Sarajevo u svjetskim medijima
-
Budala
#26 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
Amo boli kurac Svabu i ostale sta se desava kod nas kad ne zna ni sta se desava kod njih. Jel ti to svega ti citas vjesti o Azerbejdzanu i mislis o tome sta se tamo desava? U ratu smo bili vijest i tema razglabanja i zgrazavanje salonske elite. Vise nismo vijest.
-
sarajevo63
#27 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
Vala šta nas briga kako nas drugi vide. Ma ja. Ja ne mogu da skontam kako vas to nije briga. Il volite stajati po redovima pred ambasadama? Dobro je do Makarske otić. Ma super. Vjerovatno ste veći rodoljubi od ovih koje je briga. Ja nam pameti.... Al
hajmo mi malo analizirat ko je kakav muzičar. Ma ja. Nek se sale pune folkerima, a onda ćemo malo i zapucat. Ma ja. I šta nas briga kako nas gledaju. Ma ja.

hajmo mi malo analizirat ko je kakav muzičar. Ma ja. Nek se sale pune folkerima, a onda ćemo malo i zapucat. Ma ja. I šta nas briga kako nas gledaju. Ma ja.
-
beiha
#28 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
ovo je laz!!! to sto on nije dovoljno popularan u SA,to sto raja vise voli turbofolk nije krivica vehabija vec obicnih ljudi.
Razlog odgadjanja koncerta je nezainteresovanost,nista vise!!!
- stochar
#29 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
kako lazu ovi svjetski i domaci mediji mediji majku li im zlonamjernu! treba im svima prijetece pismo poslat' a onda govoriti da su ga sami sebi poslali! izmisljaju da u sarajevu ima vehabija i da su ljudi pretuceni!
organizatori koncerta iggy popa salju ruznu sliku o sarajevu, podmece nam se prica da su ljudi izvlaceni iz auta i udarani pistoljima po glavi te da su nekakvi vehabije (joj sege, otkud oni kod nas) u majicama s natpisom 'animal' tukli neku djevojku pred akademijom dok su policajci sve gledali! cak je i Avaz stavio onu fotomontazu na kojoj se vidi kako k'o fol djevojku trojica udaraju, a lijepo se zna da nije u duhu vjere da se bilo ko tuce i svi znamo da i ako ima tih vehabija da su oni miroljubivi!
sreca pa zivim ovdje a ne u onoj poganoj austriji ili ne d'o bog njemackoj il' svicarskoj, nalet ih bilo!
organizatori koncerta iggy popa salju ruznu sliku o sarajevu, podmece nam se prica da su ljudi izvlaceni iz auta i udarani pistoljima po glavi te da su nekakvi vehabije (joj sege, otkud oni kod nas) u majicama s natpisom 'animal' tukli neku djevojku pred akademijom dok su policajci sve gledali! cak je i Avaz stavio onu fotomontazu na kojoj se vidi kako k'o fol djevojku trojica udaraju, a lijepo se zna da nije u duhu vjere da se bilo ko tuce i svi znamo da i ako ima tih vehabija da su oni miroljubivi!
sreca pa zivim ovdje a ne u onoj poganoj austriji ili ne d'o bog njemackoj il' svicarskoj, nalet ih bilo!
- JThomas
#30 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
sve je istina što ti kažeš, ali ja se smijem kladiti po šta hoćeš da iggy nije ni čuo za sve to.stochar wrote:kako lazu ovi svjetski i domaci mediji mediji majku li im zlonamjernu! treba im svima prijetece pismo poslat' a onda govoriti da su ga sami sebi poslali! izmisljaju da u sarajevu ima vehabija i da su ljudi pretuceni!
agencija prodala hiljadu karata i hoće da minimizira svoju krivicu za to.
meni lično je važniji problem ZAŠTO je iggy prodao samo hiljadu karata, a turbofolkeri koji su bili za bajram po nekoliko puta više?
- lopta
#31 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
Upravo tako.beiha wrote:ovo je laz!!! to sto on nije dovoljno popularan u SA,to sto raja vise voli turbofolk nije krivica vehabija vec obicnih ljudi.
Tacnije oko 150.JThomas wrote:agencija prodala hiljadu karata i hoće da minimizira svoju krivicu za to.
-
Umjetnik a
#32 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
lopta wrote:Upravo tako.beiha wrote:ovo je laz!!! to sto on nije dovoljno popularan u SA,to sto raja vise voli turbofolk nije krivica vehabija vec obicnih ljudi.
Tacnije oko 150.JThomas wrote:agencija prodala hiljadu karata i hoće da minimizira svoju krivicu za to.
čak ih je i avaz dijelo, mislim karte
-
popajic
#33 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
stochar wrote:kako lazu ovi svjetski i domaci mediji mediji majku li im zlonamjernu! treba im svima prijetece pismo poslat' a onda govoriti da su ga sami sebi poslali! izmisljaju da u sarajevu ima vehabija i da su ljudi pretuceni!
- shuriken
#34 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
UN: Iz susjedne BiH prijete teroristi i terorističke organizacije
VIJEĆE sigurnosti UN-a još uvijek susjednu BiH smatra zemljom u kojoj obitavaju osobe i djeluju organizacije koje pomažu terorističku mrežu al-Qa'idu. U svom najnovijem izvješću Vijeće navodi imena, adrese, brojeve putovnica i datum njihova isteka 20-tak naturaliziranih državljana BiH. Tom popisu pridodano je i nekoliko dobrotvornih udruga kojima, prema rezoluciji 1822, po hitnom postupku treba uvesti moratorij na rad te im zamrznuti imovinu.
Na listi dvadesetorice "terorista" stoje imena trojice Tunižana - Bin Muhammad, Ayadi Chafig zvani Abou El Barra i Ayadi Shafig su tuniski državljani etiketirani kao pomagači al-Qa'ide iz takozvanog prvog ranga. Trojac je bosanskohercegovačko državljanstvo dobio na isti datum, 30. prosinca 1998., pa i putovnice koje su istekle 30. prosinca 2003. te od tada nisu obnavljane. Nakon Londona, Munchena, Lillea i Mouscrona, posljednja registrirana adresa UN-ovih osumnjičenika za terorizam je na sarajevsku Ulicu Provare 20.
Među organizacijama koje po mišljenju UN-ovaca logistički podržavaju islamski terorizam nalazi se udruga Vezir iz Travnika, čiji su zaposlenici i suradnici Najib Ben Mohamed Ben Salema i Safet Durguti. Kao terorističke zabilježene su i dobrotvorne zaklade Al-Haramayn i al Masjid Al Aqsa i to na adresi Hasiba Brankovića 2 i Bihaćkoj ulici 14 u Sarajevu.
U izvješću se na koncu navodi da su vlasti u susjednoj BiH zabranile rad većini organizacija i poduzeća koje su pod krinkom humanitarnosti pomagali al-Qa'idi.
VIJEĆE sigurnosti UN-a još uvijek susjednu BiH smatra zemljom u kojoj obitavaju osobe i djeluju organizacije koje pomažu terorističku mrežu al-Qa'idu. U svom najnovijem izvješću Vijeće navodi imena, adrese, brojeve putovnica i datum njihova isteka 20-tak naturaliziranih državljana BiH. Tom popisu pridodano je i nekoliko dobrotvornih udruga kojima, prema rezoluciji 1822, po hitnom postupku treba uvesti moratorij na rad te im zamrznuti imovinu.
Na listi dvadesetorice "terorista" stoje imena trojice Tunižana - Bin Muhammad, Ayadi Chafig zvani Abou El Barra i Ayadi Shafig su tuniski državljani etiketirani kao pomagači al-Qa'ide iz takozvanog prvog ranga. Trojac je bosanskohercegovačko državljanstvo dobio na isti datum, 30. prosinca 1998., pa i putovnice koje su istekle 30. prosinca 2003. te od tada nisu obnavljane. Nakon Londona, Munchena, Lillea i Mouscrona, posljednja registrirana adresa UN-ovih osumnjičenika za terorizam je na sarajevsku Ulicu Provare 20.
Među organizacijama koje po mišljenju UN-ovaca logistički podržavaju islamski terorizam nalazi se udruga Vezir iz Travnika, čiji su zaposlenici i suradnici Najib Ben Mohamed Ben Salema i Safet Durguti. Kao terorističke zabilježene su i dobrotvorne zaklade Al-Haramayn i al Masjid Al Aqsa i to na adresi Hasiba Brankovića 2 i Bihaćkoj ulici 14 u Sarajevu.
U izvješću se na koncu navodi da su vlasti u susjednoj BiH zabranile rad većini organizacija i poduzeća koje su pod krinkom humanitarnosti pomagali al-Qa'idi.
- sodom
#35 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
razlog otkazivanja: malo interesovanje
vadiona na sigurnosnu situaciju.
kraj teme.
vadiona na sigurnosnu situaciju.
kraj teme.
-
delightful
#36 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
did the fat lady sing without me noticing
cuj, kraj teme
cuj, kraj teme
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
U tekstu na koji upućuje gore navedeni link ,na kraju je sažeto prikazano ono što autor smatra uzrocima homofobije koja je označila divljanje pri otvaranju Queer festivala.Parafraziram :Robyn wrote:Nervira me kako se to odmah interpretira Sarajevo ovakvo, onakvo.
Pa nek gospoda u Austriji zaustave onog Hajdera, Naciste vodi Himlerova kcerka cini mi se.
Fuck of Nazi Punks
"Uzroci latentne homofobije na Balkanu su mnogostrani,i između ostalih se mogu pripisati djelovanju predstavnika vjerskih zajednica,podjednako pravoslavne,muslimanske i katoličke."
Članak iz Švicarske ,po meni, solidno i ukratko opisuje nemila dešavanja bez naznaka bilo kakvog ponižavanja Sarajeva i ironije u tekstu.Autor navodi i upozorenja neimenovanih analitičara koji upozoravaju da je kontekst događaja jednak i onima gdje su homoseksualci napadani u Srbiji I Hrvatskoj, te da se ne treba tumačiti kao islamistička prijetnja.
Vijest iz onlajn izdanja austrijskog Standarda http://diestandard.at/?url=/?id=1220459089023
, je mnogo kraća i predstavlja šturi izvještaj o događaju,te ne predstavlja nešto vrijedno analize.
Mislim da se ne radi, uvijek, o kompleksima kada se utjecaj izvještaja stranih medija smatra važnim.
Optuživanje medija za mržnju ili ponižavanje naspram BiH je licemjerno,jer oni ne kreiraju već najčešće prenose sliku koju stvaramo i mi i naši legalno izabrani predstavnici vlasti, te njima podređene diletantske sigurnosne službe.
@lopta, nekorektno je,i krajnje površno vršiti poređenje krivičnih djela iz švicarske ili austrijske crne hronike(kojih ima svakako više nego kod nas) sa političkim i privrednim kriminalom koji uništava BiH i predstavlja je u lošem svjetlu pred drugim zemljama.lopta wrote: Apsolutno se slazem. Zaista ne razumijem ljude, a ima ih prilican broj, kojima je izuzetno bitno kako ce nas BBC, CNN ili bilo koje druge medijske kuce, novine prikazati svugdje u svijetu. Kakvi su vam to kompleksi, o cemu pricamo ljudi. Vama je bitno sto ce neko, kome ste '92-95 bili vijest prije sporta i vremenske prognoze, vijest nekome ko ne zna ni gjde je Bosna, misliti o Bosni. Ma boli me neka stvar, nadjite mi savrsenu zemlju, a ja cu vam naci 10x gore primjere koji se desavaju u tim zemljama, pa ih niko ne naziva fasistickim niti pljuje po njima. Jel Austrija fasisticka sto bolesnik 25 godina siluje svoju kcer? E to je vasa logika.
-
Judge_Dread
#38 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:44, edited 1 time in total.
- putujucidzindas
#39 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
uzroci homfobije svih ovih glavonja leze u tom sto ih je vecina u proslom sistemu dobar dio zivota provela u popravnim institucijama, gdje su ga obicavali primati, te sad u silnom strahu od svoje proslosti ne daju ljudima da zive svoju sadasnjost..
- uvjek dobar gost
#40 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
Ovako sinoć sam na HRT-1 pogledao jednu kratku emisiju koja se zove dosier HR, naš glavi grad je bio light motiv i sama tema pomenute emisije...
Naravno prikazan je kroz prizmu zadnjih zbivanja oko Q festivala.. i u samoj emisiji je razmatrana "radikalizacija" ispoljavanja i upražnjavanja Islama u Sarajevu ali i u BiH.
Prvo želim par stvari da kažem, nemaju pravo autori emisije, a ni HRT na taj način da prave emisiju, niti imaju pravo na taj način da prosuđuju o Sarajevu ali i o sarajlijama (kao i o Bosnacima i Hercegovcima), jer to je veoma licemjerno od istih tih ljudi, preko čijih teritorija i punktova su ti ljudi prolazili i dolazili u našu zemlju i naš grad.
Nadalje ja sam poslije emisije bio manje zabrinut nego prije nje jer sam u stvari vidio svu tendencioznost i svu zlonamjernost autora emisije i same gošće koja je kao napravila neki film.... mislim mogu tek zamisliti kako film izgleda...
Nadalje ne mogu kao čovjek reći da neke od teza ne stoje i da je apsolutno sve izneseno u emisiji neistina jedna velika... to se ne smije reći il čak i pomisliti.. jer mnogo toga prikazanog stoji samo je izvađeno iz konteksta i protumačeno na zlonamjeran način...
No za kraj mogu samo reći da mi kao ljudi, kao građani (ako imamo još građanske svijesti i hrabrosti) moramo priznati da imamo potencijalni problem koji u perspektivi može donijeti razne reperkusije...
Živjeli
Naravno prikazan je kroz prizmu zadnjih zbivanja oko Q festivala.. i u samoj emisiji je razmatrana "radikalizacija" ispoljavanja i upražnjavanja Islama u Sarajevu ali i u BiH.
Prvo želim par stvari da kažem, nemaju pravo autori emisije, a ni HRT na taj način da prave emisiju, niti imaju pravo na taj način da prosuđuju o Sarajevu ali i o sarajlijama (kao i o Bosnacima i Hercegovcima), jer to je veoma licemjerno od istih tih ljudi, preko čijih teritorija i punktova su ti ljudi prolazili i dolazili u našu zemlju i naš grad.
Nadalje ja sam poslije emisije bio manje zabrinut nego prije nje jer sam u stvari vidio svu tendencioznost i svu zlonamjernost autora emisije i same gošće koja je kao napravila neki film.... mislim mogu tek zamisliti kako film izgleda...
Nadalje ne mogu kao čovjek reći da neke od teza ne stoje i da je apsolutno sve izneseno u emisiji neistina jedna velika... to se ne smije reći il čak i pomisliti.. jer mnogo toga prikazanog stoji samo je izvađeno iz konteksta i protumačeno na zlonamjeran način...
No za kraj mogu samo reći da mi kao ljudi, kao građani (ako imamo još građanske svijesti i hrabrosti) moramo priznati da imamo potencijalni problem koji u perspektivi može donijeti razne reperkusije...
Živjeli
-
Judge_Dread
#41 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:44, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#42 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
Oni koji su dovoljno svjesni od većine se okarakterišu kao izdajnici.. il kako već.. jer dok kvazi akademska zajednica odnosne elita šuti ko su pojedinci koji se bune....Judge_Dread wrote:Upravo to priznat da imas problem je kljuc i dobar korak naprjed ko ima snage za to, drustvo ili pojedinac.uvjek dobar gost wrote: No za kraj mogu samo reći da mi kao ljudi, kao građani (ako imamo još građanske svijesti i hrabrosti) moramo priznati da imamo potencijalni problem koji u perspektivi može donijeti razne reperkusije...
Ako ne priznas da imas problem pa kako ces ga rijesiti bez obzira koliko on bio velik ili mali te vise ozbiljan ili manje ozbiljan.
E sad jesmo li mi prepoznali i priznali da imamo problem je za debate.
koliko god problem bio veliki ili mali prvi korak u njegovom rješavanju je njegovo prepoznavanje ili identifikacija....
Zaboravih reći da nismo, ne mi nismo priznali da imamo problem, u stvari da živimo u jednom velikom problemu... znači nismo napravili ni prvi korak...
-
zimomor
#43 Re: Sarajevo u svjetskim medijima
Pa vecina Tudjmanove ergele je ostala na HRT-u tako da to ne treba da cudi.uvjek dobar gost wrote:Ovako sinoć sam na HRT-1 pogledao jednu kratku emisiju koja se zove dosier HR, naš glavi grad je bio light motiv i sama tema pomenute emisije...
Živjeli
A tesko da cemo se mi suociti sa problemom dok nam Ceric vazi kako nam je Turska mati, i zatvara oci pred proliferacijom vehabijske ideologije, uz izdasnu novcanu nadoknadu ''brace'' Saudijaca.
DaBogda im presusila ona naftna polja.