Sta vidite na slici !?
- chuchumbamayumbe
#26 Re: Sta vidite na slici !?
Medvjedja sapa
Porcije: 8
Priprema: 5-6 sati
Kuvanje:
Mirovanje:
Sastojci:
bijeli luk
0,1 kg marmelada
0,1 kg rajcice
loberov list
0,1 kg brašno
0,01 kg biber
30 g so
0,5 l crno vino
0,5 l prošek
0,3 kg borovnica
0,5 kg crveni luk
0,5 kg celer
4 kom aleve paprike
4 kom jabuka
1,5 kg medvjeđeg mesa
Priprema jela:
Sastojci za pac:
Prokuhano korjenasto povrće (mrkva, celer, peršin itd), glavica češnjaka, glavica luka, crno vino, papar u zrnu, lovorov list, ružmarin, majčina dušica, malo vinskog octa
Priprema
Osušenu šapu posolimo i popaprimo, zavaljamo u brašno i stavimo je pržiti na vruću masnoću sa svih strana do zlatno-žute boje.
Povrće dodajemo po tvrdoći, pirjamo da omekša i na kraju zalijemo "pacom". Dodamo začine, voće, lovorov list, pire od rajčice. Dolijemo vino i prošek. U umak stavimo šapu i kuhamo na laganoj vatri 4 - 5 sati.
Šapa mora biti sva u umaku, ako nije, dodamo još temeljca od kosti i divljači. Kad je šapa polugotova, zgotovimo umak tako da ga zgusnemo sa zaprškom koju smo napravili na medvjeđoj masnoći.
Sve to skupa propasiramo. Začinimo umak tj. popravimo okus, stavljamo šapu opet u umak i kuhamo još otprilike l sat tj. dok šapa potpuno ne omekša.
Poslužujemo je s umakom u kojem se kuhala, fužima, njokima i palentom.
Porcije: 8
Priprema: 5-6 sati
Kuvanje:
Mirovanje:
Sastojci:
bijeli luk
0,1 kg marmelada
0,1 kg rajcice
loberov list
0,1 kg brašno
0,01 kg biber
30 g so
0,5 l crno vino
0,5 l prošek
0,3 kg borovnica
0,5 kg crveni luk
0,5 kg celer
4 kom aleve paprike
4 kom jabuka
1,5 kg medvjeđeg mesa
Priprema jela:
Sastojci za pac:
Prokuhano korjenasto povrće (mrkva, celer, peršin itd), glavica češnjaka, glavica luka, crno vino, papar u zrnu, lovorov list, ružmarin, majčina dušica, malo vinskog octa
Priprema
Osušenu šapu posolimo i popaprimo, zavaljamo u brašno i stavimo je pržiti na vruću masnoću sa svih strana do zlatno-žute boje.
Povrće dodajemo po tvrdoći, pirjamo da omekša i na kraju zalijemo "pacom". Dodamo začine, voće, lovorov list, pire od rajčice. Dolijemo vino i prošek. U umak stavimo šapu i kuhamo na laganoj vatri 4 - 5 sati.
Šapa mora biti sva u umaku, ako nije, dodamo još temeljca od kosti i divljači. Kad je šapa polugotova, zgotovimo umak tako da ga zgusnemo sa zaprškom koju smo napravili na medvjeđoj masnoći.
Sve to skupa propasiramo. Začinimo umak tj. popravimo okus, stavljamo šapu opet u umak i kuhamo još otprilike l sat tj. dok šapa potpuno ne omekša.
Poslužujemo je s umakom u kojem se kuhala, fužima, njokima i palentom.
-
b.boja
#27 Re: Sta vidite na slici !?
kontam ja tebe, ali ima razlike, pa brate onda mozes uzet i tenk i usumu i potamaniti sve zivotinje....nisam od onih koji osudjuju bas sve,jer znam da ima ljudi na planeti koji nemaju sta drugo jesti, osim da nesto ubiju, recimo eskimi, naravno da ce morati da love...mamica papucarka wrote:boja, zive i vegeterijancib.boja wrote:samo da se ogradim, imas ubjanja i ubijanja, ne jedem ni srnetinu ni medvjede, niti imam bundu od bilo koje zivotinje, nazalost nisam vegic, ali ubiti da bi se prehranilo, i ubijati od bijesa i nadmoci ....e, to nikako ne podrzavam, i nikako nije isto.ima i graska i blitve i hurmasica i zelja... Ima i sojinih snicli i svasta nesto....i necemo crci ako se pravilno drzimo vegeterijanske ishrane
![]()
a jel od vas ko gledo kako se tele kolje
a znas, mozda, i salata pati kad je zakoljemo
-
mamica papucarka
#28 Re: Sta vidite na slici !?
ma to je logika "po cemu je moja guza bolja od tvoje guze"
Po cemu je tele jadno gore od srndaca, pa mora biti zvjerski ubijeno. Eno imas i recept sa medvjedjim sapama.Jestivi i jedni i drugi
meni je samo smijesno toliko ibrecenje. pa barem manje medvjeda gine, nego teladi
meni je samo smijesno toliko ibrecenje. pa barem manje medvjeda gine, nego teladi
-
mojgrad
#29 Re: Sta vidite na slici !?
Slazem se sa tobom. Drugo je otici i ubiti zivotinju da bi se prehranio a drugo je otici i ubiti zivotinju zato da bi se zvao 'lovcem' ili napravio lafcina..b.boja wrote:samo da se ogradim, imas ubjanja i ubijanja, ne jedem ni srnetinu ni medvjede, niti imam bundu od bilo koje zivotinje, nazalost nisam vegic, ali ubiti da bi se prehranilo, i ubijati od bijesa i nadmoci ....e, to nikako ne podrzavam, i nikako nije isto.
- Prozor
#30 Re: Sta vidite na slici !?
Ove zivotinje nisu ubijene iz potrebe za jelom, vec iz zadovoljstva, cisto sumnjam da ce ova dva "junaka" pojest svoje zrtve.mamica papucarka wrote:ne znam sto je gore nekoga ubiti snajperom ili preklat nozem?
-
mamica papucarka
#31 Re: Sta vidite na slici !?
pa nece ga cibnut u jarak sigurno
prodat ce ga mesaru. A narod ce kupiti srnetinu i ibretiti se kako ima zlih ljudi koji ubijaju zivotinje i to snajperom molim te lijepo.
A i ovo "Prijeka potreba za prehranjivanjem", te "prehranjivanje" mi je diskutabilno
prodat ce ga mesaru. A narod ce kupiti srnetinu i ibretiti se kako ima zlih ljudi koji ubijaju zivotinje i to snajperom molim te lijepo.
A i ovo "Prijeka potreba za prehranjivanjem", te "prehranjivanje" mi je diskutabilno
- iz dna duše
#32 Re: Sta vidite na slici !?
mamica papucarka wrote:joj vam arsina dragi boze![]()
dusmanka bona jesi li ikada vidjela dje se ribi zabije ona udicau grlo bona. da bi je pustila moras joj onu udicu iscupat. pa je naku izmrcvarenu, polumrtvu bacimo u vodu.
a vamo kad se servira srnetina, guze se primaknu![]()
Uh, kako nam lijepo stoji koznjak![]()
cast vegeterijancima. medjutim nije mi jasno sto se vi (a i ja ) ibretite kad jedete meso.![]()
Ovaj gore se ibreti sto se snajperom puca u zivotinju. pa ja kad bih birala izmedju klanja i snajpera, izabrala bih snajper (pu, pu, pu gluho bilo)
uh, odoh se ja zezat sa svojom Maccom. Barem se ne nasekiram
Vidim dvojicu "muškarčina"....
Oni nisu ubili da bi nahranili sebe ili nekoga drugoga, nego su ubijali iz ćeifa, bez razloga, Bože, zašto mi je to poznato, to ubi9janje, ničim izazvano...
Koji li oni perverzni osjećaj imaju nakon ovoga?!
- kemtrejls
#33 Re: Sta vidite na slici !?
Ovo su isti heroji kao i ona dvojica.

Izvinjavam se na ovako potresnim fotografijama,ali to je moje poređenje i dokaz da je čovjek najveća životinja koja je samo željna krvi!
Ne preporučujem onima sa slabim stomakom,ali vrijedi pogledati:
http://www.galaksija.com/planeta/iz_izr ... bavlju.htm

Izvinjavam se na ovako potresnim fotografijama,ali to je moje poređenje i dokaz da je čovjek najveća životinja koja je samo željna krvi!
Ne preporučujem onima sa slabim stomakom,ali vrijedi pogledati:
http://www.galaksija.com/planeta/iz_izr ... bavlju.htm
-
Giordano
#34 Re: Sta vidite na slici !?
mamica papucarka wrote:ne znam sto je gore nekoga ubiti snajperom ili preklat nozem?
Draga "mamica papucarka",iz tvog pitanja da se zakljuciti,da nisi razumila,i vjerovatno jos ne razumijes,sto je to ubistvi iz snajpera!
Shodno tome,pitaj nekoga,u svom okruzenjuko,ko se razumije u te stvari,da ti objasni koja je razlika izmedju ta dva pojma!
- JThomas
#35 Re: Sta vidite na slici !?
prezirem...
čudni porivi i zadovoljstva...
čudni porivi i zadovoljstva...
- Skyfox
#36 Re: Sta vidite na slici !?
impotentne shonje
ali karmu nemozes za*ebat
- neprilagodjena
#37 Re: Sta vidite na slici !?
Pogledala sam slike ali ne i sve,suze su pocele da teku kad sam vidjela onu djecu