Susilica za ves

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Altsa

#26 Re: Susilica za ves

Post by Altsa »

Imam Electrolux susilicu i izuzetno smo zadovoljni. Ako imas mogucnost da izbacis izvod pare vani onda uzmi tu ako ne onda uzmi kondenzacinu to je ona sa ladicom. Svakako da guzva ves ali ova moja ne puno koliko recimo one sto su 2u1. Znaci electrolux
CherryLips

#27 Re: Susilica za ves

Post by CherryLips »

sejoo wrote:Toliko komentara, otvorih pandorinu kutiju :)
Hvala vam na odgovorima, a ima li neko neki konkretan prijedlog??
Ma svako ce ti preporuciti onu koju ima. Kod nas je konkretno Beko,model DCU 7430 (ne bi mi mrsko da pogledam na susilici) :-D
sejoo

#28 Re: Susilica za ves

Post by sejoo »

Kakve su ove (čokoladice) Candy? Ima ih mnogo i cijenom su prihvatljivije od Beko??
Better Man

#29 Re: Susilica za ves

Post by Better Man »

CherryLips wrote:Ooo sad je ne bih dala ni za sta. Ovaj sto rece da je glupost,neka malo procita kako je susenje vesa u kuci/ stanu "odlicno" za zdravlje. Jos uz ove nase zime,gdje imas smoga i cadji na tone,pa i ono sto operes smrdi kad uneses. Kupili Beko lani,za kes bila nekih 660-670 maraka,ne mogu se tacno sjetiti. Kondenzacijska,sa posudom koju praznis svaka dva-tri susenja. Sve divno mekano,vecinu stvari ne moras ni peglati. Naravno paziti sta smije u susilicu. Kod nas nije klasa A, ali ne dere struju kako su mi neki pricali. Bude nekih 10-15 maraka veci racun ako bas cesto perem i susim,kao npr prosle zime kad je beba tek stigla.
Zimi kad je smog nesušim na balkonu, već lijepo u hodniku u kojem ionako niko ne boravi i lijepo je uključen radijator od centralnog grijanja i uvijek možeđ otvoriti porozor da promjeni zrak nakon sušenja.
frngla

#30 Re: Susilica za ves

Post by frngla »

Better Man wrote:Zimi kad je smog nesušim na balkonu, već lijepo u hodniku u kojem ionako niko ne boravi i lijepo je uključen radijator od centralnog grijanja i uvijek možeđ otvoriti porozor da promjeni zrak nakon sušenja.
Ako ne posjeduješ sušilicu, kako znaš da ti ne treba i sl.? Jako je nezdravo sušiti odjeću u stanu.
Sušilica je uz klima uređaj daleko najkorisniji kućanski aparat. Imam kombinovanu mašinu Indesit, nije loša, pranje je A+ energetski razred, a sušenje A. Stara ima Beko sušilicu koja je B energetski razred, naravno, daleko je bolja i drastično brže suši njena Beko, ali kad se uzme u obzir da je koštala skoro pa kao ova kombinovana, onda je i očekivano da bolje i brže suši.
Ko ima mogućnost da kupi odvojeno dvije mašine, to bih mu preporučio, ko nema, može i kombinovana (u mom slučaju Indesit), poslužit će,
P.S. Beko B energetskog razreda troši dosta struje, rekao bih cca. pola marke po ciklusu.
sejoo

#31 Re: Susilica za ves

Post by sejoo »

Kakva je ova sušilica (Sušilica za veš HOOVER 9kg). Izgleda dobra i "lijepa" +9 kg veša??
Zna li neko u čemu je kvaka????
muha_sa

#32 Re: Susilica za ves

Post by muha_sa »

KvaziExpert wrote:ne bih se složio, ali što reče, svakom njegovo :) dosta raje nema prostora za štrikove, a i ko ima zimi treba vječnost da se osuši. onda vazduh užasno ovlaži kad sušiš u prostoriji
moj sin kupio 2u1 :-) par puta ukljucio i nikad više---sušilica nesnošljivo smrdi :-)
saga

#33 Re: Susilica za ves

Post by saga »

Imam 2 u 1.
Kako je zahladilo susim ves u njoj non stop. Sve super, susi kao i obicna susilica koju sam prethodno imala (ne sjecam se proizvodjaca) samo susenje traje duze, sto jes jes
Ne tukne nista :mrgreen: (Bila sam i ja isprepadana time kad sam citala recenzije)
sejoo

#34 Re: Susilica za ves

Post by sejoo »

Ja sam nedavno nabavio wes mašinu,a sada bih trebao sušilicu (prvi put) pa ne mogu da se odlučim koju bih s obzirom da je budžet ograničen :)
s31

#35 Re: Susilica za ves

Post by s31 »

sejoo wrote:Kakva je ova sušilica (Sušilica za veš HOOVER 9kg). Izgleda dobra i "lijepa" +9 kg veša??
Zna li neko u čemu je kvaka????
Vec dvije godine imam tu susilicu i savrseno radi. U potpunosti sam zadovoljna s njom.
frngla

#36 Re: Susilica za ves

Post by frngla »

muha_sa wrote:moj sin kupio 2u1 :-) par puta ukljucio i nikad više---sušilica nesnošljivo smrdi :-)
Smrdi svaka sušilica prvih 20-ak sušenja. Smrdi na sprženu elektroniku, to mi je nekako najbliži smrad ovom od sušilice :lol:
libra123

#37 Re: Susilica za ves

Post by libra123 »

caniggia wrote:Ikakva iskustva sa 2-u-1 perilicama i susilicama?

Imala Bosch 2u1,radila 10 god.Do garancije 5 god.nije se nikada kvarila,nakon toga 2 puta.Pa mogu reći da sam bila zadovoljna, samo malu količinu veša mi je sušila.Sada sam kupila Hotpoint-Ariston,pere 9kg,suši 7kg.Ostaje mi da vidim kakva će biti.
sejoo

#38 Re: Susilica za ves

Post by sejoo »

Odluka je pala. Kupio sam Indesit slušilicu kapaciteta 7 kg.
Svima koji su učestvovali u raspravi i davanju savjeta zahvljujem se
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#39 Re: Susilica za ves

Post by heat »

KvaziExpert wrote:
sejoo wrote:Odluka je pala. Kupio sam Indesit slušilicu kapaciteta 7 kg.
Svima koji su učestvovali u raspravi i davanju savjeta zahvljujem se
:thumbup: sretno korištenje
jel garancija 5 dinago ?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#40 Re: Susilica za ves

Post by suad-sarajevo »

Da li je preporučljivo stavljati sušilicu na mašinu za pranje veša? Naravno, razlog je nedostatak prostora u WC-u.
suad-sarajevo

#41 Re: Susilica za ves

Post by suad-sarajevo »

E to moram provjeriti za gumene nogice. Ako ne budu onda ništa. Tražiti u domodu gdje sam i kupio sušilicu.
muha_sa

#42 Re: Susilica za ves

Post by muha_sa »

suad-sarajevo wrote:E to moram provjeriti za gumene nogice. Ako ne budu onda ništa. Tražiti u domodu gdje sam i kupio sušilicu.
nema toga :-) nema odustajanja, snadji se :)
suad-sarajevo

#43 Re: Susilica za ves

Post by suad-sarajevo »

Snašao samo se već. Preselio sam je u drugu prostoriju. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#44 Re: Susilica za ves

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vjerovali ili ne ja imam jednu Bosch (Made in Germany) sušilicu iz 1995. godine koja radi i dan danas, nikada se nije kvarila. Jedino šta se pokvarilo dugme za uključivanje ne može da drži na ON već stavim turpijicu za nokte malo sa strane da drži. :lol: To je ona kondenzacijska, bog te pit'o koji energetski razred i žao mi je baciti i zamijeniti sve dok radi. A nije da se štedila ili da se nije koristila, zimi gotovo dva puta sedmično, pogotovo dok su djeca bila manja. Sušilica je stvarno blagodat u Sarajevu pogotovo zimi.
graue_maus

#45 Re: Susilica za ves

Post by graue_maus »

ima i ova opcija , super za sortiranje i motanje vesa .......
https://www.amazon.de/DREHFLEX%C2%AE-Ve ... B001BYJ73A
sejoo

#46 Re: Susilica za ves

Post by sejoo »

Da.Garancija je 5 godina. Samo još da vidim koliko struje troši pa onda konačna ocijena :)
Haris.ba

#47 Re: Susilica za ves

Post by Haris.ba »

sejoo wrote:Da.Garancija je 5 godina. Samo još da vidim koliko struje troši pa onda konačna ocijena :)
Neko je spomenuo tu istu, uzeli smo gorenje sušilicu ventilacijsku (onu najjeftiniju :D ). Energetska klasa c. U praksi dođe oko 5 KM više struje mjesečno. Halal joj svaka marka. Skoro sve sa pranja ide u sušilicu. Rijetko šta ide na štrik (ide uglavnom što ne može u sušilicu).

Pratimo uputstvo na vešu, ne pretrpavamo je (kilaža sušilice se računa po mokrom vešu).

Za sarajevsku klimu jedino rješenje je sušilica (pošto nemamo prostoriju za sušenje veša, a poslije sušenja po sobama - preporodili smo se). Čak smo je koristili i ljeti (malo manje). Zato što veš bude mekan i spreman za slaganje, pa je lakše organizovati cikluse pranja.
Qler

#48 Re: Susilica za ves

Post by Qler »

E ja kupio ovo, pa ćemo vidjeti...

http://www.ekupi.ba/Candy-Susilica-rubl ... 93175.aspx

Inače ima li iko da je drzi na balkonu? Zatvoren je balkon, ali nista posebno, tek toliko da nije na vjetru... temperatura je kao i vani...
amir79

#49 Re: Susilica za ves

Post by amir79 »

Qler wrote:E ja kupio ovo, pa ćemo vidjeti...

http://www.ekupi.ba/Candy-Susilica-rubl ... 93175.aspx

Inače ima li iko da je drzi na balkonu? Zatvoren je balkon, ali nista posebno, tek toliko da nije na vjetru... temperatura je kao i vani...
ako je budes drzao na vanjskoj temperaturi u zimskim danima mislim da ce trebati vise vremena da suši, vise ce struje trošiti i biti malo vlažan veš, al mislm da drugih prepreka nema jer i ja svoju drzim u negrijanom prostoru, bitno je da ne kisne

ja sam kupio gorenje ventilacijsku sušilicu za 430KM prije 3 godine i super sam zadovoljan. i preporučujem ventilacijske sušilice jer su jeftinije, bolje suše, jednostavnije (manja mogucnost kvara), naravno za one koji imaju tehnicke mogučnosti (probijanje rupe u zidu za ispusnu cijev masine).
zforumas

#50 Re: Susilica za ves

Post by zforumas »

Planiram kupovati susilicu ovaj mjesec i zanima me ima li ko iskustva sa ovim modelima sa "toplinskom pumpom" (ne znam kako drugacije da prevedem)?
Isplati li se dati nesto vise novca za tu vrstu?
Post Reply