Privatni biznis

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Da li bi pokrenuli privatni biznis pod navedenim uslovima?

Da sigurno
16
43%
Ne
9
24%
Mozda
12
32%

Total votes: 37

mosquito

#26 Re: Privatni biznis

Post by mosquito »

mosquito wrote: Sto se posla tice u tom poslu sam godinama, poznajem posao, trziste, nabavku materijala, sve bukvalno, konkurencije dosta ima al nadam se da ce to sve ici kako treba :).
sa ovim si sve rekao + nemas stalni posao[/quote]
Sta si sa ovim mislio tacno?
Amazonka27

#27 Re: Privatni biznis

Post by Amazonka27 »

mosquito wrote:
mosquito wrote: Sto se posla tice u tom poslu sam godinama, poznajem posao, trziste, nabavku materijala, sve bukvalno, konkurencije dosta ima al nadam se da ce to sve ici kako treba :).
sa ovim si sve rekao + nemas stalni posao
Sta si sa ovim mislio tacno?
Mislio je da sa svojim znanjem i iskustvom pokrenes vlastiti biznis, a ne da cekas na neko stalno zaposlenje :D
BISCANIN2

#28 Re: Privatni biznis

Post by BISCANIN2 »

Evo već treća godina u vlastitom biznisu.
1.godina experimentalna ,šta ljudi vole i ne vole ,pozajmica,puno posla malo para.
2Godina ,učenje na vlastitim greškama, rad, sticanje novih vještina ,kaljenje.Para malo više nego prethodne godine,Nešto novca potrošeno i u marketing .
3.Godina hvala ko bogu ko nikad, marketing od usta do usta je odradio ,kredit zaokružio cjelinu ,reinvestiranje u opremu .
Slijedeća godina samo marketing ganjam ,sve što budem zaradio pičim u marketing .Imam izgrađenu infrastrukturu ,opremu i vlastiti brend .Kad se okrenem iza sebe tri godine o ovom sam mogao samo maštati.
Sad ću samo reinvestirat u marketing ,marketing i marketing ,rezultate ćemo vidjeti.
I da, nema se vremena ni zašta drugo osim posla .
Vertigo

#29 Re: Privatni biznis

Post by Vertigo »

Hvala Amazonka :) to je to
imas sve preduslove za pocetak vlastitog biznisa, samo ti fali novac :D
Last edited by Vertigo on 09/10/2008 11:53, edited 1 time in total.
furlan

#30 Re: Privatni biznis

Post by furlan »

Samo naprijed ali SAM.
muchacho

#31 Re: Privatni biznis

Post by muchacho »

sto bi se reklo samo treba ’ubosti‘ posao ,treba imati savrsenu ideju! ;-)
lara b.

#32 Re: Privatni biznis

Post by lara b. »

nekako mi djelujes neodlucan za biznis, cim ovdje nas pitas :D
uglavnom, trebas biti odlucan i vrijedan tj. od 6 do 22 raditi pa nije bitno sta, u startu je to tako... ako ces sa partnerom, u pocetku mozete sve zajedno dok ne pohvatate tokove...kasnije treba se znati ko sta radi...
krenuti malo, pa se povecavati, ne uzimati odmah ogroman kredit... kiriju placati nije bas pametno... radije neki hipotekarni kredit i svoj prostor... biti gazda u fotelji isto tako zaboravi...moras stalno raditi i biti u toku svega... i sada i za 5 godina, sve saam nadgledas i rasporedjujes...
dakle u pocetku radis stalno, zarada minimalna, kasnije se isto radi, ali bolje zaradjuje... :D
Murisno1

#33 Re: Privatni biznis

Post by Murisno1 »

Samo sam, pusti partnere i te petljanije. Pazi ko te savjetuje. Čuvaj se onih što ti govore - ja to zbog tebe, a ništa nemaju u životu. Budi arogantan, al imaj informaciju. Nemoj bit arogantan a ne znat šta radiš ... takvih je puna bosna. Itd ...
poznanik

#34 Re: Privatni biznis

Post by poznanik »

mosquito wrote:Da li bi se upustili da pokrenete privatni biznis sami il ja jednim partnerom, nemate fakultet, nemate stalan posao, jednostavno od nule krenuti, bez ustedjevine sve na kreditnoj bazi i iznajmljenom prostoru?
Ideja s druge teme ("Bašče"): formiranja farmi za uzgoj bubamara :D

Ulaganja minimalna i isplativa, zarada vjerovatna, a sve uz pozitivnu društveno korisnu aktivnost.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#35 Re: Privatni biznis

Post by Pera Trta »

Odgovarate čovjeku na pitanje od prije tri godine :D
detroit-mercy

#36 Re: Privatni biznis

Post by detroit-mercy »

Pera Trta wrote:Odgovarate čovjeku na pitanje od prije tri godine :D
I ja bas to gledam :mrgreen: , a mogao bi se i taj hairlija javiti da nam kaze sta je bilo na kraju :mrgreen: .
poznanik

#37 Re: Privatni biznis

Post by poznanik »

Pera Trta wrote:Odgovarate čovjeku na pitanje od prije tri godine :D

Svejedno, tema je aktuelna...
Post Reply