STRANKE KOJE SU PROPALE...

Vozdra raja :-)

#26 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Vozdra raja :-) »

mostarac wrote:
Vozdra raja wrote:Pa dobro, znam da je SDP bratska stranka SNSD-a, ali nisam siguran da ce moci izbjeci SDA! Zato danas polahko Bakir H. pravi teren za tu soluciju!
mi smo sa snsd daleko od bratske, al smo realni. To da se s njima mora ste nam vi ostavili u amanet daytonom, a sa SDA se nece morati u koaliciju iz jednostavnog razloga koji kaze da ce se na iducim izborima u BiH u Federaciji takmiciti samo 3 relevantne politicke opcije, a to su SDP, HDZ i SDA. Ovi ostali ce biti taman dovoljni za koalicije. Vas tas na vagi zvani SBiH je dozivio krah i totalni debakl od kojeg ce se tesko oporaviti, a kako onda ostajete samo vi i HDZ, sa vama se nece morati ni u kakve koalicije, jer ako SDP pobjedi ove manje stranke ce namiriti razliku HDZ-a tako da ce SDP i ostali imati vise od vas i HDZ. Matematika i to je to :D
SNSD je nesto na sta se ne moze uticati, a drzava apsolutno ne moze stati jer neko nece da formira vlast, a ovaj drugi ne moze. Dakle sa SNSD-om je koalicija sigurna jer je na istu primoran svako ko formira vlast. Pitanje je samo nacina razgovora sa idiotom iz Laktasa. Da li ce se pricati sa njim o pravim i zivotnim temama ili ce se nabacivat entitetsko-100% prica za podizanje tenzija. SDP ce idiota itekako znati smiriti i ignorisati kad prica nebuloze, a time ce i njegovi govori gubiti na snazi i tezini. Vama to medjutim nije u interesu jer sto jaci Dodik, to ste i vi jaci.
Dejton je rezultat cetverogodisnjeg otpora agresoru zvanog "cudo bosanskog otpora", i naseg prava da zivimo na svome u svome, i rezultat propasti plana o Velikoj Srbiji!

Je li ti stvarno vjerujs da SDP moze sa SNSD-om napraviti stabilnu drzavnu vlast, bez jos par stranaka poput PDP-a, SBiH...? A bez SDA?

Znam da bi SDP radije usao u koaliciju sa SNSD-om i PDP-om jer su sa njima i ranije vezali zastave, nego sa SDA, ali ipak, nema sanse bez SDA!

A to sto govoris da treba sutiti kada Mico laje, pa to je poznata strategija SDP-a, -ne ulazi ni u kakve zestoke rasprave, samo suti i muti!

Klin se klinom izbija! :wink:
klixober

#27 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by klixober »

Mislim da je krajnje vrijeme da se SDU ugasi.Nikakve koristi od njih,a ogromna steta.
Risto Kuglarić

#28 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Risto Kuglarić »

Vozdra raja wrote: Dejton je rezultat cetverogodisnjeg otpora agresoru zvanog "cudo bosanskog otpora", i naseg prava da zivimo na svome u svome, i rezultat propasti plana o Velikoj Srbiji!

Je li ti stvarno vjerujs da SDP moze sa SNSD-om napraviti stabilnu drzavnu vlast, bez jos par stranaka poput PDP-a, SBiH...? A bez SDA?

Znam da bi SDP radije usao u koaliciju sa SNSD-om i PDP-om jer su sa njima i ranije vezali zastave, nego sa SDA, ali ipak, nema sanse bez SDA!

A to sto govoris da treba sutiti kada Mico laje, pa to je poznata strategija SDP-a, -ne ulazi ni u kakve zestoke rasprave, samo suti i muti!

e jeste ga izbili, ačkosum vam bilo :roll:
Real Khan

#29 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Real Khan »

sasa_t wrote:Daleko od toga da je pravdam neuspjehe LDS-a, ja im predvidjam da ce se ugasiti. Samo me interesuju razlozi zbog cega imaju tako slabe uspjehe i kako svaki put uspju se nekako skrpiti da izadju na izbore. I to u skoro svim opstinama. I to ne samo LDS, nego sve navedene stranek...
LDS nema apsolutno nikakve "uspjehe" pa tako ni "slabe". Zašto? Pa zato što imaju ozbiljnu krizu političkog identiteta. Ovo "nešto" što se naziva LIBERALNOM STRANKOM nije ni blijeda sjena stranke koja se deklarira kao liberalno-demokratska stranka. Da se razumijemo: liberali se svugdje u svijetu bave prvenstveno EKONOMSKIM pitanjima (privatnim vlasništvom i poduzetničkom inicijativom), individualnim slobodama, ljudskim pravima, nevladinim sektorom, obrazovanjem, itd. Ako neko očekuje od neke liberalne stranke u svijetu da pledira "socijalnu pravdu" na isti način kao nekakva socijaldemokratska stranka, onda taj "neko" nema blage veze o politici i samim tim je zalutao u te vode...
Prof. Lamija Tanović je jako fina, obrazovana i kulturna dama, ali jednostavno ona po svom nastupu nikada ne može biti ŠEF ili LIDER jedne stranke koja se "fura" na liberalnu demokratiju. Jednostavno, ona nema taj profil. Jednom sam na "Političkoj svaštari" pisao o liberalnoj demokraciji kao ideologiji, i napomenuo sam da je ta ideologija puno ozbiljnija od one koju mi ovdje poznajemo u obliku LDS-a.

Također, ne trebamo zaboraviti da naše društvo još uvijek nije dovoljno zrelo za bavljenje liberalno-demokratskom ideologijom (barem dok se ne riješe otvorena etničko-nacionalistička pitanja i nadasve - Ustav BiH). Tek kada malo sazrijemo kao društvo, kada se malo smire etničko-nacionalističke tenzije prouzokovane neriješenim pitanjem Ustava BiH, onda ćemo imati na političkoj sceni i malo ozbiljniju liberalnu stranku. Kada se to desi, vidjet ćete da je to sasvim drugačija stvar od sadašnjeg "djelovanja" Prof. Lamije Tanović ili Rasima Kadića... Ako jednog dana primjetite ogromnu transformaciju LDS-a u istinsku "zapadnjačku" liberalnu stranku, znajte da sam se onda i ja aktivno uključio u politiku ;-)
seln

#30 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by seln »

Vozdra raja wrote:
Cini ti se...tvoj ljubljeni mejt je vezao zastave sa buducim krvnicima...sve za kleptokratiju, a protiv komunjara.
nikad_izvini

#31 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by nikad_izvini »

Vozdra raja wrote:"Nadam se da ce SBiH na svakim izborima biti gubitnik"

Mislim da ni jedan novinar sebi ne bi smio dopustiti da na ovako jasan nacin bude pristrasan odredjenoj struji!

Ne volim SBiH, ali Bakir je pretjerao!
Tebi je Bakir u svakoj rečenici u svakom postu.Gdje ti živiš, nisi mi odgovorio ;-) Vidim da si veoma upućen pa da nas malo prosvijetliš :D
nikad_izvini

#32 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by nikad_izvini »

Vozdra raja wrote:
mostarac wrote:
Vozdra raja wrote:Pa dobro, znam da je SDP bratska stranka SNSD-a, ali nisam siguran da ce moci izbjeci SDA! Zato danas polahko Bakir H. pravi teren za tu soluciju!
mi smo sa snsd daleko od bratske, al smo realni. To da se s njima mora ste nam vi ostavili u amanet daytonom, a sa SDA se nece morati u koaliciju iz jednostavnog razloga koji kaze da ce se na iducim izborima u BiH u Federaciji takmiciti samo 3 relevantne politicke opcije, a to su SDP, HDZ i SDA. Ovi ostali ce biti taman dovoljni za koalicije. Vas tas na vagi zvani SBiH je dozivio krah i totalni debakl od kojeg ce se tesko oporaviti, a kako onda ostajete samo vi i HDZ, sa vama se nece morati ni u kakve koalicije, jer ako SDP pobjedi ove manje stranke ce namiriti razliku HDZ-a tako da ce SDP i ostali imati vise od vas i HDZ. Matematika i to je to :D
SNSD je nesto na sta se ne moze uticati, a drzava apsolutno ne moze stati jer neko nece da formira vlast, a ovaj drugi ne moze. Dakle sa SNSD-om je koalicija sigurna jer je na istu primoran svako ko formira vlast. Pitanje je samo nacina razgovora sa idiotom iz Laktasa. Da li ce se pricati sa njim o pravim i zivotnim temama ili ce se nabacivat entitetsko-100% prica za podizanje tenzija. SDP ce idiota itekako znati smiriti i ignorisati kad prica nebuloze, a time ce i njegovi govori gubiti na snazi i tezini. Vama to medjutim nije u interesu jer sto jaci Dodik, to ste i vi jaci.
Dejton je rezultat cetverogodisnjeg otpora agresoru zvanog "cudo bosanskog otpora", i naseg prava da zivimo na svome u svome, i rezultat propasti plana o Velikoj Srbiji!

Za razliku od SDA koja nije vezala zastave sa SDS-om :skoljka: Nego, ovaj put nisi Bakira spomenuo i nisi odgovorio gdje živiš :skoljka: :run: :D
vafenur

#33 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by vafenur »

Puno ste pominjali LDS pa pošto sam glasao za njih da i ja nešto kažem. Prvo, ne slažem se sa većinom što ste izrekli, niti o stranci niti o liderici Prof. Tanović. U ovom našem balkanskom haosu vi ste valjda navikli da lideri moraju biti agresivci tipa Dodika, ili manipulatori tipa Silajdžića ili ublehaši zaljubljeni u sebe , tipa Lagumdžije. Kad se tu pojavi političar drgog profila vi počnete da mu tražite mane, ono previše je fina, previše je dama, ništa ne zna ....
Sve same gluposti. Kamo sreće da je takvih kao prof. Tanović bar još deset na čelu naših polit. partija.
Pogledajte samo kakvu je mladu ekipu odgojila za samo 3 godine. Sjedite i vi jednom sa mladim liberalima pa ćete vidjeti. Oni su definitivno budućnost naše politike. Naravno, LDS nikada neće biti narodni pokret, ali će biti elita političke scene čim se ustali na procentu od 3-5%. Ako je neko kriv što to još uvijek nije tako, onda smo to mi glasači i ne oni.
Osim toga, proanalizirajte samo pa ćete vidjeti da je LDS uvećao svoj rezultat u odnosu na 2004. kada L.Tanović još nije bila ni član stranke.
lin

#34 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by lin »

Ja istina nisam glasala za LDS, ali sam bila slucajno na dva njihova skupa i slusala profesoricu Tanovic. Oni prosto imaju tako plemenite i dobre namjere, ideje i postupke da su neprimjenjivi na ovim nasim prostorima. Naime, prof. Tanovic je kazala kako od 2005. pokusava da ubijedi lidere slicnih stranaka koje imaju slicne programe i slicne ljude da je ujedine u koaliciju, ali bez uspjeha. Razgovarala je sa mnogima: sa SDP, GDS, E-5, Nasom strankom, penzionerima , strankom mladih, onom strankom Lijanovica, SDU ... i na kraju je napravljena koalicija sa SDU (Lazovic, Komsic, Pecanac, jer ima i onaj dio sa Tokicem) u samo 17 opcina. Svi su imali neki izgovor da se ne udruzuju.
Ona je imala podatak u svom govoru da ove stranke zajedno osvoje vise glasova nego ove koje osvoje vlast, ali ih rascjepkanost ubija.
Mislim da zena ima pravo i mislim da ona nece odustati od ovog koncepta. Pa zena je postigla sve sto se u zivotu moglo postici - sta ce njoj politika, hocu kazati ona nije bolesno vezana za funkciju vec stabilno "zenski" razmislja.
Real Khan

#35 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Real Khan »

vafenur wrote:Puno ste pominjali LDS pa pošto sam glasao za njih da i ja nešto kažem. Prvo, ne slažem se sa većinom što ste izrekli, niti o stranci niti o liderici Prof. Tanović. U ovom našem balkanskom haosu vi ste valjda navikli da lideri moraju biti agresivci tipa Dodika, ili manipulatori tipa Silajdžića ili ublehaši zaljubljeni u sebe , tipa Lagumdžije. Kad se tu pojavi političar drgog profila vi počnete da mu tražite mane, ono previše je fina, previše je dama, ništa ne zna ....
Sve same gluposti. Kamo sreće da je takvih kao prof. Tanović bar još deset na čelu naših polit. partija.
Pogledajte samo kakvu je mladu ekipu odgojila za samo 3 godine. Sjedite i vi jednom sa mladim liberalima pa ćete vidjeti. Oni su definitivno budućnost naše politike. Naravno, LDS nikada neće biti narodni pokret, ali će biti elita političke scene čim se ustali na procentu od 3-5%. Ako je neko kriv što to još uvijek nije tako, onda smo to mi glasači i ne oni.
Osim toga, proanalizirajte samo pa ćete vidjeti da je LDS uvećao svoj rezultat u odnosu na 2004. kada L.Tanović još nije bila ni član stranke.
Očigledno nisi dovoljno upoznat sa liberalnom demokratijom kao ideologijom... "Naravno, LDS neće biti narodni pokret...", ali ne treba zaboraviti da pojam "političke nacije" (ili "nacije građana" koja je ovdje čak i Ustavom zabranjena) potiče upravo iz liberalne političke "kuhinje". Ja, recimo, nisam nigdje čuo Lamiju da ovo uopće spominje. Malo se informiraj o liberalnoj demokraciji i vidjet ćeš da ovaj LDS nije ni nalik na liberalnu partiju bilo gdje u svijetu. Po svojim ciljevima, programskoj orijentaciji itd. više podsjeća na klasičnu socijal-demokratsku partiju a ne na liberalnu stranku... Zar to nije kriza identiteta o kojoj sam ranije govorio? Ako ništa, onda je u pitanju lažno predstavljanje...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#36 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Danas je gigant Đoko Ninković napravio dobru karikaturu u Avazu - IZBORNI LISTOPAD :D
atko

#37 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by atko »

sasa_t wrote:Sta mislite da li ce neke od stranaka potpuno da se ugase nakon ovih izbora. Vec nekoliko izbora neke stranke konstantno ne prelaze prag ili su na ivici...
Po meni na sljedecim izborima necemo vidjeti.

1. GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA GDS
2. SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA SDU
3. EVROPSKA EKOLOŠKA STRANKA E-5
4. PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA PDP
5. LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA - LDS

Osvojili su po jedan ili dva mandata u cijeloj BiH...
Nije problem sto propadose neke stranke problem je sto su iz nasih zovota nestali pojmovi:

-progres
-liberalizam
-gradjanski
-socijalna emokratija
-demokratija
-evropski
-ekoloski

Ali zato zivio nas nacionalisticki fasizam !!!! :x :x :x

bas smo potpnuli na dno :( :( :( :x :x :x
convict

#38 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by convict »

kicky wrote:
sasa_t wrote:Sta mislite da li ce neke od stranaka potpuno da se ugase nakon ovih izbora. Vec nekoliko izbora neke stranke konstantno ne prelaze prag ili su na ivici...

2. SOCIJAL DEMOKRATSKA UNIJA SDU

1.socijaldemokratska se piše zajedno!
2. neke od ovih stranaka imaju actually ''normalnu'' političku platformu...ali ko je vidio da normalne političke platforme, tipa liberalnih demokrata, uspijevaju u ovako nenormalnoj državi
3. kamo sreće da živimo u državi koja ima jake Zelene i Liberalne demokrate
4.koalicija svih ovih ''minornih - normalnih'' partija + SDP + Naša + ''još neke stranke iz nekadašnje Alijanse'', su jedina nada za rušenje vladajućih struktura (barem u Federaciji)

3. Kamo srece da zivimo u drzavi koja nema jake zelene ;-)
The 51st State

#39 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by The 51st State »

convict wrote:
kicky wrote:

2. SOCIJAL DEMOKRATSKA UNIJA SDU

1.socijaldemokratska se piše zajedno!
2. neke od ovih stranaka imaju actually ''normalnu'' političku platformu...ali ko je vidio da normalne političke platforme, tipa liberalnih demokrata, uspijevaju u ovako nenormalnoj državi
3. kamo sreće da živimo u državi koja ima jake Zelene i Liberalne demokrate
4.koalicija svih ovih ''minornih - normalnih'' partija + SDP + Naša + ''još neke stranke iz nekadašnje Alijanse'', su jedina nada za rušenje vladajućih struktura (barem u Federaciji)

3. Kamo srece da zivimo u drzavi koja nema jake zelene ;-)
Jeli to nemamo? :D
JThomas

#40 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by JThomas »

čuj nemamo zelenih, a zeleni uzeše najviše glasova u KS :mrgreen:

ko bi vama ugodio :mrgreen:
Mikado

#41 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Mikado »

SDU BiH (samostalno ili u koaliciji sa LDS BiH).

01. Opcinsko vijece Bihac (1 mandat)
02. Opcinsko vijece Bosanska Krupa (1 mandat)
03. Opcinsko vijece Sanski Most (1 mandat) - koalicija
04. Opcinsko vijece Doboj Istok (1 ili 2 mandata) - koalicija
05. Opcinsko vijece Lukavac (1 mandat) - koalicija
06. Opcinsko vijece Glamoc (2 mandata)
07. Opcinsko vijece Olovo (3 mandata)
08. Opcinsko vijece Novi Travnik (1 mandat) - koalicija
09. Opcinsko vijece Ilijas (3 mandata) - koalicija
10. Opcinsko vijece Jablanica (2 mandata) - koalicija
11. Opcinsko vijece Konjic (2 mandata) - koalicija
12. Opcinsko vijece Hadzici (1 mandat)
13. Opcinsko vijece Ilidza (1 ili 2 mandata) - koalicija
14. Opcinsko vijece Novi Grad, Sarajevo (1 mandat) - koalicija
15. Opcinsko vijece Vogosca (3 mandata)
16. Opcinsko vijece Gracanica (2 mandata) - koalicija

LDS BiH

1. Opcinsko vijece Donji Vakuf (5 mandata)
2. Opcinsko vijece Srebrenik (2 mandata)
Last edited by Mikado on 08/10/2008 15:47, edited 1 time in total.
Bl_ManiaC

#42 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Bl_ManiaC »

Kao clan stranke LDS mogu vam reci da se u dogledno vrijeme stranka nece ugasiti,nit ima nekih naznaka.

A sto se tice ovih izbora mnogo vise je LDS ocekivo a tako i SDU,ali narod se neznam valjda boji promjena pa je ostao uz stare nacionalne stranke(koje ce im donjeti mnogo necega a hoceli dobroga? veliko pitanje).
Dobili smo neke mandate iako smo ocekivali vise njih,narocito se izdvaja mandat dobijen u opcini Novi Grad na koji smo narocito ponosni :-D

Za kraj da kazem kao sto nasa uvazena prof.Lamija Tanovic kaze u BIH imamo dvije politicke struje:1.nacionalne stranke koje ovu zemlju vode na svoj nacin :sad: ali ipak cini mi se to ljudima odgovara iako nemaju za kore hljeba kako treba
2. sa druge strane imamo stranke tipa LDS,GDS,SDP i sl.koje bi se ujedinjenejm srusile sigurno vlast vladajucih nacionalistickih stranaka a time bi vjerovatno i bolje vrijeme doslo za sve nas a posebno za mlade. :wink:
amrica

#43 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by amrica »

Uvazena gdja prof je izvrsila politicki harakiri kad je pristala na koaliciju sa SDU..... Sve istroseni kadrovi, sa puno repova i oraha u dzepovima. I od to malo glasova sto je SDU osvojio, 2/3 su u koaliciji.

Ideja o koaliranju svih gradjanskih stranaka je stvarno bila odlicna, zao mi je sto nije ostvarena, ali ipak nije trebalo srljati u tu koaliciju sa strankom ciji se clanovi svadjaju sa kim stignu, a najvise izmedju sebe, ciji sef zakljucava prostorije stranke, i koji je kriv za "nestanak" 100.000 KM..... sve o njegovom liku i djelu poznato 10-ak godina.
palermo

#44 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by palermo »

vafenur wrote:Puno ste pominjali LDS pa pošto sam glasao za njih da i ja nešto kažem. Prvo, ne slažem se sa većinom što ste izrekli, niti o stranci niti o liderici Prof. Tanović. U ovom našem balkanskom haosu vi ste valjda navikli da lideri moraju biti agresivci tipa Dodika, ili manipulatori tipa Silajdžića ili ublehaši zaljubljeni u sebe , tipa Lagumdžije. Kad se tu pojavi političar drgog profila vi počnete da mu tražite mane, ono previše je fina, previše je dama, ništa ne zna ....
Pogledajte samo kakvu je mladu ekipu odgojila za samo 3 godine. Sjedite i vi jednom sa mladim liberalima pa ćete vidjeti. Oni su definitivno budućnost naše politike. Naravno, LDS nikada neće biti narodni pokret, ali će biti elita političke scene čim se ustali na procentu od 3-5%. Ako je neko kriv što to još uvijek nije tako, onda smo to mi glasači i ne oni.Osim toga, proanalizirajte samo pa ćete vidjeti da je LDS uvećao svoj rezultat u odnosu na 2004. kada L.Tanović još nije bila ni član stranke.
Izvini ali ne možeš mene ili bilokoga drugoga kriviti što nije glasao za LDS.Mislim,stvarno mi nije jasno odakle takvu logiku izvlačite.
MuaDib

#45 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by MuaDib »

sasa_t wrote: 1. GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA GDS
Predlazem im da se ujedine! 8)
sasa_t

#46 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by sasa_t »

Mikado wrote:

SDU BiH (samostalno ili u koaliciji sa LDS BiH).

01. Opcinsko vijece Bihac (1 mandat)
02. Opcinsko vijece Bosanska Krupa (1 mandat)
03. Opcinsko vijece Sanski Most (1 mandat) - koalicija
04. Opcinsko vijece Doboj Istok (1 ili 2 mandata) - koalicija
05. Opcinsko vijece Lukavac (1 mandat) - koalicija
06. Opcinsko vijece Glamoc (2 mandata)
07. Opcinsko vijece Olovo (3 mandata)
08. Opcinsko vijece Novi Travnik (1 mandat) - koalicija
09. Opcinsko vijece Ilijas (3 mandata) - koalicija
10. Opcinsko vijece Jablanica (2 mandata) - koalicija
11. Opcinsko vijece Konjic (2 mandata) - koalicija
12. Opcinsko vijece Hadzici (1 mandat)
13. Opcinsko vijece Ilidza (1 ili 2 mandata) - koalicija
14. Opcinsko vijece Novi Grad, Sarajevo (1 mandat) - koalicija
15. Opcinsko vijece Vogosca (3 mandata)
16. Opcinsko vijece Gracanica (2 mandata) - koalicija

LDS BiH

1. Opcinsko vijece Donji Vakuf (5 mandata)
A gdje je Zenica, Tuzla, Mostar, Banja Luka, Bjeljina, Travnik, Bugojno? Cak niti u Sarajevu u svim opstinama nemaju mandate, tako da o bilo kakvom rezultatu tu ne treba raspravljati. Kada jedna lista na kojoj se nalazi 20 ljudi dobije 300 glasova ocigledno je da su samo porodice i prijatelji glasali, a na kraju prvi na listi usao u Vijece...
klixober

#47 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by klixober »

Mislim da je krajnje vrijeme da male stranke preispitaju svrhu svog postojanja i izlazenja na izbore.Licno znam pojedine na listama SDU-LDS koji su se kandidovali tek da im slika bila na prospektu i nagovarali su familiju i prijatelje da glasaju za njih.Naravno,nisu dobili ni priblizno glasova da udu u skupstinu,ali su bespovratno unistili dobijene glasove koji nista ne vrijede.
Umjetnik a

#48 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Umjetnik a »

gubitnici:
SBIH
SDP
SDS
mostarac

#49 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by mostarac »

Umjetnik a wrote:gubitnici:
SBIH
SDP
SDS
Najbolji su mi ovi pacenici sto se jave samo da napisu nesto protiv SDP-a :D
Po cemu je SDP gubitnik i zar tvoja mrznja prema SDP-u ide do tih granica da moras boldirati ime SDP medju ostalim strankama :D
klixober

#50 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by klixober »

Obzirom na znacajno povecanje glasova,uprkos maloj izlaznosti,SDP se moze smatrati pobjednikom izbora.
Post Reply