Da pitam nesto sto mi sad pade na pamet. Kako i po kojem osnovu se finansiraju politicke stranke iz BUDZETA (tj. nasih para) i koliko zakonski imaju pravo na to?kockica_kockica wrote:Vidjet cemo u cetvrtak... S obzirom da ona ima traumu od svega toga, obecala sam ici s njom... nadam se da cemo uspjeti dobiti tu pristupnici![]()
MOramo se dobro naoruzati pojmovima o zloupotrebi, pravima itd, da nam to daju...
Da li po broju svojih registriranih clanova ili nekom drugom kriterijumu? Ako je grant iz BUDZETA odredjen po broju registriranih clanova, onda je vrlo moguce stranke fiktivno upisu clanova koliko god hoce!
Donacije sponzora i iz dijaspore ne treba ukljucivati ovdje.
Ovdje se jos postavlja pitanje dupliranja, tj. da li mogu isti ljudi biti clanovi razlicitih stranaka.
Prost primjer:
Mozda sam ja clan SDA, SBiH, SDP, HDZ ili gluho bilo SNSD-a a da to ne znam i da na racun moga clanstva stranke muzu pare od drzave.
Saznali smo nedavno kako se manipulise CIPS-ovom bazom podataka za izdavanje laznih licnih dokumenata, i da to traje vec godinama, strasno, sve saznajemo sa zakasnjenjem kada je tesko reagovati.....