Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

papacja

#26 Re: Turska - BiH

Post by papacja »

Pietje_Bel wrote:Ja sam totalni laik kad se radi o bh fudbalu. De mi na brzinu ako mozete recite:

1)Kada ce se Barbarez i Salihamidzic prikljuciti igri?
2)je li ova pobjeda nad estonijom rezultat novog trenera?

pozdrav
1) Nikad!
2)Dobrim dijelom
swanfilter

#27 Re: Turska - BiH

Post by swanfilter »

U tri tekme s turcima smo dokazali, da znamo s njima igrat. Mislim da se treba nadigravati pa sta bude. Ako budemo igrali kao protiv Spanije, branicemo se i jednog cemo sigurno dobiti. A onda se postavlja pitanje, hocemo li i mi uspijeti nakon toga da se vratimo..Znamo kakvi su turci kuci i kakve navijace imaju...Idemo otvoreno,ali pametno. Od turaka katastrofu sigurno ne mozemo dozivjeti.
klixober

#28 Re: Turska - BiH

Post by klixober »

Ocekujem veliku podrsku nasih navijaca i pobjedu :bih:
Last edited by klixober on 13/09/2008 13:08, edited 1 time in total.
Elvo

#29 Re: Turska - BiH

Post by Elvo »

Ko turke prati u zadnjih godina,zna da su najslabiji kuci kada "moraju" dobiti.A ovu kuci protiv nas su sigurno upisali 3 boda unaprijed.Sjeti mo se samo njhovi tekmi u dodatnim kvalifikacijama protiv ja mislim Litve za evropsko i Svice za svijetsko-oni imaju slican kompleks kao i mi u tekmama koje se moraju dobiti.Pored mene mogu razviti mentalitet koji su imali sada na evropskom,pa neka nam ga zabiju u 92´min. za 1:1,ja bi bio zadovoljan!!!!

Spanija je 5 puta jaca repka od turaka,a u toj tekmi smo mogli i morali povesti (Dzeko). Ne vidim razloga da protiv turaka opste krenemo sa jednim spicem,pogotova ne poslje ove tekme sa estoncima-Ova tekma opste nije veliki rizik odigrati na kladionici da necemo izgubiti-sigurno dobra kvota!!!
Brisbane

#30 Re: Turska - BiH

Post by Brisbane »

Interesuje me hoce li navijaci ici orgnizirano (nema viza) ?
I hocu da vidim ta 2 miliona Bosnjaka u Turskoj koji davno emigrirase! :bih:
Benighted

#31 Re: Turska - BiH

Post by Benighted »

Elvo wrote:Ko turke prati u zadnjih godina,zna da su najslabiji kuci kada "moraju" dobiti.A ovu kuci protiv nas su sigurno upisali 3 boda unaprijed.Sjeti mo se samo njhovi tekmi u dodatnim kvalifikacijama protiv ja mislim Litve za evropsko i Svice za svijetsko-oni imaju slican kompleks kao i mi u tekmama koje se moraju dobiti
Ovo stoji... mozda im budemo nova Svica :) samo bez onog after-partyja :)
Ehhh da nam je sad u ovim kvalifikacijama ona pobjeda sa Koseva,i one Redzberove bravure....bemti...
BaileyS

#32 Re: Turska - BiH

Post by BaileyS »

Pietje_Bel wrote:Ja sam totalni laik kad se radi o bh fudbalu. De mi na brzinu ako mozete recite:

1)Kada ce se Barbarez i Salihamidzic prikljuciti igri?
2)je li ova pobjeda nad estonijom rezultat novog trenera?

pozdrav
Barbarez se oprostio od fudbala a Salihamidzicu ne pada na pamet da se vraca u reprezentaciju

Ovo drugo ne mozemo znati posto je novi trener prvi u istoriji bh fudbala koji ima na raspolaganju sve najbolje igrace (izuzev Saliha i Papca) ako se izuzme Blaz Sliskovic (koji se i ne moze nazvati trenerom jer su njegovi sastavi i taktika najvise podsjecali na eksperimente Ogle Culibrka)
denny84

#33 Re: Turska - BiH

Post by denny84 »

Brisbane wrote:Interesuje me hoce li navijaci ici orgnizirano (nema viza) ?
ako ikad odes tamo lako ces primijetit da svi ti bosnjaci sad navijaju za tursku i samo za tursku ;-)
alfablue

#34 Re: Turska - BiH

Post by alfablue »

Mene je najvise strah ,ako budemo vodili do 89' da neprimimo 2 gola do kraja :D
awekenings

#35 Re: Turska - BiH

Post by awekenings »

konto sam otici pogledati ovu tekmu ...imal ko ideju kako najlakse(ali da je takodje cheap) doci do istanbula... imal kakva direktna linija busom(mislim da ima iz beograda voz al nesto al nisam ni u to siguran )..imal' ko iskustva ,,, :thumbup:
Amsterdammer

#36 Re: Turska - BiH

Post by Amsterdammer »

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query. ... 1&OK#focus

Ne znam možete li vidjeti ovaj link, ali ako ne vidite, svaki dan u 8:40 ima vlak iz Beograda za Istanbul. Dakle, krenete u petak, 10. listopada i tamo ste u subotu, 11.10., nekad na sabah...
Murat Sabanovic

#37 Re: Turska - BiH

Post by Murat Sabanovic »

turci nisu odigrali prve dvije utakmice kako su se nadali.ljudi bili gladni ,ramazan je.no kada im mi dodjemo onda ce da iftare .pobjeda turaka sa dva gola razlike.
raja se ufurala nakon utakmice protiv estonije ,misle da mogu i proitv turske .
estonci su jednostavno imali los dan,a mi dobar.zbog toga i onako visok rezultat.
nestasna

#38 Re: Turska - BiH

Post by nestasna »

I mene interesuje ima li nesto organizovano, ili ce nam Savez zabraniti da idemo organizovano, pa cemo morati svako sebi? Organizatori, javite se!
Koshpa

#39 Re: Turska - BiH

Post by Koshpa »

nestasna wrote:
I mene interesuje ima li nesto organizovano, ili ce nam Savez zabraniti da idemo organizovano, pa cemo morati svako sebi? Organizatori, javite se!
Mislim da nema organizovano nista, samo ti mogu reci da su svi letovi prema Istanbulu 09 i 10 oktobra puni, stim da je jedan od tih letova nogometni savez zakupio, da li je to za igrace ili navijace nazalost neznam
nestasna

#40 Re: Turska - BiH

Post by nestasna »

TGSTK wrote:
nestasna wrote:
Mislim da nema organizovano nista, samo ti mogu reci da su svi letovi prema Istanbulu 09 i 10 oktobra puni, stim da je jedan od tih letova nogometni savez zakupio, da li je to za igrace ili navijace nazalost neznam

Hvala na informaciji. A znas li gdje i kako se mogu kupiti karte za utakmicu?
Koshpa

#41 Re: Turska - BiH

Post by Koshpa »

Mislim da se utakmica igra na Suckru Sarakoglu stationu tj na Fenerovom ( Turska - Belgija ) su igrali zadnju
awekenings

#42 Re: Turska - BiH

Post by awekenings »

TGSTK wrote:Mislim da se utakmica igra na Suckru Sarakoglu stationu tj na Fenerovom ( Turska - Belgija ) su igrali zadnju
ja mislim da se ne igra ...al et .. mozda ja greshim ...
awekenings

#43 Re: Turska - BiH

Post by awekenings »

Sat. 11 Turkey v Bosnia-Herzegovina Ataturk Olympic Stadium World Cup Qualifying - UEFA ako ovi greshe, greshim i ja ... :shock:
Koshpa

#44 Re: Turska - BiH

Post by Koshpa »

awekenings wrote:Sat. 11 Turkey v Bosnia-Herzegovina Ataturk Olympic Stadium World Cup Qualifying - UEFA ako ovi greshe, greshim i ja ... :shock:
Sve je moguce ovo sto sam rekao je samo predpostavka bila :bih:
campa_xxx

#45 Re: Turska - BiH

Post by campa_xxx »

Belgrade -> Istanbul 11 Oct 08
poletanje: 16:10 - Belgrade (BEG) terminal 2
sletanje: 18:40 - Istanbul (IST) terminal I

Jat Airways (JU 420)
tip aviona: Boeing 737-300

Istanbul -> Belgrade 12 Oct 08
poletanje: 12:00 - Istanbul (IST) terminal I
sletanje: 12:35 - Belgrade (BEG) terminal 2

Jat Airways (JU 421)

POVRATNA KARTA KOSTA OKO 360 KM ILI OKO 180 €....
Edin H.

#46 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

Sto se tice karata za utakmicu ja bih vam preporucio da kontaktirate direktno Turski Savez. Na gostovonjima na koje sam ja isao to je bio najjednostavniji nacin za nabavku karata.

Na prosloj utakmici u Istambulu nasi momci su imali ozbiljnih problema da dodju do karata, s obzirom da su ovi majmuni iz Saveza rekli Turcima da nece biti nasih navijaca. Jedan broj karata im je nabavio Bolic, ostale su morali kupiti od tapkarosa.

Htjeli su nam ga suknuti i u Madjarskoj, ali su Madjari skontali da je bolje da budemo na stadionu, nego da lunjamo po gradu. Stoga se nisu obazirali na ono sto im je govorio nas Savez i uredno nam prodali karte na dan utakmice.
nestasna

#47 Re: Turska - BiH

Post by nestasna »

Malo da vas obavjestim sta prenose Turske medije povodom meca sa BiH. Prica se puno o tome treba li Fatih Terim otici ili ostati, a sto se tice utakmice protiv BiH smatra se da se apsolutno mora pobjediti, jer oni nista sem pobjede ne smatraju uspjehom. (Izvor: TRT Int)
ODVRATAN_i_GADAN

#48 Re: Turska - BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Murat Sabanovic wrote:turci nisu odigrali prve dvije utakmice kako su se nadali.ljudi bili gladni ,ramazan je.no kada im mi dodjemo onda ce da iftare .pobjeda turaka sa dva gola razlike.
raja se ufurala nakon utakmice protiv estonije ,misle da mogu i proitv turske .
estonci su jednostavno imali los dan,a mi dobar.zbog toga i onako visok rezultat.
Ma oni su veci cafiri od nas iz povjerljivih izvora, aaaaa gledao sam u Turskoj Turska-Belgija i uopste me nisu odusevili tj. do sesnaest i nekako, a dalje nikako. Sve nekakvi pokusaji iz kornera ili slalomska rijesenja. Da ne bi penala (opravdanog) izgubili bi! Elem, nasi ih hladno mogu uzeti u sred Carigrada ako ne podlegnu pritisku koji je nevjerovatan od strane svih, kako navijaca, igraca, Terima...

P.S. Normalni ljudi (turci) su razocarani nastupom njihove reprezentacije iiiiii nimalo im nije bilo drago cuti rezultat BiH-Estonija!
belissima

#49 Re: Turska - BiH

Post by belissima »

Biju se izmedju sebe,treba to iskoristiti...
Umjetnik a

#50 Re: Turska - BiH

Post by Umjetnik a »

campa_xxx wrote:Belgrade -> Istanbul 11 Oct 08
poletanje: 16:10 - Belgrade (BEG) terminal 2
sletanje: 18:40 - Istanbul (IST) terminal I

Jat Airways (JU 420)

Istanbul -> Belgrade 12 Oct 08
poletanje: 12:00 - Istanbul (IST) terminal I
sletanje: 12:35 - Belgrade (BEG) terminal 2

Jat Airways (JU 421)

POVRATNA KARTA KOSTA OKO 360 KM ILI OKO 180 €....
a turkish airlines iz sarajeva
Locked