Avdic Senad? Sta mislite o njemu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sting

Post by Sting »

Posto sam ja otvorio ovu temu da se i ja napokon izjasnim.

Ne znam ali stvarno Avdicu bar ja ne vjerujem ni jednu rijec. Neko je spomenuo britanske spijune? Da pisao je o njima onda kad je Srbija nastojala se osvetiti Britaniji tako sto je pocela odavati imena njihovih agenata na Balkanu. Sto se tice Avdica njemu nista ne vjerujem niti njegovim novinama Slobodnoj Srbiji pardon Bosni. Suvise senzacionalisticki, vulgarno, bezobrazno i ispod sveke granice ukusa. Vecinom meta su mu Bosnjaci od SDA sa pravom ili ne pa do Reisa Cerica bez prava i sa potezom koji je vrlo novinarsko-nakladnicki samoubilacki cin. To vjerovatno najbolje zna on sam kada procita podatak koliko je ove ili one sedmice prodao Slobodne Srbije pardon Bosne.

Senade tebi nedostaje patriotizma i vaspitanja. I da on i ostali trebaju pisati o kriminalu u Bosnjaka ali kako im je promakelo da pisu o npr. Buskom Jerzeru iz kojeg Hrvatska dobiva vise struje nego iz Nuklearne elektrane Krsko, a koje je 50 % vlasnistvo BiH koja usput nije vidjela 1 kwh od 1996 zato sto je Tudjman poklonio sam sebi tu nekoliko stotina miliona dolara vrijednu investiciju i to davne 1996? Znaci 8 godina proslo ni jedne te novine koje redovno pljuju Bosnjake zbog toga sto je nastimao posoa ovom ili onom a ovamo corak kod investicije za koje je BiH izdvojila ogromnu lovu i ciji je vlasnicki list Hrvatska krivotvorila da bi punih osam godina crpila iz njega 40% sve struje koju HEP Hrvatske proizvede u HrvatskoJ. Sta je dobila BiH? Dobila je najvece jezero u Europi napravljeno od covjeka i iselila je 20 hiljada ljudi?

Kako mu promaknu sva one silne afere gdje su Hrvatska i Srbija pokrale BiH poslije rata za vise milijardi dolara i prema kome je kriminal u Bosnjaka kap u moru? Mislim boli me kurac da li je Bakir Izetbegovic ukrao 15 000 maraka o kojem Avdic pise kad na drugoj strani Hrvatska je samo jednim krivotvorenim ugovorom ukrala vise love nego ce to bosnjacka banda uraditi za narednih 250 godina?

Tako da mislim da ce Bosna biti malo sretnija drzava kada se napokon novinar Senad Avdic i njegova Slobodna Srbija pardon Bosna ne budu oglasavali i prodavali. Nesto slicno vrijedi i za Dane samo sto su oni kud i kamo bolje vaspitani pa barem civilizirano pljuju i ako to pljuvanje ide u krivom smjeru.

Da zaboravio sam reci da su njegove novine najcitiranije novine u svijetu od cetnika ili ustasa kada trebaju isfabricirati da su Bosnjaci teroristi. Koliko puta mi se desilo na nekom drugom forumu na engleskom kad mi se stavi kvazi argument Slobodna Bosna je pisala o terorizmu u Bosnjaka koji izvoze terorizam u Europu? Sto znaci vrag je odnjeo salu Avdic sa svojim brljezgarijama ne samo da laze po BiH nego je vrlo cesto citiran od cetnika i ustasa izvan BiH kao krunski dokaz da terorizam u Bosnjaka postoji? Sto nas u neku ruku dovodi do fenomena glinenih golubova kao muslimana terorista u krscanskoj Europi.
Last edited by Sting on 21/09/2004 10:47, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

Senad Avdić je svijetla tača našeg mračnog 'novinarstva'.
Sting

Post by Sting »

margareta wrote:Senad Avdić je svijetla tača našeg mračnog 'novinarstva'.
Senad Avdic je svjetka tacka mracnog rekla kazala BiH novinarstva.
Fair Life

Post by Fair Life »

Sting wrote:...Senade tebi nedostaje patriotizma i vaspitanja. I da on i ostali trebaju pisati o kriminalu u Bosnjaka ali kako im je promakelo da pisu o npr. Buskom Jerzeru iz kojeg Hrvatska dobiva vise struje nego iz Nuklearne elektrane Krsko, a koje je 50 % vlasnistvo BiH koja usput nije vidjela 1 kwh od 1996 zato sto je Tudjman poklonio sam sebi tu nekoliko stotina miliona dolara vrijednu investiciju i to davne 1996?...
Tu ga nadje !

Vidis tu temu nije obradio Senad i Slobodna Bosna, ali jeste zagrebacki Globus u broju 359 od 31.augusta ove '04. godine. Vidis da ni urednik Nacionala nije hrvatski patriota. Tako to ide. Ko pise istinu o svojima, pogotovo ako je ta istina "ruzna", da ne upotrijebim tezu rijec (ubi me preteska rijec), nije patriota. On je "ovakav-onakav" ali svakako ne i dobar...

Svako nastoji svoj prljav ves da opere tako sto nastoji prstom ukazati na one koji ga isprljase. Posteno !

Nazdravlje !
maraDONa

Post by maraDONa »

Prenj wrote:Briljantno pero i pogana licnost na celu nekad vrlo hrabre, ali uglavnom neprincipijelne novine.
super receno
jedini bh novinar koji se 100% predao profesiji
(ako se sjecate s.avdic je prvi pisao o ukopavanju JNa na brdima oko sarajeva, u vrijeme kada su "branioci" bošnjaka jos uvijerk bili zaneseni bratstvom i jedinstvom)

bez obzira koliko se ponekad ne slagao sa njegovim stavovima uzivam u citanju njegovih clanaka
Sting

Post by Sting »

Fair Life wrote:
Sting wrote:...Senade tebi nedostaje patriotizma i vaspitanja. I da on i ostali trebaju pisati o kriminalu u Bosnjaka ali kako im je promakelo da pisu o npr. Buskom Jerzeru iz kojeg Hrvatska dobiva vise struje nego iz Nuklearne elektrane Krsko, a koje je 50 % vlasnistvo BiH koja usput nije vidjela 1 kwh od 1996 zato sto je Tudjman poklonio sam sebi tu nekoliko stotina miliona dolara vrijednu investiciju i to davne 1996?...
Tu ga nadje !

Vidis tu temu nije obradio Senad i Slobodna Bosna, ali jeste zagrebacki Globus u broju 359 od 31.augusta ove '04. godine. Vidis da ni urednik nacionala nije hrvatski patriota. Tako to ide.

Svako nastoji svoj prljav ves da opere tako sto nastoji prstom ukazati na one koji ga isprljase. Posteno !

Nazdravlje !
Da nakon sto je tu temu obradilo slovenacko Oslobodjenje iz nekih drugi razloga o kojima sad necu pisati.

De nemoj srati zivota. Boli mene qrac za supka koji je ukrao 15 000 maraka dok god postoji kradje koje su teske nekoliko stotina miliona dolara?

Takodjer supci iz Dana? Vec mjesecima imaju anketu o Radoncicu na njihovoj stranici dok ovakve stvari i ne spominju?

Suplje price i nabijem ih ja sve na neku stvar? Sta je sa branama na Drini i koliko je tu Srbija zapalila BiH? Da i oni su to uradili i o tome ni rijeci? Sviraju oni kurcu i boli Hrvate kurac. Od 1996 godine oni su vlasnici investicije u koje je BiH upumpala milione dolara i od toga danas ima jedan veliki qrac? A neka Avdic nastavi pricati nebuloze koje mu narucuju sefovi iz Beograda. Usput Busko jezero nije hrvatski prljav ves nego i nas prljavi ves.
Last edited by Sting on 21/09/2004 11:28, edited 2 times in total.
Sting

Post by Sting »

Fair Life wrote:
Gazz wrote:
Fair Life wrote: Sta drugo i ocekivati od "sicky - bolesnika". Nego, provjeri i svoj PC mozda je viroza.
http://www.magicmouse.ca/images/Sicky.gif
sicky said: Fak you! 8-)
Image
FUCK YOU TOO!
HALO AVDICU?
Fair Life

Post by Fair Life »

Sting wrote:... De nemoj srati zivota...
Probaj ti !
igla

Post by igla »

bio je nekoc dobar novinar sada samo ozlojedjeni covjek sa izrazenom potrebom da pljuje po ljudima (a sto jes jes to mu dobro ide) i po kome treba i po kome ne treba
abeceda

Post by abeceda »

senada avdica prestala namjenski davno citati.. a od tih clanaka koje procitam usput me zaboli glava :roll: dubre od covjeka, jedan od primjera da profesionalac ne znaci samo poznatavi profesiju i jezik, nego i imati obzira na neki momenat u kojem se nesto desava (politicki, vjerski, emotivni) i povjerenje sire citalacke publike.. on ima samo poznavanje profesije i jezika..
Pravda30

Post by Pravda30 »

Budala.... No ne bi n i to bio problem a da ne radi za tude interese.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

u_prolazu2 wrote:
LudoALudjiJA wrote:A onda je postao neselektivan, postao je neobjektivan

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ima onaj homic-kompleksas opsjednut violent jackom :D ...skoro knjiske manifestacije :D

Rizikujem da ne kazem nista novo, ali cu pokusati da malo ilustrujem to sto sam vec rekao. Mogu shvatiti kad Senad u neproprocionalnoj zastupljenosti okrivljuje u stvarnosti izrazito malo prisutnu "bosnjacku stranu" za kriminal, zlocine itd. Pa cak i onda kad to prica jezikom velikosrba i velikohrvata i njihovih ideologija koje su za nestanak Bosne. Ergo, sve dotle dok pise I-S-T-I-N-U. Sjeca li se neko slucaja Sjekirica i "bosnjackog terorizma"? Sjeca li se epiloga? Ima li pri ruci tih par brojeva Slobodne Bosne? Pa mi onda recite gdje je tu, kao prvo, istina? O kakvoj Senadovoj objektivnosti vi pricate? Mislim da ni neke novine Srpske radikalne stranke ne bi napisale ono sto je on napisao, bez ikakvih dokaza, a na osnovu samo bolesne zelje za dokazima, toliko je to sve neukusno i mahalasko (citaj: kad bi babi bilo ono sto joj se snilo). Covjek koji jednako kao i SDS, HDZ zeli po svaku cijenu da stvori (citaj: izmisli) bosnjacki terorizam. Mene bi nakon epiloga tog slucaja bilo stid napisati vise ista, da sam na njegovom mjestu. Prije par godina bio je najbolji novinar u BiH. Kad je prodao dusu za laz i propagandnu masineriju jedne stranke, dospio je tu gdje je sad.
A njegove novine su sada kao i Express. Puki senzacionalizam, sa zvucnim naslovima, kicasto ilustrativnim koricama i nimalo sadrzaja. Kao TV reklama za Express: "da li su Amela Curica prebili u Sarajevu?". I raja kupi te novine, procita tekst u kojem se kaze: "procule su se glasine da je Amela Curica neko prebio, ali to nije istina". I to je "vijest". To je Express, pa je OK da takva nebuloza tu bude vijest.
Ali, u zadnjih par godina i Slobodna Bosna isto to radi.
Senad Avdic i sada jednako dobro pise. Ali pise s*anja. Lazi. A dobro pisati s*anja je gore nego lose pisati istinite tekstove.

@Fair Life, otpozdrav, prosli post sam napisao prije nego sam procitao tvoj.
horoz

Post by horoz »

Ima jedno 5 godina kako ne čitam ni Dane ni SB. Sve zbog koncepcije i neobjektivnosti.
Prije su bili OK, i Avdic i onaj iz Dana (već sam mu i ime zaboravio)

Danas napadaju neselektivno, neargumentovano, seljački i primitivno. Zgadi mi se reklama, a kamoli da uzmem čitati.

Čovjek više ne vidi razlike između njih i onih koje napadaju. Vidi se da se tu radi o nekim drugim interesima, a ne o želji za objektivnošću i pravom informacijom, te da lopovi budu privedeni pravdi.

I, zna li iko koliki je trenutni tiraž SB?
reaktor

Post by reaktor »

senad je talashika... frajer je patoloski lazov, paranoik, a malo je reci da je skrenuo sa pamecu :)
mislim da su mu godine rezimskog puhanja u jedra toliko napuhala ego da ne konta, ili mu nivo IQ-a ne dozvoljava da skonta, sta se dogadja okolo... kako vjerovati frajeru u cijim novinama prosjecan informiran citatelj moze sam pronaci barem 5 - 6 ascare lazi... sjetimo se afere sa deenom (nisam mu fan, dapace) i dolce glabana majicom od po avdicu, koliko ono bi, 500 eura ukrasene swarovski kristalima????, a sav narod svojim ocima gledao kako deen dere t-shirt sa sirana na kojem pise "dolce glabana", pa se ti sada zapitaj ako laze na ocigled svima, kako laze o onome o cemu se spekulira...
postoji i druga mogucnost, nista manje vjerovatna, frajer ne laze, jednostavno ne konta neke stvari (meni licno je draza ova opcija) :)

u svakom slucaju senad avdic je PAPAK i tacka.
CiCiban

Post by CiCiban »

..ovaj.. dopustite :D . da citiram Svoju Visost :P :P
CiCiban wrote: jer kada se zavodi red ..u mahali, ..zadnju rijec uvijek ima Teta sa kamionskim retrovizorom ( montiranim na prozoru) , sto ce reci s Najboljim Uvidom u Stvari
:skoljka:
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:Fair Life,

upadas u ono sto sam na dusu stavio i Avdicu. Neobjektivnost. Mi i oni. Mi protiv njih. Senad je bio dobar dok je pisao o Cengicu i ljudima kao sto je on. A onda je postao neselektivan, postao je neobjektivan, poceo pisati jezikom mrznje protiv sviju sto nisu bili sa "nama", tj. s njim. Pao je kad je prestao pisati protiv kriminalaca, a poceo iskljucivo protiv svojih politickih protivnika, etiketirajuci sve njih kao kriminalce. A takvo pisanje predstavlja smrt dobrog novinara. Sad je u blatu skupa sa Alispahicem i sam se tu doveo.
Zasto si neobjektivan? Prvo, zato sto kao papagaj ponavljas ono sto je Senad pisao, sto znaci da ti je samo vazno klicati "nase" parole, protiv "njih", svejedno koliko one neobjektivne, i, da kazem-neistinite bile.
Ivan Vuksic jeste negativac, jeste uzeo taoce i prijetio im kod upada SFOR-a u Hercegovacku banku.
Ali, Vuksic je, zbog svjedocenja jednog od talaca, oslobodjen. I nije u zatvoru, cini mi se da nikako nije bio ni u pritvoru.
Tip o kojem pricas, a koji jeste u zatvoru zbog skrivanja Interpolovih potjernica, se zove drukcije i nema veze sa Vuksicem.
Dakle, ucinio si upravo ono za sta nineac optuzuje Alispahica: ucenje napamet bez da znas sta si naucio. Inace bi zapamtio.
U redu, demantovao si ono u cemu sam se preletio (*zamijenio Asima Fazlica sa Vuksicem), ali ne i potvdio ono sto sam naveo a istinito je za Vuksica i Silicku) - preletio sam se (desi se i postenoj dijete).

Slazem se da se Senadu pamet razletila, ali svejedno ne mogu mu zaboraviti nikad njegovo upozorenje BiH javnosti o ukopavanju teskog orudja bivse JNA uokolo Sarajeva sa namjerom da se odatle djeluje po Sarajevu kad za to dodje i prilika.

On je znao veoma dobro da lovacka puska koja na pocetku filma objesena o kuku na zidu do kraja filma obavezno bude koristena s namjerom da se nekoga ubije.

Kod mene ima kredit dok sam ziv, pa makar ga obukli u ludacku kosulju.

Ovaj tvoj nick "LudoALudjiJA" ko stvoren za kombinacije.
Last edited by Fair Life on 21/09/2004 13:22, edited 1 time in total.
Sting

Post by Sting »

Fair Life wrote:
Slazem se da se Senadu pamet razletila, ali svejedno ne mogu mu zaboraviti nikad njegovo upozorenje BiH javnosti o ukopavanju teskog orudja bivse JNA uokolo Sarajeva sa namjerom da se odatle djeluje po Sarajevu kad za to dodje i prilika.
Uf javnost BiH je puno, puno prije Avdica znala sta se sprema i ne znam otkud ti to da je on obavijestio recimo poklanu Bijeljinu da banane razmjestene oko Sarajeva nisu banane?
maraDONa

Post by maraDONa »

jest javnost znala, ali niko javno nije smio progovoriti, ni napisati

mene s.avdic podsjeca na bh don kihota (ali bez ugledjenosti)
bori se protiv vjetrenjaca (kriminalnih miljea)
Prenj

Post by Prenj »

Sting wrote:
Fair Life wrote:
Uf javnost BiH je puno, puno prije Avdica znala sta se sprema i ne znam otkud ti to da je on obavijestio recimo poklanu Bijeljinu da banane razmjestene oko Sarajeva nisu banane?
Naravno da se u BH puno prije znalo sta se sprema. Evo npr. Delimustafic i Mandic (SDA ministar policije i njegov SDS zamjenik) su u detalje isplanirali kako ce medjusobno saradjivati, a ko fol' ratujuci na suprotnim stranama.
Skljoco

Post by Skljoco »

Kad reknem Senad Avdic onda se malo pridignem sa sjedista !
To postovanje prema njemu zadrzao sam do danas iako bi ono moglo
da se malo koriguje .
Ipak za njega i danas mogu reci da je jedan od rijetkih Bosanaca
kojem treba jos jedan odvazan korak pa da i zvanicno postane dio
Nacije i Naroda Drzave Bosne i Hercegovine .
Vjerovatno su i kod njega godine ucinile svoje jer on je , na zalost moram reci , BIO najodvazniji u branjenju suvereniteta i integriteta drzave BH i njenog Naroda !
P:S.
Avdicev korak bio bi mali korak za Senada ali Veliki za Drzavu BiH i njen Bosanskohercegovacki Narod !
horoz

Post by horoz »

Skljoco wrote:Vjerovatno su i kod njega godine ucinile svoje jer on je , na zalost moram reci , BIO najodvazniji u branjenju suvereniteta i integriteta drzave BH i njenog Naroda !
...vrlo istinito...
gaius

Post by gaius »

dakle ovako.. bolja bi bila tema: šta mislite o SDP-u.. jer svodi se na isto..

Senad Avdić je okorjeli SDP-ovac (čitaj boljševik)..

svako svrstavanje na njegovu stranu ili protiv njega.. je zapravo svrstavanje na one koji su za SDP i one koji su protiv..

prema tome.. naravno da će SDP-ovci hvaliti ga kao super-novinara a svi ostali će pucati kontru..

ista stvar je i za bakira..

dokaz: kada su njih dvojica spomenuli lagumdžiju u negativnom kontekstu? NIKAD

čak i ako se kritikuje SDP onda je to uglavnom u stilu: "eto čak ni SDP nije tu ništa reagovao", "pitanje je zašto SDP ne reaguje na kriminal nacionalističkih stranaka" itd.. tako da se sve svodi na kritikovanje djeteta što je jelo čokoladu prije bureka..
:(

Post by :( »

Meni je Senci bas onak - markantan :-)
Skljoco

Post by Skljoco »

Postujem i primam na znanje ,
svacije i svako misljenje ali
cinjenice nisu misljenje pa ih mora svako postovati .
A cinjenica je da je Senad Avdic rusio komunizam
jer sam i ja uz njega "progledao" i svatio da je i komunizam
opasan kao i nacizam !
To su cinjenice koje se nemogu prenebregavati !
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote: U redu, demantovao si ono u cemu sam se preletio (*zamijenio Asima Fazlica sa Vuksicem), ali ne i potvdio ono sto sam naveo a istinito je za Vuksica i Silicku) - preletio sam se (desi se i postenoj dijete).
Ne moras govoriti da si se preletio. Znao sam odmah da si mislio na Fazlica. Ali, poenta onog sto sam napisao i objasnio je: ZASTO si to ucinio.
Sto se tice Vuksica, sramota je da siledzija koji uzima taoce bude sef FOSS-a. Tako sam nesto i rekao, ne znam sta vise od toga hoces da potvrdim. To oko opreme, ovog-onog sto navodis su poluistine, a istinu ne znas. Osim toga, sve je to (taj dio) i predstavljeno samo u formi novinarskih spekulacija, bez dokaza i ne mozes reci da je to istina samo zato sto je Avdic to napisao. Silicka jeste radila u SNS-u koji se sa AID-om fuzionirao u FOSS, optuzena za nasilje u slucaju Hercegovacka banka, ali je smijesno reci da je ona nesto ucinila da ukloni Munju, jer je ona u Sarajevo dosla tek nakon sto je Munja uklonjen, a u paketu sa Vuksicem. Zasto je Munja uklonjen? Slozicu se da se radi o politickim igrama. Ali se i ti moras sloziti, bez obzira da li je zvanicno objasnjenje za njegovu smjenu, tj. "curenje povjerljivih informacija medijima" samo povod ili razlog za njegovu smjenu, da je sve to o cemu je Senad Avdic pisao, dobio od Munje. Sef obavjestajne sluzbe koji za iskljucive potrebe jedne stranke daje informacije od drzavne vaznosti novinama te stranke se ne moze nazvati profesionalcem. I, na stranu stvarni razlozi njegove smjene, takav neko zaista ne zasluzuje da ostane na tom polozaju. Jesi li primijetio da je SB bila jako (ali samo selektivno, u dijelu koji blati sve druge, samo ne SDP) informisana u vrijeme dok je Munja bio sef. Nakon njegovog odlaska poceli su da prepakivaju iste tekstove i stvaraju "senzacije", bez ikakvog sadrzaja, jednako kao i Express. Sta mislis sta je razlog? Mada i sada imaju jako dobre veze u MUP-u.
Odosmo dobrano od teme :(

Fair Life wrote:Slazem se da se Senadu pamet razletila, ali svejedno ne mogu mu zaboraviti nikad njegovo upozorenje BiH javnosti o ukopavanju teskog orudja bivse JNA uokolo Sarajeva sa namjerom da se odatle djeluje po Sarajevu kad za to dodje i prilika.
Pa i ja tvrdim da je bio, a prestao biti dobar novinar. A to se poklopilo sa vremenom kad je prestao pisati (doduse, sasvim jednostrane, sto nije bas eticki, al' et') istine o SDA i u nedostatku vijesti (nakon sto je Munja smijenjen) poceo da pise lazi i izmislja vijesti, jer SB vise nema informacija kao nekad. Eh, kao novinar i covjek je pao tada. Kad je u nedostatku materijala poceo lagati.

Fair Life wrote: Kod mene ima kredit dok sam ziv, pa makar ga obukli u ludacku kosulju.
I ja cijenim dosta stvari iz njegove proslosti. Medjutim, kao u ljubavi/braku: zadnji se broji (i ponekad prvi, a nikad oni izmedju), pa i ja tako njega gledam kroz ono sto je postao, a ne ono sto je bio. Time sto je postao je ubrljao ono sto je bio. Istom analogijom kojom o djevojci koja je na pocetku filma bila nevina, a na kraju zavrsila kao prostitutka, besmisleno govoriti da je cedno nevino celjade. Jer, obraz i cast se samo jednom gube.
Fair Life wrote: Ovaj tvoj nick "LudoALudjiJA" ko stvoren za kombinacije.
Nemam problema s tim, sve dok stoji cinjenica da sam ja izabrao nick, a ne nick mene.
Post Reply