U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
x0z0y0

#26 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by x0z0y0 »

uvjek dobar gost wrote:
Compos_Sui wrote:ako ja otvorim temu koja poziva na okupljanje forumasa na otvaranju festivala i podrsci istom...da li cu dobti ban?
Ja upravo htjedoh nešto slično pitati... ima li dovoljno svjesnih i obrazovanih ljudi da stanu na branik ljudskih sloboda i prava.. jer ja lično mislim da sada na redu je q fest, poslije će doći na red mješani brakovi, poslije toga ljudi koji drže kućne ljubimce, poslije njih oni koji se nepropisno oblače.. i tako dalje....

Meni se ova sredina sve više gadi i sve više i sve više i sve više....
ja zaista mislim ici..malo ce glupo biti sto idem sama al zaboli me djon
buni me to sto su na TV-u govorili..da nece biti otvorenog tipa..jer je visokog rizika
Šapat

#27 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Šapat »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Soul_Sista

#28 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Soul_Sista »

emra_a wrote:Je li ko vidjao ovakve plakate po gradu? :D

Image
Hoce li i pokretac teme ne ovu furku? :) Vidim da zamalo nisi svrsila od dragosti...grdne rane
uvjek dobar gost

#29 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uvjek dobar gost »

Skyfox wrote:
uvjek dobar gost wrote:
Compos_Sui wrote:ako ja otvorim temu koja poziva na okupljanje forumasa na otvaranju festivala i podrsci istom...da li cu dobti ban?
Ja upravo htjedoh nešto slično pitati... ima li dovoljno svjesnih i obrazovanih ljudi da stanu na branik ljudskih sloboda i prava.. jer ja lično mislim da sada na redu je q fest, poslije će doći na red mješani brakovi, poslije toga ljudi koji drže kućne ljubimce, poslije njih oni koji se nepropisno oblače.. i tako dalje....

Meni se ova sredina sve više gadi i sve više i sve više i sve više....
ovo sam i ja pomislio...
Dođe mi da odem tamo i taj dan stanem sa tim ljudima jer mislim da ću tako taj dan braniti ljudska prava i slobode....a tim polupismenim protestantima koji n znaju ni šta ni kako šta reći il šta im poručiti... da su oni možda sljedeći na listi za zabrane...... ma tuga me neka ufatila i huja... jer stvarno zar toliko ovo društvo je zastranilo...?

Sve u svemu neka nam je to sve najveći problem u zemlji neka ustaje Sarajevo bez ikakvog razloga....

Joj Sarajevo šta si dočekalo... mene je stid tuđe bruke...
Šapat

#30 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Šapat »

Emra ( a i svi ostali koji se slazu sa ovim plakatom)...

A sta mislis da se mi nadjemo u kakvoj pekari recimo, i ja te, kad vidim da ti kupujes polubijeli umjesto crnog hljeba, fino nalupam radi toga. Zaboga, kako ti mozes kupovati polubijeli, a ja crni?!?! Ko ti je dao za pravo da budes toliko razlicita od mene?!?!
amalia

#31 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by amalia »

emra_a wrote:Je li ko vidjao ovakve plakate po gradu? :D

Image

:shock: :shock: :shock:

SDA omladino, protestujete li protiv drugih, puno bitnijih stvari u zivotu?
U toj Bosni milion stvari ne funkcinonise, vlast (ukljucujuci i SDA) pokrade sve sto se moglo pokrasti, djecu ubijaju po tramvajima, cijene skacu k'o nigdje na svijetu... I jedino protiv cega se ljudi bune je Queer festival. Prosto nevjerovatno.

A glede tog festivala, uvijek se sjetim scene iz filma Go West (koji inace nije ostavio neki utisak na mene) u kojem jedan od glavnih glumaca kaze: U ovom drzavi je jos uvijek veca sramota imati pedera u familiji, nego ratnog zlocinca. Sad vidim da je ovo, na zalost, istina
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#32 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Shady, 19 godina, studentica medicine, Sarajevo
_Shady_Lady_

Sarajevo

Re: Ustani Sarajevo !!!
Dana: 23.09.08 u 11:44:42
ma treba ih sve zapaliti i istrijebiti na lomači kao vještice

Galeriju ne kontam al et...necu je ni postirat.

Dalje

no_br4in

Vitez

Dana: 23.09.08 u 11:46:13

Svaka cast za ovo,al usmnjam da ce se ista postici mirnom setnjom...nego palice u ruke i udarat to

dalje

_nedefinisana_
Image
Tuzla

Dana: 23.09.08 u 11:50:27

Uz vas sam,i potpuno vas podrzavam mislim svi koji protestujete ali nisam u mogucnosti da dodjem nazalost treba ih pobiti ko zeceve .Sta ce nasa djeca danas sutra uciti fujjjjjjjjj

dalje

korisnik je offline! Cune_Lastavica

Sarajevo

Dana: 23.09.08 u 12:11:47

Kakva ba mirna setnja...treba to poklati ko zeceve mamu im jebem bolesnu,pa poslije silovati cijelu familiju onom ko im je dao dozvolu da se okupljaju

itd itd itd...

Eto s kim mi drzavu dijelimo...
suncica24

#33 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by suncica24 »

Sjedi sarajevo... 2...

Najjaci komentar! :D
PS: Dragi protestanti, gdje ste bili kad ubise dijete? Ili je licno opredjeljenje po Kuranu vaznije od ljudskog zivota?
Last edited by suncica24 on 23/09/2008 17:08, edited 1 time in total.
jefferson

#34 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by jefferson »

jaoooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!
BiH je zemlja sa najvise "pedera" i "kurvi" u cijelom svijetu (stvarno se moram ovako izraziti).
Nacionalisti j..u ljude vec 17 godina i niko nista, i sad se nasli nesto protiviti nekome ko hoce jebenu izlozbu da organizuje!
Ma fujjjjjjj, pasos cu majke mi zapalit ako nesto bude od ovog protesta :x
ArtefakT

#35 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ArtefakT »

Eh. Sad kad bi izaslo 20000 ljudi, ja bi se odmah odreko svega sto ima veze sa Bosnom...
A narod, onakav kakav jeste, ce se vise upalit oko nekog "homica" nego oko situacije u kojoj zivi.
:run:
stochar

#36 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by stochar »

kao sto ovi imaju pravo da organizuju festival, i ovi imaju pravo da protestuju. ali, sto rece ArtefakT, ako na ovaj protest izadje veliki broj ljudi, onda je to fakat dno dna!

- u BiH ima bar 3000 vise problema od ovog zbog kojih bi protesti trebali biti svakih sat vremena;
- s obzirom da se ide prema Akademiji gdje se otvara festival, ja se iskreno nadam da ce ti protesti i ostati mirni;
- 90 posto ljudi koji ce se sutra pojaviti nemaju pojma protiv cega protestuju i o kakvom festivalu se radi;
- ogroman broj tih koji pozivaju na cuvanje dostojanstva i obraza Sarajeva (i jedno i drugo smo davno izgubili op.a.) ce se u utorak oduzeti od alkohola na raznim Bajram partyjima i pijani povracati po ulici;
- dio njih ce garant biti i na koncertu Ace Lukasa na Dan sehida;

ukratko: licemjerje da ne moze bit' vece! ipak, ljudi imaju pravo na okupljanje, i ja se zaista iskreno nadam da ce ono biti mirno kao sto su i najavili. sretno!
Amazonka27

#37 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Amazonka27 »

Dabogda ih sacekali negdje na cosku nabildani pederi sa zajebanim tetovazama i zgurali im kifle u nosdrve :!:
escobar_

#38 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by escobar_ »

Koji ste vi licemjeri to je nevjerovatno. Po vama je dakle uredu što homići održavaju festivale, ali nije uredu što pojedinci žele protestirati protiv toga? Licemjerstvo, i samo licemjerstvo.
Amazonka27

#39 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Amazonka27 »

escobar_ wrote:Koji ste vi licemjeri to je nevjerovatno. Po vama je dakle uredu što homići održavaju festivale, ali nije uredu što pojedinci žele protestirati protiv toga? Licemjerstvo, i samo licemjerstvo.
a tebi je uredu da sjedis kuci dok divljaju cijene svega i svacega....al te pravo brine ciji je u cijoj :run:
stickitout

#40 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by stickitout »

escobar_ wrote:Koji ste vi licemjeri to je nevjerovatno. Po vama je dakle uredu što homići održavaju festivale, ali nije uredu što pojedinci žele protestirati protiv toga? Licemjerstvo, i samo licemjerstvo.
Mozda bi jedan protest protiv kicenja Titove ulice za bajram (od nasih para) bolje bio ocjenjen?
escobar_

#41 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by escobar_ »

Amazonka27 wrote:
a tebi je uredu da sjedis kuci dok divljaju cijene svega i svacega....al te pravo brine ciji je u cijoj :run:
Naravno da nije uredu. Ali to nije tema. Tema je protest protiv Queer festivala.
Komentarisao sam zato što su vam usta bila puna ljudskih prava kada je bilo govora o samom festivalu, ali kada treba priznati i pravo onih koji se ne slažu sa tim onda je to već druga priča. A cijene s ovim nemaju ama baš nikakve veze.
escobar_

#42 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by escobar_ »

stickitout wrote:
Mozda bi jedan protest protiv kicenja Titove ulice za bajram (od nasih para) bolje bio ocjenjen?
I, kakve ovo ima veze sa protestom protiv Q festivala?
klixober

#43 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by klixober »

Sta je tu molim te licemjerno? Seksualnost kao i vjera su licni izbori.Ti imas pravo protestovati protiv homo/bi/seksualaca,ali treba ti jasno reci da se ne razlikujes od onih koji protestuju protiv muslimana.Po meni je i jedno i drugo udar na ljudska prava,posebno ako se pokusa nesto nasilno.
stickitout

#44 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by stickitout »

escobar_ wrote:
stickitout wrote:
I, kakve ovo ima veze sa protestom protiv Q festivala?
Kakav je ba protest protiv Q festivala? Kosmopolitski garant!
escobar_

#45 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by escobar_ »

komeba wrote:
Sta je tu molim te licemjerno? Seksualnost kao i vjera su licni izbori.Ti imas pravo protestovati protiv homo/bi/seksualaca,ali treba ti jasno reci da se ne razlikujes od onih koji protestuju protiv muslimana.Po meni je i jedno i drugo udar na ljudska prava,posebno ako se pokusa nesto nasilno.
Licemjerno je to što ste se obrušili na ove što bi protestovali protiv tog festivala a u isto vrijeme ste podržali održavanje samog festivala. Drugim riječima, ako ovi imaju pravo da održavaju festival i drugi imaju pravo da protestuju protiv toga, naravno, sve dok se ne napadaju ovi drugi, ne vrijeđaju itd., dakle mirno. O tome govorim.

Fakat me ne interesuju niti jedni niti drugi, ovi će svakako održati festival pa makar ovi drugi protestovali 10. godina protiv toga. Ali opet kažem, što je licemjerno licemjerno je. Ako ćemo pričati o ljudskim pravima onda neka ta prava imaju svi, a ne samo oni koji vama odgovaraju.
Last edited by escobar_ on 23/09/2008 17:59, edited 1 time in total.
stochar

#46 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by stochar »

stochar wrote:kao sto ovi imaju pravo da organizuju festival, i ovi imaju pravo da protestuju. ali, sto rece ArtefakT, ako na ovaj protest izadje veliki broj ljudi, onda je to fakat dno dna!

- u BiH ima bar 3000 vise problema od ovog zbog kojih bi protesti trebali biti svakih sat vremena;
- s obzirom da se ide prema Akademiji gdje se otvara festival, ja se iskreno nadam da ce ti protesti i ostati mirni;
- 90 posto ljudi koji ce se sutra pojaviti nemaju pojma protiv cega protestuju i o kakvom festivalu se radi;
- ogroman broj tih koji pozivaju na cuvanje dostojanstva i obraza Sarajeva (i jedno i drugo smo davno izgubili op.a.) ce se u utorak oduzeti od alkohola na raznim Bajram partyjima i pijani povracati po ulici;
- dio njih ce garant biti i na koncertu Ace Lukasa na Dan sehida;

ukratko: licemjerje da ne moze bit' vece! ipak, ljudi imaju pravo na okupljanje, i ja se zaista iskreno nadam da ce ono biti mirno kao sto su i najavili. sretno!
Edin 24,5

#47 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Edin 24,5 »

Svako od nas ima pravo na svoju intimu, ali izlaziti van, u javnost, i promovisati to na bilo koji nacin, po meni nema nikakvog drugog smisla, osim ako to nema neku svoju drugu svrhu.

Razumijem proteste vecine ljudi, pogotovo ako se ima na umu da postoji veliko nerazumijevanje ovog pitanja, cemu je ponajvise doprinijela queer organizacija trpanjem transexualaca i dijelom bisexualaca u isti kos sa ljudima koje bi vecina u neku ruku i mogla prihvatiti (muskarci i zene koji ne mogu ostvariti emocionalno-seksualni kontakt sa osobama razlicitog spola kao vecina ljudi, pa se zaljube u osobu istog spola i stupaju u seksualni odnos s tom osobom).

Isto tako, problematicno je javno promovisanje drugacijeg seksualnog opredijeljenja sto je samo po sebi vrlo degutantno, jer stvara jednu sasvim logicnu averziju ostalih ljudi koji sebi postavljaju razumljivo pitanje: Zasto mi isto tako ne promovisemo svoje seksualno opredijeljenje?,

Umjesto toga, neka potenciraju to da postoje ljudi koji se ne mogu zaljubiti u osobu razlicitog spola po svojim psiholoskim karakteristikama, vec u osobu istog spola, i to bi razumni ljudi bez problema prihvatili.

Seksualnost je licna stvar pojedinca.
sarajevac071

#48 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sarajevac071 »

stickitout wrote:
ili za novu godinu
AenemA

#49 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by AenemA »

Ma nek' se ljudi vole , "tough love" u pravom smislu.
:D
klixober

#50 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by klixober »

escobar_ wrote:
komeba wrote:
Licemjerno je to što ste se obrušili na ove što bi protestovali protiv tog festivala a u isto vrijeme ste podržali održavanje samog festivala. Drugim riječima, ako ovi imaju pravo da održavaju festival i drugi imaju pravo da protestuju protiv toga, naravno, sve dok se ne napadaju ovi drugi, ne vrijeđaju itd., dakle mirno. O tome govorim.

Fakat me ne interesuju niti jedni niti drugi, ovi će svakako održati festival pa makar ovi protestovali 10. godina protiv toga. Ali opet kažem, što je licemjerno licemjerno je. Ako ćemo pričati o ljudskim pravima onda neka ta prava imaju svi, a ne samo oni koji vama odgovaraju.
O kojem ti ljudskom pravu govoris? O ljudskom pravu da se ugrozi necije drugo pravo? Znaci meni ako padne na pamet i ako skupim dovoljno budala,mogu protestovati da se tebi zabrani da udises zrak,jer eto vrijedas moj vazdusni prostor.Sve ima svoju granicu...dakako,vjerovatno i ja imam pravo traziti da se tebi zabrani disanje,ali onda me treba okarakterisati kao idiota,fasistu ili kako ne vec.Tako su i po meni ovi koji protestuju obicni fasisti.Oni imaju pravo na protest,ali imaju i pravo na to da ih nazovemo fasistima.
Locked