Sto ovaj mlad svijet umire

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

mamica papucarka

#26 Re: Sto ovaj mlad svijet umire

Post by mamica papucarka »

Roki ba, stari rastopi maslo, smaze ga, a onda sikiru u ruke i cjepaj :D
A mi se najdemo cevapa sto Shoba rece, pa na kaficu u Loru. Onda ljusnemo pred komp i eto ti i povecan holesterol i sve ostalo :) Jos ako imamo naslijednje predispozicije, kap ti je zagarantovana :roll:

Pogledajte Dalmetince kako dugo zive. Sparuse se za zivota. Ali, oni se puno bolje hrane nego mi Bosanci.

Mislim, svi za zivota moramo malo poradit na sebi, a ne samo reci "nece mene". Mozda ne mozemo izbjeci stres u danasnjem vaktu, ali mozemo se objezbjedit malo prirode, setnje, planinarenja, skijanja... pa i komusanja kukuruza :)
evo ja jutros gledam svak ziv dovlaci djecu u vrtic sa autom. A niko daleko ne stanuje. :-) Ljudima postalo mrsko i hodat.

nego, ovi infarkti kod mladjih ljudi su posljedice nekih uredjenih srcanih mana za koje se nije znalo... Ne moze dijete od 17 godina dobit infarkt od stresa.
Last edited by mamica papucarka on 08/10/2008 09:30, edited 1 time in total.
mamica papucarka

#27 Re: Sto ovaj mlad svijet umire

Post by mamica papucarka »

luciferino wrote:Da li vam se ikada desilo da odete ljekaru, zalite se na nesto, a on vas pita koje ste godiste i po tome zakljuci da vam nije i ne traba biti nista? Kao, nista se ti ne sekiraj...mlad si ti, itd. Nazalost, ne umire se i ne oboljeva "po redu", sto bi nas naroood rekao, a biti mlad u ova vremena nije nimalo lako. Ishrana se mozda i moze popraviti, ali od stresa se ne moze pobjeci.

meni su u Sarajevu punktirali stitnu zlijezdu (joj koja je to komplikacija bila), da bi na kraju dosao nalaz u kojem stoji da punkcija nije obavljena dobro. Onda je hirurg napao doktoricu je li normalna sto na punkciju salje curu od 24 godine.
Proslo je sedam godina od tada, ja se preselila u At i koji god doktor da me pogleda kaze, idu to sranje operisi. Doktorica mi uradi punkciju za minutu (legla, ona mi zabola iglu u vrat i gotovo) i za dva dana dosao uredan nalaz (hvala Bogu nije bilo nista strasno), ali me posalju na operaciju.
Mislim, mogla sam imati svasta ,a oni mi odgodise operaciju zbog mojih godina :roll:
luciferino

#28 Re: Sto ovaj mlad svijet umire

Post by luciferino »

mamica papucarka wrote:
luciferino wrote:Da li vam se ikada desilo da odete ljekaru, zalite se na nesto, a on vas pita koje ste godiste i po tome zakljuci da vam nije i ne traba biti nista? Kao, nista se ti ne sekiraj...mlad si ti, itd. Nazalost, ne umire se i ne oboljeva "po redu", sto bi nas naroood rekao, a biti mlad u ova vremena nije nimalo lako. Ishrana se mozda i moze popraviti, ali od stresa se ne moze pobjeci.

meni su u Sarajevu punktirali stitnu zlijezdu (joj koja je to komplikacija bila), da bi na kraju dosao nalaz u kojem stoji da punkcija nije obavljena dobro. Onda je hirurg napao doktoricu je li normalna sto na punkciju salje curu od 24 godine.
Proslo je sedam godina od tada, ja se preselila u At i koji god doktor da me pogleda kaze, idu to sranje operisi. Doktorica mi uradi punkciju za minutu (legla, ona mi zabola iglu u vrat i gotovo) i za dva dana dosao uredan nalaz (hvala Bogu nije bilo nista strasno), ali me posalju na operaciju.
Mislim, mogla sam imati svasta ,a oni mi odgodise operaciju zbog mojih godina :roll:
Meni se nije desilo nista tako drasticno, ali se doktorica izderala na mene sto slabije cujem: "Koje si godiste? PA KAKO NE CUJES? KAO DA TI JE 100!!!! SKONCENTRISHI SEEEE!"

E sad ne znam jel se derala sto slabije cujem da je cujem ili se derala tek onako da se izdere :D
Post Reply