Her Flick wrote:bermiin wrote:madner wrote:Drugim rijecima, pobjegli su na lakse fakultete.
To sto ti privatni fakulteti rade na principu: Das pare dobijes diplomu, ne znaci da su kvalitetni.
I normalno je da se poniste, ako ne dokazu da imaju neki standard.
Ja idem na privatni fakultet u Travniku...ev ti nekoliko primjera...
Racunovodstvo sam izlazio 5 puta i sve padao...uplatio sam instrukcije kod jedne profesorice iz Sa...isao sam 20 casova...poslije toga sam polozio pismeno...a onda i usmeno...
Sociologiju sam polagao nekoliko puta...evo sad cu u trecu godinu...vjeruj mi, ima jos studenata koji se muce zbog Sociologije(obnavljaju godinu)...Strateski menadzment,prije nekoliko dana sam bio na fakultetu i neki su imali taj ispit(ja ga prenio u trecu

)
od njih 10,polozila je samo jedna djevojka...
e sad ti meni reci dali je to bas tako...platis i dobijes diplomu...prvo se informisi pa onda pricaj...

kukala vam majka na drzavnom fakultetu
moramo se sloziti oko dvije stvari korupcije i prostitucije IMA
ali takodje se moramo sloziti da nije svako od nas materijal za studiranja
neko mora biti NKV, KV, TEHNICAR, DOKTOR itd itd
danas bi svi da du doktori nauka
izlazio sam i ja po 6x na jedan ispit i 6 put dobijem deset znaci da je do mene
mora se i to uzeti u obzir
druga stvar je ako vam profesor otvoreno trazi pare ili sex, ali samo profesor bez posrednika onda mozete sa sigurnoscu tvrditi
da je kupovina ocjena u pitanju a ovako nemozete nista,
druga stvar, vidite da se drzavi zivo hebe za vase muke
ali sto neko rece, bitno je da ste se docepali grada, neki da gledate trebe, frajere, da se derneci, da se gledaju mobiteli i auta, da se kurcite na kafi sa indexima i prepicavate kako je kod kojeg profa lako poloziti ispit itd itd
bolje i ne zasluzujete, nekada se citava juga bojala studenata, samo nek su oni mirni i bit ce ok, koliko vas ima samo u Sarajevu, pa izadjite na ulice borite se za svoja prava
borite se hocete li biti bakalari ( ne mislim na ribu) ili diplomirani
borite se da ne placate ispite
bolje i ne zasluzujete a ako mislite da zasluzujete bolje onda
IZADJITE NA ULICE I PRESTANITE KUKATI i cekati da vam vas babo i mati rijese problem tako sto ce vam dati pare za ispit, ako imaju para
ivinjavam se na greskama i nadam se da ce neko skontati sta sam htjeo reci
ljut sam
majke mi postali ste gori od penzionera sto se kukanja tice oni makar nekad izadju ko fol nesta protestuju