Šta je ono što nas stvarno muči?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Brunello

#26 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Brunello »

Umjetnik a wrote:stvarno mircerka imaš li ti išta drugo da radiš osim da otvaraš nove teme na forumu, po mogućnosti one gdje će se dosta pisati ,svađati...
ovo treba promijenti iz sarajevo-x.com u mircerka-x.com, pa dokle više, šta ti misliš da si pokupila svu pamet svijeta, daj radi nešto drugo korisno po mogućnosti
ha,ha,ha,ha,ha,ha......
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:Mene muchi "zgera" cijelo jutro, mora da je to od onih jutrosnjih jaja na oko?!
:D
bolje jaja na oko nego k u chelo :D

sad sam s pijace, kilo mandarina 3KM... :(
Šaner

#28 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Šaner »

ne mislim na proteste i ja sam svaki put na protestima nego mislim na konkretno šta je urađeno.............možemo mi hodati po gradu još 100 godina ali ništa se ne mjenja........treba "njih" izbaciti iz fotelja ali bukvalno izbaciti pa onda nešto imamo..........ovako ništa se ne mjenja..............hajd i od mene pozzzzzzzzzzzz[/quote]

izgleda je opet vecini "dobro" u BiH, cim pola stanovnistva ne glasa...moramo ih izbaciti iz fotelje...ali pitanje je koga glasat kad su "svi lopovi"? mozda osnovat stranku "sa-x" :D
chuchumbamayumbe

#29 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by chuchumbamayumbe »

mIRCerka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Mene muchi "zgera" cijelo jutro, mora da je to od onih jutrosnjih jaja na oko?!

Zna li ko posto je na Heci vrecica mandarina?!
Neki dan u Konzumu 1.25km kila.
mIRCerka

#30 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:
mIRCerka wrote:

Zna li ko posto je na Heci vrecica mandarina?!
Neki dan u Konzumu 1.25km kila.
jesi li uporedio konzumove i ove sa pijace? konzumova ko plastelin... :(

al eto, sad je mp3 kolekcija spala na 3KM...
Amazonka27

#31 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Amazonka27 »

mIRCerka wrote:

Sve je dobro dok nepocnemo jesti vlastita jaja :skoljka:
mIRCerka

#32 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

Amazonka27 wrote:
mIRCerka wrote:

Sve je dobro dok nepocnemo jesti vlastita jaja :skoljka:
dam ti marku, nadji moja :D
Amazonka27

#33 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Amazonka27 »

hjooooo :D
kockica_kockica

#34 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by kockica_kockica »

smeta mi sto odem i spiskam pola plate a donesem tri eventulano cetiri kese iz shopping centra, a prije za iste pare po 7 i 8 kesa.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee koje je to vrijeme bilo :oops:
Amazonka27

#35 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Amazonka27 »

Opaaaaaa sve se nema a iz prodavnice nosis cak 3 kese :D
*mima*

#36 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by *mima* »

mIRCerka wrote:Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.
Hljeb je bio 0,50 KM, pa 0,60KM sad je 0,90.

Osvježivač zraka je bio (onaj sa slonicom i stonogom sto pršće svakih 9, 18 ili 36 minuta) 7,50 KM sad je 13,09 KM.

Ulje je bilo od 1-1,80 KM sad je preko 3,00 KM.

Whiskas krekeri su bili 1,5 kg 7-8KM sad su najjeftiniji 10KM.

Jedno vrijeme sam kontala da je to samo na forumu tako, da se nekako našla grupa ljudi kojoj smeta jedna određena grupa stvari, ali razgovarajući i sa neforumašima vidim da čovjek može i smrditi i ne jesti i to je ok , samo ne daj Bože komšije vehabije ili još gore pedera!

Sto bi mene sad mucilo..npr....sto je na ove izbore potroseno....11 miloJona KM......i to nasih para......pravo bezze........pih
mIRCerka

#37 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

mima wrote:
mIRCerka wrote:Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.
Hljeb je bio 0,50 KM, pa 0,60KM sad je 0,90.

Osvježivač zraka je bio (onaj sa slonicom i stonogom sto pršće svakih 9, 18 ili 36 minuta) 7,50 KM sad je 13,09 KM.

Ulje je bilo od 1-1,80 KM sad je preko 3,00 KM.

Whiskas krekeri su bili 1,5 kg 7-8KM sad su najjeftiniji 10KM.

Jedno vrijeme sam kontala da je to samo na forumu tako, da se nekako našla grupa ljudi kojoj smeta jedna određena grupa stvari, ali razgovarajući i sa neforumašima vidim da čovjek može i smrditi i ne jesti i to je ok , samo ne daj Bože komšije vehabije ili još gore pedera!

Sto bi mene sad mucilo..npr....sto je na ove izbore potroseno....11 miloJona KM......i to nasih para......pravo bezze........pih
za te pare su mogli napraviti 30 zatvora za maloljetnike...
chuchumbamayumbe

#38 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

kockica_kockica wrote:smeta mi sto odem i spiskam pola plate a donesem tri eventulano cetiri kese iz shopping centra, a prije za iste pare po 7 i 8 kesa.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee koje je to vrijeme bilo :oops:
Koristi manje kese (kesice), pa ce ih opet biti 7-8! :D
kockica_kockica

#39 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by kockica_kockica »

Amazonka27 wrote:Opaaaaaa sve se nema a iz prodavnice nosis cak 3 kese :D

:skoljka: necu vise casna pionirska :D
chuchumbamayumbe wrote:
kockica_kockica wrote:smeta mi sto odem i spiskam pola plate a donesem tri eventulano cetiri kese iz shopping centra, a prije za iste pare po 7 i 8 kesa.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee koje je to vrijeme bilo :oops:
Koristi manje kese (kesice), pa ce ih opet biti 7-8! :D
od sad idem skupljat one iz apoteke male kese pa ce njih biti 20 - 30 :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#40 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by PipiDugaDevetka »

vjesticanametli wrote: ...lelice penzicima treba obustaviti isplatu i one crkavice jer su najbrzi u placanju rezija i jedino sto kazu je sta ces tako nam je :x a hljeb je 0,90 kmica
@vještice, gdje će ti duša, nemaju svi umirovljenjici/penzionerke djecu u bijelom svijetu, a to što su redovni za režije je znak da su građani, a ne kao neki što ne shvataju da grad ne može funkcionisati ako se ne plaća voda, struja (Moj komšija krade struju-EDP penzioner), upravitelj, smetljarina, centralno, plin, porezi, takse,...

Ja bih poželio studentima, koji sve znaju, ali su pizde (moral-ne polni organ), da im godinu naplaćuju najmanje 5 tisuća KM, te da ih deložiraju iz domova ako ''njihov'' kanton ne uplati dogovoreno. Zašto, jer su samo oni sposobni i životno zainteresovani da se izbore (Silom ako treba) da žive u sredjenoj državi,...Penzioneri redovno glasaju, ali o pobjedniku odlučuju samo oni koji neće da glasaju.
in33sa

#41 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by in33sa »

Kad ova gore spomenu tri kese, tek smo sad najebali, ako ovi iz vlade to procitaju... pazi kad Nedzad sad izleti pred novinare "cak tri kese se kupuju, a prica se o neimastini i bijedi, e pa necemo tako, dizemo PDV od sutra".

Imaju i voz, eeej
mIRCerka

#42 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

in33sa wrote:Kad ova gore spomenu tri kese, tek smo sad najebali, ako ovi iz vlade to procitaju... pazi kad Nedzad sad izleti pred novinare "cak tri kese se kupuju, a prica se o neimastini i bijedi, e pa necemo tako, dizemo PDV od sutra".

Imaju i voz, eeej
fakat jbt, da brisem onda?
Cuj TRI KESE EEEEEEEEEEEe a dvije ruke ima!!!
Amazonka27

#43 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Amazonka27 »

PipiDugaDevetka wrote:
vjesticanametli wrote: ...lelice penzicima treba obustaviti isplatu i one crkavice jer su najbrzi u placanju rezija i jedino sto kazu je sta ces tako nam je :x a hljeb je 0,90 kmica
@vještice, gdje će ti duša, nemaju svi umirovljenjici/penzionerke djecu u bijelom svijetu, a to što su redovni za režije je znak da su građani, a ne kao neki što ne shvataju da grad ne može funkcionisati ako se ne plaća voda, struja (Moj komšija krade struju-EDP penzioner), upravitelj, smetljarina, centralno, plin, porezi, takse,...

Ja bih poželio studentima, koji sve znaju, ali su pizde (moral-ne polni organ), da im godinu naplaćuju najmanje 5 tisuća KM, te da ih deložiraju iz domova ako ''njihov'' kanton ne uplati dogovoreno. Zašto, jer su samo oni sposobni i životno zainteresovani da se izbore (Silom ako treba) da žive u sredjenoj državi,...Penzioneri redovno glasaju, ali o pobjedniku odlučuju samo oni koji neće da glasaju.
...I dabogda ti se kukuruz užižo... :skoljka: :D
chuchumbamayumbe

#44 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

'ajmo zeeeneee, keeeesa, keeeeeesa....potkosulja, zileta, germe, keeeeesaaaa....
vjesticanametli

#45 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amazonka27

#46 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Amazonka27 »

definitivno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps.a da ne oplacemo ljudi...?!
hocunecu

#47 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by hocunecu »

Amazonka27 wrote:definitivno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps.a da ne oplacemo ljudi...?!
ma jok,oplakali smo ne mErEmo vise :D
sad cemo se kliberit dok ne pocrkamo :cry: :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#48 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by PipiDugaDevetka »

Amazonka27 wrote:...I dabogda ti se kukuruz užižo... :skoljka: :D
Tema kukuruz (kokuz ryz -tur.-=riža za kokuze) je zaključana, što ne znači da je problem riješen i pošto je ovdje tema Šta nas stvarno muči želim da kažem da me muči:

-To što jedemo Pioneer GM kukuruz, ZVANI STAR LINK i GMO sastojke u iznosu od 100%, pa svijet masovno umire.

-To što firma Famos-gradnja, upravitelj d.o.o.-Ilidza, naplaćuje zatezne kamate zbog neplaćenog osiguranja, a mi u zgradi plaćali sve redovno. Predstavnik se slizao sa upraviteljem i nemoguće je razrješiti ovo i sve ostale probleme.
Zašto poslove održavanja i upravljanja ne bi vlasnici zgrade mogli sami odradjivati ako se organizuju? Ima zgrada na Dobrinji da to mogu (Ilegalno=Velike zgrade sa liftovima), a mi ostali, MORAMO imati upravitelje=reket firme.

-Muči me to što moram plaćati lijekove, a kod Tite sam i vitamine imao ''NA RECEPT''. Ne bih da se Tito ustane, ali moglo bi bolje to sa lijekovima, barem za starije od 65 godina.

-Kantonalna Inspekcija za turizam i ugostiteljstvo se ne miješa u svoj posao, pa ''divlji'' turistički vodiči otimaju kruh, zvani hljeb moj nasušni jer sa mirovinom (Veći mi gornji tlak od penzije) se ne može opstati.

-Muči i to što su četnici Bajru poslali u jednu od primarnih ili sekundarnih/tercijarnih grobnica kod Cerske, a taj isti, dobri Bajro je volio svoju majku tako da je ušao u narodnu poslovicu - Voli je kao Bajro mater - (Pokrivao joj jorganom i mezar, da joj nije zima), ali su dušmani pridodali da je on nju istranžirao i na tavanu osušio, što nije tačno.

-Muči me prostata.
stochar

#49 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by stochar »

sudeci po forumskim raspravama te izlaznosti na izbore, mislim da su ovo najveci problemi ove drzave:

- pederi
- cinjenica da nismo kupili borbene avione
- novinari koji sami sebi prijete
- pokret Dosta
- Gradjani
- 'male' stranke
- NVO sektor
- raznorazne medjunarodne zavjere

a nebitne stvari s kojih teme uvijek zavrse na raspravi o prethodno nabrojanim bitnim stvarima:

- ubistva (jos su neozbiljna)
- tuzilastva koja u roku od 24 sata razbojnike i silovatelje pustaju na slobodu
- zatvori u kojima silovatelji i ubice imaju izlaz za vikend
- poskupljenja svega (i u Miamiju su pravo visoke cijene, to nas vadi)
- konstantni pad standarda
- najava veceg PDV-a
- prostitucija i mito na fakultetima (normala, toga ima i u Ugandi)
- sve cesci i brutalniji slucajevi pedofilije
- porast svih oblika zlostavljanja djece do 6 godina
- ...da ne nabrajam vise, svakako su to ovom narodu nebitne stvari...
mIRCerka

#50 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

stochar wrote:sudeci po forumskim raspravama te izlaznosti na izbore, mislim da su ovo najveci problemi ove drzave:

- pederi
- cinjenica da nismo kupili borbene avione
- novinari koji sami sebi prijete
- pokret Dosta
- Gradjani
- 'male' stranke
- NVO sektor
- raznorazne medjunarodne zavjere

a nebitne stvari s kojih teme uvijek zavrse na raspravi o prethodno nabrojanim bitnim stvarima:

- ubistva (jos su neozbiljna)
- tuzilastva koja u roku od 24 sata razbojnike i silovatelje pustaju na slobodu
- zatvori u kojima silovatelji i ubice imaju izlaz za vikend
- poskupljenja svega (i u Miamiju su pravo visoke cijene, to nas vadi)
- konstantni pad standarda
- najava veceg PDV-a
- prostitucija i mito na fakultetima (normala, toga ima i u Ugandi)
- sve cesci i brutalniji slucajevi pedofilije
- porast svih oblika zlostavljanja djece do 6 godina
- ...da ne nabrajam vise, svakako su to ovom narodu nebitne stvari...
:thumbup: hvala sto mi misli citas i tako jasno artikulises...
Post Reply