dvaput skinut iznos sa kartice
Moderator: anex
-
čičamiča
#26 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Malo si se nagledao filmova - čuj advokat pa ti se izvinjavaju.
Ne seri - jdniče.
Ne seri - jdniče.
- glavutan
#27 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
čičamiča wrote:Malo si se nagledao filmova - čuj advokat pa ti se izvinjavaju.
Ne seri - jdniče.
Na stranu sto sam se nagledao filmova al' sam se nagledao i svakojakih meda poput tebe pa znam kako sa njima treba.
A to garantovano nije ljubazno.
-
čičamiča
#28 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Sad si dobio karticu pa maltretiraš cijeli forum.
Šta li će biti kad saznaš za trajni nalog, kreditnu karticu, web bankarstvo, token, ulaganja u fondove......
Haj, dao sam ti par tema da probaš zadiviti nekog s tvojim minimlnim IQ. Netrabeaš se zahvaljivati za info.
Čast mi je bilo.
Uživaj u svojoj gluposti ali je nemoj molimte širiti okolo.
Malo knjige i malo Internet , da se svašta naučiti, ako već nemaš priliku u stvarnom životu.
Žao mi je..
Šta li će biti kad saznaš za trajni nalog, kreditnu karticu, web bankarstvo, token, ulaganja u fondove......
Haj, dao sam ti par tema da probaš zadiviti nekog s tvojim minimlnim IQ. Netrabeaš se zahvaljivati za info.
Čast mi je bilo.
Malo knjige i malo Internet , da se svašta naučiti, ako već nemaš priliku u stvarnom životu.
Žao mi je..
- glavutan
#29 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
čičamiča wrote:Sad si dobio karticu pa maltretiraš cijeli forum.
Čast mi je bilo.
Žao mi je..
Ti ovo gore sve protabirio na gajbi piva ispred seoske kafane?
-
homar
#30 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Ako ovo nije neka šala, ti si već zakasnijo za psihijatra.čičamiča wrote:Sad si dobio karticu pa maltretiraš cijeli forum.
Čast mi je bilo.
Žao mi je..
-
čičamiča
#31 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Ako sam LUD nisam GLUP.
Klonovi
Klonovi
-
addy_sa
#32 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
ja zaista ne kontam kako postoje tako negativni ljudi da kritikuju moj apel za savjet ili da ljudi podijele svoja iskustva na slicnu ili istu temu..
Cicamica rece mora da imam karticu od juce...i sl..
Imam je od 2006. ali prvi put imam ovakav problem i nisam znao kako da reagujem.
Drugo, ne zelim da me neko zajebava u Banci ni po kojem pitanju jer ja sam KLIJENT pa taman da ne znam sta bude, njihovo je da rade za mene.
Sad jos malo pa ja ispadoh kriv sto sam ostecen? Sto sam morao stajati u redu u banci ,pisati izjave, dokumentovati i kopirati..ko da sam ja pravio sistem koji je napravio gresku...
a para nema, a trebale mi..
Meni je svaka marka bitna jer se debelo napatim da je zaradim..
i onda hoppppppp i u jednoj minuti dva puta isti iznos odeeeeeee..
a eto ako je to normalno onda ja nisam definitivno..
ma samo kes od sada kakve kartice , transakcije i sl..
Nismo mi jos za toga, dokle god su sluzbenice u banci uvjerene da smo mi tu zbog njih a ne obratno..
UniCredit prva evropska banka..
mos' mislit kakve su onda te ostale "neevropske"..daj Boze da ne saznam
Cicamica rece mora da imam karticu od juce...i sl..
Imam je od 2006. ali prvi put imam ovakav problem i nisam znao kako da reagujem.
Drugo, ne zelim da me neko zajebava u Banci ni po kojem pitanju jer ja sam KLIJENT pa taman da ne znam sta bude, njihovo je da rade za mene.
Sad jos malo pa ja ispadoh kriv sto sam ostecen? Sto sam morao stajati u redu u banci ,pisati izjave, dokumentovati i kopirati..ko da sam ja pravio sistem koji je napravio gresku...
a para nema, a trebale mi..
Meni je svaka marka bitna jer se debelo napatim da je zaradim..
i onda hoppppppp i u jednoj minuti dva puta isti iznos odeeeeeee..
a eto ako je to normalno onda ja nisam definitivno..
ma samo kes od sada kakve kartice , transakcije i sl..
Nismo mi jos za toga, dokle god su sluzbenice u banci uvjerene da smo mi tu zbog njih a ne obratno..
UniCredit prva evropska banka..
- Edin H.
#33 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Mislim addi da to nema veze sa bankom nego sa prodavacicom.
Imao sam istu situaciju, kupio neku robu u duty free-ju i dva puta skinuli isti iznos, premda znatno manji nego tvoj.
Problem rjesen jednim telefonskim pozivom banci - istina u Engleskoj.
Imao sam istu situaciju, kupio neku robu u duty free-ju i dva puta skinuli isti iznos, premda znatno manji nego tvoj.
Problem rjesen jednim telefonskim pozivom banci - istina u Engleskoj.
-
čičamiča
#34 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
addy_sa
Ja samo kritikujem tvoj senzacinalistički način pisanja.
Ja ću advokata, oni su tu zbog mene...
Neradi se tako,odeš u banku napraviš reklamaciju i jako brzo je sve gotovo.To ti pokušavam objasniti.Nije potrebno odmah ja ću ovo ja ću ono.
Ja s prekidima,rat i period poslije rata kada se nije imalo para, imam karticu od 1987. Prva je bila American kad ih je u Yugi bilo 5-6 hiljada.Nehvalm se time pošto su me transakcije koštale nenormalno ali.....Poslije rata sam imao Citi bank na moje ime ali u vlasništvu brata koji živi u USA- On je tamo uplaćivao a ja ovdje trošio - bilo je lakše i jeftinije nego da šalje novac.
Od 2000. sam u Univerzal banci, koju je kupila Zagrebačka a koju Unicredit....
Za sve ove godine, a kao što sam rekao, na plaćam ništa preko 20-30 KM gotovinom imao sam dva problema. Oba u VF na Koreji da su mi dvaput skinuli vrijednost računa. I to u doba, neznam da li se sjećaš, kad daš karticu a teta ode 1km daleko da je "provuče" - imali jedan POS.
Karitcie sam za ovaj period i to većinom Unicredit koristio u americi, Aziji, Africi i Evropi....
Zato ti pokušavam objasniti da je broj problema kao tvoj minoran i da se lako rješavaju..
A li ti želiš senzaciju zato što si mladi korisnik kartice---- O.K.
Uživaj.....
Neradi se tako,odeš u banku napraviš reklamaciju i jako brzo je sve gotovo.To ti pokušavam objasniti.Nije potrebno odmah ja ću ovo ja ću ono.
Ja s prekidima,rat i period poslije rata kada se nije imalo para, imam karticu od 1987. Prva je bila American kad ih je u Yugi bilo 5-6 hiljada.Nehvalm se time pošto su me transakcije koštale nenormalno ali.....Poslije rata sam imao Citi bank na moje ime ali u vlasništvu brata koji živi u USA- On je tamo uplaćivao a ja ovdje trošio - bilo je lakše i jeftinije nego da šalje novac.
Za sve ove godine, a kao što sam rekao, na plaćam ništa preko 20-30 KM gotovinom imao sam dva problema. Oba u VF na Koreji da su mi dvaput skinuli vrijednost računa. I to u doba, neznam da li se sjećaš, kad daš karticu a teta ode 1km daleko da je "provuče" - imali jedan POS.
Karitcie sam za ovaj period i to većinom Unicredit koristio u americi, Aziji, Africi i Evropi....
Zato ti pokušavam objasniti da je broj problema kao tvoj minoran i da se lako rješavaju..
Uživaj.....
- and
#35 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
ovo nije glupost,već problem.ovakve stvari se ne bi smjeli dešavati.često koristim karticu i baš ne čuvam odreske i ne kontrolišem jer imam povjerenja u banku.ovakve stvari mi se nisu dešavale,ili barem ja nisam skontaočičamiča wrote:addy_sa
Uživaj.....
ako će mi sad trebati računovođa da sravnava račune,onda je jednostavnije pare u džep.
- flora.sa
#36 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Banka bi ti svakako u nekih par dana skinula sredstva sa rezervacije, i da nisi reklamirao.
(tako da ne morate pratiti slipove
)
Ali kad se reklamacija napravi, to bi naravno trebalo ici puno brze.
(tako da ne morate pratiti slipove
Ali kad se reklamacija napravi, to bi naravno trebalo ici puno brze.
-
Leonid Breznjev
#37 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
čičamiča- kad si pametan, nagradno pitanje.čičamiča wrote: Jezičar - kad si pametan nagradno pitanje?
Ko mu je ukrao novac Banka ili firma u kojoj je plaćao pa mu dvaput provukla karticu.
Novac bi dvaput legao na račun firme.
hoces li biti banovan na jednu, dvije ili vise hefti, ili ces biti banovan?
-
akcija007
#38 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Nista strasno i nista komplikovano, dogadja se da padne sisitem i da se tereti dva puta za jedan te isti iznos.
Ode se s slipovima u maticnu poslovnicu ispunis reklamaciju i ako je unicredit oni to salju faxom u katicno u mostar i za par dana se vrate pare na racun.
Ode se s slipovima u maticnu poslovnicu ispunis reklamaciju i ako je unicredit oni to salju faxom u katicno u mostar i za par dana se vrate pare na racun.
- Skyfox
#39 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Meni je ljetos bankomat RB pojeo 400KM! I jos izbacio poruku transkakcija uspjela dodzite ponovo, izbacio i slip al para nigdje... I ja pravo u banku kad oni mrtvi hladni dali mi da ispunim neki document i to je to. Ruzno s njihove strane je sto sam morao cekati 5 radnih dana da mi vrate sredstva.
-
Judge_Dread
#40 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 13:54, edited 1 time in total.
- Duhovni Vođa
#41 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
arsla, jel čiča miča gotova je priča? 
- Skyfox
#42 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
I do the rigt thing - sometimes 
-
Leonid Breznjev
#43 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
čiča miča cvaj vohen ferie..Duhovni Vođa wrote:arsla, jel gotova je priča?
- sanjex
#44 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Imam i ja jedno pitanje u vezi ovih kartica.
Do skora sam dizala sve sa računa, al u posljednje vrijeme nešto slabije. Prošle godine trebale mi sve pare s računa ( 1.400,00KM) i tako ti ja pošto ne znam skinuti veći iznos od onog ponuđenog na aparatu dignem ja par puta po 300 KM i dojadi mi stojati tu da dignem još. Odem na šalter, al u drugu poslovnicu banke( tu bila gužva) i kažem dajete mi sve. Kad žena meni daje 1.400,00 KM. Meni osmjeh od uha do uha reko uplatio mi neko, jest da nemam pojma ko al sta me briga. Kad zovu mene za jedno mjesec dana i kazu da sam u minusu, reko nemoguće jer moja kartica to ne dozvoljava (tako mi je rekla službenica banke kad mi je davala karticu). I tako oni meni ljuto ko moram ja doći da to riješimo. Uglavnom desilo se to da kompjuter nije stigao zabilježiti podizanje novca iz aparata prije nego ću ja podignuti novac iz druge poslovnice pa se zato to desilo.
A neki dan ova situacija opet ja do bankomata da dignem 100KM kad tamo u gornjem čošku pise -180 KM, pomovo ubacim karticu da provjerim da mi se nije učinilo kad se taj iznos u minusu smanjo za 100 KM. E šta je to sad????
Do skora sam dizala sve sa računa, al u posljednje vrijeme nešto slabije. Prošle godine trebale mi sve pare s računa ( 1.400,00KM) i tako ti ja pošto ne znam skinuti veći iznos od onog ponuđenog na aparatu dignem ja par puta po 300 KM i dojadi mi stojati tu da dignem još. Odem na šalter, al u drugu poslovnicu banke( tu bila gužva) i kažem dajete mi sve. Kad žena meni daje 1.400,00 KM. Meni osmjeh od uha do uha reko uplatio mi neko, jest da nemam pojma ko al sta me briga. Kad zovu mene za jedno mjesec dana i kazu da sam u minusu, reko nemoguće jer moja kartica to ne dozvoljava (tako mi je rekla službenica banke kad mi je davala karticu). I tako oni meni ljuto ko moram ja doći da to riješimo. Uglavnom desilo se to da kompjuter nije stigao zabilježiti podizanje novca iz aparata prije nego ću ja podignuti novac iz druge poslovnice pa se zato to desilo.
A neki dan ova situacija opet ja do bankomata da dignem 100KM kad tamo u gornjem čošku pise -180 KM, pomovo ubacim karticu da provjerim da mi se nije učinilo kad se taj iznos u minusu smanjo za 100 KM. E šta je to sad????
- Skyfox
#45 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Sto se tice prvog dijela apsolutno nisi duzna da im vratis, ja bih promjenio banku i pozdravio se s njima, njihov zajeb...
a ovo drugo... mora da si dizala pare u neznanju pa se dotjerala u minus....
a ovo drugo... mora da si dizala pare u neznanju pa se dotjerala u minus....
- flora.sa
#46 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
eh kad bi to tako moglo...
prvo treba izmiriti minus po tekućem računu da bi rekla zbogom banci...
čak i pod pretpostavkom da ode, a ostavi minus (što je malo vjerovatno) banka će vršiti svoja potraživanja na sve moguće načine uključujući i sudsko potraživanje.
čak i pod pretpostavkom da ode, a ostavi minus (što je malo vjerovatno) banka će vršiti svoja potraživanja na sve moguće načine uključujući i sudsko potraživanje.
- Skyfox
#47 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
da ali u ovom slucaju acording @sanjex imala je karticu bez minusa, a to sto je im je PC bio spor i nije zaracun'o skinuti iznos na vrijeme je njihova stvar. Po meni ona njima nista ne duguje, uzela je svoje pare....flora.sa wrote:eh kad bi to tako moglo...
- sanjex
#48 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Ma ja sam pare već vratila, al mogla bi ja to pokušati sad namjerno izvesti
.
Sad me brinu ovi minusi u koje nikako nisam mogla otići jer je bilo više para, a nisam dizala cijeli iznos sa računa.
Sad me brinu ovi minusi u koje nikako nisam mogla otići jer je bilo više para, a nisam dizala cijeli iznos sa računa.
- sanjex
#49 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
Fino su mi rekli da s tom karticom ne mogu u minus a vidi sad. Palo mi je na pamet da sačekam jedno 2-3 plate pa da uradim kao prvi put, samo sad namjerno i da ne vraćam pare (ako se do sada nisu uhodali sa tim aparatima i ako ne postoji mogućnost da me ganjaju po suduSkyfox wrote:da ali u ovom slucaju acording @sanjex imala je karticu bez minusa, a to sto je im je PC bio spor i nije zaracun'o skinuti iznos na vrijeme je njihova stvar. Po meni ona njima nista ne duguje, uzela je svoje pare....flora.sa wrote:eh kad bi to tako moglo...
-
akcija007
#50 Re: dvaput skinut iznos sa kartice
dogadja se da kada se podign e s bankomata ili plati karticom u prodavnici da se odmah ne umanji stanje racuna za taj iznos jer nije momentalno knjizenje. I kada dodjes u poslovnoicu na salter da podignes oni ne vide sta si ti platio i isplate ti i taj iznos i odes u nedozvoljni minus.