Nase ljude ces naci svugdje,uglavnom one koji su pobjegli kao i ti od ovog sto je stvoreno kod nas.Naci ces ih na Filipinima,u Vijetnamu.
Treba imati petlju i otici.U velikim centrima ces sa svojim kvalifikacijama naci posao,to je sigurno.
Na koncu,nakon godine dana mozda shvatis da u Bosni i nije tako lose (korupcija,ranorazne fobije,primitivizam s jedne, a ljubav prema prijateljima i jedinoj zeni na svijetu
Ja odoh da se nikad ne vratim i u trenutku kada mi se otvorise opcije upitah sebe: Je li ovo taj uspjeh mjeren strogo kapitalistickim mjerilima? Bez mene ko domina. Nebih znao da nisam otisao. Za koji dan dolazim kuci, necu reci za stalno, za stalno,taj pojam sam izbacio iz vokabulara.
Uzivacu u oktobarskim i novembarskim kisama,na balkonu, uzivacu u okruzenju ljudi koji me cijene,koji znaju u svakom trenutku sta mislim...Neprocjenjivo. Lako cu na kraj izaci i sa vehabijama i sa razvratnom korumpiranom seljadijom.
A mozda i necu...
Hrabrost je sposobnost da se iz neuspjeha u neuspjeh srlja sa sve vecim entuzijazmom.
Ja ga nikad vise nisam imao nego sad
Pozdrav i sretno u potrazi za sobom.