Vjerujem da su ti likovi iz BH banke davno otisli. Oni (Raiffeisen) su poskidali (nedavno) mnogesheilak wrote:Ne bih rekla da raja dize paniku bez veze. Nesto tu nije u redu. Jucer sam htjela podici iznos sa racuna, u Eurima. Medjutim, prvo su mi rekli da imaju SAMO 150€ , da bi " negdje " uspjeli naci jos 50 €. Tih 150 su mi dali u apoenima od po 5! € ( jos su neke novcanice bile stare, poderane, slijepljene selotejpom koje niko nije htio primiti, cak ni njihova filijala na Alipasinom nije htjela zamijeniti, tako da sam morala nazad u Valtera Perica. Nakon sto sam ih napala verbalno, gospodje na salteru su mi rekle da im Trezor daje takve novcanice i da ih one moraju distribuirati! ) Uglavnom, u skoro svim bankama u gradu vlada nestasica novcanica Eura ( krupnih ). Mi smo zemlja na margini, vazna tek kao potencijalna kolonija nekih evtl resursa - ne vjerujem da je nas novac bankama zasticen, kao sto je novac u Austriji ili Njemackoj , npr. Mi u porodici nemamo povjerenje u banke ( zbog tzv. stare devizne stednje ), a i situacija u Raiffeisen banci me pocinje podsjecati na BH banku netom prije bankrota ( tome doprinosi i cinjenica da puno likova iz BH banke, koji mi nisu htjeli dati novac koji mi je otac tada slao na racun , rade u Raiffeisen banci ! ). Nadam se da je to samo moje subjektivno misljenje, ali ipak treba biti oprezan i svoj novac zastititi ( bilo da se radi o privatnim ili poslovnim racunima).
nase sposobnije i postenije ljude koji su bili radili u Raiffeisen nakon sto je bila kupljena Market
banka. Ti isti ljudi su oformili FIMA, nisam siguran sta je, brokerska kuca ili banka (zgrade bivse
Ljubljanske banke u Titovo).
Samo lud covjek moze drzati pare kod ovih banaka. Pored svetog pravila da se zastiti svoj novac ili
novac najblizih. mislim da bi bila patriotska duznost svakoga da povuce pare iz njih i da se radi na
ekomoskom podrivanju ovih institucija koje su kicma vlasti i njihovih mentora sa Zapada.
Ince da ne bude kao sto je pisalo na stednim knjizicama u Jugoslaviji, "ZA ULOGE GARANTUJE FEDERACIJA"
Ovi nam ne mogu garantovati da cemo biti zivi sutra a kamoli za pare.