MOGLO SE DO DRINE - dovoljno za smjenu Dudakovica
-
Prenj
ViolentJack,
pricas napamet. U Novom nema podvoznjak, nego nadvoznjak i on se nalazi prije stadiona (iz smjera Bos. Krupe)
Do nadvoznjaka jesu dosli, ne i do stadiona.
Ali poslije su se, morali ne samo povuci, nego su izgubili i trecinu Otoke, tako da, sve u svemu, dobro se sve zavrsilo.
HV jeste napravila desant i kod Dubice. Napravili su ga na tri mjesta.
pricas napamet. U Novom nema podvoznjak, nego nadvoznjak i on se nalazi prije stadiona (iz smjera Bos. Krupe)
Do nadvoznjaka jesu dosli, ne i do stadiona.
Ali poslije su se, morali ne samo povuci, nego su izgubili i trecinu Otoke, tako da, sve u svemu, dobro se sve zavrsilo.
HV jeste napravila desant i kod Dubice. Napravili su ga na tri mjesta.
-
violentjack
Nemoj Prenj molim te znam napamet Krajinu od Bihaca do Kljuca Pa Petrovca Krupe i ostalih krajeva
TI ces Krajisnika uciti gdje se sta nalazi
TU se put racva za Cazin iduci od Krupe prema Otoci..

TI ces Krajisnika uciti gdje se sta nalazi
TU se put racva za Cazin iduci od Krupe prema Otoci..
-
violentjack
Ne postoji nije asfaltiran..osim ako ga nisu asfaltirali u meduvremenu
Iako ne znam Otoku najbolje
Ali znam Krupu i Bihac..ali i Novi Svodna ..Blagaj Japra..to je sve u sumi

Iako ne znam Otoku najbolje
Ali znam Krupu i Bihac..ali i Novi Svodna ..Blagaj Japra..to je sve u sumi
- manijak1
Guzi li ko sta ovdje?
Dudaković Magnifica
-
violentjack
21 km da u pravu si..alli od Ivanjske koja nije na cesti do Novog je ispod 10 km a Ivanjska je u federaciji danas

-
BISCANIN2
Pozdrav svima ,vidim da je diskusija na zavidnom nivou ,pokušaću malo da bacim svijetla na ovu temu iz mog vlastitog iskustva.
Novembar 94 i sama operacija zauzimanja grabeža kao i naše napredovanje prema vakufu bila je dobro smišljena akcija s ciljem da se vrs isprovocira i medjunarodna zajednica uvede u rat.
Plan je skoro u potpunosti bio uspio ,sad dali su oficiri vrs skuzili ili je nekao procurilo ne znam .Plan je bio da su snage vrs uvuču odakle bi se teško izvukle ,a time se iniciraju zračni udari .Ljudi civili su kupljeni sa ulica i vodjeni u bolnice i zamotavni u zavoje i slčno sve je to snimano i slano i svijet.
Istovremno je i najviši vrh sa Silajdžićem kukao i tražio intervenciju .
Dugo vremena mi je trebalo da prondajemodgovor zašto je moja jedinica puštena na odmor dok su padala lohovska brda i ripač na kojima je bila trahana(jedinica od logističara i stariju ljudi )
Šta radimo na grabeškoj kasarni dok pada sokolac ,zašto je pravi odgovor došao u odredjenom dijelu vedrog polja .zašto smo prebačeni na padež krupsko ratište itd.
Kjluč bihaća je žegarsko brdo ,sve vojske koje su ulazile ili osvajale bihač od shvaba do partizana išle su preko žegarskog brda .
Medjutim da bi se došlo do žegarskog brda mora se proć kroz žegarska vrata ,često su se žaegarska vrat za nekim vojskama zauvijek zatvorila.
VRS je bio pred žegarskim vratima i stao .
Cilje je bio uvući vrs u mjesto bez izlaza i medjunarodne snage na vazdušnu intervenciju .To je trebala da bude praktično prekretnica rata .
Medjutim dali je procurilo ili su oficiri vrs skužili još ne znam .
Još nešto što se malo zna iza mnogo uspijeha u ključnim bitkama stajao je rahmetli Izet Nanić rješenja i ideje su bile njegove.
Novembar 94 i sama operacija zauzimanja grabeža kao i naše napredovanje prema vakufu bila je dobro smišljena akcija s ciljem da se vrs isprovocira i medjunarodna zajednica uvede u rat.
Plan je skoro u potpunosti bio uspio ,sad dali su oficiri vrs skuzili ili je nekao procurilo ne znam .Plan je bio da su snage vrs uvuču odakle bi se teško izvukle ,a time se iniciraju zračni udari .Ljudi civili su kupljeni sa ulica i vodjeni u bolnice i zamotavni u zavoje i slčno sve je to snimano i slano i svijet.
Istovremno je i najviši vrh sa Silajdžićem kukao i tražio intervenciju .
Dugo vremena mi je trebalo da prondajemodgovor zašto je moja jedinica puštena na odmor dok su padala lohovska brda i ripač na kojima je bila trahana(jedinica od logističara i stariju ljudi )
Šta radimo na grabeškoj kasarni dok pada sokolac ,zašto je pravi odgovor došao u odredjenom dijelu vedrog polja .zašto smo prebačeni na padež krupsko ratište itd.
Kjluč bihaća je žegarsko brdo ,sve vojske koje su ulazile ili osvajale bihač od shvaba do partizana išle su preko žegarskog brda .
Medjutim da bi se došlo do žegarskog brda mora se proć kroz žegarska vrata ,često su se žaegarska vrat za nekim vojskama zauvijek zatvorila.
VRS je bio pred žegarskim vratima i stao .
Cilje je bio uvući vrs u mjesto bez izlaza i medjunarodne snage na vazdušnu intervenciju .To je trebala da bude praktično prekretnica rata .
Medjutim dali je procurilo ili su oficiri vrs skužili još ne znam .
Još nešto što se malo zna iza mnogo uspijeha u ključnim bitkama stajao je rahmetli Izet Nanić rješenja i ideje su bile njegove.
-
violentjack
Biscan jedno pitanje da li je Armija Bih usla u Novi ili nije?
- manijak1
Pa kao prvo tvoj topic je besmislen i neprihvatljivo ponižavajući.
Dalje
granice
...........DGS
fazoni tamo vamo.
Nije rekao preko nego do Drine
ali ti si još u onim nekim uz nesebičnu pomoć ,JNA, izrađenim okvirima.
Da ne kažem RAMovima
Dalje
Nije rekao preko nego do Drine
Da ne kažem RAMovima
-
magnifico
dobro je da smo se vratili na temu
nesumnjivo da dudakovic ide u politicare, a sta drugo da radi
ovakvim izjavama 10 godina poslije, samo pravi sebi politicki rejting,
i skrece paznju sa npr lose ekonomije i nikakvog medjunacionalnog povjerenja,
koje ova izjava jos vise pogorsava i budi niske porive tipa, jebacemo hina im mater,
sa odgovorom ajd probajte da vam jebemo sve po spisku
eto npr manijak1, forumas sa preko 5000 postova
je odma zagrizo i upecan je na obicnog crva
nesumnjivo da dudakovic ide u politicare, a sta drugo da radi
ovakvim izjavama 10 godina poslije, samo pravi sebi politicki rejting,
i skrece paznju sa npr lose ekonomije i nikakvog medjunacionalnog povjerenja,
koje ova izjava jos vise pogorsava i budi niske porive tipa, jebacemo hina im mater,
sa odgovorom ajd probajte da vam jebemo sve po spisku
eto npr manijak1, forumas sa preko 5000 postova
je odma zagrizo i upecan je na obicnog crva
- manijak1
Kažu nekada : Crv grize crva.
Međutim tvoj doprinos je jasan.
Ne reče ništa o razlici do Drine i preko Drine
.
Ne reče ništa o razlici do Drine i preko Drine