F.K. Čelik i Markale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Treba li F.K. Čelik prijaviti UEFI i FIFI zbog vrijeđanja žrtava sa Markala?

Da
103
80%
Ne
25
20%

Total votes: 128

adi_ze

#26 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by adi_ze »

Ti ocito ne ides na utakmice kada mi gostujemo u Sarajevu, ili kada neki sarajevski klub gostuje u Zenici. Imate i pjesme o nama.. neke su danas promovisane i na grbavici.. Psujete i vi zrtve, tek da znas..
Ponavljam, psovanje Markala osudjujem u svakom pogledu!
Topla voda

#27 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Topla voda »

zgembo_sa wrote:
adi_ze wrote:Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
Jesi li ti branio Sarajevo? Ko je od ovih koji su danas bili u Sarajevu, branio Sarajevo? I kakve to veze ima sa utakmicom, Zeljom, Celikom?
pa jesu ga branili.
branili su ga ko sto je tuzlak branio zenicu ,a mostarac tuzlu.
i sto je sad neki taj branitelj iz zenice kivan na sarajevo?to je po meni kljucno pitanje
jel zbog politicara iz sarajeva,koji su puni ko brodovi il tajkuna cija je baza u sarajevu,jer je to najvece trziste?
pa i branitelji iz sarajeva prozivljavaju iste frustracije...i u istim su crnjacima ko i zenicani..
jel sad bijes te zenice treba biti okrenut prema sarajlijama il prema ljudima koji i zenicane i sarajlije handre godinama
valterbranisarajevo

#28 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by valterbranisarajevo »

adi_ze wrote:Ti ocito ne ides na utakmice kada mi gostujemo u Sarajevu, ili kada neki sarajevski klub gostuje u Zenici. Imate i pjesme o nama.. neke su danas promovisane i na grbavici.. Psujete i vi zrtve, tek da znas..
Ponavljam, psovanje Markala osudjujem u svakom pogledu!
Napiši jarane sve što znaš, protiv šovinizma koji nema veze sa navijanjem se trebamo svi boriti..Nijedan klub za mene nije "sveta krava"
Oi

#29 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

obozavam genelariziranje...
Mobile_Disco

#30 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mobile_Disco »

Ja znam da je pola moje familije bilo na Igmanu, u ratu.. Sta su radili gore? Brali gljive? A nisu iz Nazareta iz Zenice su!
Zejnil

#31 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Zejnil »

Jako smijesno i zalosno. Pitanje: Biju li se srbi u RS-u ovako, i hrvati u Hercegovini? A mi nek imamo maloumnike na bilo kojoj strani koji se biju radi fudbala i vrijedjaju. NE opravdavam niti jedne niti druge. Ovde samo trebaju velike sankcije za klubove i nista vise, pa ce vidjeti koga ce pustiti na stadion.
Jos jednom svaka cast ko god je izazvao incident, to je ono sto nama treba (dosadno nam je u drzavi, imamo zaista precih stvari)

Pozdrav
valterbranisarajevo

#32 Re: F.K. Čelik i Markale

Što se tiče ovog dijela o ljudima u ratu, meni nije bila namjera da dovodim u pitanje ničije učešće ni patriotizam. Samo sam se pobunio protiv stalnog vrijeđanja nesretnika sa Markala...
zgembo_sa

#33 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

Topla voda wrote:
zgembo_sa wrote:
adi_ze wrote:Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
Jesi li ti branio Sarajevo? Ko je od ovih koji su danas bili u Sarajevu, branio Sarajevo? I kakve to veze ima sa utakmicom, Zeljom, Celikom?
pa jesu ga branili.
branili su ga ko sto je tuzlak branio zenicu ,a mostarac tuzlu.
i sto je sad neki taj branitelj iz zenice kivan na sarajevo?to je po meni kljucno pitanje
jel zbog politicara iz sarajeva,koji su puni ko brodovi il tajkuna cija je baza u sarajevu,jer je to najvece trziste?
pa i branitelji iz sarajeva prozivljavaju iste frustracije...i u istim su crnjacima ko i zenicani..
jel sad bijes te zenice treba biti okrenut prema sarajlijama il prema ljudima koji i zenicane i sarajlije handre godinama
Ma vala od ovih danas da Bog da da ih je 2 bilo u vojsci u ratu... Nisu oni nikog branili. Sve balavci koji se ni ne sjecaju Markala...

A ovo za neobjasnjivi bijes zenicana prema gradu Sarajevu i njegovim gradjanima, o tome je sve receno...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#34 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Admir_1984 »

Ja znam da je godinama ritual robijasha bio da gadjaju sa nadvoznjaka automobile prije i poslje utakmice u Zenici. Bilo da igra Sarajevi ili Zeljo. Svjedok sam isto da je jedna od glavnih pjesama na jugu Bilinog Polja "Uvijek si mi mrsko bilo, sto te nije porushilo, mrzim Sarajvo". Prije jedno 4-5 godinama nakon utakmice Celik-Sarajevo, mi smo ostali nakon zavrsteka utakmice na tribini jer je voz malo kasnije polazio pa da se ne stvara guzva na stanici. Momci koji su skidali transparente sa juga (garant su neke face medju navijacima) dosli su ispod nashe tribine, dizali 3 prsta i skandirali radovan karadzic, markale i slicno.

Ne podrzavam nikakvo nasilje, ali mene od robijasha nishta vishe ne moze iznenaditi
Oi

#35 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

Zejnil wrote: Jos jednom svaka cast ko god je izazvao incident, to je ono sto nama treba (dosadno mi je)
Zaista! Ko je zapoceo ovaj incident?!
Koja je strana zapocela sranje, na sto je druga reagovala i uradila "svoje sranje"?!
Ko je bacio prvi kamen, ko je prvi potegao paliju?1

Ovdje vlada misljenje "nase sranje je mizerno naspram sranju onog drugog"
zgembo_sa

#36 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

Mobile_Disco wrote:Ja znam da je pola moje familije bilo na Igmanu, u ratu.. Sta su radili gore? Brali gljive? A nisu iz Nazareta iz Zenice su!
Jel ta tvoja familija danas bila na Ciglanama?
Mobile_Disco

#37 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mobile_Disco »

zgembo_sa wrote:
Mobile_Disco wrote:Ja znam da je pola moje familije bilo na Igmanu, u ratu.. Sta su radili gore? Brali gljive? A nisu iz Nazareta iz Zenice su!
Pole te moje familije je u Sehitlucima...
valterbranisarajevo

#38 Re: F.K. Čelik i Markale

U svakoj priči koja je, i koja će ovdje biti ispričana pored onoga što prati većinu utakmica ima i onoga zbog čega sam otvorio temu, dakle čistog šovinizma..

Dokaza za UEFU jako puno..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by -LIBERO- »

Pustite se te price tipa..."....prije 10tek godina na JEDNOJ utakmici se pjevale markale.." :roll: STO JE LAZ CISTA.

Masakr na Markalama se spomnjao godinama,DA DA GODINAMA,sve dok se nije pokrenula halabuka na politickoj relaciji Sarajevo-Zenica i onda ste prije par godina kao delegacija Robijasa dosli da polozite cvijece na mjesto masakra.

POSLIJE TOG CINA.....naglasavam poslije kao pokajanja,ste nastavili samo u malo drugacijoj formi..poceli ste masovno dizati tri prsta,pjevati pjesmice pacifisticke"..neka svako dijete mrzi glavni grad...."i jos neke pjesme kojih se trenutno ne mogu sjetiti kojie su krajnji izlijev frustracija i kompleksa,cak je u vise navrata pjevano ..."..sto te nije zapalio/porusio...." aludirajuci na Sarajevo i valjda agresora na sarajevo...(nezam sada tacno taj suludi tekst),cak se i skandiranje Markale,ponavljao i poslije kao prestanka,istina u manem obimu nego sto je bio slucaj,jer je prije to bilo redovni repertoar na vasim utakmicama.

I sta se sada kao ibretite sto ste napadnuti u Sarajevu,to ni jedan navijac,ni jedan konvoj manijaka i HZ nije napadnut u Zenici :D

Daj ba,budie makar posteni,kako vas napadaju u Sarajevu,tako i vi napadate u Zenici...to mogu svjedociti na desetine napadnutih navijaca iz Sarajeva,zbodenih,sa frakturama,cak i smrt rahmetli Anera,pripadnika manijaka, je bila u Zenici....slucajno!???
zgembo_sa

#40 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

Mobile_Disco wrote:
zgembo_sa wrote:
Dakle nisu bili, pa te molim lijepo da ih izostavis iz ove teme, jer o njima nije rijec. Rijec je o retardiranim navijacima Celika kojima nista nije sveto.
cpt.picard

#41 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by cpt.picard »

Ma ove huliganske furke kontam i nekako. Al ove degene koji dizu 3 prsta i spominju Markale ne mogu nikako.

Ovi sto govore da su Zenicani branili Sarajevo (ok, ne sporim. Al branio si BiH, ne Sarajevo. Pa nismo 2 drzava jebo te). Sto ne slomite te sto dizu 3 prsta? Haj Markale vas ne doticu. Al 3 prsta!! Pa nije to samo danas. Ne mozes doci na gostovanje u Zenicu da se ne dizu 3 prsta. Jel to svaki put ista 2 lika dizu? Pa jebo te ima li vas vise o 2?

I ovo licemjerno zgrazanje na ovu ceku. A koliko ste puta vi navijace Zelje i Sarajeva sacekali pa kamenovali? Debilne furke i jednim i drugim.

Zenicani, shvatite da nista nista bolji. Samo vas jebe taj kompleks. Stalno vracanje na Sarajevo.
ibizza

#42 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by ibizza »

Zejnil wrote:Jako smijesno i zalosno. Pitanje: Biju li se srbi u RS-u ovako, i hrvati u Hercegovini? A mi nek imamo maloumnike na bilo kojoj strani koji se biju radi fudbala i vrijedjaju. NE opravdavam niti jedne niti druge. Ovde samo trebaju velike sankcije za klubove i nista vise, pa ce vidjeti koga ce pustiti na stadion.
Jos jednom svaka cast ko god je izazvao incident, to je ono sto nama treba (dosadno nam je u drzavi, imamo zaista precih stvari)

Pozdrav
to ne mozes porediti...jer ni Hercegovina a ni rs nemaju velike klubove(rs ima Borac)...znaci nema tog rivaliteta...pogledaj malo sta se desava kad igraju Dinamo i Hajduk...ili Zvezda i Partizan...pa oni se dogovaraju npr u šumi da se biju...a da ne govorim sta se desava kad igraju utakmice...
GSC

#43 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by GSC »

adi_ze wrote:Na snimku se vidi koji je momak. Nije grupa nego je momak iz auta. Momak nije zdrav.

Al opet ponavljam sto neko gore napisa, Zenicani nikada nisu dosli u Sarajevo i bacili bombu na djecije igraliste. To NI JEDAN SARAJLIJA nije javno osudio. To su bili 'neodgovorni pojedinci'. Njih 5. A jedan ima 50 godina. Izgleda da samo Sarajevo ima pravo imati neodgovorne pojedince. Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
nista smjesnije nisam cuo :lol: :lol:
cpt.picard

#44 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by cpt.picard »

Mobile_Disco wrote:
zgembo_sa wrote:
Rahmet im!

A jel te stid tvojih sugradjana koji su danas dizali 3 prsta???? Simbol istih onih koji su ubijali i klali nas?
Mobile_Disco

#45 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mobile_Disco »

@ zgembo_sa Generalizacija mi najvise ide na zivce.. Zasto niste govorili da se kazne navijaci zelje koji su bacili bombu? Zasto ne optuzis te koji su izazvali incidente. ?
valterbranisarajevo

#46 Re: F.K. Čelik i Markale

Ništa, napisaćemo prijavu, postaviti je ovdje da malo prodiskutujemo da li je to-to. Zamoliti nekoga da je prevede na engleski i poslati..Da li ćemo uspjeti -nisam siguran, ali makar će nam obraz prema našim rahmetli i pokojnim sugrađanima biti čist...

Nadam se da se slažete...
GSC

#47 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by GSC »

valterbranisarajevo wrote:Ništa, napisaćemo prijavu, postaviti je ovdje da malo prodiskutujemo da li je to-to. Zamoliti nekoga da je prevede na engleski i poslati..Da li ćemo uspjeti -nisam siguran, ali makar će nam obraz prema našim rahmetli i pokojnim sugrađanima biti čist...

Nadam se da se slažete...
:thumbup:
valterbranisarajevo

#48 Re: F.K. Čelik i Markale

Mobile_Disco wrote:@ zgembo_sa Generalizacija mi najvise ide na zivce.. Zasto niste govorili da se kazne navijaci zelje koji su bacili bombu? Zasto ne optuzis te koji su izazvali incidente. ?
Da li je to istraživala policija? Možeš i ti uraditi isto što mi planiramo. Međutim bacanje bombe je klasično krivično djelo,a ovo o čemu mi govorimo je šovinizam protiv koga se UEFA i FIFA pored rasizma bore svim sredstvima..
valterbranisarajevo

#49 Re: F.K. Čelik i Markale

Ko god želi da učestvuje u ovoj akciji može napisati svoj prijedlog pisma i postaviti ga ovdje. Tako će nam biti lakše da od nekoliko prijedloga sastavimo jedno pismo...

Također vas molim da iznesete svoja svjedočanstva o izlivima šovinizma, kojima ste bili svjedoci, a koji imaju veze sa ovom temom...
SAAdnan

#50 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by SAAdnan »

Malo se raspitaj prvo..SARAJEVO JE BILO OPKOLJENO... Igman ge bio iz te zone.... kad vec pametujes ...cuj zenican branili Sarajevo :-D
Locked