NAPAD NA BANKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

kustah

#26 Re: NAPAD NA BANKE

Post by kustah »

sheilak wrote:Ne bih rekla da raja dize paniku bez veze. Nesto tu nije u redu. Jucer sam htjela podici iznos sa racuna, u Eurima. Medjutim, prvo su mi rekli da imaju SAMO 150€ , da bi " negdje " uspjeli naci jos 50 €. Tih 150 su mi dali u apoenima od po 5! € ( jos su neke novcanice bile stare, poderane, slijepljene selotejpom koje niko nije htio primiti, cak ni njihova filijala na Alipasinom nije htjela zamijeniti, tako da sam morala nazad u Valtera Perica. Nakon sto sam ih napala verbalno :-D , gospodje na salteru su mi rekle da im Trezor daje takve novcanice i da ih one moraju distribuirati! ) Uglavnom, u skoro svim bankama u gradu vlada nestasica novcanica Eura ( krupnih ). Mi smo zemlja na margini, vazna tek kao potencijalna kolonija nekih evtl resursa - ne vjerujem da je nas novac bankama zasticen, kao sto je novac u Austriji ili Njemackoj , npr. Mi u porodici nemamo povjerenje u banke ( zbog tzv. stare devizne stednje ), a i situacija u Raiffeisen banci me pocinje podsjecati na BH banku netom prije bankrota ( tome doprinosi i cinjenica da puno likova iz BH banke, koji mi nisu htjeli dati novac koji mi je otac tada slao na racun , rade u Raiffeisen banci ! ). Nadam se da je to samo moje subjektivno misljenje, ali ipak treba biti oprezan i svoj novac zastititi ( bilo da se radi o privatnim ili poslovnim racunima).
Vjerujem da su ti likovi iz BH banke davno otisli. Oni (Raiffeisen) su poskidali (nedavno) mnoge
nase sposobnije i postenije ljude koji su bili radili u Raiffeisen nakon sto je bila kupljena Market
banka. Ti isti ljudi su oformili FIMA, nisam siguran sta je, brokerska kuca ili banka (zgrade bivse
Ljubljanske banke u Titovo).

Samo lud covjek moze drzati pare kod ovih banaka. Pored svetog pravila da se zastiti svoj novac ili
novac najblizih. mislim da bi bila patriotska duznost svakoga da povuce pare iz njih i da se radi na
ekomoskom podrivanju ovih institucija koje su kicma vlasti i njihovih mentora sa Zapada.

Ince da ne bude kao sto je pisalo na stednim knjizicama u Jugoslaviji, "ZA ULOGE GARANTUJE FEDERACIJA"
Ovi nam ne mogu garantovati da cemo biti zivi sutra a kamoli za pare.
soHigh

#27 Re: NAPAD NA BANKE

Post by soHigh »

spomenuta gospoda (radi se o 2 covjeka) iz raiffeisen menadzmenta nisu oformili nista, nego su presli u Varazdinsku banku koja je nedugo poslije promjenila ime u FIMA banka...ciji je vlasnik opet varazdinska grupacija FIMA, koja se prvenstveno bavi trzistem kapitala. Postoji u Sarajevu i FIMA banka i FIMA brokerska kuca, te jos preduzece za pruzanje faktoring usluga...

mislim da raju blago fata paranoja sto se tice novonastale finansijske krize...masovno se dezorocavaju depoziti i povlace pare sa racuna..ali mislim da to za sada nema velikog smisla, i da su pare u bankama kod nas do daljnjeg sigurne..
easy

#28 Re: NAPAD NA BANKE

Post by easy »

soHigh wrote:mislim da raju blago fata paranoja sto se tice novonastale finansijske krize...masovno se dezorocavaju depoziti i povlace pare sa racuna..ali mislim da to za sada nema velikog smisla, i da su pare u bankama kod nas do daljnjeg sigurne..
pa s obzirom na stopu masovnog dizanja ustedjevina, ne bih bas rekao da je ista do daljnjeg sigurno.

u svakom slucaju, postojeca finansiska kriza ce se odraziti na nas sa odredjenim zakasnjenjem u odnosu na zemlje zapadne evrope. samo se postavlja pitanje da li cemo mi docekati tu finansijsku krizu ili cemo sami sebi stvoriti prijevremenu krizu dizanjem novca sa banaka i stekanjem u duseke. al haj ti sad stisni pa nemoj dici tesko zaradjenu ustedjevinu!? :-?
piupiu

#29 Re: NAPAD NA BANKE

Post by piupiu »

sheilak wrote:Ne bih rekla da raja dize paniku bez veze. Nesto tu nije u redu. Jucer sam htjela podici iznos sa racuna, u Eurima. Medjutim, prvo su mi rekli da imaju SAMO 150€ , da bi " negdje " uspjeli naci jos 50 €. Tih 150 su mi dali u apoenima od po 5! € ( jos su neke novcanice bile stare, poderane, slijepljene selotejpom koje niko nije htio primiti, cak ni njihova filijala na Alipasinom nije htjela zamijeniti, tako da sam morala nazad u Valtera Perica. Nakon sto sam ih napala verbalno :-D , gospodje na salteru su mi rekle da im Trezor daje takve novcanice i da ih one moraju distribuirati! ) Uglavnom, u skoro svim bankama u gradu vlada nestasica novcanica Eura ( krupnih ). Mi smo zemlja na margini, vazna tek kao potencijalna kolonija nekih evtl resursa - ne vjerujem da je nas novac bankama zasticen, kao sto je novac u Austriji ili Njemackoj , npr. Mi u porodici nemamo povjerenje u banke ( zbog tzv. stare devizne stednje ), a i situacija u Raiffeisen banci me pocinje podsjecati na BH banku netom prije bankrota ( tome doprinosi i cinjenica da puno likova iz BH banke, koji mi nisu htjeli dati novac koji mi je otac tada slao na racun , rade u Raiffeisen banci ! ). Nadam se da je to samo moje subjektivno misljenje, ali ipak treba biti oprezan i svoj novac zastititi ( bilo da se radi o privatnim ili poslovnim racunima).
Novac u ovom trenutku samo drzave i mogu garantovati, i to vecina drzava i radi. Koliko ga nasa drzava moze garantovati, to ne znam, niti znam gdje je sada Peter Nicol da ga pitamo, njemu nekako najvise vjerujem, :D. Panicno dizanje novaca iz banaka dodatno smanjuje likvidnost istih i doprinosi opstem problemu. Isto kao sto, bez obzira sto su se toliki trilioni izobecavali u ovim raznim 'spasilackim' paketima koje drzave obecavaju, berze i dalje padaju. Zasto? Jer raja panicno prodaju, dakle glavna pokretnica trzista u ovom trenutku je strah. To nikako nije dobro. Doduse, kad se zavrsi ovaj trenutni haos, bice dobro vrijeme za kupovinu solidnih dionica. Kako ce se neki namlatiti para od ove krize za godinu-dvije. :wink:
latinalover

#30 Re: NAPAD NA BANKE

Post by latinalover »

kaok mislis kupoivnu lsobodnih dionica?

sad zavladala panika naberzi,pa svi prodaju dionice jeftinije, vjerovatno zato indeksi i padaju..ali kad prodje kriza kad se sve vrati na staro ,dobro ce profitirati ovi sto kupuju dionice jeftinije nego sto vrijede ,sad za vrijeme krize...
piupiu

#31 Re: NAPAD NA BANKE

Post by piupiu »

latinalover wrote:kaok mislis kupoivnu lsobodnih dionica?

sad zavladala panika naberzi,pa svi prodaju dionice jeftinije, vjerovatno zato indeksi i padaju..ali kad prodje kriza kad se sve vrati na staro ,dobro ce profitirati ovi sto kupuju dionice jeftinije nego sto vrijede ,sad za vrijeme krize...
rekoh solidnih, ne slobodnih, :-D .

Pa, da, sad su sve u slobodnom padu, iako se zna gdje postoji stvarna vrijednost i koje se dionice sada prodaju po nizoj vrijednosti od njihove stvarne vrijednosti.
d2

#32 Re: NAPAD NA BANKE

Post by d2 »

Sir_Lancelot wrote:Čujem glasnine da ljudi u Sarajevu lagano izvlače pare iz pojedinih stranih banaka i stekaju ih po kucama. Izgleda se kriza lagno približava.
lagano ? stampedo je u bankama, u rajfajzen na skedneriji maltene ne mozes ni uci koliko je ljudi ...
Vilenjak Lego

#33 Re: NAPAD NA BANKE

Post by Vilenjak Lego »

Mislim da je narod ovdje previse isprepadan i da se na najmanji znak dize panika. Pogotovo sto su kod nas svi globalni finansijski, energetski, ekoloski, sportski i ne znam ti ni ja kavi sve eksperti. I prosle godine je bila panika kada je neko bubnuo da je pocela devalvacija KM pa je raja dizala EUR. Ko se sjeca prije godinu dana da je skoro doslo do nestasice ulja i brasna "jer je bila susa i jer je poskupilo na svjetskom trzistu". I ja sam isao da kupim vrecu brasna, ...ebo me onaj ko me nagovori, ali panika je panika.

Juce (petak) sam slucajno bio u RF banci (oko 16 sati) i dvoje prije mene su digli EUR. Jedno 2000 EUR, a jedno 5000 EUR¸, s tim sto je ovaj od 5000 trazio dapodigne 8000 pa su mu rekli da to mora najaviti 24 sata ranije (sto ima logike). Prema tome nije tacno ono sto se navodi vezano za nemogucnost podizanja kesa. problema siigurno ima, ali bilo bi ih i kad bi svi u SA sada otvorili slavine u kupatilu i sipali u kade za nedaj boze.

Bice bolje Mora biti bolje :bih:
d2

#34 Re: NAPAD NA BANKE

Post by d2 »

melb26sa wrote: Mogu li ja pitati - eto imala sam u SA platu recimo EUR 1000 - po kojoj osnovi je 1000 EUR puno da ja odmah ne mogu podici te novce?

ne mozes jer ljudi dizo toliko eure da je nestasica eura, treutno moras najaviti 7 dana prije ako ces dizati eure, moja mama je juce otisla na put i jedva je nekako dobila 200 eura u banci da ima za puta...

limit za dizanje KMova bez najave je spusten na 5000...
d2

#35 Re: NAPAD NA BANKE

Post by d2 »

Vilenjak Lego wrote: Bice bolje Mora biti bolje :bih:
jaki su ti argumenti, beton.

meni su rekli da cemo nakon rata jesti zlatnim kasikama, doduse nisu rekli kada
Vilenjak Lego

#36 Re: NAPAD NA BANKE

Post by Vilenjak Lego »

Realnost, da :shock: :| . Pesimizima ne. :-x
Alfons Kauders

#37 Re: NAPAD NA BANKE

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:

nije tacno...

rekli su "jest cemo"...

...a ne "jest cete"

i nisu slagali... sekunde...

:D
sheilak

#38 Re: NAPAD NA BANKE

Post by sheilak »

Mene ne zanima likvidnost banaka niti njihov eventualni bankrot . Zasto se uvijek od " obicnih " ljudi trazi da ne panicare i da ostave svoj novac tamo kako bi banke mogle poslovati? Mislite li da i jedan od pripadnika " elite ", politicari, biznismeni, cak i sami bankari jos uvijek drze novac u bankama. Mislim da su ga oni vec davno povukli. Situacija jeste dosta ozbiljna , banke lancano bankrotiraju, za njima i drzave ( Island ! ) i onda ima neko petlje ljudima govoriti da ne panicare bez veze, da je novac kod nas !!! zasticen , da je sve preuvelicano i da su zapravo male stedise krive zbog svjetskog financijskog kolapsa jer povlace svoj novac! Ja znam sta se desavalo '89. sa starom deviznom stednjom, za koju se moja mama i danas bori -tada je bio problem samo kod nas. Sada je stanje neusporedivo gore jer se radi o krizi svjetskih razmjera, a niko nema plan B. Novac nije siguran u bankama uopste, a pogotovo ne u nasim.
d2

#39 Re: NAPAD NA BANKE

Post by d2 »

Alfons Kauders wrote:
d2 wrote:

nije tacno...

rekli su "jest cemo"...

...a ne "jest cete"

i nisu slagali... sekunde...

:D
Vidis dragi Alphonse, potpuno si u pravu :D To je sitnica koja mi je promakla, zaista jedu zlatnim kasikama. Po zakonu ! :x :lol:
d2

#40 Re: NAPAD NA BANKE

Post by d2 »

sheilak wrote:Mene ne zanima likvidnost banaka niti njihov eventualni bankrot . Zasto se uvijek od " obicnih " ljudi trazi da ne panicare i da ostave svoj novac tamo kako bi banke mogle poslovati? Mislite li da i jedan od pripadnika " elite ", politicari, biznismeni, cak i sami bankari jos uvijek drze novac u bankama. Mislim da su ga oni vec davno povukli. Situacija jeste dosta ozbiljna , banke lancano bankrotiraju, za njima i drzave ( Island ! ) i onda ima neko petlje ljudima govoriti da ne panicare bez veze, da je novac kod nas !!! zasticen , da je sve preuvelicano i da su zapravo male stedise krive zbog svjetskog financijskog kolapsa jer povlace svoj novac! Ja znam sta se desavalo '89. sa starom deviznom stednjom, za koju se moja mama i danas bori -tada je bio problem samo kod nas. Sada je stanje neusporedivo gore jer se radi o krizi svjetskih razmjera, a niko nema plan B. Novac nije siguran u bankama uopste, a pogotovo ne u nasim.
meni je najsmjesnije kada se pojavi neki ugojeni politicar i kaze "nema razloga panici"... cekaj malo sto da ti vjerujem ? samo zato sto si ti to rekao ? pa gdje je neki ekonomski analiticar koji ce reci nema razloga zato i zato, pokazatelji pokazuju to, procjena je ova... pa bolji je moj kredibilitet od kredibiliteta nekog lazova iz politike, ako nista ja se jos nisam pojavio na tvu i slagao a on jeste zilion puta... eto nema razloga za paniku - aha ti mi reci.
Master.DKP

#41 Re: NAPAD NA BANKE

Post by Master.DKP »

Slaba edukacije stanovnista prije svega, kao i sklonost stvaranju panike i donosenju zakljucaka na osnovu clanaka o novcu i ekonomiji iz Dnevnog Avaza ili na osnova onoga sto je npr. "emitovano" na TV Hayat je losa stvar. Nego je nevao dobar primjer, kada su trgovci brasna i ulja prosle godine sa podobnim "medijima" napravili sliku da "nema" ulja i brasna i tako jedno vrijeme plasirali "uzbudenom" narodu ulje i brasno po 70 i do 100 % vecoj cijeni. Sada imamo slicno i sa Bankama, i onda se ljudi "sijecaju" svojih koji su izgubili pare nekada davno 89 u Ljubljanskoj Banci!

Prvo, zvanici stvar i fakticnog stanje BH bankarstva je nedavno objelodanjeno u izjavi Narodne Banke u kojoj se kaze da su BH finansiske istitucije stabilne i da BiH ne moze ocekivati vece posljedice o globalne finansiske krize jer sama nije ucestovala u kreiranju iste. Recesija je za nas strana rijec, cak i ne postoji u rijecniku bosanskog jezika. Mi ne proizvodima i ne plasiramo nista da bi imali recesiju. Mi spo, prevedeno na narodni jezik, mali bazen sa malo para u opticaju i tom bazenu grizemo sami sebe.

Mislim da su Banke kao Raiffeisen BH jako dobre banke,i ne uzimajuci u obzir kakvi sluzbenici rade na salterima i koliko su ljubazni Raiffeisen je kao banka sa onism sto nudi i sa svojim sistemom druga najbolja Banka u Europi, po aktivi i po sistemu rada. Imam primjere gdje ljudi govore da neko uzima 3000 Eura i da ce propasti banka :)
d2

#42 Re: NAPAD NA BANKE

Post by d2 »

Master.DKP wrote: Prvo, zvanici stvar i fakticnog stanje BH bankarstva je nedavno objelodanjeno u izjavi Narodne Banke u kojoj se kaze da su BH finansiske istitucije stabilne i da BiH ne moze ocekivati vece posljedice o globalne finansiske krize jer sama nije ucestovala u kreiranju iste.
ovo je vise nego smijesno, posljedice mozda ne moze ocekivati kuba ili neka zemlja u totalnoj izolaciji ali bh koja ima rajfajzen, unicredit i druge igrace koji su igraci ne samo u bih nego na evropskom trzistu (a i svjetskom, procitaj tekst kojim je zapoceta tema) itekako moze ocekivati probleme jer se problemi prelivaju na evropu, tvrditi ovo gore je kao da kazes bih nije ucestvovala u kreiranju treceg svjetskog rata te ce je on zaobici... pa nismo ucestvovali ni u poslovima s naftom pa je placamo po masnim cijenama... kako ti se problem sa konzumom preliva u bih, konzum je navodno snizio cijene po hrvatskoj, u bh nije, sada konzum optuzuju da razliku u snizenju cijene u hrvatskoj pokriva extraprofitom u bh. jel konzum nas ? nije ! jel utice na nas ? utice... forum jest da se razmjene misljenja al pisati takve gluposti vrijedjaju svakoga ko koristi mozak za razmisljanje...
sheilak

#43 Re: NAPAD NA BANKE

Post by sheilak »

@ Master.DKP

Mislim upravo suprotno - slaba edukacija stanovnistva, slaba ili pogresna informiranost gradjana od strane bankara ( u slucaju Lehman borthers, npr. ) dovode do toga da gradjani gube novac. Zapravo, ne nestaje samo novac nego i cijele egzistencije.

Stanovnistvo ima pravo biti zabrinuto za svoje ustedjevine, plate, itd. Verbalna uvjeravanja banaka da je sve u redu, pod kontrolom, da je novac siguran, i to u vrijeme kada najvece svjetske banke bankrotiraju i kada je u opasnosti cjelokupni finacijski sistem u svijetu, meni nisu dovoljna garancija da bih ostavila svoj novac kod njih, ma kakvu reputaciju ta banka imala. Ja ovdje govorim o svim bankama kod nas, ne samo o Raiffeisen banci - niti jedna ne moze garantirati da i njih nece zahvatiti talas bankrota. Nedostatak deviza samo je pocetak. Ja se nadam da se to nece desiti, ali ne zelim svoj novac zastititi samo nadom.
Last edited by sheilak on 11/10/2008 21:15, edited 1 time in total.
2407

#44 Re: NAPAD NA BANKE

Post by 2407 »

C/P sa slicne teme:
glavutan wrote:
zeko071 wrote:Zanima me vase misljenje forumasa da li vaditi novac sa stednje iz BiH banaka, ili mislite da ce nas kriza zaobici.
Kriza nece zaobici BiH vec ce se osjetiti jos i vise.
Bankarski sistem je preko 78% u stranim rukama, istim onim koji su napravili belaj. U BiH je na snazi currency board sto prakticno znaci da CB BiH ne sluzi nicemu jer zarada od emisije novca ne zavrsava u kasama BiH vec u kasama centralne evropske bagre.
UNICREDIT npr. je u totalnim govnima. Maticna banka grca u belaju sto ce automatski da osjete sve njene kceri.

Drzava garantuje do 7500 KM iznose?
Drzava je u kurcu jer ima enorman javni dug i katastofalan trgovinski deficit tako da garancije koja ona daje su pouzdane kao i lanjski snijeg.
Italija npr. koja ima mnogo jacu ekonomiju od bosanskohercegovacke na papiru garantuje uloge do 103.000 € mada svi znaju da je maltene bankrotirala jer javni dug raste i zakon o budzetu je svake godine suplja prica jer novca jednostavno NEMA! Prica o garanciji uloga je samo foluska politicara da Titanic sto sporije potone.

Sta ako u banci imas 100.000 KM i banka propadne? Trebao bi dobiti 7500 KM. U teoriji.

No ovo je samo pocetak.
Belaj jos treba da se desi sa kreditnim karticma, sa MKO i slicnim institucijama jer za razliku od banaka nemaju direktan pristup ili potporu Centralne Banke.
Belaj ce da se desi jer ce i firme ce poceti da zatvaraju, nezaposlenost ce vrtoglavo da raste, gladi ce tek da bude.
Smatram da je smijesno tvrditi kako smo mi ovdje bezbjedni i kako ce nas sve ovo zaobici u sirokom luku.
piupiu

#45 Re: NAPAD NA BANKE

Post by piupiu »

sheilak wrote:Mene ne zanima likvidnost banaka niti njihov eventualni bankrot . Zasto se uvijek od " obicnih " ljudi trazi da ne panicare i da ostave svoj novac tamo kako bi banke mogle poslovati? Mislite li da i jedan od pripadnika " elite ", politicari, biznismeni, cak i sami bankari jos uvijek drze novac u bankama. Mislim da su ga oni vec davno povukli. Situacija jeste dosta ozbiljna , banke lancano bankrotiraju, za njima i drzave ( Island ! ) i onda ima neko petlje ljudima govoriti da ne panicare bez veze, da je novac kod nas !!! zasticen , da je sve preuvelicano i da su zapravo male stedise krive zbog svjetskog financijskog kolapsa jer povlace svoj novac! Ja znam sta se desavalo '89. sa starom deviznom stednjom, za koju se moja mama i danas bori -tada je bio problem samo kod nas. Sada je stanje neusporedivo gore jer se radi o krizi svjetskih razmjera, a niko nema plan B. Novac nije siguran u bankama uopste, a pogotovo ne u nasim.
Sustina trenutne krize je upravo u tome -- likvidnost trzista je naglo i znatno opala zbog straha. Banke, koje inace medjusobno posudjuju novac, su novac prestale posudjivati upravo da bi zastitile svoj kapital. Zato drzave sada ulijecu sa milijardama -- da bi se na trzistu nastavilo kretanje novca i da bi i financijske institucije i ostali mogli nastaviti sa normalnim radom i funkcionisanjem ekonomije. Niko ne kaze da su male stedise krive, samo da dodatna panika kreira dodatne probleme. Ovo sto se na svjetskim berzama trenutno desava je tipican dokaz.
sheilak

#46 Re: NAPAD NA BANKE

Post by sheilak »

Da, mozda sam se pogresno izrazila - upravo sam htjela reci da se male stedise i ulagace okrivljuje za produbljivanje krize. ne salzem se s tim - val bankrota ce se nastaviti cak i da stedise ostave svoj novac u bankama. Niko moralan ne moze zahtijevati od ljudi da ostavljaju svoj novac u bankama samo na osnovu njihovih verbalnih garancija. A ni puno jace garancije ne bi me uvjerile da ostavljam novac tamo, pogotovo ne kod nas, u nasim bankama, koje su mi sumnjive cak i kada posluju sasvim dobro u stabilnom okruzenju. Ovo je moje misljenje , bazirano na negativnom iskustvu sa bankama, dodatno ojacano ovakvim stanjem - ja cu ga se drzati.
soHigh

#47 Re: NAPAD NA BANKE

Post by soHigh »

ali upravo tim naglim podizanjem ustedjevina i depozita, dodatno se doprinosi "kuršlusu" u bankovnim sistemima...ni jedna banka ne moze tako brzo isplatiti sve svoje klijente...a opsta navala isplata koja je kod nas zavladala dodatno doprinosi generalnom finansijskom haosu..
sheilak

#48 Re: NAPAD NA BANKE

Post by sheilak »

Shvatam ja to sve i mozda stvarno preburno reagiraju ( daj Boze da je tako ), ali banke isto tako bi trebale shvatiti da ni sve garancije ovog svijeta ne bi bile dovoljne da razuvjere ljude u ovom trenutku.

Sto se tice same Raiffeisen banke - nadam se da ce ostati stabilna, jer sam do sada imala samo pozitivna iskustva s tom bankom. Ne bih znala kojoj drugoj da povjerim transakcije, zaista ne bih.
Topla voda

#49 Re: NAPAD NA BANKE

Post by Topla voda »

hajde ovi sokolovi sto rade po bankama nek mi nadju jedan dobar razlog da u ponedjeljak ne budem prvi na salteru banke da uzmem MOJE novce.
nemam vise zivaca da uopste razmisljam dali bi ili ne trebao dici SVOJ novac.
ako je to zbog neke globalne stabilnosti,ne racunajte me u to.
sta ce poslije biti,to me najmanje interesuje
melb26sa

#50 Re: NAPAD NA BANKE

Post by melb26sa »

Topla voda wrote:hajde ovi sokolovi sto rade po bankama nek mi nadju jedan dobar razlog da u ponedjeljak ne budem prvi na salteru banke da uzmem MOJE novce.
nemam vise zivaca da uopste razmisljam dali bi ili ne trebao dici SVOJ novac.
ako je to zbog neke globalne stabilnosti,ne racunajte me u to.
sta ce poslije biti,to me najmanje interesuje
Nisam iz banke ali sve mi se cini da ces se morati najaviti da dodjes po SVOJ novac. Vidis da nemaju ni 1000 EUR da isplate...
Post Reply