Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fixer

#26 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by fixer »

callmethebreeeze wrote:
turban wrote:Je li to toliko ima pederluka u Bosni... :-)

Pustite pedere,oni i onako ne mogu da se razmnozavaju... :lol: :lol:
al' se pederluk siri k'o gripa. zar ti to nije jos jasno? 8-) :razz: 8) ne bi se nasi branioci morala bezveze digli na noge.
:D
ma kakvi branioci morala, branioci tradicionalnih duhovnih vrijednosti :D :D ili ti ga master of segregation :-)
kockica_kockica

#27 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by kockica_kockica »

opet tema o pederima... pa ni Angelina Joli nije ovako popularna kao pederi na nasem forumu... kakva parada.. nidje veze ... pustite ljude da zive.... :oops:
callmethebreeeze

#28 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by callmethebreeeze »

portfast wrote:Potpisao peticiju.
jos drvo da zasadis i knjigu da napises i ti si svoje odradio...
Baltazar_khan

#29 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

Ne želim da potpisujem peticiju koju organizuju VEHABIJE.

P.S. Ne volim homosexualce.

A bogami ni vehabije :oops:
fixer

#30 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by fixer »

i mnogo toga rekao o sebi :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#31 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by mIRCerka »

potpisite i da pristajete na RTV preplatu od 20 km kako je predlozio ovaj filipovic...sto se izborio za hrvatski tv kanal...

aferim...jos bolje, umjesto potpisa kupite vazelina da nas lakse ...

joj gdje zivim....majko mila...
shiz

#32 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by shiz »

Compos_Sui wrote:ako jos jednom cujem rijec o festivalu i gay-evima skacem sa onog skakavca!
dajte vise..zar nije dosta?????????????
nemoj sa vrha, visoko je... sa vidikovca probaj :D

:run:
callmethebreeeze

#33 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Baltazar_khan wrote:Ne želim da potpisujem peticiju koju organizuju VEHABIJE.

ja sam neki dan pregledao ko je clan ove grupe "protiv parade" na facebooku. jako je puno mladih djevojka, mnoge kao da su s pinka pobjegle, pa nesto kontam znaju li one, hudnice, kako bi im veselo bilo da se drustvo uredi onako kako druzina sa islabosne to zeli.
:run: :bih: :skoljka:
homar

#34 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by homar »

komeba wrote:A sta mislis da neko pokrene peticiju da srusimo pola suvisnih dzamija u Sarajevu? hebo te koji bolesnici...
Pridruži se doktoru Dabiću i on ima istu dijagnozu kao i ti.
amrica

#35 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by amrica »

Nisam homofob ni u kom pogledu (jedino sam homofobicna kad su razni homofobi u pitanju), tako da mi ne pada na pamet potpisati onaj vjerski pamflet. Treba postovati ljudska prava, i dok god oni, bilo koji "oni" ne ugrozavaju druge, zasto bih ja imala nesto protiv njih?
Osim toga, vise cijenim ljude koji ce izaci na ulicu i reci otvoreno ja sam homo, bi, trans... nego ove kukavice sto hoce da komanduju sakriveni iza nekog famoznog "MI", pa naredjuju: potpisujte, prospiaju svoju (plaho siroku) pamet anonimno, cuce iza FB.
Sto se fino ne predstavite, potpisite, ime i prezime, ko ste, sta ste..
BornInHell

#36 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by BornInHell »

ja sam protiv peticije :x
klixober

#37 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by klixober »

homar wrote:
komeba wrote:A sta mislis da neko pokrene peticiju da srusimo pola suvisnih dzamija u Sarajevu? hebo te koji bolesnici...
Rekoh "sta mislis",a ne da to treba.Doktor Dabic je vas istomislilac.Tako su i cetnici koji su napali ljude pri postavljanju kamena temeljca za obnovu ferhadije trazili razloge zasto ne treba dopustiti,govorili da je to provokacija jer se eto desava na dan nekog sveca.Sve u svemu izgovor za fasizam i mrznju prema drugacijem.
nihoniho

#38 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by nihoniho »

nemam nista protiv gay populacije i smatram da imaju puno pravo da organizuju festival, ali , s obzirom da je tolerancija "dvosmijerna ulica" i podrazumijeva uvazavanje specificnosti sredine i okolnosti,tj. sve sto je legalno ne mora biti i tolerantno, konstruktivno bi bilo da pomjeren desetak dana kasnije.
nazalost mi nismo danska ili holandija i doljevanje ulja na vatru nije recept za ostvarivanje progresa u bilo kom segmentu bih zivota .
ovo sve me podsjeca na ex-YU model "zastite vitalnih interesa", ovaj put gay interesa.
portfast

#39 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by portfast »

BornInHell wrote:
ja sam protiv peticije :x

E pa vidiš , to se zove demokracija :-) :D
callmethebreeeze

#40 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

nihoniho wrote:nemam nista protiv gay populacije i smatram da imaju puno pravo da organizuju festival, ali , s obzirom da je tolerancija "dvosmijerna ulica" i podrazumijeva uvazavanje specificnosti sredine i okolnosti,tj. sve sto je legalno ne mora biti i tolerantno, konstruktivno bi bilo da pomjeren desetak dana kasnije.
nazalost mi nismo danska ili holandija i doljevanje ulja na vatru nije recept za ostvarivanje progresa u bilo kom segmentu bih zivota .
ovo sve me podsjeca na ex-YU model "zastite vitalnih interesa", ovaj put gay interesa.
da je udruzenje queer trazilo da se izlozbe i predstave odrzavaju u haremu begove dzamije i zamolilo vjernike da klanjaju teraviju negdje drugo, onda bi to bila provokacija. ovo nije provokacija, ovo je festival koji se planira godinu dana unaprijed i koji ce se trebao odrzavati na mjestima na koja vjernici svakako ne zalaze. pogotovo ne u vrijeme ramazana.
Baltazar_khan

#41 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

callmethebreeeze wrote:

ja sam neki dan pregledao ko je clan ove grupe "protiv parade" na facebooku. jako je puno mladih djevojka, mnoge kao da su s pinka pobjegle, pa nesto kontam znaju li one, hudnice, kako bi im veselo bilo da se drustvo uredi onako kako druzina sa islabosne to zeli.
A jel? Možda su to neke djevojke koje su imale loša iskustva sa tim, možda su to bivše lezbe, koje su se razočarale u ljubav (onaj između djevojke i djevojke), pa ovo rade iz inata, da bi se osvetile svojim bivšim ljubavnicama :oops: :D :D :D

Ne bi im moglo srce da podnese, kad bi vidile svoje bivše kako se volU na tom skupu :( :P :lol:
ludacha

#42 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by ludacha »

bez uvrede bilo kome, ali meni su pravo debilne ove online peticije
callmethebreeeze

#43 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Baltazar_khan wrote:
A jel? Možda su to neke djevojke koje su imale loša iskustva sa tim, možda su to bivše lezbe, koje su se razočarale u ljubav (onaj između djevojke i djevojke), pa ovo rade iz inata, da bi se osvetile svojim bivšim ljubavnicama :oops: :D :D :D

Ne bi im moglo srce da podnese, kad bi vidile svoje bivše kako se volU na tom skupu :( :P :lol:
vidis, i to je jedna od mnogih alternativa.
homar

#44 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by homar »

komeba wrote:
homar wrote:
Rekoh "sta mislis",a ne da to treba.Doktor Dabic je vas istomislilac.Tako su i cetnici koji su napali ljude pri postavljanju kamena temeljca za obnovu ferhadije trazili razloge zasto ne treba dopustiti,govorili da je to provokacija jer se eto desava na dan nekog sveca.Sve u svemu izgovor za fasizam i mrznju prema drugacijem.
O rušenju vjerskih objekata razmišljaju samo umni bolesnici i fašisti, tebi se to vrti u glavi, sam sebi određuješ dijagnozu.
amrica

#45 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by amrica »

Baltazar_khan wrote:
callmethebreeeze wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
klixober

#46 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by klixober »

homar wrote: O rušenju vjerskih objekata razmišljaju samo umni bolesnici i fašisti, tebi se to vrti u glavi, sam sebi određuješ dijagnozu.
Bolesnici su svi koji ljudima brane slobode,bilo one vjerske,politicke,ili seksualne.Onom ko brani muslimanima da postave kamen temeljac za obnovu Ferhadije zelim da mu dijete prede na islam,a onom muslimanu koji homoseksualcima brani festival zelim da mu dijete bude homoseksualac.
mamica papucarka

#47 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by mamica papucarka »

callmethebreeeze wrote:
jos drvo da zasadis i knjigu da napises i ti si svoje odradio...
:lol: :lol: :lol:

brezzeeee ba, skocit ce ti secer :D

nego narode dragi, za vrijeme Festivala, svi dzuture metniti maske na lice, da vas kojim slucajem ne bi spapucio kakav pederli virus :oops: :mrgreen:
portfast

#48 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by portfast »

Mislim da je ovo veoma prikladan nacin borbe protiv promocije bolesti koja se zove homoseksualizam.

Dakle nema sile, nema poziva na linč...

Pure democracy :dance:
nihoniho

#49 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by nihoniho »

callmethebreeeze wrote:
nihoniho wrote:nemam nista protiv gay populacije i smatram da imaju puno pravo da organizuju festival, ali , s obzirom da je tolerancija "dvosmijerna ulica" i podrazumijeva uvazavanje specificnosti sredine i okolnosti,tj. sve sto je legalno ne mora biti i tolerantno, konstruktivno bi bilo da pomjeren desetak dana kasnije.
da je udruzenje queer trazilo da se izlozbe i predstave odrzavaju u haremu begove dzamije i zamolilo vjernike da klanjaju teraviju negdje drugo, onda bi to bila provokacija. ovo nije provokacija, ovo je festival koji se planira godinu dana unaprijed i koji ce se trebao odrzavati na mjestima na koja vjernici svakako ne zalaze. pogotovo ne u vrijeme ramazana.
e pa upravo o tome govorim kada kazem da je tolerancija "dvosmijerna ulica" . kao sto ,relativno konzervativna, bih sredina treba da izgradi toleranciju prema , u ovom slucaju, gay populaciji, tako i ta gay populacija treba da istoj sredini olaksa da ih prihvati.
to se saigurno nece desiti na ovaj nacin.
nazalost, mislim da je cilj sarajevo prikazati netolerantnim, da bi grupice i pojedinci ostvarili licni interes
fixer

#50 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu

Post by fixer »

portfast wrote:Mislim da je ovo veoma prikladan nacin borbe protiv promocije bolesti koja se zove homoseksualizam.

Dakle nema sile, nema poziva na linč...

Pure democracy :dance:
ako zaista vjerujes da je homosexualnost bolest, da li se onda ona lijeci na takav nacin?
da li se protiv downovog sindroma bori peticijama, linchom, napadima i slicno?
bolest zahtjeva razumjevanje. da li onda zaista mislis da su homosexualci bolesni ljudi?
Locked