TV Kantona Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Compact

#26 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Compact »

to je to wrote:
karanana wrote:jos jednom skidam kapu TVSA koja od sinoc pa evo danas cijeli dan emituje prigodne programe u povodu dana drzavnosti. jos jednom ova televizija pokazuje da je jedna od malobrojnih koja njeguje tekovine historije, kako one malo dalje pa tako i ove nedavne.

svaka cast na programu od dokumentaraca, priloga, gostiju.....svaka cast. :thumbup:
Odličan program.

Hvala TVSA!
Extra :bih: Samo neka nastave. Svaka čast!
Van Halen

#27 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Van Halen »

Danas sam gledao na TVSA dokmunetarac o Pofalićkoj bitci, kao i bitkama za Žuč. Svaka im čast na tome. Vratilo me u ta ratna vremena, i probudilo ponos na naše hrabre vojnike. Svaka čast!
bos

#28 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by bos »

"Vanzemaljci iznad Sarajeva"

Odgledah sinoc od pola i danas naletih na reprizu i naravno od pocetka. Treba ga pustati svake sedmice. Stvarno odlicno... Eto cujem da od jucer i cijeli danasnji dan su imali program...

Sve pohvale i samo nastavite, procitace neko sigurno.

Nek ovi federalci sa neretvom se trude Dodika ne uvrijediti da ih ne tuzi sa ovim strancima. Da ne pricamo dalje... :-)
Jara

#29 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

Ja novinara, ljudi moji ... :-) :sad: :x

Ovih dana mediji pišu o o večerašnjem "susretu" Mjeseca, Venere i Jupitera.
Večeras sačekah kraj TVSA dnevnika očekujući da ću, možda, vidjeti njihove snimke, da ce možda nazvati astronoma Muminovića... kad ono...TVSA - ovci iz informativnog programa pokazaše da pojma nemaju o čemu se radi!

Rekoše da se večeras na nebu mogao vidjeti položaj mjeseca i zvijezde :D u obliku islamskog simbola ( OK, simbol vjerovatno i potiče od sličnih događaja, i btw stariji je od islama, ali ta zanimljiva asocijacija sad nije bitna u ovoj priči). Kao, mnogi gledaoci su ih zvali da ih obavijeste šta se događa. O planetama ni riječi...Cak je ispod fotke bio telop sa riječima "mjesec" i "zvijezda" ! :-)

P.S. BTW, emisije iz kulture su im sve bolje i bolje!
simbabimba

#30 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by simbabimba »

Posotoji li web stranica TVSA? Ili e-mail adresa? Please?
Better Man

#31 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Better Man »

simbabimba wrote:Posotoji li web stranica TVSA? Ili e-mail adresa? Please?
Ukucaš u google i sve će ti se samo kazati.
simbabimba

#32 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by simbabimba »

Ne da nemaju...nego kao da ne postoje... :roll:
Nekako s proljeća

#33 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Nekako s proljeća »

Amazonka27

#34 TVSA

Post by Amazonka27 »

Gledate li TVSA? izgleda niko ili se jos uvijek ibretite.... :D Prvo je bio neki "humoristicki" program, gdje smo ja i Tranquil izgledali ovako :shock: :-? :-) :-? :shock: . Najavne spice su pisane nekim zeznutim fontom koji ne podrzava afrikate pa su Ž zamjenili sa arial fontom :D a vicevi bajati em lose ispricani...traka sa smijanjem ubacena na nigdje veze scenom...a onda Dnevnik...Voditeljica: "Sretan Uskrs...ovaj...pardon...Vaskrs" ...dalje...muc muc...pa onda podpredsjednica udruzenja majki enklave Srebrenice i Zepe - pozvali je da komntarise kamatne stope i sukob izmedju blazevica i sliskovica :D

ona traka sa blic vijestima u nazivu ima VIJESTI, a u toku je Dnevnik
davidigolijat

#35 Re: TVSA

Post by davidigolijat »

Sve gledam i sve cekam...stvorit ce Zukic i ZLatar, sve stranacki kadrovi, jedan mini CNN za sarajevsku SBiH-SDA populaciju...
bos

#36 Re: TVSA

Post by bos »

Sto se mene tice, jedini gledljiv dnevnik je njihov. Ove ostale i ne pokusavam vise gledati jer su postali crna hronika i red carpet. Sigurno posljednja stanica koja objavljuje vijesti bez komentarisanja i pokusaja nametanja stava i misljenja. Jedina TV koja drzi do obiljezavanja svih bitnih datuma za Sarajevo, BiH. Meni je dovoljno bilo ono sto su za Dan nezavisnosti napravili da simpatisem program. Da ne govorim o ratnim emisijama i dokumentarcima sto je jos samo na TVSA moguce gledati. Jeste popularno pljuvati po svim tim vrijednosti ali eto ja nesto nisam u tom fazonu. Znam da ovdje mnogi jesu...
Amazonka27

#37 Re: TVSA

Post by Amazonka27 »

bos wrote:Sto se mene tice, jedini gledljiv dnevnik je njihov. Ove ostale i ne pokusavam vise gledati jer su postali crna hronika i red carpet. Sigurno posljednja stanica koja objavljuje vijesti bez komentarisanja i pokusaja nametanja stava i misljenja. Jedina TV koja drzi do obiljezavanja svih bitnih datuma za Sarajevo, BiH. Meni je dovoljno bilo ono sto su za Dan nezavisnosti napravili da simpatisem program. Da ne govorim o ratnim emisijama i dokumentarcima sto je jos samo na TVSA moguce gledati. Jeste popularno pljuvati po svim tim vrijednosti ali eto ja nesto nisam u tom fazonu. Znam da ovdje mnogi jesu...
niko nije rekao da su totalno losi, nego danas nije bio njihov dan...definitivno nisu bili u svom fazonu. promasena "humoristicka" emisija, 1001 lapsuz...a o gledanosti...sve je receno..eto prvo ti koji ih hvalis nisi gledao danas njihov program.
Amazonka27

#38 Re: TVSA

Post by Amazonka27 »

uostalom, tema je za izbrisati... nije rijec ni o politici ni o pljuvanju na TVSA, a poznavajuci nas prica ce ici ovim tokom....jos bolje da ih niko nije gledao...manje bruke i sramote...
bos

#39 Re: TVSA

Post by bos »

Naslov teme je TVSA pa pomislih da ih prokomentarisem, bez losim namjera. :)
pridearijana

#40 Re: TVSA

Post by pridearijana »

Amazonka27 wrote:Gledate li TVSA? izgleda niko ili se jos uvijek ibretite.... :D Prvo je bio neki "humoristicki" program, gdje smo ja i Tranquil izgledali ovako :shock: :-? :-) :-? :shock: . Najavne spice su pisane nekim zeznutim fontom koji ne podrzava afrikate pa su Ž zamjenili sa arial fontom :D a vicevi bajati em lose ispricani...traka sa smijanjem ubacena na nigdje veze scenom...a onda Dnevnik...Voditeljica: "Sretan Uskrs...ovaj...pardon...Vaskrs" ...dalje...muc muc...pa onda podpredsjednica udruzenja majki enklave Srebrenice i Zepe - pozvali je da komntarise kamatne stope i sukob izmedju blazevica i sliskovica :D

i ja to primjetih a generalno nesto im svi voditelji izgubljeno djeluju vec neko vrijeme....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: TVSA

Post by Truba »

odron su
:D

al ima finih voditeljica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
in33sa

#42 Re: TVSA

Post by in33sa »

Rezimska TV, sta drugo reci.

Humoristicki program im je najjaci, mislim na onu dvojicu neduhovitih, kako se vec zovu, braca Bluz? Sejo i Miro?

Ono je i NTV 99 skartirala sa programske sheme jer su duhoviti k`o epidemija ebole, ali eto..
Hoce li sloboda ...

#43 Re: TVSA

Post by Hoce li sloboda ... »

Amazonka27 wrote:Gledate li TVSA? izgleda niko ili se jos uvijek ibretite.... :D Prvo je bio neki "humoristicki" program, gdje smo ja i Tranquil izgledali ovako :shock: :-? :-) :-? :shock: . Najavne spice su pisane nekim zeznutim fontom koji ne podrzava afrikate pa su Ž zamjenili sa arial fontom :D a vicevi bajati em lose ispricani...traka sa smijanjem ubacena na nigdje veze scenom...a onda Dnevnik...Voditeljica: "Sretan Uskrs...ovaj...pardon...Vaskrs" ...dalje...muc muc...pa onda podpredsjednica udruzenja majki enklave Srebrenice i Zepe - pozvali je da komntarise kamatne stope i sukob izmedju blazevica i sliskovica :D

naravno da gledam, Vijesti su puno profesionalnije od OBN, Hayata, Pinka, a imaju najljepse voditelje Vijesti u cijeloj BiH, ona mala je prelijepa a i Krivosija je za muskarca zgodan. Zaim Poturic legenda. Da imaju vise para bila bi to dobra TV.
skojotovski

#44 Re: TVSA

Post by skojotovski »

zaim poturic ti je vrh. mojne vise, dovoljno je. :run:
Hoce li sloboda ...

#45 Re: TVSA

Post by Hoce li sloboda ... »

skojotovski wrote:zaim poturic ti je vrh. mojne vise, dovoljno je. :run:
To je zabavni program, niko ne ocekuje od Nikoline Pisek ili od Mace da se razumiju u atomsku fiziku vec da budu zabavni i interesantni publici.

Ocito nisi sa sobom nacisto sta ocekujes od zabavnog sta od informativnog a sta od naucno-popularnog programa.

Ko je tebi u BiH vrh zabavnog programa? Bas me zanima ...
Area_51

#46 Re: TVSA

Post by Area_51 »

Moram priznat kako sam se trudio da iz patriotskih razliga pokusam gledati TVSA. Eskepriment nije uspio radi ogromne doze provincijalizma koja se ogleda u vise stvari pocev od uredjenja studija, scene pa sve do voditelja dnevnika koji imaju tako naglasen »akcent« Istocna Bosna da je to cudo jedno. Posebno taj Krivosija iz kojeg zraci provincijalizam. Ne mogu jednostavno to gledati i slusati, pa prebacim na neki drugi kanal.

Sve to, znam, dovedeno je familijarnom linijom, znamo iz kojeg dijela Bosne i Hercegovine dolazi rukovodstvo, pa bi eto ipak trebali povesti racuna da ovdje ima jos nas par hiljada rodjenih Sarajlija, koji vole svoj Grad i vole kad Sarajelija rade bar na Televiziji Sarajevo.

Oko izbora programa, politickog uvlacenja u dupe vlasti, ne bih, sve je vec receno, samo sto je bez veze sto nasim parama placamo samoreklamiranje kantonalnih vlasti. Ta televizija pod simaticnim a neistinitim nazivim TVSA, na trzistu bi trajala do sedam dana. Kako kaze ona, lako je tudjim gloginje mlatiti, ali nemojte nasim parama previse, ako bas ne morate.

Ovo za odredjene voditeljice podrzavam, ima dobrih macaka.
karanana

#47 Re: TVSA

Post by karanana »

ja bas nesto ne znam za neke bas dobre macke na tvsa. jeli govorite o onoj voditeljici dnevnika i vijesti sa kratkom plavkastom kosom? ok, ta nije losa. ne znam vise ni za jednu, ali da se vratim na temu, nisam gledo to jucer ali imam neko postovanje za tvsa jer se oni sjete i obiljezavaju razne praznike i dogadjaje iz ne tako davne istorije.

ma ima tema o tvsa i vec smo dosta rekli o njihovom programu, za ovo specificno jucer, ne znam
Compact

#48 Re: TVSA

Post by Compact »

Laganica, ima se šta pogledati, ponekad....
BarbaDue

#49 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by BarbaDue »

dvije teme o TV SA spojene u jednu!
Area_51

#50 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Area_51 »

Mozes spajati tema koliko hoces rezultat je isti da je Televizija Kantona Sarajevo tanka finansijski nerentabilna televizija, koju svi mi placamo oko 4 miliona godisnje za par desetina uposlenih, koji rade samo za valdajucu elitu SDA-SBiH. Sve jasno. Nek im kanton ukine finansiranje, pa brate trziste, da onda vidimo koju politicku opciju bi zagovarali.
Post Reply