sa prslukom. tako ti se prsluk nece sakupiti/ zguzvati.

imam osjecaj da ti nekad moramo :D davati savjete unaprijed. :D bolje sprijeciti, nego lijeciti. :D

uopste ne grijesis, nosim vrlo rado skijaske prsluke kao i dukseve, hvala ti na savjetu istina prsluci se rijetko peru ali mislim da je taj savjet koristan i za pernate jakne ako se ne varam ?

hvala ti puno, fol je stvarno originalan :D
cHupjahalic@

#39 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by cHupjahalic@ »

tacno, mozes fol :D koristiti i za pernate jakne. :) taj savjet sam dobila u sportskoj radnji, isprobala sam metodu i mogu ti reci da fercera.
ps ja sam koristila 2 loptice, a sljedeci put cu mozda i vise (jes` da lupa po masini, ali ne smeta joj uopste - samo sto ce tvoje usi mozda malo da osjete :D ).

eto, ako mi jos nesto na um padne napisat cu pa da sprijecimo da ostanes bez carapa, gaca, zavjesa i ostalih stvari. :D :D
d2

#40 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

a da ne spominjemo koristi i od cistih teniskih loptica ! :D

hvala ti :D
Zoya

#41 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by Zoya »

cHupjahalic@ wrote:@d2 evo ti jos jedan savjet. :D cesto pises o duksericama, pa pretpostavljam (oprosti ako grijesim :D ) da si tip koji voli prsluke... eh znas li kako se oni peru?

D2 u slucaju da nemas loptice poslacemo ti ja i chupka po koju :)
cHupjahalic@

#42 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by cHupjahalic@ »

Zoya wrote:D2 u slucaju da nemas loptice poslacemo ti ja i chupka po koju :)
Zdogovoreno. :D

@d2 normalno, sa jednim metkom ubijes 2 zeca. :D
Zoya

#43 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by Zoya »

Kad cemo na tenis chupka? :D
cHupjahalic@

#44 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by cHupjahalic@ »

Zoya wrote:Kad cemo na tenis chupka? :D
nemamo jos snijega, mozemo ici. :D kod mene imaju 2 ciste lopte. :D (bjez`mo, da ne kvarimo temu gazdi :D )
Zoya

#45 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by Zoya »

Ja vec lanula da smo sportski tipovi :lol: :lol:
Vazi draga, mada znamo mi i hokej isto i snjegu se naravski samo radujemo :lol: :lol:
d2

#46 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

Zoya wrote: D2 u slucaju da nemas loptice poslacemo ti ja i chupka po koju :)
hvala ti imam loptica na izvoz, skupljaju prasinu u zadnje vrijeme, kao i reket uostalom :(
d2

#47 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

cHupjahalic@ wrote:
Zoya wrote:Kad cemo na tenis chupka? :D
nemamo jos snijega, mozemo ici. :D kod mene imaju 2 ciste lopte. :D (bjez`mo, da ne kvarimo temu gazdi :D )
lol a da ja stavim samo loptice da se peru :D

bez zeze, dakle ove suskave pernate jakne mogu slobodno prati sa lopticama i ne moram poslije jakne rastresati ?
koliko je uopste preporucljivo prati suskave zimske jakne (da operem dok je jos lijepog vremena) ?
hvala !
cHupjahalic@

#48 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by cHupjahalic@ »

d2 wrote:bez zeze, dakle ove suskave pernate jakne mogu slobodno prati sa lopticama i ne moram poslije jakne rastresati ?
koliko je uopste preporucljivo prati suskave zimske jakne (da operem dok je jos lijepog vremena) ?
hvala !
UVIJEK prije nego sto peres jakne provjeri da li ih kuci u masini mozes prati. ja sam neki dan prala svoje suskave jakne (one se i brzo suse). bitno je da masinu ne pretrpas, dakle max 2 jakne u masinu i najmanje 2 loptice. sasvim malo ih trebas rastresti kad ih izvadis iz masine, stavi ih na ofinger da se suse i vidjet ces kako fine budu.
a sto se tice temperature, 30-40 stepeni (obavezno procitaj na svakoj jakni).
i da... nemoj ubaciti jednu crnu i jednu bijelu jaknu istovremeno. :D :D

ps uvijek provjeri koliko faksa i deterdzenta smijes ubaciti, sto vise ubacis znaci da je teze masini isprati. bitno je postici optimalan efekat, a vise deterdzenta/ faksa ubaciti ne znaci istovremeno da postizes ono sto zelis. :)
pitaj ako je tesko shvatiti moju poruku. :)
d2

#49 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

hvala ti, evo sam zapisao pa sam onda prepricao mojim rijecima i shvatio :lol:

bez zeze hvala na savjetima ! super, idem da pristavim jakne ! :D
i loptice :lol:
d2

#50 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

hmm pise na jakni professinal dry clean only, jel mogu da zaboravim na masinu ? (imaju one oznake na koliko se pere i to)
Post Reply