morsko prase

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
kockica_kockica

#26 Re: morsko prase

Post by kockica_kockica »

nevenka wrote:Image

Ribi

jao kako sam sjadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak :-D
Skyfox

#27 Re: morsko prase

Post by Skyfox »

ma hrcak 100% (barem sudeci prema ovoj slici) imao sam oboje znam razliku... Sorry...
I hrcak moze proizvoditi zvukove, nisu nijemi...
caes

#28 Re: morsko prase

Post by caes »

Ribi je morsko prase, a ono pufnasto bijelo je mislim hrcak prije nego prasic
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#29 Re: morsko prase

Post by Nosferatu »

Ja opet mislim da je to neka vrsta misa a ne ovi glodari.

Duga njuska, te oci, usi, tijelo - anatomija, kratka dlaka (pa neka je i mlad).

Meni to na misa lici.

Evo slika misa pa vidite...

Image
kockica_kockica

#30 Re: morsko prase

Skyfox wrote:ma hrcak 100% (barem sudeci prema ovoj slici) imao sam oboje znam razliku... Sorry...

ja imala hrcka odnosno hrckolinu i nikad se nije oglasila... da prostis ovo moje malo slatko stvorenje bas ko prase skici :lol: :lol: :lol:

vrijeme ce pokazati svoje jer je jos uvijek jako mlad... vidjet cemo koliko ce narasti i na kraju na sta ce to sve da ispadne... :P
kockica_kockica

#31 Re: morsko prase

Nosferatu wrote:Ja opet mislim da je to neka vrsta misa a ne ovi glodari.

Duga njuska, te oci, usi, tijelo - anatomija, kratka dlaka (pa neka je i mlad).

Meni to na misa lici.

Evo slika misa pa vidite...

Image

Misici imaju repic dugacak, ovo stvorenje nema, pa mislim da nije misonja :)
Baby

#32 Re: morsko prase

Post by Baby »

Zamorci nemaju reponju,mozda imaju nes ko zekonja,jer odavo nisam vidila nevnkinog ribija....mozda lici na misha jer je jos uvjek jako maleni,dobro si rekla vrijeme će pokazati svoje...
kockica_kockica

#33 Re: morsko prase

Baby wrote:Zamorci nemaju reponju,mozda imaju nes ko zekonja,jer odavo nisam vidila nevnkinog ribija....mozda lici na misha jer je jos uvjek jako maleni,dobro si rekla vrijeme će pokazati svoje...

jos je beba nema ni dva mjeseca.... nema reponju vec samo neku pufnicu nazad ... vidjet cemo dok narastem sta cu postati :-D
suncica24

#34 Re: morsko prase

Post by suncica24 »

kockica_kockica wrote:Hrcak nije jer hrckovi ne proizvode nikakve glasove PROVJERENO imala sam Andjelinu Joli i ona definitivno nije skicala....

Pufnica je zamorac/morsko prase.. ima tek mjesec i po dana ... :oops: i ja sam mislila da je hrcak :roll:

Dajem mu one sjemenke i uvijek sam u brizi da mu ne dajem premalo hrane.. ali eto fildzan ili sakica je ocigledno dovoljna... :dance:

Mene je strah generalno jer ide zima da mu ne bude hladno u stanu... imala sam hrcka i stalno sam ga morala stavljati u neke uglove soba gdje nema sunce, jer znam da ne vole sunce... :)

Prijeteljica mi je rekla kad smo konacno skontale da nije hrcak, hoces kao da ga vratimo.. ali meni to nije na pamet palo jer sam se ja u svog malog gicka zaljubila na prvi pogled :D
Joj, neeeeee se bojati sto mu ne dajes previse hrane.
Meni se jednom-dvaput, hrana prosula po kavezu, i mimo onog sto sam skupila, hajvan je sve pojeo!
Sve!
Mislim, da ga stavis u kesu s hranom, definitivno bi je ispraznio. Zato i jest prasence :-D
Hladno...bolje hladno nego prevruce, jer se iscese.

Btw, ovaj gicko gore sa slike je presladak, ko kaze da nema dusu laze, moj je cim udjem u sobu lijepio se na stjenke kaveza, podignut na dvije noge, jal da ga mazim, jal da ga nahranim.
A o "otimanju" grisinija iz usta da ni ne govorim :D
Znaci, ima dusu, jest da ju je pola prodao hrani, ali ono pola je bas onako drugarska dusa :-D
kockica_kockica

#35 Re: morsko prase

suncica24 wrote:
kockica_kockica wrote:Hrcak nije jer hrckovi ne proizvode nikakve glasove PROVJERENO imala sam Andjelinu Joli i ona definitivno nije skicala....

Pufnica je zamorac/morsko prase.. ima tek mjesec i po dana ... :oops: i ja sam mislila da je hrcak :roll:

Dajem mu one sjemenke i uvijek sam u brizi da mu ne dajem premalo hrane.. ali eto fildzan ili sakica je ocigledno dovoljna... :dance:

Mene je strah generalno jer ide zima da mu ne bude hladno u stanu... imala sam hrcka i stalno sam ga morala stavljati u neke uglove soba gdje nema sunce, jer znam da ne vole sunce... :)

Prijeteljica mi je rekla kad smo konacno skontale da nije hrcak, hoces kao da ga vratimo.. ali meni to nije na pamet palo jer sam se ja u svog malog gicka zaljubila na prvi pogled :D
Joj, neeeeee se bojati sto mu ne dajes previse hrane.
Meni se jednom-dvaput, hrana prosula po kavezu, i mimo onog sto sam skupila, hajvan je sve pojeo!
Sve!
Mislim, da ga stavis u kesu s hranom, definitivno bi je ispraznio. Zato i jest prasence :-D
Hladno...bolje hladno nego prevruce, jer se iscese.

Btw, ovaj gicko gore sa slike je presladak, ko kaze da nema dusu laze, moj je cim udjem u sobu lijepio se na stjenke kaveza, podignut na dvije noge, jal da ga mazim, jal da ga nahranim.
A o "otimanju" grisinija iz usta da ni ne govorim :D
Znaci, ima dusu, jest da ju je pola prodao hrani, ali ono pola je bas onako drugarska dusa :-D

E sad mi je lakse kad znam da mu nikad hrane nije previse :-D i da cu se moci igrati s njim... mislim ima dvije vrste skicanja... jedan je kad ga uzmem da se igramo a drugacije skici kad mu neko sa strane pridje... :) ma mala dusica je preslatka .. jednostavno ga obozavam... naucila sam ga da mi uzima hranu iz ruke i da jede :lol:
tinchy

#36 Re: morsko prase

Post by tinchy »

Ja vec vise od pola godine imam morsko prase, i sve sto sam citala po netu o njima ispostavilo se da je tacno.. Prvo, hraniti ga ne smijes previse jer se udeblja i moze da ugine kad se toliko rasiri :D Drugo ima odredjeno sta smije a sta ne smije jesti od voca i povrca, moze se naci na netu lista.. Kada naviknu na osobu koja ih hrani i koja im cisti kavez uvijek ce se oglasavati kad cuju njen glas, a nekada i kad cuju bilo ciji glas od ukucana. Ispocetka je najbolje polako postupati sa njima dok se priviknu, a kasnije ce ti vec dozvoliti da se mazite, da ga ceskas po stomacicu. Najbolje ti je da ga pustis na krevet svaki dan da se izmajmunise, a ne po stanu jer ako ti naidje na neke kablove mozes se pozdraviti s kablovima odmah ce ti ih pregristi. Meni je ovaj moj tako pregrizao slusalice na mp3..

P.S. Eto slikica mog Mishe :D :-)

Image
kockica_kockica

#37 Re: morsko prase

tinchy wrote:Ja vec vise od pola godine imam morsko prase, i sve sto sam citala po netu o njima ispostavilo se da je tacno.. Prvo, hraniti ga ne smijes previse jer se udeblja i moze da ugine kad se toliko rasiri :D Drugo ima odredjeno sta smije a sta ne smije jesti od voca i povrca, moze se naci na netu lista.. Kada naviknu na osobu koja ih hrani i koja im cisti kavez uvijek ce se oglasavati kad cuju njen glas, a nekada i kad cuju bilo ciji glas od ukucana. Ispocetka je najbolje polako postupati sa njima dok se priviknu, a kasnije ce ti vec dozvoliti da se mazite, da ga ceskas po stomacicu. Najbolje ti je da ga pustis na krevet svaki dan da se izmajmunise, a ne po stanu jer ako ti naidje na neke kablove mozes se pozdraviti s kablovima odmah ce ti ih pregristi. Meni je ovaj moj tako pregrizao slusalice na mp3..

P.S. Eto slikica mog Mishe :D :-)

Image

kako sam sladaaaaak :-D

igramo se svaki dan na krevetu... ponekad mu dopustim majmunisanje po kuci ali onda budno pratim svaki potez njegov... ma pufnica je pravi nestasko... znas ja jos majiiii majiii majecki .... :-D
Amazonka27

#38 Re: morsko prase

Post by Amazonka27 »

hajde napravite jedan mali klip pa postavite ovdje...nisam imala priliku da vidim kako se ponasa to malo stvorenje :-) niti sam ikada razmishljala o njemu kao mogucem kucnom ljubimcu...a ev polako se zaljubljujem u ovu lopticu :D
kockica_kockica

#39 Re: morsko prase

Amazonka27 wrote:hajde napravite jedan mali klip pa postavite ovdje...nisam imala priliku da vidim kako se ponasa to malo stvorenje :-) niti sam ikada razmishljala o njemu kao mogucem kucnom ljubimcu...a ev polako se zaljubljujem u ovu lopticu :D

kad dodjem kuci, svakako cu napraviti... :-D
ali mozes ti i doci pa da vidis kako se ponasa pufi :roll:
Amazonka27

#40 Re: morsko prase

Post by Amazonka27 »

kockica_kockica

#41 Re: morsko prase

preslatko :-D :-D
Amazonka27

#42 Re: morsko prase

Post by Amazonka27 »

kockica_kockica wrote:
Amazonka27 wrote:hajde napravite jedan mali klip pa postavite ovdje...nisam imala priliku da vidim kako se ponasa to malo stvorenje :-) niti sam ikada razmishljala o njemu kao mogucem kucnom ljubimcu...a ev polako se zaljubljujem u ovu lopticu :D

Ovo cemo se posebno dogovoriti :D
kockica_kockica

#43 Re: morsko prase

Amazonka27 wrote:
kockica_kockica wrote:

Ovo cemo se posebno dogovoriti :D

vaziiiiiiiiiiiiiii :D
Mushu

#44 Re: morsko prase

Post by Mushu »

Javlja se i prijateljica :D Svadak maji prascic. Moje majo kumce. Sta mislis kako bi se slagao s Lunom?
kockica_kockica

#45 Re: morsko prase

Mushu wrote:Javlja se i prijateljica :D Svadak maji prascic. Moje majo kumce. Sta mislis kako bi se slagao s Lunom?

mogli bi probati da ih suocimo... :D ipak se luna pokazala kao dobra maca koja je tolernatna prema drugim zizotinjama ( mislim na moju dragu andjeliku koja je umrla nedavno) :)
armin_tz

#46 Re: morsko prase

Post by armin_tz »

sad sam se sjetio mog Hrleta koji je umro prije 2 godine. Kako je Hrle bio sladaaaakk. Bio je ona rijtka vrsta zlatnih ili tako nesto. Bio je samnom 5 godina.. :(
Starac_Foco

#47 Re: morsko prase

Post by Starac_Foco »

Vec dugo imamo u kuci hrcke i morsku prasad, ovo na slikama 99 % nije morsko prase.
Najvjerovatnije se radi o sirijskom hrcku.
Mushu

#48 Re: morsko prase

Post by Mushu »

E ljudi, ja ipak mislim da je to maca :D :D
Sad vise ni ja Kockice ne znam sta kupismo..ili je hrcak, ili prase ili sirijski hrcak....ali definitivno znamo da nije mis. Hajd bar smo nesto skontale.
A luna sve voli, samo da nije kod nje u kuci :-)
Mushu

#49 Re: morsko prase

Post by Mushu »

Jao kako su samo ludi..Ha ha ha
luciferino

#50 Re: morsko prase

Post by luciferino »

kockica_kockica wrote:
Skyfox wrote:ma hrcak 100% (barem sudeci prema ovoj slici) imao sam oboje znam razliku... Sorry...

ja imala hrcka odnosno hrckolinu i nikad se nije oglasila... da prostis ovo moje malo slatko stvorenje bas ko prase skici :lol: :lol: :lol:

vrijeme ce pokazati svoje jer je jos uvijek jako mlad... vidjet cemo koliko ce narasti i na kraju na sta ce to sve da ispadne... :P
I ja mislim da je hrčak. Moj je najbolji drug iz osnovne imao hrčka po imenu Krečo. Pogodi što se zvao Krečo?
Ako ima dugi repić, onda nije hrčak. Koliko se sjećam, hrčci imaju vrećastu zadnjicu i nešto nalik na rep. A i glavica mu ne liči na zamoračku.
Post Reply