Dejton je rezultat cetverogodisnjeg otpora agresoru zvanog "cudo bosanskog otpora", i naseg prava da zivimo na svome u svome, i rezultat propasti plana o Velikoj Srbiji!mostarac wrote:mi smo sa snsd daleko od bratske, al smo realni. To da se s njima mora ste nam vi ostavili u amanet daytonom, a sa SDA se nece morati u koaliciju iz jednostavnog razloga koji kaze da ce se na iducim izborima u BiH u Federaciji takmiciti samo 3 relevantne politicke opcije, a to su SDP, HDZ i SDA. Ovi ostali ce biti taman dovoljni za koalicije. Vas tas na vagi zvani SBiH je dozivio krah i totalni debakl od kojeg ce se tesko oporaviti, a kako onda ostajete samo vi i HDZ, sa vama se nece morati ni u kakve koalicije, jer ako SDP pobjedi ove manje stranke ce namiriti razliku HDZ-a tako da ce SDP i ostali imati vise od vas i HDZ. Matematika i to je toVozdra raja wrote:Pa dobro, znam da je SDP bratska stranka SNSD-a, ali nisam siguran da ce moci izbjeci SDA! Zato danas polahko Bakir H. pravi teren za tu soluciju!
SNSD je nesto na sta se ne moze uticati, a drzava apsolutno ne moze stati jer neko nece da formira vlast, a ovaj drugi ne moze. Dakle sa SNSD-om je koalicija sigurna jer je na istu primoran svako ko formira vlast. Pitanje je samo nacina razgovora sa idiotom iz Laktasa. Da li ce se pricati sa njim o pravim i zivotnim temama ili ce se nabacivat entitetsko-100% prica za podizanje tenzija. SDP ce idiota itekako znati smiriti i ignorisati kad prica nebuloze, a time ce i njegovi govori gubiti na snazi i tezini. Vama to medjutim nije u interesu jer sto jaci Dodik, to ste i vi jaci.
Je li ti stvarno vjerujs da SDP moze sa SNSD-om napraviti stabilnu drzavnu vlast, bez jos par stranaka poput PDP-a, SBiH...? A bez SDA?
Znam da bi SDP radije usao u koaliciju sa SNSD-om i PDP-om jer su sa njima i ranije vezali zastave, nego sa SDA, ali ipak, nema sanse bez SDA!
A to sto govoris da treba sutiti kada Mico laje, pa to je poznata strategija SDP-a, -ne ulazi ni u kakve zestoke rasprave, samo suti i muti!
Klin se klinom izbija!