Na kraju ce ih drotovi polupati, niti vise mogu uzimati cvaju, a nemogu ni proci nekaznjeno kad oni naprave prekrsajcampa_xxx wrote:aBd na svakoj raskrsnici ce biti ove kamere, vec su im se davno ove isplatile...narucili su jos 3
speedcams postaje hit i u bih
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- atko
#26 Re: speedcams postaje hit i u bih
-
Leonid Breznjev
#27 Re: speedcams postaje hit i u bih
e pa necemo tako mili moji, necemo...
cek da samo kazem vojvodi..
znaci ovako VR6 pripremi kufere, neelix smatraj se debelo opomenutim... stichko puno selama od vojvode..

cek da samo kazem vojvodi..
znaci ovako VR6 pripremi kufere, neelix smatraj se debelo opomenutim... stichko puno selama od vojvode..
-
d2
#28 Re: speedcams postaje hit i u bih
bila ti je statistika nekoliko puta u avazuand wrote:da li postoji statistika koliko je bilo saobraćajnih nesreća na raskrsnicama u gradu gdje su postavljene kamere nakon postavljanja i da li je taj broj manji u odnosu na period bez kamera?
-
d2
#29 Re: speedcams postaje hit i u bih
campa_xxx wrote:aBd na svakoj raskrsnici ce biti ove kamere, vec su im se davno ove isplatile...narucili su jos 3
- and
#30 Re: speedcams postaje hit i u bih
i šta kaže statistika da li je smanjen broj nesreća?d2 wrote:bila ti je statistika nekoliko puta u avazuand wrote:da li postoji statistika koliko je bilo saobraćajnih nesreća na raskrsnicama u gradu gdje su postavljene kamere nakon postavljanja i da li je taj broj manji u odnosu na period bez kamera?
-
suljke
#31 Re: speedcams postaje hit i u bih
Kod RTV doma povecan broj saobracajnih nezgoda. Lola pritisne po kocnici cim vidi zuto svjetlo.
U Vitezu ima kamera iz pravca Travnika, prije raskrsnice sa semaforom za skretanje u Stari Vitez
U Vitezu ima kamera iz pravca Travnika, prije raskrsnice sa semaforom za skretanje u Stari Vitez
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#32 Re: speedcams postaje hit i u bih
Pa šta bi drugo lola trebao uraditi nego kočiti?!suljke wrote:Kod RTV doma povecan broj saobracajnih nezgoda. Lola pritisne po kocnici cim vidi zuto svjetlo.
- nokia6170
#33 Re: speedcams postaje hit i u bih
zanimljiva tema...moglo bi se vrlo lako postaviti pitanje legalnosti postavljanja skrivenih kamera ili kamera, a da ne postoji obavjestenje o njima istaknuto, odnosno legalnost prikupljanja dokaza na tako skriven ili neobavjesten nacin.
postavlja se kljucno pitanje..da li kamere sluze da preventivno ili represivno djeluju na vozace...odnosno da upozore vozaca da prilagode svoju voznju ili da sankcionisu u vidu dokaznog materijala u prekrsajnom postupku.
postavlja se kljucno pitanje..da li kamere sluze da preventivno ili represivno djeluju na vozace...odnosno da upozore vozaca da prilagode svoju voznju ili da sankcionisu u vidu dokaznog materijala u prekrsajnom postupku.
- madner
#34 Re: speedcams postaje hit i u bih
Lola ispred pocne kocit, lola iza zna da moze jos on proc i ne ocekuje da ce ovaj ispred kocit i bude udes.Romeo 80 wrote:Pa šta bi drugo lola trebao uraditi nego kočiti?!suljke wrote:Kod RTV doma povecan broj saobracajnih nezgoda. Lola pritisne po kocnici cim vidi zuto svjetlo.
U Vitezu ima kamera iz pravca Travnika, prije raskrsnice sa semaforom za skretanje u Stari VitezProlazak kroz žuto svjetlo je zakonom zabranjen izuzev ako si tako blizu semaforu da se ne možeš zaustaviti. Raja treba više da pazi na razmak između vozila, pa problema ne bi ni bilo...
Prolazak kroz zuto nije zabranjen, otkud ti to?
Mislim da mi je neko rekao da su treptuce semafore koristili u Sloveniji pa izbacili jer se povecao broj udesa.
- Better Man
#35 Re: speedcams postaje hit i u bih
Jeste zabranjen prolazak kroz žuto, jer žuto služi kao upozorenje da trebaš stati ili krenuti u zavisnosti šta je prije bilo zeleno ili crveno, a ne da možeš proći na žuto.
- madner
#36 Re: speedcams postaje hit i u bih
Koja je kazna za prolazak kroz zuto?
-
dimu
#37 Re: speedcams postaje hit i u bih
otprilike ali ne sasvim takoBetter Man wrote:Jeste zabranjen prolazak kroz žuto, jer žuto služi kao upozorenje da trebaš stati ili krenuti u zavisnosti šta je prije bilo zeleno ili crveno, a ne da možeš proći na žuto.
zuto je upozorenje da se uskoro pali crveno svjetlo
na zuto kocis ako si daleko od semafora tj ako vidis da neces proci prije paljenja crvenog
tehnicki zuto nije zabranjeno jer i sama kamera slika nakon 2 sekunde crvenog!
-
kEN0
#38 Re: speedcams postaje hit i u bih
ove kamere su im bas dobra investicija, nisu ni 1km izgubili, cak su zaradili za jos mnogo mnogo kamera...
-
kEN0
#39 Re: speedcams postaje hit i u bih
evo nasao sam kako ih izbjeci !
sve ima na internetu..
Beat Speed Cameras and Speeding Fines
Do you want to know a sure-fire way to beat speed cameras?
100% legal.
If you follow this simple technique you will never be troubled by GATSOs, speed traps, VASCAR, Tuvelo, X band radar traps, SPECS, DWEEBS, BINTS, FUKWITZ, microwave doppler frequency shift discombulators or the infamous Bambleweeny Speedkop Busta-U-asz 5000. This technique is better than all existing technologies, is legal for use in Britain, the European Union, Canada and all 50 states of the USA. If you follow this technique you are guaranteed never to be prosecuted for speeding again. Money back if not delighted.
Get true peace of mind. No false alarms!
As used by the world's best and safest professional drivers.
If your job depends on keeping your licence how can you possibly afford to ignore this free advice?
Seven years without a single speeding fine proves the technique works. 100% effective with all current and future speed detection devices.
There really is a simple and effective way to stop getting speeding tickets and fines.
Here it is.

sve ima na internetu..
Beat Speed Cameras and Speeding Fines
Do you want to know a sure-fire way to beat speed cameras?
100% legal.
If you follow this simple technique you will never be troubled by GATSOs, speed traps, VASCAR, Tuvelo, X band radar traps, SPECS, DWEEBS, BINTS, FUKWITZ, microwave doppler frequency shift discombulators or the infamous Bambleweeny Speedkop Busta-U-asz 5000. This technique is better than all existing technologies, is legal for use in Britain, the European Union, Canada and all 50 states of the USA. If you follow this technique you are guaranteed never to be prosecuted for speeding again. Money back if not delighted.
Get true peace of mind. No false alarms!
As used by the world's best and safest professional drivers.
If your job depends on keeping your licence how can you possibly afford to ignore this free advice?
Seven years without a single speeding fine proves the technique works. 100% effective with all current and future speed detection devices.
There really is a simple and effective way to stop getting speeding tickets and fines.
Here it is.

- Neelix
#40 Re: speedcams postaje hit i u bih
BingoRomeo 80 wrote:Pa šta bi drugo lola trebao uraditi nego kočiti?!suljke wrote:Kod RTV doma povecan broj saobracajnih nezgoda. Lola pritisne po kocnici cim vidi zuto svjetlo.
U Vitezu ima kamera iz pravca Travnika, prije raskrsnice sa semaforom za skretanje u Stari VitezProlazak kroz žuto svjetlo je zakonom zabranjen izuzev ako si tako blizu semaforu da se ne možeš zaustaviti. Raja treba više da pazi na razmak između vozila, pa problema ne bi ni bilo...
PROLAZAK KROZ ZUTO SVJETLO JE DOZVOLJEN AUTOMOBILIMA KOJI SE ZBOG TRENUTNE BRZINE I RASTOJANJA OD SEMAFORA NE MOGU NA VRIJEME ZAUSTAVITI
u ovo sam 100% siguran.
- madner
#41 Re: speedcams postaje hit i u bih
Tacno, clan 51.
Medjutim ne postoji kazna za prolazak kroz zuto.
Medjutim ne postoji kazna za prolazak kroz zuto.
- interface
#42 Re: speedcams postaje hit i u bih
halo ba ! pokrenuo sam temu kako bi pokusali skupiti informacije o lokacijama speedcam-ova po bih.
moze precizan opis lokacije, slika bi bila extra a koordinate (na min 4 decimale) su top info.
ja cu pokusati sabrati sve to i objaviti na nekom site-u. btw, posve legalna akcija u bih.
to palamudjenje o brzanerima i prepucavanja preselite na neke 'podesnije' teme. osim sto zadovoljavate sujetu, od tog naglabanja niko koristi nema.
moze precizan opis lokacije, slika bi bila extra a koordinate (na min 4 decimale) su top info.
ja cu pokusati sabrati sve to i objaviti na nekom site-u. btw, posve legalna akcija u bih.
to palamudjenje o brzanerima i prepucavanja preselite na neke 'podesnije' teme. osim sto zadovoljavate sujetu, od tog naglabanja niko koristi nema.
- madner
#43 Re: speedcams postaje hit i u bih
Ima, ako te neko zaustavi i hoce da ti naplati zuto samo ga pitaj: Po kojem clanu?
-
schakal
#44 Re: speedcams postaje hit i u bih
Ako hoces da te kamera ne slika, samo obidjes senzore.Gledao sam nekoliko puta kako ih majmuni obilaze i nisam vidio bljesak, recimo kod RTV-a jednostavno predju u desnu traku koja je za skretanje u RTV i to je to.
- chuchumbamayumbe
#45 Re: speedcams postaje hit i u bih
Trepcuce zeleno je predivna stvar! Vidis da trepti, lagano usporis i stanes. Pa makar jos uvijek bilo zuto.suljke wrote:Kod RTV doma povecan broj saobracajnih nezgoda. Lola pritisne po kocnici cim vidi zuto svjetlo.
A to sto je kod nas saobracajna kultura na veoma niskom nivou, e to je vec drugi problem, a ne problem semafora.
- interface
#46 Re: speedcams postaje hit i u bih
ko nije vidio evo mustuluk, jos jedna kamerica se postavlja. lokacija marsalka, onaj semafor kod kapije.
- Bakir1
#47 Re: speedcams postaje hit i u bih
imam je vec par mjeseci jest da je malo zezaju vrata na pumpama ali do sada se isplatila vise puta posebno protiv kamermana u civilu i inih kamera:
samo neka postavljaju i dalje meni ne smeta ja vozim po propisimaEnjoy safety and peace of mind as you travel with the Cobra XRS-9430 12-band radar and laser detector. The XRS-9430 detects six common radar types, including Ku Band, VG-2 and Spectre, detects four laser types and safety warnings for both Safety Alert� and Strobe Alert� systems.
-
kEN0
#48 Re: speedcams postaje hit i u bih
koliko paraBakir1 wrote:imam je vec par mjeseci jest da je malo zezaju vrata na pumpama ali do sada se isplatila vise puta posebno protiv kamermana u civilu i inih kamera:
samo neka postavljaju i dalje meni ne smeta ja vozim po propisimaEnjoy safety and peace of mind as you travel with the Cobra XRS-9430 12-band radar and laser detector. The XRS-9430 detects six common radar types, including Ku Band, VG-2 and Spectre, detects four laser types and safety warnings for both Safety Alert� and Strobe Alert� systems.
- Bakir1
#49 Re: speedcams postaje hit i u bih
ja platio 80 dolarakEN0 wrote:koliko paraBakir1 wrote:imam je vec par mjeseci jest da je malo zezaju vrata na pumpama ali do sada se isplatila vise puta posebno protiv kamermana u civilu i inih kamera:
-
malizeleni
#50 Re: speedcams postaje hit i u bih
Imam Garmin 250w. Ubacio kamere kao POI listu, plinge jednom kad udjes u zonu kamere, oko 500m ispred. Plingne dvaput kad si kod kamere. Cijela EU pokrivena ja rahat