Pitanje Vladi kantona
-
sarajevo63
#26 Re: Pitanje Vladi kantona
Iz BH gasa upozoravaju
Sarajevo bi moglo ostati bez napajanja gasom
Iz kompanije BH gas upozorili su da bi Sarajevo uskoro moglo ostati bez napajanja prirodnim gasom.
Direktor 'BH gasa' tvrdi da nije riječ o prijetnjama, već o dopisu kojim već peti put u posljednih mjesec dana upozorava nadležne u Kantonu Sarajevo na neizmireni dug u iznosu od 13 miliona KM.
Naša zemlja ima 104,8 miliona maraka ratnog duga i tekuća dugovanja, tako da bi ruski isporučilac 'Gasprom' mogao obustaviti isporuku ovog energenta Bosni i Hercegovini.
Za sutra je zakazan sastanak nadležnih ministara sa predstavnicima Toplana, 'Sarajevo-gasa' i 'BH gasa' na kojem će se razgovarati o ovom problemu
Slijedi pjesmica Štulića o krunisanim glavama... I prašini...
Iz kompanije BH gas upozorili su da bi Sarajevo uskoro moglo ostati bez napajanja prirodnim gasom.
Direktor 'BH gasa' tvrdi da nije riječ o prijetnjama, već o dopisu kojim već peti put u posljednih mjesec dana upozorava nadležne u Kantonu Sarajevo na neizmireni dug u iznosu od 13 miliona KM.
Naša zemlja ima 104,8 miliona maraka ratnog duga i tekuća dugovanja, tako da bi ruski isporučilac 'Gasprom' mogao obustaviti isporuku ovog energenta Bosni i Hercegovini.
Za sutra je zakazan sastanak nadležnih ministara sa predstavnicima Toplana, 'Sarajevo-gasa' i 'BH gasa' na kojem će se razgovarati o ovom problemu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#27 Re: Pitanje Vladi kantona
Ne, ono sto slijedi je povecanje cijene plina, pa da redovne platise pokriju dug neplatisa.sarajevo63 wrote:Iz BH gasa upozoravaju
-
sarajevo63
#28 Re: Pitanje Vladi kantona
Mirc neko napisa ranije negdje: sit prdi gladan u(z)diše, dozvolih sebi spomenut Štulića, a sve će se svesti na povećanje cijena.Ne, ono sto slijedi je povecanje cijene plina, pa da redovne platise pokriju dug neplatisa.
VJEROVATNO ĆE BH GAS BITI OPTUŽEN DA VRŠI DESTABILIZACIJU NAJUSPJEŠNIJEG KANTONA
- vjesticanametli
#29 Re: Pitanje Vladi kantona
fa fa la si mi ti fala ti olololo o lololololo
pjeva vlada graĐŽanima
-
mIRCerka
#30 Re: Pitanje Vladi kantona
kao buduca gradonacelnica vam poklanjamvjesticanametli wrote:fa fa la si mi ti fala ti olololo o lololololopjeva vlada graĐŽanima
-
mIRCerka
#31 Re: Pitanje Vladi kantona
dobih mailom...iz susjedne drzave 
Interesantan komentar coveka koji ima iskustva sa razbijanjem i
obesmisljavanjem mirnih demonstracija.
Setite se samo velicanstvenog mitinga i razbijanja izloga ('Kosovo za
patike") u Beogradu i uporedite sa demonstracijama u Podgorici.
Miroslav Đukić, 14/10/2008, 08:53
Postoji jedan priručnik iz perioda SFRJ i UDB-e, koji potanko objašnjava
kako se iznutra razbijaju demonstracije. Nadležni iz CG UDB-e su postali
eksperti za njegovu praktičnu primjenu.Stvar je prosta: ubaci se nekoliko
provokatora u masu, koji sa više strana u pogodnom momentu bace po
kamenicu, što je znak za start policiji da batinama, suzavcem i brutalnom
silom rasturi skup. Kao advokat koji je branio privedene demonstrante
nakon nasilno prekinutih protesta pred Vladom CG 1998. godine, imao sam
priliku da čujem i vidim kako svjedoci i privedeni u CB Podgorica
prepoznaju radnike MUP-a kao izgrednike koji su prvi bacili kamenje na
Vladu. Ova ista šema je pokušana da se primjeni i 2001. godine na
protestima Bratstava pravoslavne omladine. Prvi protest u nizu je policija
zabranila sa nebuloznim objašnjenjenjima (ometanje saobraćaja, blizina
Ribnice i opasnost da se neko u toj rečici udavi). Rješenje o zabrani je
stiglo 4 minuta pred planirani polazak demonstranata ispred Hrama
Hristovog vaskrsenja. Šefovi UDB-e su mislili da će kolona svejedno poći,
pa su ubacili više provokatora u civilu. Umjesto toga, vladika Joanikije
je pozvao okupljene na moleban. Ušli smo u Hram, a onda su usred Hrama
provokatorima počeli da zvone mobilni, pošto su njihovi nestrpljivi šefovi
vidjeli da nema kolone, a zamka je bila spremna. Lično sam slušao jednog
provokatora u Hramu pored mene kako šefu zbunjeno objašnjava da su ušli u
crkvu "da se mole" i da ne zna hoće li se kretat. Narod se takvima smijao,
a oni su potom tiho napustili Hram. Sve ovo je postalo previše prozirno,
ne možeš stalno narod varati na isti način!
-
sarajevo63
#32 Re: Pitanje Vladi kantona
E, Mirci, Mirci...kad ćeš odustat od destabilizacije?
-
mIRCerka
#33 Re: Pitanje Vladi kantona
sarajevo63 wrote:E, Mirci, Mirci...kad ćeš odustat od destabilizacije?
- uvjek dobar gost
#34 Re: Pitanje Vladi kantona
Moje pitanje je šta su se ušutili... skupština nije se oglasila po pitanju ostavke premijera u ostavci, ostali ministri su se ušutili i nisu reagovali na prozivku... sve u svemu mislim da se vlada kantona ušutila i da se poklopila ušima, da igra na zaborav i netalasanje ... jer u stvari zašpto bi se ona i razlikovala od ostalih vlada, ministarstava i same politike...
Sve u svemu.... talašika !
Sve u svemu.... talašika !
- homo_sapiens
#35 Re: Pitanje Vladi kantona
A sta je sa implementacijom Akcionog plana iz Strategije borbe protiv maloljetnicke delikvencije? Odgovornom osobom Skupstina je odredila premijera (u ostavci). Ko odgovara sada za nesprovodjenje plana ?
- zlatiborka
#36 Re: Pitanje Vladi kantona
Niko, ko i do sada. Zato se Tajo hinjski izvukao, ostali u kantonalnoj vladi i skupstini prnuli u sisu i sute.homo_sapiens wrote:A sta je sa implementacijom Akcionog plana iz Strategije borbe protiv maloljetnicke delikvencije? Odgovornom osobom Skupstina je odredila premijera (u ostavci). Ko odgovara sada za nesprovodjenje plana ?
Sad bi ih trebalo podbosti i postaviti pitanja o imlementaciji plana i ko je odgovoran za kamenjanje zgrade kantona.
Ima jos pitanja, neka odgovore makar na ova 2 postavljena, pa cemo dalje.....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#37 Re: Pitanje Vladi kantona
Nije direktono vladi kantona (iako ih se geografski može ticati), ali mene jako zanima zašto uopće državni organi imaju opciju pisanja sebi za pitanja, kada na nju uredno ne odgovaraju. Šta tamo radi ta administracija po 8 sati dnevno, jako bih voljela znati i da li im je iko ikada rekao da žive od poreskih obveznika ili zaista misle da im plata pada sa neba.
Već sam nekoliko puta pisala Federalnom zavodu za zapošljavanje na onaj mail, nekoliko puta ljubazno moleći da mi kažu gdje mogu da pročitam neki zakon o dopuni i izmjeni zakona o............, i nikada mi nisu odgovorili. Na telefon me spajaju i prespajaju, a na guglu im je to zadnji put ažurirano 2005 godine. Informaciju o novom zakonu su mi dali iz RS-a, jednim telefonskim pozivom, uredno me prespojili, žena najljubaznije informirala, a ovdje nema načina. Čudo od administracije i usluge građanima.
Već sam nekoliko puta pisala Federalnom zavodu za zapošljavanje na onaj mail, nekoliko puta ljubazno moleći da mi kažu gdje mogu da pročitam neki zakon o dopuni i izmjeni zakona o............, i nikada mi nisu odgovorili. Na telefon me spajaju i prespajaju, a na guglu im je to zadnji put ažurirano 2005 godine. Informaciju o novom zakonu su mi dali iz RS-a, jednim telefonskim pozivom, uredno me prespojili, žena najljubaznije informirala, a ovdje nema načina. Čudo od administracije i usluge građanima.
- uvjek dobar gost
#38 Re: Pitanje Vladi kantona
Pitanje : Šta je sa mostom Otoka, ko je pokrao pare i zbog koga most danas nije stabilan i neće biti pušten u promet barem još mjesec dana ?
Pitanje : Bazen Otoka.... ko je pokrao pare i zbog koga bazen neće biti otvorene za kupače barem još mjesec dana...?
Đe su pare kantone...?
Pitanje : Bazen Otoka.... ko je pokrao pare i zbog koga bazen neće biti otvorene za kupače barem još mjesec dana...?
Đe su pare kantone...?
- nokia6170
#39 Re: Pitanje Vladi kantona
uvjek dobar gost wrote:Pitanje : Šta je sa mostom Otoka, ko je pokrao pare i zbog koga most danas nije stabilan i neće biti pušten u promet barem još mjesec dana ?
Đe su pare kantone...?
izracunato je da most na Otoci moze drzati sam sebe i par pjesaka...sto je sasvim dovoljno...samoodrzivi most
- uvjek dobar gost
#40 Re: Pitanje Vladi kantona
Analogno tome... dvije osobe koje su se prije toga najele recimo janjetine.. mogle bi dovesti u opasnost sam most... znači trebalo bi staviti znak na most... zabranjeno ljuljanje.. i njihanje mosta....nokia6170 wrote:uvjek dobar gost wrote:Pitanje : Šta je sa mostom Otoka, ko je pokrao pare i zbog koga most danas nije stabilan i neće biti pušten u promet barem još mjesec dana ?
Đe su pare kantone...?
izracunato je da most na Otoci moze drzati sam sebe i par pjesaka...sto je sasvim dovoljno...samoodrzivi most
Da nije žalosno i tužno definitivno bilo bi smiješno....
Đe su pare kantone.... i đe će Vam duša lažni dušebrižnici.....
- uvjek dobar gost
#41 Re: Pitanje Vladi kantona
Preuzeto: http://www.ks.gov.ba/news/anmviewer.asp?a=5568
URUČENJE PLAKETE PREMIJERU KS SAMIRU SILAJDŽIĆU-poziv medijima
31. 10. 2008.godine - PRESS SLUŽBA KS (V.B.)
Obavještavamo Vas da će u ponedjeljak 03.novembra 2008. godine u 11:00 sati premijeru KS u ostavci Samiru Silajdžiću biti uručena plaketa za nesebičan doprinos u organizaciji i održavanju Petih sportske igara RVI BiH- Sarajevo 2008.
U ime Organizacionog odbora plaketu će uručiti predsjednik Udruženja Savez ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo Zijad Bradić, a pijemu će pisustvovati i 15-očlana delegacija sportista, članova ovog udruženja.
Pete sportske igre RVI BiH-Sarajevo 2008 održane su početkom oktobra tekuće godine uz učešće oko 400 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.
Prijem će se održati u sali 126, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.
Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe. (kraj citata)
Još jedan gaffff...
Premijer u ostavci.. misli li još uvijek potpisivati virmane..... da nije žalosno bilo bi smiješno....
URUČENJE PLAKETE PREMIJERU KS SAMIRU SILAJDŽIĆU-poziv medijima
31. 10. 2008.godine - PRESS SLUŽBA KS (V.B.)
Obavještavamo Vas da će u ponedjeljak 03.novembra 2008. godine u 11:00 sati premijeru KS u ostavci Samiru Silajdžiću biti uručena plaketa za nesebičan doprinos u organizaciji i održavanju Petih sportske igara RVI BiH- Sarajevo 2008.
U ime Organizacionog odbora plaketu će uručiti predsjednik Udruženja Savez ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo Zijad Bradić, a pijemu će pisustvovati i 15-očlana delegacija sportista, članova ovog udruženja.
Pete sportske igre RVI BiH-Sarajevo 2008 održane su početkom oktobra tekuće godine uz učešće oko 400 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.
Prijem će se održati u sali 126, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.
Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe. (kraj citata)
Još jedan gaffff...
Premijer u ostavci.. misli li još uvijek potpisivati virmane..... da nije žalosno bilo bi smiješno....