Nisi me shvatila...bili dole narodnjaci, gore house, a mi bili GORE... u ostalim kaficima nisi mogao birati, jer je svugdje bio folk!cica maca wrote:Jah, divno, a trubaci sviraju neku vrstu bluesa na ciganski nacin i ne spada u narodnu muziku,WTFlala_sa wrote:ja sam tamo slavila novu godinu jer je to jedino mjesto u sarajevu na kojem se nisu pustali narodnjaci te noci...tacnije, dole doveli trubace, a gore bio dj....mi bili sve vrijeme na spratu i bilo nam je fenomenalno....
The Club, poznat kao Bičakčić
- lala_sa
#26 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
- mirzazmaj
#27 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
potpisujem, svaka tiranger wrote:Ja sam svojedobno izlazio tamo, i ono sto me privlacilo bila je dobra muzika (house), ja nikad narodnjak dolje nisam cuo iako nemam nista protiv te vrste muzike. A ono sto me odbijalo (i odbilo na kraju) su nevjerovatna guzva i one sponzorusice koje tamo odu da stoje ko statue na izlozbi...to mi je dosadilo i ne idem vise tamo...
Po meni je najpametniji izlazak u neki od pubova il manje zvucnih mjesta! Uvijek naletis na neku grupicu opustene raje...
- semmy
#28 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
hape_hapica wrote:Bravo. Meni je ono prejako mjesto bilo.chuchumbamayumbe wrote:Meni nedostaje Asterix i Obelix i metar pive u istom!
steta sto zatvorise...
-
lunci
#29 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?
-
papacja
#30 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Nisu puštali narodnjake ni u Hacijendi za Novu godinu.lala_sa wrote:ja sam tamo slavila novu godinu jer je to jedino mjesto u sarajevu na kojem se nisu pustali narodnjaci te noci...tacnije, dole doveli trubace, a gore bio dj....mi bili sve vrijeme na spratu i bilo nam je fenomenalno....
-
papacja
#31 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Slažem se, mada u Bići nije loše nekada bilo četvrtkom, zika uživo, odeš sa dobrom ekipicom, nema gužve. Mislim tako je nekada bilo, a sada neznam, ja bio dva puta (subotom jednom i nikad' više), bilo mi super.ranger wrote:Ja sam svojedobno izlazio tamo, i ono sto me privlacilo bila je dobra muzika (house), ja nikad narodnjak dolje nisam cuo iako nemam nista protiv te vrste muzike. A ono sto me odbijalo (i odbilo na kraju) su nevjerovatna guzva i one sponzorusice koje tamo odu da stoje ko statue na izlozbi...to mi je dosadilo i ne idem vise tamo...
Po meni je najpametniji izlazak u neki od pubova il manje zvucnih mjesta! Uvijek naletis na neku grupicu opustene raje...
-
lamija_SA
#32 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Svakakav sleng mogu provariti, ali kada čujem ovo "roba"....ma znaš šta...joj da si mi bliže...uh...bilo bi...ovom tastaturom...bermiin wrote:e vidis...meni je tamo super...mogu i plesati mogu i sjediti mogu se guratifixer wrote:zavisi sta za tebe znaci izlazakbermiin wrote:naravno da je najbolji...
prvo...kulturna raja izlazi...ne izlaze cobani...
drugo...pustaju se dvije vrste muzuike ...(za svakoga po nest)
trece...poprilicno je velik prostor...
a pored Biche ...i Jez je dobar...
ako zelis otici, vidjeti, vratiti se- nije los.
ako zelis pravi party, e, to ovdje neces naci....sve mogu...a pored svega toga...ima fine robe(curica)
![]()
Automatski si mi neozbiljan sugovornik!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
a ovo gore je pokvarena roba ilitiga roba s greškomlamija_SA wrote:Svakakav sleng mogu provariti, ali kada čujem ovo "roba"....ma znaš šta...joj da si mi bliže...uh...bilo bi...ovom tastaturom...bermiin wrote: e vidis...meni je tamo super...mogu i plesati mogu i sjediti mogu se gurati...sve mogu...a pored svega toga...ima fine robe(curica)
![]()
![]()
Automatski si mi neozbiljan sugovornik!
-
Kjajević Majko
#34 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Sloga, svaki petak od 03.10.lunci wrote:pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?
Oktobar
03.10.08
Adi Garibaldi vs Zike
warm up Extenzion

10.10.08
VelaHavle
after party zike & extenzion
17.10.2008
Recikled promoparti
Ari
Zike
Extenzion
24.10.2008
Nazzif
zike & extenzion
31.10.2008
Narcis Jr
zike & extenzion
Novembar
07.11.2008
Cycle Six & John Doe
zike & extenzion
14.11.2008
dj Miss Maira
zike & extenzion
21.11.2008
LaMiralio
zike & extenzion
28.11.2008
D liner & Kondenzator
zike & extenzion
Decembar
05.12.2008
dj Xed
zike & extenzion
12.12.2008
Inconection dj
zike & extenzion
19.12.2008
Car Z
zike & extenzion
26.12.2008
Life4Funk
zike & extenzion
Koliko sam upoznat Buddha bar su renovirali i sad se drugačije zove, nisam tamo dugo bio pa ne znam sigurno. U sobi ništa od augusta nije bilo čini mi se. Kuk?
U Publici ti počesto bude elektronske.
Publika 03.10.
Aliassin (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
DRZ Neday (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
Koketron (Kinderplatten Records/The Flame Recordings/CVM Records/Physical Gravity Recordings)
-
fixer
#35 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe?
strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a

- Chmoljo
#36 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
fixer wrote:chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe?strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a
![]()
![]()
nemoj se igrati, hoćeš da ti promijene nick u fixator (jer ćeš ih nosati na nogama)
-
irrelevant
#37 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
što se tiče elektronike, obično se sve najavljuje na Clubvibes.info http://www.clubvibes.info/events.php?f=incominglunci wrote:pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?
-
lamija_SA
#38 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
fixer wrote:chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe?strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a
![]()
![]()
To je najgori sleng koji postoji i nije nimalo simpatično i moderno!Chmoljo wrote:fixer wrote:chmoljo, kako se samo usudjujes? nemas potrebe nikog toliko ponizavati da bi se ti osjetio vecim. cuj robe?strasno je na koji se nacin muskarci obracaju p...a
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nemoj se igrati, hoćeš da ti promijene nick u fixator (jer ćeš ih nosati na nogama)![]()
![]()
Mislim da najveći dio ženske populacije takođe misli tako, a ako neki momčić ne vjeruje da je to uvredljivo, nekulturno i glupo neka saljedeći put svoju mamu ili sestru nazove "roba", pa će vidjeti šta će mu reći!
- zalizani
#39 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
To oko naziva ha mislim da je izraz roba najbezbolniji u ondosu kakvih ima 
-
Aduu
#40 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
i pikadochuchumbamayumbe wrote:Meni nedostaje Asterix i Obelix i metar pive u istom!
-
papacja
#41 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Možda im se "komad" više sviđa od izraza "roba"zalizani wrote:To oko naziva ha mislim da je izraz roba najbezbolniji u ondosu kakvih ima
- JThomas
#42 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
mah, definitivno ima i gorih 
-
Loreley
#43 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Čuj rupa, mjesto je mrak, posebno bašta, hrana boli glava, čini mi se da srijedom naveče piče tamburice, vlasnik Bosanac-Čileanac pa je i izbor vina najbolji u gradu.chuchumbamayumbe wrote:A sta je sa onom rupom pored Bicakcica, jel se zvase Internet?!
I tamo se svojedobno cekalo, radi li jos?!
- Layne
#44 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Da potpišem, i da dodam ona staaraaa sloga.Aduu wrote:i pikadochuchumbamayumbe wrote:Meni nedostaje Asterix i Obelix i metar pive u istom!
![]()
- Chmoljo
#45 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
lamijice srećo, mi se samo šalimo. nismo mi tako bRezobraznilamija_SA wrote: To je najgori sleng koji postoji i nije nimalo simpatično i moderno!
Mislim da najveći dio ženske populacije takođe misli tako, a ako neki momčić ne vjeruje da je to uvredljivo, nekulturno i glupo neka saljedeći put svoju mamu ili sestru nazove "roba", pa će vidjeti šta će mu reći!
-
lunci
#46 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
eto pa ima se bar gdje zaplesati a da nije bichakchic..nazalost ja sam sad daleko, dogodine abd disco, disco samo discoKjajević Majko wrote:Sloga, svaki petak od 03.10.lunci wrote:pa imal kakav klub sa elektronskom muzikom ili zivom svirkom ? sloga? sta je sa budha barom, kuk, so-ba i slicno sto je nekad postojalo?![]()
Oktobar
03.10.08
Adi Garibaldi vs Zike
warm up Extenzion
10.10.08
VelaHavle
after party zike & extenzion
17.10.2008
Recikled promoparti
Ari
Zike
Extenzion
24.10.2008
Nazzif
zike & extenzion
31.10.2008
Narcis Jr
zike & extenzion
Novembar
07.11.2008
Cycle Six & John Doe
zike & extenzion
14.11.2008
dj Miss Maira
zike & extenzion
21.11.2008
LaMiralio
zike & extenzion
28.11.2008
D liner & Kondenzator
zike & extenzion
Decembar
05.12.2008
dj Xed
zike & extenzion
12.12.2008
Inconection dj
zike & extenzion
19.12.2008
Car Z
zike & extenzion
26.12.2008
Life4Funk
zike & extenzion
Koliko sam upoznat Buddha bar su renovirali i sad se drugačije zove, nisam tamo dugo bio pa ne znam sigurno. U sobi ništa od augusta nije bilo čini mi se. Kuk?![]()
U Publici ti počesto bude elektronske.
Publika 03.10.![]()
Aliassin (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
DRZ Neday (Kinderplatten Records/Physical Gravity Recordings)
Koketron (Kinderplatten Records/The Flame Recordings/CVM Records/Physical Gravity Recordings)
-
callmethebreeeze
#47 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
ja sam u bicakcicu bio samo jednom, svoje biciklo sa dijasporskim tablicama sam naravno parkirao na trotoar da niko ne moze proci, i bilo je kockastih glava i sponzurasa, ali se meni onaj lokal pravo svidio. steta sto je malo previse sminke i papanluka bilo bar tu noc kad sam bio.

- Neelix
#48 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
al glavna mi je ona basta, gdje od drdanja auta nista ne mozes cut, a kad tramvaj prodje svi se tresu ko da imaju parkinsonovu bolest...al opet, vazno je bit "kod bice", ne smeta to sminkerima 
-
Bušman
#49 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
Ja dobio prvu placu i izasao sa drugom kod Bice (sto bi moja profesorica rekla "jednom i nikad vise"). Prvo, konobara zovem da naplati, nije dosao, nije ni racun dostavio. I nas dva krenuli prema izlazu. Kad se ovaj papak zaletio na mene... Hajde, platim ja njemu nakon sto sam mu bukvicu odrzao i nakon sto je on meni glumio velicini (a u sustini neotesanog papka) i krenemo ka izlazu. Drugo, neke su dvije sponzorusice vidjele da imam malo vise love u novcaniku. Odmah priljepak i za mene i za druga. A drug zna biti blesav poprilicno i na molbu da odbaci tu djevojku kuci on odgovara da je ruzna i da nije zainteresiran
. Ova ga je pljunula u lice
Kockastih glava, ljudi koji hodaju k'o da imaju zilete pod rukama, ukratko, sirovina seljackih nije nesto previse bilo. Ali, iskustvo je bilo isuvise odvratno.
Kockastih glava, ljudi koji hodaju k'o da imaju zilete pod rukama, ukratko, sirovina seljackih nije nesto previse bilo. Ali, iskustvo je bilo isuvise odvratno.
-
mamica papucarka
#50 Re: The Club, poznat kao Bičakčić
jel to ona basta do bivseg Internet caffea. Ono sto vamo zadire (odakle mi ova rijecNeelix wrote:al glavna mi je ona basta, gdje od drdanja auta nista ne mozes cut, a kad tramvaj prodje svi se tresu ko da imaju parkinsonovu bolest...al opet, vazno je bit "kod bice", ne smeta to sminkerima
Ako je to, to je nekad (prije jedno 10-ak godina
meni je super onaj kafic gore kod Zelje. Sjedes ispred sav napirlitan, a u tebe svi oni dimovi i mirisi od Zelje i onih ascinica
Odes kuci ko zarica