Za koga ste glasali?

Post Reply

Ja sam za...

SDA
43
12%
SBiH
8
2%
SNSD
2
1%
HDZ(bilo koji)
6
2%
SDP
155
42%
NS
56
15%
HSP
1
0%
SDS
2
1%
nesto drugo
26
7%
nisam glasao
67
18%

Total votes: 366

luciferino

#26 Re: Za koga ste glasali?

Post by luciferino »

Dzevad B. & SDP

sarajevska izlaznost katastrophična :roll:
Vozdra raja :-)

#27 Re: Za koga ste glasali?

Post by Vozdra raja :-) »

Zuzo wrote:za čovjeka.......
Zar ima i zivotinja na listama...? :shock:
pike

#28 Re: Za koga ste glasali?

Post by pike »

Kada cemo znati prve rezultate?
The 51st State

#29 Re: Za koga ste glasali?

Post by The 51st State »

pike wrote:Kada cemo znati prve rezultate?
00:00, i to samo za nacelnike opstina.
Bihac_4_ever

#30 Re: Za koga ste glasali?

Post by Bihac_4_ever »

pike wrote:Kada cemo znati prve rezultate?
U nekim opcinama (Bihac,Tuzla) oko 22h ostalo u ponoc
valterbranisarajevo

#31 Re: Za koga ste glasali?

Post by valterbranisarajevo »

Ovo je što sam uspio zapisati. zato su zaokruženi brojevi. Nezvanično, kasnije je rečeno da je oko 17 u Novom Sarajevu bilo 32 %..Razmišljao sam da li da glasam za Bećirevića ili ne. Na kraju sam mu dao još jednu šansu..(Za općinsko vijeće i SDP nije bilo nikakve dileme). Mislim da su, ako se ne promijeni rukovodstvo u toj stranci ovo posljednji izbori na kojima glasam za SDP, a ako se za opće izbore ne formira predizborna koalicija građanskih-multietničkih stranaka i posljednji izbori na kojima sam glasao..Treba ispunjavati građansku dužnost, ali ne moram ispadati "majmun" već 12 godina... :(

Prosjek Kantona Sarajevo će biti negdje oko 35 % vjerovatno. Mislim da građani koji izlaze na izbore stvarno ispadaju ono što sam napisao gore...

Bez ikakve uvrede ovo je moje dobronamjerno razmišljanje.. :)
Babsy

#32 Re: Za koga ste glasali?

Post by Babsy »

Bećirević.
Prpa.ba

#33 Re: Za koga ste glasali?

Post by Prpa.ba »

Vozdra raja wrote:Zar ima i zivotinja na listama...? :shock:

Ima i to poprilicno. Proslo je 18 godina kako su im dozvolili ucesce na izborima...
valterbranisarajevo

#34 Re: Za koga ste glasali?

u cIK-u su rekli da će se prvi nezvanični rezultati za načelnike znati u 21 sat (biće konferencija za štampu), a za Općinska vijeća sutra ujutro u 9 sati...
fukara_tz

#35 Re: Za koga ste glasali?

Post by fukara_tz »

Odziv birača u Tuzlanskom kantonu

Prema podacima Općinske izborne komisije Tuzla izlaznost do 18.00 sati na birališta u Tuzli je 38 posto.

Prema posljednjim informacijama Općinske izborne komisije Tuzla, zabilježene su veće gužve na biralištima, što bi moglo produžiti, na određeno vrijeme, rad biračkih mjesta.

U Živinicama je do 16.00 sati glasalo blizu 24. 000 građana ili 49 odsto.

U Lukavcu je zabilježena dobra izlaznost, u ovoj općini je do 16.00 sati glasalo 44 odsto građana.

Postotak birača i u Kalesiji je zadovoljavajući tako je do 16.00 sati u ovoj općini glasalo blizu 15 hiljada birača, odnosno 51 odsto.

Postotak birača u Srebreniku koji su obavili svoju građansku dužnost iznosi 49 posto.

Kladanj je jedna od općina u kojoj je zabilježena najveća izlaznost birača. Na biralištima u ovoj općini zabilježena je izlaznost od 63 odsto.

U Gradačcu je glasalo blizu 15 hiljada građana ili 45 odsto.

Pedeset odsto Gračanlija do 16.00 sati je izašlo na izbore i obavilo svoju građansku dužnost.

U Doboj Istoku također je dobra izlaznost. Do 16.00 sati u ovoj općini je glasalo 57 % birača.

Dobra izlasnost zabilježena je i u Čeliću. Tamo je glasalo 59 odsto ili više od pet hiljada glasača.

Teočani također nisu zanemarili svoju građansku dužnost na birališta je izašlo blizu četiri hiljade glasača odnosno 56 odsto birača.

Postotak birača i u Sapni je zadovoljavajući tako je do 16.00 sati u ovoj općini glasalo 58 odsto, odnosno više od 5.000 birača.

Postotak birača u Banovićima koji su obavili svoju građansku dužnost iznosi 59 odsto. U većini izbornih komisija saopćili su da će detaljnije podatke o izlaznosti građana na birališta imati do 20 sati.
Mirza-H

#36 Re: Za koga ste glasali?

Post by Mirza-H »

SDP , Becirevic
karanana

#37 Re: Za koga ste glasali?

Post by karanana »

nisam glasao. nije mi niko ponudio lovu a besplatno mi niko nije iskakao ni ponudio nesto bolje od ovoga sto imamo, tako da mi je bilo mrsko ici i bezveze zaokruzivati nesto na silu. i jos bi iz novog sarajeva morao ici u centar da glasam jer nisam promjenio cips, nije vridilo.
elSaik

#38 Re: Za koga ste glasali?

Post by elSaik »

valterbranisarajevo wrote:Ovo je što sam uspio zapisati. zato su zaokruženi brojevi. Nezvanično, kasnije je rečeno da je oko 17 u Novom Sarajevu bilo 32 %..Razmišljao sam da li da glasam za Bećirevića ili ne. Na kraju sam mu dao još jednu šansu..(Za općinsko vijeće i SDP nije bilo nikakve dileme). Mislim da su, ako se ne promijeni rukovodstvo u toj stranci ovo posljednji izbori na kojima glasam za SDP, a ako se za opće izbore ne formira predizborna koalicija građanskih-multietničkih stranaka i posljednji izbori na kojima sam glasao..Treba ispunjavati građansku dužnost, ali ne moram ispadati "majmun" već 12 godina... :(

Prosjek Kantona Sarajevo će biti negdje oko 35 % vjerovatno. Mislim da građani koji izlaze na izbore stvarno ispadaju ono što sam napisao gore...

Bez ikakve uvrede ovo je moje dobronamjerno razmišljanje.. :)
Zar misliš da ijedna stranka ima šansi SAMA da zamijeni ove desničarske što su vlasti? Koalicija nije nešto što se treba već nešto što se mora uraditi.
sasa_t

#39 Re: Za koga ste glasali?

Post by sasa_t »

Posto sam iz Zenice glasao sam za aktuelnog nacelnika koji dolazi iz SDA(koji je uradio dobar posao u posljednje 4 godine), ali sam za opcinsku listu glasao za SDP jer ipak ne zelim da SDA dobije apsolutnu moc u ovom gradu. Potrebna je jaka opozicija.
Vozdra raja :-)

#40 Re: Za koga ste glasali?

Post by Vozdra raja :-) »

Prpa.ba wrote:

Ima i to poprilicno. Proslo je 18 godina kako su im dozvolili ucesce na izborima...
Dakle, totalitarista si, sto i nije daleko od zivotinje! Znam da je za tvoj pojam to nesto novo, ali navikni se da zivis u demokratiji gdje gradjani odlucuju ko ce ih predstavljati. I pokusaj to postovati, a ne nazivati zivotinjama! Ipak je ovo 21 vijek, vijek demokratije!
alphonse kauders

#41 Re: Za koga ste glasali?

Post by alphonse kauders »

D.Hadžić + Naša stranka.. Mislim da će u N.Gradu nagurati do 19h na jedno 35% izlaznosti :-)
seln

#42 Re: Za koga ste glasali?

Post by seln »

Vozdra raja wrote:
Prpa.ba wrote:

Dakle, totalitarista si, sto i nije daleko od zivotinje! Znam da je za tvoj pojam to nesto novo, ali navikni se da zivis u demokratiji gdje gradjani odlucuju ko ce ih predstavljati. I pokusaj to postovati, a ne nazivati zivotinjama! Ipak je ovo 21 vijek, vijek demokratije!
Zasto onda ne postujes volju Tuzlaka da biraju SDP umjesto nacista i seljandova?
colt

#43 Re: Za koga ste glasali?

Post by colt »

SDP, Jasmin Imamović
valterbranisarajevo

#44 Re: Za koga ste glasali?

Ja sam svojevremeno otvorio i temu gdje sam predlagao predizbornu koaliciju SDP Naša stranka LDS itd. Međutim, oni su se ponašali "kao rogovi u reći", uz podršku sarajevskih građanskih medija koji su ih "huškali jedni na druge na zadovoljstvo SDA i SBiH. (Dani, Slobodna Bosna). Doduše vidićemo kada se objave rezultati možda ja nisam bio u pravu,možda su oni ostvarili dobre rezultate ,ali bi ipak šanse da se riješimo nacionalnih stranaka bi bile veće...Ne vjerujem da će se vlast u većini opština, a o gradskom vijeću Sarajeva da ne govorim, moći formirati bez koalicija..

Toliko o tome, ovo je za mene završena priča... :run:
in33sa

#45 Re: Za koga ste glasali?

Post by in33sa »

Nisam glasao.

Na silnim predizbornim prospektima svake bozije partije, nadjoh po bar tri-cetiri lopova za koje pouzdano znam da su kriminalci par exelance i da bi u svakoj normalnoj drzavi robijali.

Rasim Rapa NS Radom za boljitak, covjek koji je (skupa sa pajtosima) unistio stampariju Oko. Zatim onaj Pekmez iz SzaBiH inace gazda Hariba, lopov svoje vrste. Na listi SDP-a ih ne mogu ni nabrojati, ne pada mi na pamet davati glas Lidiji Korac primjera radi.

Tako da, niko moj glas nije dobio.
Prpa.ba

#46 Re: Za koga ste glasali?

Post by Prpa.ba »

Vozdra raja wrote:Dakle, totalitarista si, sto i nije daleko od zivotinje! Znam da je za tvoj pojam to nesto novo, ali navikni se da zivis u demokratiji gdje gradjani odlucuju ko ce ih predstavljati. I pokusaj to postovati, a ne nazivati zivotinjama! Ipak je ovo 21 vijek, vijek demokratije!
Nije demokratija samo upisivanje iksica na nekakvom papiru.
cyprus

#47 Re: Za koga ste glasali?

Post by cyprus »

SDP i Damir Hadžić.

Ne raduje me ova loša izlaznost. Ne budel se išta promjenilo, nedo Bog da mi iko spomene ikakve proteste :-) :-) .
HAVANA

#48 Re: Za koga ste glasali?

Post by HAVANA »

SDP
shown

#49 Re: Za koga ste glasali?

Post by shown »

sdp
Bihac_4_ever

#50 Re: Za koga ste glasali?

Post by Bihac_4_ever »

cyprus wrote:SDP i Damir Hadžić.

Ne raduje me ova loša izlaznost. Ne budel se išta promjenilo, nedo Bog da mi iko spomene ikakve proteste :-) :-) .
Ja ne kontam zasto je izlaznost bila tako slaba u Sarajevu,a u ostalim Opcinama dobra? :?
Post Reply