The Club, poznat kao Bičakčić

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

lala_sa

#26 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by lala_sa »

cica maca wrote:
lala_sa wrote:ja sam tamo slavila novu godinu jer je to jedino mjesto u sarajevu na kojem se nisu pustali narodnjaci te noci...tacnije, dole doveli trubace, a gore bio dj....mi bili sve vrijeme na spratu i bilo nam je fenomenalno.... :thumbup:
Jah, divno, a trubaci sviraju neku vrstu bluesa na ciganski nacin i ne spada u narodnu muziku,WTF :-)
Nisi me shvatila...bili dole narodnjaci, gore house, a mi bili GORE... u ostalim kaficima nisi mogao birati, jer je svugdje bio folk!
mirzazmaj

#27 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by mirzazmaj »

ranger wrote:Ja sam svojedobno izlazio tamo, i ono sto me privlacilo bila je dobra muzika (house), ja nikad narodnjak dolje nisam cuo iako nemam nista protiv te vrste muzike. A ono sto me odbijalo (i odbilo na kraju) su nevjerovatna guzva i one sponzorusice koje tamo odu da stoje ko statue na izlozbi...to mi je dosadilo i ne idem vise tamo...
Po meni je najpametniji izlazak u neki od pubova il manje zvucnih mjesta! Uvijek naletis na neku grupicu opustene raje...
potpisujem, svaka ti :thumbup: cast
semmy

#28 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by semmy »

hape_hapica wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Meni nedostaje Asterix i Obelix i metar pive u istom!
:D
Bravo. Meni je ono prejako mjesto bilo. :thumbup:
:thumbup: i drvene klupe i niko ti ne gleda za sto, svi normala i opusteni
steta sto zatvorise...
lunci

#29 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by lunci »

pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?
papacja

#30 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by papacja »

lala_sa wrote:ja sam tamo slavila novu godinu jer je to jedino mjesto u sarajevu na kojem se nisu pustali narodnjaci te noci...tacnije, dole doveli trubace, a gore bio dj....mi bili sve vrijeme na spratu i bilo nam je fenomenalno.... :thumbup:
Nisu puštali narodnjake ni u Hacijendi za Novu godinu.
papacja

#31 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by papacja »

ranger wrote:Ja sam svojedobno izlazio tamo, i ono sto me privlacilo bila je dobra muzika (house), ja nikad narodnjak dolje nisam cuo iako nemam nista protiv te vrste muzike. A ono sto me odbijalo (i odbilo na kraju) su nevjerovatna guzva i one sponzorusice koje tamo odu da stoje ko statue na izlozbi...to mi je dosadilo i ne idem vise tamo...
Po meni je najpametniji izlazak u neki od pubova il manje zvucnih mjesta! Uvijek naletis na neku grupicu opustene raje...
Slažem se, mada u Bići nije loše nekada bilo četvrtkom, zika uživo, odeš sa dobrom ekipicom, nema gužve. Mislim tako je nekada bilo, a sada neznam, ja bio dva puta (subotom jednom i nikad' više), bilo mi super.
lamija_SA

#32 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by lamija_SA »

bermiin wrote:
fixer wrote:
bermiin wrote:naravno da je najbolji...
prvo...kulturna raja izlazi...ne izlaze cobani...
drugo...pustaju se dvije vrste muzuike ...(za svakoga po nest)
trece...poprilicno je velik prostor...
a pored Biche ...i Jez je dobar...
zavisi sta za tebe znaci izlazak
ako zelis otici, vidjeti, vratiti se- nije los.
ako zelis pravi party, e, to ovdje neces naci.
e vidis...meni je tamo super...mogu i plesati mogu i sjediti mogu se gurati :lol: ...sve mogu...a pored svega toga...ima fine robe(curica) :D :D
Svakakav sleng mogu provariti, ali kada čujem ovo "roba"....ma znaš šta...joj da si mi bliže...uh...bilo bi...ovom tastaturom... :x
Automatski si mi neozbiljan sugovornik!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Chmoljo »

lamija_SA wrote:
bermiin wrote: e vidis...meni je tamo super...mogu i plesati mogu i sjediti mogu se gurati :lol: ...sve mogu...a pored svega toga...ima fine robe(curica) :D :D
Svakakav sleng mogu provariti, ali kada čujem ovo "roba"....ma znaš šta...joj da si mi bliže...uh...bilo bi...ovom tastaturom... :x
Automatski si mi neozbiljan sugovornik!
a ovo gore je pokvarena roba ilitiga roba s greškom :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kjajević Majko

#34 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Kjajević Majko »

lunci wrote:pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?
Sloga, svaki petak od 03.10. :thumbup:

Oktobar

03.10.08
Adi Garibaldi vs Zike
warm up Extenzion
Image

10.10.08
VelaHavle
after party zike & extenzion

17.10.2008
Recikled promoparti
Ari
Zike
Extenzion

24.10.2008
Nazzif
zike & extenzion

31.10.2008
Narcis Jr
zike & extenzion

Novembar

07.11.2008
Cycle Six & John Doe
zike & extenzion

14.11.2008
dj Miss Maira
zike & extenzion

21.11.2008
LaMiralio
zike & extenzion

28.11.2008
D liner & Kondenzator
zike & extenzion

Decembar

05.12.2008
dj Xed
zike & extenzion

12.12.2008
Inconection dj
zike & extenzion

19.12.2008
Car Z
zike & extenzion

26.12.2008
Life4Funk
zike & extenzion

Koliko sam upoznat Buddha bar su renovirali i sad se drugačije zove, nisam tamo dugo bio pa ne znam sigurno. U sobi ništa od augusta nije bilo čini mi se. Kuk? :D
U Publici ti počesto bude elektronske. :thumbup:

Publika 03.10. :)
Aliassin (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
DRZ Neday (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
Koketron (Kinderplatten Records/The Flame Recordings/CVM Records/Physical Gravity Recordings)
fixer

#35 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by fixer »

chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe? :roll: strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a :D :lol: :lol:
Chmoljo

#36 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Chmoljo »

fixer wrote:chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe? :roll: strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a :D :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

nemoj se igrati, hoćeš da ti promijene nick u fixator (jer ćeš ih nosati na nogama) :lol: :lol: :lol:
irrelevant

#37 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by irrelevant »

lunci wrote:pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?
što se tiče elektronike, obično se sve najavljuje na Clubvibes.info http://www.clubvibes.info/events.php?f=incoming ;)
lamija_SA

#38 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by lamija_SA »

fixer wrote:chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe? :roll: strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a :D :lol: :lol:
Chmoljo wrote:
:lol: :lol: :lol:

nemoj se igrati, hoćeš da ti promijene nick u fixator (jer ćeš ih nosati na nogama) :lol: :lol: :lol:
To je najgori sleng koji postoji i nije nimalo simpatično i moderno!
Mislim da najveći dio ženske populacije takođe misli tako, a ako neki momčić ne vjeruje da je to uvredljivo, nekulturno i glupo neka saljedeći put svoju mamu ili sestru nazove "roba", pa će vidjeti šta će mu reći!
zalizani

#39 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by zalizani »

To oko naziva ha mislim da je izraz roba najbezbolniji u ondosu kakvih ima :mrgreen:
Aduu

#40 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Aduu »

i pikado :D
:thumbup:
papacja

#41 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by papacja »

zalizani wrote:To oko naziva ha mislim da je izraz roba najbezbolniji u ondosu kakvih ima :mrgreen:
Možda im se "komad" više sviđa od izraza "roba" :mrgreen:
JThomas

#42 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by JThomas »

mah, definitivno ima i gorih :lol:
Loreley

#43 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Loreley »

chuchumbamayumbe wrote:A sta je sa onom rupom pored Bicakcica, jel se zvase Internet?!
I tamo se svojedobno cekalo, radi li jos?!
Čuj rupa, mjesto je mrak, posebno bašta, hrana boli glava, čini mi se da srijedom naveče piče tamburice, vlasnik Bosanac-Čileanac pa je i izbor vina najbolji u gradu. :D
Layne

#44 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Layne »

Aduu wrote:
i pikado :D
:thumbup:
Da potpišem, i da dodam ona staaraaa sloga.
Chmoljo

#45 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Chmoljo »

lamija_SA wrote: To je najgori sleng koji postoji i nije nimalo simpatično i moderno!
Mislim da najveći dio ženske populacije takođe misli tako, a ako neki momčić ne vjeruje da je to uvredljivo, nekulturno i glupo neka saljedeći put svoju mamu ili sestru nazove "roba", pa će vidjeti šta će mu reći!
lamijice srećo, mi se samo šalimo. nismo mi tako bRezobrazni :oops:
lunci

#46 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by lunci »

Kjajević Majko wrote:
Sloga, svaki petak od 03.10. :thumbup:

Oktobar

03.10.08
Adi Garibaldi vs Zike
warm up Extenzion
Image

10.10.08
VelaHavle
after party zike & extenzion

17.10.2008
Recikled promoparti
Ari
Zike
Extenzion

24.10.2008
Nazzif
zike & extenzion

31.10.2008
Narcis Jr
zike & extenzion

Novembar

07.11.2008
Cycle Six & John Doe
zike & extenzion

14.11.2008
dj Miss Maira
zike & extenzion

21.11.2008
LaMiralio
zike & extenzion

28.11.2008
D liner & Kondenzator
zike & extenzion

Decembar

05.12.2008
dj Xed
zike & extenzion

12.12.2008
Inconection dj
zike & extenzion

19.12.2008
Car Z
zike & extenzion

26.12.2008
Life4Funk
zike & extenzion

Koliko sam upoznat Buddha bar su renovirali i sad se drugačije zove, nisam tamo dugo bio pa ne znam sigurno. U sobi ništa od augusta nije bilo čini mi se. Kuk? :D
U Publici ti počesto bude elektronske. :thumbup:

Publika 03.10. :)
Aliassin (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
DRZ Neday (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
Koketron (Kinderplatten Records/The Flame Recordings/CVM Records/Physical Gravity Recordings)
eto pa ima se bar gdje zaplesati a da nije bichakchic..nazalost ja sam sad daleko, dogodine abd disco, disco samo disco :)
callmethebreeeze

#47 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by callmethebreeeze »

ja sam u bicakcicu bio samo jednom, svoje biciklo sa dijasporskim tablicama sam naravno parkirao na trotoar da niko ne moze proci, i bilo je kockastih glava i sponzurasa, ali se meni onaj lokal pravo svidio. steta sto je malo previse sminke i papanluka bilo bar tu noc kad sam bio.
:-)
Neelix

#48 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Neelix »

al glavna mi je ona basta, gdje od drdanja auta nista ne mozes cut, a kad tramvaj prodje svi se tresu ko da imaju parkinsonovu bolest...al opet, vazno je bit "kod bice", ne smeta to sminkerima :D
Bušman

#49 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by Bušman »

Ja dobio prvu placu i izasao sa drugom kod Bice (sto bi moja profesorica rekla "jednom i nikad vise"). Prvo, konobara zovem da naplati, nije dosao, nije ni racun dostavio. I nas dva krenuli prema izlazu. Kad se ovaj papak zaletio na mene... Hajde, platim ja njemu nakon sto sam mu bukvicu odrzao i nakon sto je on meni glumio velicini (a u sustini neotesanog papka) i krenemo ka izlazu. Drugo, neke su dvije sponzorusice vidjele da imam malo vise love u novcaniku. Odmah priljepak i za mene i za druga. A drug zna biti blesav poprilicno i na molbu da odbaci tu djevojku kuci on odgovara da je ruzna i da nije zainteresiran :D. Ova ga je pljunula u lice :D :D

Kockastih glava, ljudi koji hodaju k'o da imaju zilete pod rukama, ukratko, sirovina seljackih nije nesto previse bilo. Ali, iskustvo je bilo isuvise odvratno.
mamica papucarka

#50 Re: The Club, poznat kao Bičakčić

Post by mamica papucarka »

Neelix wrote:al glavna mi je ona basta, gdje od drdanja auta nista ne mozes cut, a kad tramvaj prodje svi se tresu ko da imaju parkinsonovu bolest...al opet, vazno je bit "kod bice", ne smeta to sminkerima :D
jel to ona basta do bivseg Internet caffea. Ono sto vamo zadire (odakle mi ova rijec :lol: ) u Karingtonke :oops: :D
Ako je to, to je nekad (prije jedno 10-ak godina :mrgreen: ) bio isto tako sminkerski kafic - diskoteka da te Bog sacuva

meni je super onaj kafic gore kod Zelje. Sjedes ispred sav napirlitan, a u tebe svi oni dimovi i mirisi od Zelje i onih ascinica :oops: :mrgreen:
Odes kuci ko zarica :lol:
Post Reply