Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Skyfox

#26 Re: Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

Post by Skyfox »

Uhoda wrote:Ne znam je li taj "biser" od novinarstva ud svog osnutka 1993. uveo ijednu inovaciju osim što iz dana u dan izgledaju sve gore. Donja margina se skoro i ne vidi a gornja ošla u p. materinu. :lol:
u petak neko od ukucana kupio Oslobodenje a ja s posla donio Avaz, neciji :D i sutra ujutro trazim Oslobodenje pitam gdje je kaze eto ga pod Avazom. Eee gledam u njega i ne vidim ga jer pod abnormalnim Avazom Oslobodenje izgleda kao prilog petkom... :D
Uhoda

#27 Re: Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

Post by Uhoda »

:D avazu je uvijek bio važniji kvantitet od kvaliteta.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28 Re: Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

Post by PipiDugaDevetka »

AVAZ wrote:Krava otelila petoro teladi
Fenomen iz Stanova zatekao i stručnjake u Veterinarskoj stanici u Brčkom...
AVAZ 12.11.2008. 15:59
U selu Stanovi, kod Brčkog, u domaćinstvu Petra Perića četvorogodišnja krava Šarava ukrižane simentalske rase otelila je petoro teladi, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Krava je bila vještački oplođena, a otelila se patnaestak dana prije termina poznatog iz literature i prakse.

Fenomen iz Stanova zatekao i stručnjake u Veterinarskoj stanici u Brčkom.

- Ovo je za Riplijevu rubriku Vjerovali ili ne - Zaista ne znam da je zabilježen ovakav slučaj. Telad su teška od 12 do 15 kilograma, u dobrom su stanju kao i majka, a mi ćemo svaki dan dolaziti kod domaćina da savjetima pomognemo da ih othrani. Nažalost, jedno tele je uginulo zbog toga što se otelilo samo", izjavio je doktor veterinarske medicine Jovo Simenunović.
Autor: Onasa
Hoće to kada se krave hrane svakakvom hranom,...sa dodatkom hormona,...
Jeste ovo vijest za naslovne strane...zbog hormona brzog rasta.
zimomor

#29 Re: Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

Post by zimomor »

Skyfox wrote:
Uhoda wrote:Ne znam je li taj "biser" od novinarstva ud svog osnutka 1993. uveo ijednu inovaciju osim što iz dana u dan izgledaju sve gore. Donja margina se skoro i ne vidi a gornja ošla u p. materinu. :lol:
u petak neko od ukucana kupio Oslobodenje a ja s posla donio Avaz, neciji :D i sutra ujutro trazim Oslobodenje pitam gdje je kaze eto ga pod Avazom. Eee gledam u njega i ne vidim ga jer pod abnormalnim Avazom Oslobodenje izgleda kao prilog petkom... :D
Pa valja ubaciti sve smrtovnice, crnu hroniku koju uredjuju direktni ucesnici tih dogadjaja (vidi pod Gasi) i silne reklame. Na kraju ostane najmanje kvalitetnih informacija.
Polako, nicija nije do zore gorila.
@Žurnalista

#30 Re: Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

Post by @Žurnalista »

Hm, ja o stočarstvu i poljoprivredi nemam pojma, ali, ovo se sigurno ne dešava svaki dan, pa da tek tako prođe, neopaženo :-?
Svaka žena koja rodi trojke je "fenomen" i dobije priču u svim novinama

mislim, krava, pa pet malih kravića :D telića whatever

i ostala živa

pa to je za CNN-a :mrgreen:

iz ostalih komentara izvire previse ljubomore.... NC
Ridjobrki

#31 Re: Avaz-breaking news-Krava Ljubova otelila trojke

Post by Ridjobrki »

Seadeeee!!! Seadeeeeeeeee!!! Isp'o si u nov'nama!!!
Locked