VEHABIJE NA ASVALTU

Post Reply
frakson

#26 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by frakson »

Ipak iz prilozenog, i mediski sta se moglo procitati, vlast nema u rukama vlast (mozda je radikalno to reci) ali se takav dojam stvorio, jer je nemogouce objasniti nemoc policije.

Ovo je, a nisam spomenuo, neprocjenjiva steta za drzavu koja se opredjelila za EU, ako uoste se opredjelila.
Kako neko spomenu na TV, sta ce biti kada se (mada sam uvjeren da ovo nema nikakvu vezu sa vjerskim praznikoim) vjerski praznik poklopi sa turistickom sezonom?
Lenjinova

#27 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Lenjinova »

Ja ne znam sto se raja ne organizuje i isuta ih jednom za sva vremena :D
frakson

#28 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by frakson »

Lenjinova wrote:Ja ne znam sto se raja ne organizuje i isuta ih jednom za sva vremena :D
Mislim da i sam svacas da to nije izvodivo, a nasilje pogotovo, mozda je jedno od rjesenja uvesti i PRIMJENUTI zakon o vizualnom izgledu i ponasanju, jer slozit ces se nedopustivo je da isti na turistickoj lokaciji u punom jeku sezone jednostavno pocu obavljat vjerski obred na po parkinga, uz cudenje strani turista koji vise i ne posezaju za foto-aparatima, vec se jednostavno sklanjaju na vecu udaljenost.

Steta je po cjelu BiH i nemoze se rjesiti da ih raja ispegla na brzaka a sumnjam da ista ta raja nebi prosla gore.
Lincoln-Burrows

#29 Re: "Smrtonosni virus"

Post by Lincoln-Burrows »

homar wrote: Vidio si ti i ranije da postoji ne jedna tema o vehabijama, nego na desetine na ovom forumu. Ako čovjek malo dublje promisli nije mu teško zaključiti da je nekima cilj otvaranja ovakvih tema BiH prikazati fundementalističkom tvorevinom prema stranom faktoru. Kako ti to sve bolje vidiš iz Hrvatske od mene koji sam ovdje preživio sve golgote agresije i genocida, uzdržat ću se svakog komentara na tvoje pisanje, koje je očito u službi određene politike ili obavještajne službe. Imam puno prijatelja Hrvata i niti nijedan nije kao ti islamofobista, evo danas sam primio puno čestitki za Bajram od njih. Takođe i ja sam pažljiv prema njima za sve katoličke praznike. U takvim odnosima sam i sa Srbima pravoslavcima. Daj jednom vi sa izdvojenog mjesta van BiH prestanite da nam zagorčavate život u svrhu "viših" interesa ili ti bolje rečeno velikodržavnih interesa vaših sadašnjih domovina.
Sretan Bajram i tebi i svima koji slave.

Ne znaš ni odakle sam, ne znaš ni pročitati što sam napisao,
tema je o postojanju nečega čega nije do sada bilo u BiH, i
o tome kako se obraniti od toga. Nema tu islamofobije.
Protiv sam bilo kakvog terorizma i kriminala.

I nisam primjetio da si iznio stav o ovoj temi i vehabijama,
koji je tvoj odnos prema tome?
Lenjinova

#30 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Lenjinova »

Kakav zakon? Pa ovde nece biti zakona za jos 400 godina. Na Balkanu vazi zakon jaceg, i tako ce biti dok postojimo.
zalizani

#31 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by zalizani »

Kako se uvijek razveselim :-D kada slusam ispovijesti mladih studentica!Mozda im ovo iskustvo otvori nove puteve na sexualnom nivou :lol:
chuchumbamayumbe

#32 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by chuchumbamayumbe »

Neka vehabija, dabogda nam serijat zaveli kad smo 'vaki, bolje nismo ni zasluzili.
:roll:
Lincoln-Burrows

#33 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Lenjinova wrote:Kakav zakon? Pa ovde nece biti zakona za jos 400 godina. Na Balkanu vazi zakon jaceg, i tako ce biti dok postojimo.
Ako je tako kao što kažeš, onda je sve Sizifov posao,

ali bez obzira na sve mišljenja sam da treba graditi

suživot i ravnopravnost a osuđivati terorizam.

Naravno od osude nema ništa ako nema i sankcija.
klixober

#34 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by klixober »

Gledam na tv,juce se stotine cetnika okupilo na glavnom trgu u Banja Luci na mitingu podrske Radovanu Karadzicu.Pitam se,postoji li tamo neki banjaluika-x da se raja brine oko toga...
carla del ponte

#35 Re: "Smrtonosni virus"

Post by carla del ponte »

Vehabije ne-vehabije, al' Islamska policija djeluje: gldeaju da li postiš, popoje li se koja u vrijeme Ramazana, ode li se koji put u džamiju, idu li djeca u mejtef, sve pomalo i polako. Pa kad se sve to dešava u vrijeme izbora, eto ti belaja. A mi, tolerantni, neka ih, šta fali. Da se ne pokajemo za taj naš merhametluk uskoro?
Luke Perry

#36 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Luke Perry »

:D Ludi su. Mogli su ljudima podijeliti i kondome.
Lincoln-Burrows

#37 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

komeba wrote:Gledam na tv,juce se stotine cetnika okupilo na glavnom trgu u Banja Luci na mitingu podrske Radovanu Karadzicu.Pitam se,postoji li tamo neki banjaluika-x da se raja brine oko toga...
Svaka osuda Karadžiću i takvima, ali nešto drugo je simptomatično,
zbog čega svaka tema ma o čemu bila se svede na RS i kako je tamo,
bez obzira što raspravljamo kako je ovdje. Već sam to jednom napisao
i nikada ne mogu da prihvatim takve argumente tipa:" kao boli me zub, nema veze drugi je slomio nogu"
jeza u ledja

#38 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by jeza u ledja »

Pa ne znam eto i te vehabije se vise brinu o nama umjesto o onim anamo. Umjesto da se fino sastanu jedne i druge bradonje pa se poshoraju... pa kom obojci, kom opanci.
spreca

#39 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by spreca »

frakson wrote:Posljednji događaji izgleda da ipak svjedoce o necemu drugom u odnosu na ono sto bi se htjelo prikazati u javnosti.
Pa tako i ovaj stari tekst nije izgleda bio puki incident, nego ipak nesto drugo.
Sad pitanje Sarajlijama, a i ostalima da li ta arogantna ponasanja stete BiH?
A izgleda da je to kraj multietnicnoj drzavi ma sta to znacilo!

Datum: 17.04.2006
Incident na parkiralištu u Sarajevu gdje se okupljaju zaljubljeni parovi

D. Muminović

Vehabije rastjeruju zaljubljene parove
SARAJEVO - Grupa od petnaestak mladića, sa karakterističnim bradama svojstvenim radikalnim muslimanima - vehabijama, u subotu naveče pokušala se obračunati s ljubavnim parovima koji su u vozilima bili u na parkingu nedaleko od sarajevske bolnice "Jezero".

Prema tvrdnjama parova, koji su se u subotu oko 22.30 zatekli na lokalitetu poznatom po okupljanju parova u automobilima, incident je izbjegnut samo zato jer su se parovi razbježali.

"Bila sam s momkom u vozilu kada se začulo neko uzvikivanje. Govorili su 'Allahu ekber', 'kjafiri', 'otići ćete u džehenem' i druge parole te su išli prema parkiranim vozilima. Mi smo bili među prvima tako da smo uspjeli pobjeći od agresivnih bradonja. Neke su uspjeli okružiti i lupati im po autima i dalje ih maltretirati", kazala je jedna Sarajka ne želeći da otkrije svoj identitet i dodala da se na smrt prepala.

Tvrdi da su mladići došli u kombiju, kojim su prepriječili put. Jedini izlaz bio je vožnja preko livade.

"Da nije tragično, ismijala bih se od srca, kako je počela bježanija preko livade. Mislim da su bili organizovani. Na kombiju nije bilo ni registracije", kazala je prestravljena studentica.

Iako se policiji rijetko prijavljuju ovi slučajevi, jer je žrtve stid priznati da ih je neko omeo i maltretirao tokom ljubavnog zanosa, javna je tajna da u Sarajevu postoje "patrole" vehabija koje glume "šerijatsku policiju" i maltretiraju mlađe parove koji u javnosti iskazuju ljubav. Nerijetka su i maltretiranja parova koji šetaju Vilsonovim šetalištem.

U sarajevskom MUP-u tvrde da ovaj incident od subote nije prijavljen, ali da im je poznato da se ovakvi i slični incidenti dešavaju u glavnom bosanskohercegovačkom gradu.

"Ovaj incident, za koji vi tvrdite da se desio i koji bi se mogao podvesti pod narušavanje javnog reda i mira, nije prijavljen policiji. Ranije je bilo slučajeva sličnog ponašanja pojedinaca. Činjenica je da tog nedoličnog ponašanja ima i da ostavlja ružnu sliku o gradu, ali nažalost obično se ništa ne uradi. Teško je ljudima priznati i nakon izlaska s djevojkom doći i policiji prijaviti slučaj. To je 'sramota' i nama uveliko otežava posao", kazao je Jusuf Zornić, portparol sarajevske policije.

A da se mozda vratimo u 41-44 ili 91-95 pa sta vi uopste ocekujete od sarajeva i BiH kome samo pada na pamet da od nekud iz guzice izvlaci tekst iz 2006.Ranije nego sto nesto napisete razmislite malo sveukupnoj situaciji uBiH pa onda nesto pisite,zasto uvijek ne valja Sarajevo i zasto je Sarajevo uvijek crna ovca(nisam Sarajlija)ali ovo je vec dokurcilo pisite malo o skolama pod jednim krovom i dva program to nisu vehabije izmislile nego mi koji smatramo da nismo vehabije a gorismo od njih o Banjaluci
kako je kamenovan skup prilikom polaganja kamen temelja za ferhadiju okani te se vec jednom vehabija i pedera imamo masu drugih vaznijih poslova.

Ps nisam za vehabije meni isto smetaju
Lincoln-Burrows

#40 Re: "Smrtonosni virus"

carla del ponte wrote:Vehabije ne-vehabije, al' Islamska policija djeluje: gldeaju da li postiš, popoje li se koja u vrijeme Ramazana, ode li se koji put u džamiju, idu li djeca u mejtef, sve pomalo i polako. Pa kad se sve to dešava u vrijeme izbora, eto ti belaja. A mi, tolerantni, neka ih, šta fali. Da se ne pokajemo za taj naš merhametluk uskoro?
Znaš onu od Balaševića:

Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali
sori, matori, krivi smo mi koji smo cutali
krivi smo mi sto smo ih pustili
klixober

#41 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by klixober »

Lincoln-Burrows wrote:
komeba wrote:Gledam na tv,juce se stotine cetnika okupilo na glavnom trgu u Banja Luci na mitingu podrske Radovanu Karadzicu.Pitam se,postoji li tamo neki banjaluika-x da se raja brine oko toga...
i nikada ne mogu da prihvatim takve argumente tipa:" kao boli me zub, nema veze drugi je slomio nogu"
Zato sto se u BiH ne moze jednostrano cistiti od fasizma i ekstremizma.Toliko smo tema posvetili Queer festu,Vehabijama(opravdano)...ali gledam na dnevniku stotine bradatih spodoba u centru Banja Luke na mitingu,sa binom,razglasom i poznatim folklorom,dosli da pruze podrsku Radovanu Karadzicu.Ima li neko da njima posveti temu? Ja bih volio da postoji neki banjaluka-x forum,da to ne radimo mi iz Sarajeva i pederacije.
uvjek dobar gost

#42 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by uvjek dobar gost »

Samo mala reakcija na ovu priču Banjaluka X il Čapljina Y...

Oni su se borili za ono što sada skoro pa imaju i da mi autobusima idemo iz Sarajeva bilo gdje da negdje protestvujemo il šta radimo (protiv bilo čega).. to bi mi ličilo na one Slobine kolone koje su sa Kosova išle na sve proteste za njegovu stvar.. sve u svemu bilo bi kontra produktivno.. Mi se nasuprot tome mislim nismo borili za ovo u čemu danas živimo i mi prvo trebamo to riješiti, znači kad sami mi sebi svoju avliju učinimo mirisnom i čistom.. tada će nam oni zaviditi a sve to će dati krila nekim forumašima na portalu u Banjoj Luci il Čapljini jer kod njih će i dalje biti soc... mi moramo primjerom pokazati svima kako se to radi jer zar Sarajevo nije glavni grad, najmnogoljudniji, sa najviše "kulturnih" i drugih manifestacija.. zar promjene ne bi trebale krenuti iz Sarajeva... zar i mi to sami ne bi voljeli da živimo u normalnom gradu i kantonu za početak pa kasnije kad bilo ko nam dođe .. biće zavistan, a mi sa druge strane bićemo ponosni...
Ja mislim da si ti Komeba u pravu.. mnogo je većih problema kod nas nego sva zbivanja oko Q festivala ali mi smo kao ljudi oguglali na 1 000 000 stvari tako da nas nasilje još jedino može šokirati a poslije toga se preispitujemo gdje mi u stvari živimo... ovo kažem jer se ja lično ne ponosim danas Sarajevom i ne mislim da je to ono za šta se moj stari borio tri godine...

Sa glasam da mi krenemo.. jer recimo ja imam sve manje vremena da čekam više to nešto.. čekam evo godinama i samo je gore... a ja već nakupio trideset godina u guzici..... hajmo mi pa će ostali za nama... imamo obavezu prema samima sebi i onim momcima i ljudima koji dok mi seremo nisu sa nama.. oni da se srali kao mi i palamudili.. šta bi bilo.. ja imam obavezu prema djetetu koje bi volio imati u Sarajevu...

Ovdje ne pozivam na borbu protiv vehabija već pozivam na borbu sa sekularnu državu Bosnu i Hercegovinu, republiku ako baš hoćete svih njenih građana, decentralizovanu zemlju sigurnu za život, zemlju perspektive i budućnosti a ne mraka i nasilja... ja ne mogu očekivati da ovakva borba prvo krene iz Banja Luke il Čapljine, Neuma il Bijeljine.... o tome se radi.
Abacija

#43 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Abacija »

komeba wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Zato sto se u BiH ne moze jednostrano cistiti od fasizma i ekstremizma.Toliko smo tema posvetili Queer festu,Vehabijama(opravdano)...ali gledam na dnevniku stotine bradatih spodoba u centru Banja Luke na mitingu,sa binom,razglasom i poznatim folklorom,dosli da pruze podrsku Radovanu Karadzicu.Ima li neko da njima posveti temu? Ja bih volio da postoji neki banjaluka-x forum,da to ne radimo mi iz Sarajeva i pederacije.
Niko ti ne brani da sam otvoris temu o desavanjima u BL.
klixober

#44 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by klixober »

Abacija wrote:Niko ti ne brani da sam otvoris temu o desavanjima u BL.
Nema koristi u tome da se mi zgrazavamo.
moler

#45 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by moler »

frakson wrote:Posljednji događaji izgleda da ipak svjedoce o necemu drugom u odnosu na ono sto bi se htjelo prikazati u javnosti.
Pa tako i ovaj stari tekst nije izgleda bio puki incident, nego ipak nesto drugo.
Sad pitanje Sarajlijama, a i ostalima da li ta arogantna ponasanja stete BiH?
A izgleda da je to kraj multietnicnoj drzavi ma sta to znacilo!

Datum: 17.04.2006
Incident na parkiralištu u Sarajevu gdje se okupljaju zaljubljeni parovi

D. Muminović

Vehabije rastjeruju zaljubljene parove
SARAJEVO - Grupa od petnaestak mladića, sa karakterističnim bradama svojstvenim radikalnim muslimanima - vehabijama, u subotu naveče pokušala se obračunati s ljubavnim parovima koji su u vozilima bili u na parkingu nedaleko od sarajevske bolnice "Jezero".

Prema tvrdnjama parova, koji su se u subotu oko 22.30 zatekli na lokalitetu poznatom po okupljanju parova u automobilima, incident je izbjegnut samo zato jer su se parovi razbježali.

"Bila sam s momkom u vozilu kada se začulo neko uzvikivanje. Govorili su 'Allahu ekber', 'kjafiri', 'otići ćete u džehenem' i druge parole te su išli prema parkiranim vozilima. Mi smo bili među prvima tako da smo uspjeli pobjeći od agresivnih bradonja. Neke su uspjeli okružiti i lupati im po autima i dalje ih maltretirati", kazala je jedna Sarajka ne želeći da otkrije svoj identitet i dodala da se na smrt prepala.

Tvrdi da su mladići došli u kombiju, kojim su prepriječili put. Jedini izlaz bio je vožnja preko livade.

"Da nije tragično, ismijala bih se od srca, kako je počela bježanija preko livade. Mislim da su bili organizovani. Na kombiju nije bilo ni registracije", kazala je prestravljena studentica.

Iako se policiji rijetko prijavljuju ovi slučajevi, jer je žrtve stid priznati da ih je neko omeo i maltretirao tokom ljubavnog zanosa, javna je tajna da u Sarajevu postoje "patrole" vehabija koje glume "šerijatsku policiju" i maltretiraju mlađe parove koji u javnosti iskazuju ljubav. Nerijetka su i maltretiranja parova koji šetaju Vilsonovim šetalištem.

U sarajevskom MUP-u tvrde da ovaj incident od subote nije prijavljen, ali da im je poznato da se ovakvi i slični incidenti dešavaju u glavnom bosanskohercegovačkom gradu.

"Ovaj incident, za koji vi tvrdite da se desio i koji bi se mogao podvesti pod narušavanje javnog reda i mira, nije prijavljen policiji. Ranije je bilo slučajeva sličnog ponašanja pojedinaca. Činjenica je da tog nedoličnog ponašanja ima i da ostavlja ružnu sliku o gradu, ali nažalost obično se ništa ne uradi. Teško je ljudima priznati i nakon izlaska s djevojkom doći i policiji prijaviti slučaj. To je 'sramota' i nama uveliko otežava posao", kazao je Jusuf Zornić, portparol sarajevske policije.
moje djete od godina je prestalo ići u đamiju radi vehabija islamska zajednico reise i ostali probudite se iz zimskog sna :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
klixober

#46 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by klixober »

Osim toga,pitam se cemu ovaj tekst na dogadaj koji se desio prije nekoliko godina? Treba pogledati i od kgoa dolazi tema..Nimalo dobronamjerno.
Abacija

#47 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Abacija »

komeba wrote:Osim toga,pitam se cemu ovaj tekst na dogadaj koji se desio prije nekoliko godina? Treba pogledati i od kgoa dolazi tema..Nimalo dobronamjerno.
Bili zebra i noj u Sahari i naleti lav. A noj ti brze bolje stavi glavu u pijesak. Pouka? Samo zato sto se nesto dogodilo prije dvije godine ne znaci da je fenomen nestao. Cak sto vise, stanje se pogorsalo.
klixober

#48 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by klixober »

Abacija wrote:
komeba wrote:Osim toga,pitam se cemu ovaj tekst na dogadaj koji se desio prije nekoliko godina? Treba pogledati i od kgoa dolazi tema..Nimalo dobronamjerno.
Bili zebra i noj u Sahari i naleti lav. A noj ti brze bolje stavi glavu u pijesak. Pouka? Samo zato sto se nesto dogodilo prije dvije godine ne znaci da je fenomen nestao. Cak sto vise, stanje se pogorsalo.
Mozda je lav dosao iz druge avlije,a noj mislio da mu nece nista jer nije iz njegove.
Sjecam se dobro fraksona kako je braino Thomspona.Ko o cemu,fasista o fasistima.
Vision 2020

#49 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Vision 2020 »

Vehabije su dobre samo kad je rat, inace nam ne trebaju.
Abacija

#50 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Abacija »

komeba wrote:
Mozda je lav dosao iz druge avlije,a noj mislio da mu nece nista jer nije iz njegove.
Sjecam se dobro fraksona kako je braino Thomspona.Ko o cemu,fasista o fasistima.
Nije @frakson lav u ovoj prici nego su to vehabije.
Post Reply