Imaš dvije vrste što ih se u nas kolokvijalno naziva "žohar", smeđi i crni, "Rus" i "Nijemac". Navodno su ovi crni manje zlo jer znaju pojesti smeđe, ali meni su osobno odvratniji. Ja sam se preselio iz jednog stana upravo radi žohara (u mom slučaju crnih), i svu garderobu bacio u smeće, toliko su mi ogavni. Inače, ta stvorenja su vrhunac evolucijskog razvoja, preko tristo milijuna godina nisu promijenili fizionomiju osim što su se smanjili kao posljedica manjeg udjela kisika u atmosferi... Kad žohar ostane bez glave, umre tek sutradan, ali ne od dekapitacije, već od žeđi

, da dođe do nuklearnog holokausta, žohar bi bio vjerojatno jedini višestanični organizam koji bi preživio isti...
Neopetroid navodno najbolje pomaže, ali štrcaj svime živime i neživime, drži stan što čišćim, mrvice, qrci-palci, pazi da toga ne bude, ali oprez, ako pušiš, žohar se može hraniti i opušcima!
Inače, nema ih kad je upaljeno svjetlo ili po danu, ne zato što im smeta svjetlo nego jer se oni u principu smrtno boje ljudi. Eh kad bi samo znali kako se ja njih još smrtnije bojim...

(inače, moderna psihologija smatra da je strah od žohara, ljubomora na mlađu braću i sestre - mala stvorenja u kući...)
I da te prestrašim do kraja, stara poslovica kaže "Na jednog žohara kojeg vidiš, DOLAZI IH STOTINU KOJE NE VIDIŠ!" Za popizdit...