i te prostirke su guba cool, takva mi boja treba nit je smejda nit je zelena nit zuta...taman da se ne vidi kad mi dijete u cipelama zagazi po hodniku
pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Moderator: anex
- semmy
#26 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
ih pa takvu trenerku bas trazim...imam cipele i tasnu crvenu a nikako da nadjem sta crveno prosarano....bit cu pravo moderna u gradu...
i te prostirke su guba cool, takva mi boja treba nit je smejda nit je zelena nit zuta...taman da se ne vidi kad mi dijete u cipelama zagazi po hodniku
p acu ga manje opominjat da ne hoda u tenam kroz kucu...ove zute na njima se sve vidi...al kod mene ti je jaka zuta u oci bode 
- idia
#27 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
time necemo dobiti nista jer ce tema postati veliki buckuris.. dajte covjeku podforum!!!arslanica wrote:fakat bi trebali otvoriti novu temu ... "odgovaramo na pitanja @d2" ... sali samo na njegova pitanja da se odgovara ...![]()
![]()
-
mojgrad
#28 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Stavljas puno deterdzenta, ne ispere ti masina dobro. U tom slucaju kad vidis da ima tragova na odjeci ponovo ubaci ves u masinu i okreni jos jedno ispiranje.
- chuchumbamayumbe
#29 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Ja sam domachin, kod mene zena pere gache i charape, neJma nikakijeh fleka, ali ne znam u cemu je tajna njenog uspjeha.d2 wrote:evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne
kada operem tamne stvari u ves masini primjetim tragove deterdzenta na majicama, zanima me u cemu je problem, deterdzent nije kvalitetan ili trebam eventualno ukljuciti neko dodatno ispiranje...
hvala !
Kenjam.
- sheilak
#30 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
d2 postavlja super pitanja na koja bih i ja htjela znati odgovore
hvala d2.
moje pitanje:
da li je ucestalo koristenje Domestosa stetno? Ja ga zaista dosta koristim, ali sam cula da je stetan i da bakterije pstaju rezistentne. Ako jeste, da li postoji neko prirodno , ucinkovito sredstvo za dezinfekciju? Sta vi koristite?
hvala d2.
moje pitanje:
da li je ucestalo koristenje Domestosa stetno? Ja ga zaista dosta koristim, ali sam cula da je stetan i da bakterije pstaju rezistentne. Ako jeste, da li postoji neko prirodno , ucinkovito sredstvo za dezinfekciju? Sta vi koristite?
Last edited by sheilak on 10/10/2008 15:51, edited 1 time in total.
-
life_oh_life
#31 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Jaaaaoooooooo, grozan si, ali zatod2 wrote:life_oh_life wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sretno !!! (nije mi drago kad imas problema sa prostirkama, masinom i sl. al sta cu, svaku tvoju temu ovog tipa oplacem od smijeha)
nije ni meni vala drago sto mi je pola stvari po kuci nekih cudnih bojaal vjezba cini majstora, svaki dan sve vise napredujem, evo i rerna sija iznutra od proslog vikenda - kako koristim cilit BANG, BANG I PRLJAVSTINE NESTAJU !
![]()
![]()
![]()
zivjeli !
Bolje vesele boje nego tamne, radi raspolozenja...
- cHupjahalic@
#32 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
@d2 evo ti jos jedan savjet.
cesto pises o duksericama, pa pretpostavljam (oprosti ako grijesim
) da si tip koji voli prsluke... eh znas li kako se oni peru?
ubacis prsluk (ako je npr pernati i sl.) i 1-2 teniske lopte sa prslukom. tako ti se prsluk nece sakupiti/ zguzvati.
imam osjecaj da ti nekad moramo
davati savjete unaprijed.
bolje sprijeciti, nego lijeciti.
(bjezim, u slucaju ako se gazda
teme naljuti za ovo
)
ubacis prsluk (ako je npr pernati i sl.) i 1-2 teniske lopte sa prslukom. tako ti se prsluk nece sakupiti/ zguzvati.
imam osjecaj da ti nekad moramo
-
d2
#33 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
semmy wrote:ih pa takvu trenerku bas trazim...imam cipele i tasnu crvenu a nikako da nadjem sta crveno prosarano....bit cu pravo moderna u gradu...![]()
i te prostirke su guba cool, takva mi boja treba nit je smejda nit je zelena nit zuta...taman da se ne vidi kad mi dijete u cipelama zagazi po hodnikup acu ga manje opominjat da ne hoda u tenam kroz kucu...ove zute na njima se sve vidi...al kod mene ti je jaka zuta u oci bode
-
d2
#34 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
sta podforum, ne pristajem ni na sta osim nadforumaevy wrote:time necemo dobiti nista jer ce tema postati veliki buckuris.. dajte covjeku podforum!!!arslanica wrote:fakat bi trebali otvoriti novu temu ... "odgovaramo na pitanja @d2" ... sali samo na njegova pitanja da se odgovara ...![]()
![]()
![]()
![]()
-
d2
#35 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
hvala, mislio sam da vise deterdzenta pere bolje, ovdje sam od vas saznao da to nije tako. tnx !mojgrad wrote:Stavljas puno deterdzenta, ne ispere ti masina dobro. U tom slucaju kad vidis da ima tragova na odjeci ponovo ubaci ves u masinu i okreni jos jedno ispiranje.
-
d2
#36 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
sheilak wrote:d2 postavlja super pitanja na koja bih i ja htjela znati odgovore![]()
hvala d2.
-
d2
#37 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
life_oh_life wrote:
-
d2
#38 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
uopste ne grijesis, nosim vrlo rado skijaske prsluke kao i dukseve, hvala ti na savjetu istina prsluci se rijetko peru ali mislim da je taj savjet koristan i za pernate jakne ako se ne varam ?cHupjahalic@ wrote:@d2 evo ti jos jedan savjet.cesto pises o duksericama, pa pretpostavljam (oprosti ako grijesim
imam osjecaj da ti nekad moramodavati savjete unaprijed.
![]()
teme naljuti za ovo
)
hvala ti puno, fol je stvarno originalan
- cHupjahalic@
#39 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
tacno, mozes fol
koristiti i za pernate jakne.
taj savjet sam dobila u sportskoj radnji, isprobala sam metodu i mogu ti reci da fercera.
ps ja sam koristila 2 loptice, a sljedeci put cu mozda i vise (jes` da lupa po masini, ali ne smeta joj uopste - samo sto ce tvoje usi mozda malo da osjete
).
eto, ako mi jos nesto na um padne napisat cu pa da sprijecimo da ostanes bez carapa, gaca, zavjesa i ostalih stvari.

ps ja sam koristila 2 loptice, a sljedeci put cu mozda i vise (jes` da lupa po masini, ali ne smeta joj uopste - samo sto ce tvoje usi mozda malo da osjete
eto, ako mi jos nesto na um padne napisat cu pa da sprijecimo da ostanes bez carapa, gaca, zavjesa i ostalih stvari.
-
d2
#40 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
a da ne spominjemo koristi i od cistih teniskih loptica ! 
hvala ti
hvala ti
-
Zoya
#41 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
D2 u slucaju da nemas loptice poslacemo ti ja i chupka po kojucHupjahalic@ wrote:@d2 evo ti jos jedan savjet.cesto pises o duksericama, pa pretpostavljam (oprosti ako grijesim
imam osjecaj da ti nekad moramodavati savjete unaprijed.
![]()
teme naljuti za ovo
)
- cHupjahalic@
#42 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Zdogovoreno.Zoya wrote:D2 u slucaju da nemas loptice poslacemo ti ja i chupka po koju
@d2 normalno, sa jednim metkom ubijes 2 zeca.
-
Zoya
#43 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Kad cemo na tenis chupka? 
- cHupjahalic@
#44 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
nemamo jos snijega, mozemo ici.Zoya wrote:Kad cemo na tenis chupka?
-
Zoya
#45 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
Ja vec lanula da smo sportski tipovi
Vazi draga, mada znamo mi i hokej isto i snjegu se naravski samo radujemo

Vazi draga, mada znamo mi i hokej isto i snjegu se naravski samo radujemo
-
d2
#46 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
hvala ti imam loptica na izvoz, skupljaju prasinu u zadnje vrijeme, kao i reket uostalomZoya wrote: D2 u slucaju da nemas loptice poslacemo ti ja i chupka po koju
-
d2
#47 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
lol a da ja stavim samo loptice da se perucHupjahalic@ wrote:nemamo jos snijega, mozemo ici.Zoya wrote:Kad cemo na tenis chupka?kod mene imaju 2 ciste lopte.
(bjez`mo, da ne kvarimo temu gazdi
)
bez zeze, dakle ove suskave pernate jakne mogu slobodno prati sa lopticama i ne moram poslije jakne rastresati ?
koliko je uopste preporucljivo prati suskave zimske jakne (da operem dok je jos lijepog vremena) ?
hvala !
- cHupjahalic@
#48 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
UVIJEK prije nego sto peres jakne provjeri da li ih kuci u masini mozes prati. ja sam neki dan prala svoje suskave jakne (one se i brzo suse). bitno je da masinu ne pretrpas, dakle max 2 jakne u masinu i najmanje 2 loptice. sasvim malo ih trebas rastresti kad ih izvadis iz masine, stavi ih na ofinger da se suse i vidjet ces kako fine budu.d2 wrote:bez zeze, dakle ove suskave pernate jakne mogu slobodno prati sa lopticama i ne moram poslije jakne rastresati ?
koliko je uopste preporucljivo prati suskave zimske jakne (da operem dok je jos lijepog vremena) ?
hvala !
a sto se tice temperature, 30-40 stepeni (obavezno procitaj na svakoj jakni).
i da... nemoj ubaciti jednu crnu i jednu bijelu jaknu istovremeno.
ps uvijek provjeri koliko faksa i deterdzenta smijes ubaciti, sto vise ubacis znaci da je teze masini isprati. bitno je postici optimalan efekat, a vise deterdzenta/ faksa ubaciti ne znaci istovremeno da postizes ono sto zelis.
pitaj ako je tesko shvatiti moju poruku.
-
d2
#49 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
hvala ti, evo sam zapisao pa sam onda prepricao mojim rijecima i shvatio 
bez zeze hvala na savjetima ! super, idem da pristavim jakne !
i loptice
bez zeze hvala na savjetima ! super, idem da pristavim jakne !
i loptice
-
d2
#50 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III
hmm pise na jakni professinal dry clean only, jel mogu da zaboravim na masinu ? (imaju one oznake na koliko se pere i to)