a to si u pravu mamice! Dovoljna je hrpica nasilnika, ali nadam se da bi to policja ipak sanirala u kratkom roku. Ne vjerujem da, i ako dođe do toga, će se raditi o više ljudi koji bi izazivali nered.mamica papucarka wrote:ma nisu ni u Beogradu svi izasli na ulice. Dovoljna je skupina od 10 dzilkosa koji se nadju u svim situacijama koje se kose sa njihovim uvjerenjimalamija_SA wrote:Ma neće biti ništa ...tresla se gora, rodio se miš....mamica papucarka wrote:mene ovog skupa pravo strah, jer ko da gledam bit ce svasta![]()
meni licno homosekusalci ne smetaju. Cak sta vise svejedno mi je ko dje u sta, kome, zbog cega... Medjutim smatram da Bosna nije ni blizu spremna za ovakve skupove. samo da ne bude mrtvih glava
Kao da će se ljudi, pored svih drugih problema, sjatiti na ulice i ići blokirati izložbe...
Neven Anđelić Queer Sarajevo
-
lamija_SA
#26 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
- Lada
#27 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Na početku ću jasno reći da ne volim pisanije Nevena Anđelića niti mi se sviđa što se ovakve stvari objavljuju na B92 jer ovakav članak ne može donijeti ništa dobro imageu moga grada i moje zemlje u inostranstvu. Ja mogu u sarajevskim medijima i među Sarajlijama kritizirati stvari koje se dešavaju ovdje i koje mi nisu prave ali prema vani, prema strancima, bilo gdje van granica BiH, Sarajevo spominjem samo po dobrom a loše prešućujem. Ovaj problem, odnos prema homoseksualcima nije egzogen već endogen i može se riješiti samo ovdje, u gradu, a ne u New Yorku ili Beogradu.dijaliza wrote: Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom.
Druga stvar koja mi smeta je "volio bih biti ...". Ko mu ne dozvoljava da bude? I otkud odjednom u ovom tekstu priča kako će organizatori "izaći na ulice". O kakvim demontracijama piše Neven? Zar ne govorimo u festivalu koji će kao i svaki drugi festival biti na nekim lokacijama, u amfiteatrima i u salama, gdje će oni koji se zanimaju za ovu problematiku pratiti program. Ja ću i fizički i psihički podržati aktivnosti ovog festivala dok god on ne prelazi granice i ne ograničava slobodu nekog drugog.
- uvjek dobar gost
#28 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
E upravo to... bacite neukom svijetu kosku, daj nepismenom razlog da nekog mrzi il da o nečemu ima predrasude... ništa lakše, dok se ispod žita provleče povećanja plata, viša stopa PDV-a i slične stvari...mIRCerka wrote:Zato sto se za to treba nesto i URADITI a ne samo palamuditi po medijima svih vrsta. Zato sto je puno lakse reci FUJ BLJAK KAKA nego nekome pomoci. Jer pomoc jednom oboljelom od PTSPa znaci pomoc njegovoj cijeloj porodici. A tu opet treba RADITI.uvjek dobar gost wrote: Ovdje je trenutno situacija toliko učmala da jedni drugima daju argumente koji su u biti trivijalni.. jer ova zemlja i ovo društvo imaju milion drugih prečih problema...
Zašto se recimo niti jedan od lažnih moralista i kvazi branioca svog nekog naroda nije zauzeo da se PTSP registruje kao oboljenje i da se pomogne ljudima koji recimo sinoć nisu spavali nikako, da im se pomogne ljudski i zato što im se pomoći treba...
Nama se non-stop fokus stavlja na u biti trivijalne stvari oko kojih se mi glođemo...
Možda nam i fali satire i ismijavanja da bi tako shvatili gdje smo i šta smo danas 2008. godine ... iskren da ti budem brinem se za ovo društvo koje uprkos svemu što ga je zadesilo nije spremno da se suoči sa istinom i samo sa sobom...
Neda se usranom do potoka....
-
nikad_izvini
#29 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ženo, pravi kokice 
- Banksy
#30 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Neven se, posljednjih 16 godina, za Sarajevo brine iz daljine. Nerelevantan je i nevažan. I nemoralan.Lada wrote: Na početku ću jasno reći da ne volim pisanije Nevena Anđelića niti mi se sviđa što se ovakve stvari objavljuju na B92 jer ovakav članak ne može donijeti ništa dobro imageu moga grada i moje zemlje u inostranstvu. Ja mogu u sarajevskim medijima i među Sarajlijama kritizirati stvari koje se dešavaju ovdje i koje mi nisu prave ali prema vani, prema strancima, bilo gdje van granica BiH, Sarajevo spominjem samo po dobrom a loše prešućujem. Ovaj problem, odnos prema homoseksualcima nije egzogen već endogen i može se riješiti samo ovdje, u gradu, a ne u New Yorku ili Beogradu.
Druga stvar koja mi smeta je "volio bih biti ...". Ko mu ne dozvoljava da bude? I otkud odjednom u ovom tekstu priča kako će organizatori "izaći na ulice". O kakvim demontracijama piše Neven? Zar ne govorimo u festivalu koji će kao i svaki drugi festival biti na nekim lokacijama, u amfiteatrima i u salama, gdje će oni koji se zanimaju za ovu problematiku pratiti program. Ja ću i fizički i psihički podržati aktivnosti ovog festivala dok god on ne prelazi granice i ne ograničava slobodu nekog drugog.
Ostalo potpisujem, posebno zadnju rečenicu, svi normalni ljudi će biti uz njih.
Tema je svakako danguba ...
-
Fordas
#31 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Hajte MOLIM VAS dodjite, samo nek vas bude sto vise, da to jednom za sva vremena zavrsimodijaliza wrote: borba za slobodu u sarajevu
Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom.
- madner
#32 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ali ovdje nije rijec o pravu na seksualni izbor.lamija_SA wrote:Pušenje nije pravo (ne vidjeh da nigdje stoji "Svaki čovijek ima pravo na 2 kutije Drine na dan"). Pušenje je porok i kao takav košta i državu i pojedinca. S obzirom da ugrožava i nepušače država ima pravo zaštiti prava drugih ljudi "na zdrava pluća".madner wrote:Naravno da je isto. Ako je nesto ljudsko pravo onda je to pravo svih ljudi, a ne samo jedne skupine.
Isto tako bi bilo smjesno da neko propagira pravo da pusi u punom liftu kao odraz toleranosti i naprednosti drustva.
Pravo na izbor seksualne orijentacije, sa druge strane jeste pravo i to zagarantovano. Dodatno, nikoga ne ugrožava tvoj izbor sa kim ćeš ono raditi, pa ni država nema razloga da sankcioniše ovo pravo.
Ne bih dalje uspoređivala ova dva prava (izbora), besmisleno je.
Nije vise kvalificirana kao bolest, nije vise zakonom zabranjeno, dakle ono sto podrazumjeva ljudsko pravo je vec osigurano.
Ovdje je dakle rijec o koraku dalje, i tu nema apsolutno nikakve razlike izmedju bilo koje interesne skupine i ove.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#33 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Nista se to ne radi ispod zita, dok mi deveramo o Q Festu, odmah nakon izbora skace stopa PDVa, a onda ce biti kasno za reakciju.uvjek dobar gost wrote:E upravo to... bacite neukom svijetu kosku, daj nepismenom razlog da nekog mrzi il da o nečemu ima predrasude... ništa lakše, dok se ispod žita provleče povećanja plata, viša stopa PDV-a i slične stvari...mIRCerka wrote: Zato sto se za to treba nesto i URADITI a ne samo palamuditi po medijima svih vrsta. Zato sto je puno lakse reci FUJ BLJAK KAKA nego nekome pomoci. Jer pomoc jednom oboljelom od PTSPa znaci pomoc njegovoj cijeloj porodici. A tu opet treba RADITI.
Goste, nesto kontam, mislim da mozemo iskoristiti poznavanje stranih jezika da se ispalimo negdje i radimo ko spremaci po hotelima....
-
lamija_SA
#34 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
A ni meni nije jasno otkud sada to "izaći na ulice"!?
Ovo je nešto novo i po svemu sudeći neprovjereno, a vjerovatno i neistinito.
Ima li ko kakav info?
Ima li ko kakav info?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#35 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ja stvarno ne vidim u cemu je toliki problem sa festivalom
Prvo moram reci da mi jako ide na zivce mahalanje pa na kraju ispadne da ce to bit gay parada i cijeli grad prica o tome, i poziva na linc, a nemaju pojma uopste da se radi o festivalu!
Drugo nije mi jasno kakve veze imaju navijacke grupe u Sa sa svim ovim?
Neki dan dolazi brat kuci i kao nafuran nesto "Joj ocam' ice manijaci i pitari da biju pedere kad budu hodali goli"
Ja mu fino rekoh da tako ne smije da se ponasa ni da prica gluposti, uglavnom ispade svadja izmedju nas, jer je on jos uvijek dijete i ne konta neke stvari.
Trece kako narod nije stid prsit se da je Ramazan, a isti ti ljepe plakate po gradu, gdje pozivaju na linc homoseksualaca
Cetvrto i najvaznije, stvarno ja u ovom festivalu ne vidim nikakvu provokaciju.
BiH,pa i Sarajevo samim tim su drzava i grad u kojem postoje 3 konstitutivna naroda!
Znaci nije svima Ramazan!
Onda se neko uzme buniti kada se povlace price kako se od Sa nastoji napraviti iskljucivo bosnjacki grad.Ja ne znam zasto se neko buni, kada ovim potezom kao da hoce da i pokazu to
Ja licno nemam nista protiv homoseksulaca, ne smetaju mi.
Na kraju krajeva ljudi su, kao sto smo i mi ljudi, samo sa drugacijim pogledima na zivot.
Jedino sto se mozda ne bih slozila sa njima uvezi parada i tako tih stvari.
Jer ni mi "normalni" na priredjujemo parade da pokazemo svoje sexualno opredjeljenje.
Ako hoce vec da se smatraju obicnim ljudima, ne bi mozda trebali toliko forsirati svoje sexualno opredjeljenje.
Ja cu vjerovatno otici da posjetim festival, ne vidim nista lose ni vulgarno u tome.
Eto toliko.
Prvo moram reci da mi jako ide na zivce mahalanje pa na kraju ispadne da ce to bit gay parada i cijeli grad prica o tome, i poziva na linc, a nemaju pojma uopste da se radi o festivalu!
Drugo nije mi jasno kakve veze imaju navijacke grupe u Sa sa svim ovim?
Neki dan dolazi brat kuci i kao nafuran nesto "Joj ocam' ice manijaci i pitari da biju pedere kad budu hodali goli"
Ja mu fino rekoh da tako ne smije da se ponasa ni da prica gluposti, uglavnom ispade svadja izmedju nas, jer je on jos uvijek dijete i ne konta neke stvari.
Trece kako narod nije stid prsit se da je Ramazan, a isti ti ljepe plakate po gradu, gdje pozivaju na linc homoseksualaca
Cetvrto i najvaznije, stvarno ja u ovom festivalu ne vidim nikakvu provokaciju.
BiH,pa i Sarajevo samim tim su drzava i grad u kojem postoje 3 konstitutivna naroda!
Znaci nije svima Ramazan!
Onda se neko uzme buniti kada se povlace price kako se od Sa nastoji napraviti iskljucivo bosnjacki grad.Ja ne znam zasto se neko buni, kada ovim potezom kao da hoce da i pokazu to
Ja licno nemam nista protiv homoseksulaca, ne smetaju mi.
Na kraju krajeva ljudi su, kao sto smo i mi ljudi, samo sa drugacijim pogledima na zivot.
Jedino sto se mozda ne bih slozila sa njima uvezi parada i tako tih stvari.
Jer ni mi "normalni" na priredjujemo parade da pokazemo svoje sexualno opredjeljenje.
Ako hoce vec da se smatraju obicnim ljudima, ne bi mozda trebali toliko forsirati svoje sexualno opredjeljenje.
Ja cu vjerovatno otici da posjetim festival, ne vidim nista lose ni vulgarno u tome.
Eto toliko.
-
lamija_SA
#36 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Na koji sada "korak dalje" misliš, na festival ili parade? Da ne pomješamo lončiće.madner wrote:Ali ovdje nije rijec o pravu na seksualni izbor.lamija_SA wrote:Pušenje nije pravo (ne vidjeh da nigdje stoji "Svaki čovijek ima pravo na 2 kutije Drine na dan"). Pušenje je porok i kao takav košta i državu i pojedinca. S obzirom da ugrožava i nepušače država ima pravo zaštiti prava drugih ljudi "na zdrava pluća".madner wrote:Naravno da je isto. Ako je nesto ljudsko pravo onda je to pravo svih ljudi, a ne samo jedne skupine.
Isto tako bi bilo smjesno da neko propagira pravo da pusi u punom liftu kao odraz toleranosti i naprednosti drustva.
Pravo na izbor seksualne orijentacije, sa druge strane jeste pravo i to zagarantovano. Dodatno, nikoga ne ugrožava tvoj izbor sa kim ćeš ono raditi, pa ni država nema razloga da sankcioniše ovo pravo.
Ne bih dalje uspoređivala ova dva prava (izbora), besmisleno je.![]()
Nije vise kvalificirana kao bolest, nije vise zakonom zabranjeno, dakle ono sto podrazumjeva ljudsko pravo je vec osigurano.
Ovdje je dakle rijec o koraku dalje, i tu nema apsolutno nikakve razlike izmedju bilo koje interesne skupine i ove.
- uvjek dobar gost
#37 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Vjeruj Mirci da bi se razlika osjetila pravo brzo.. bar bi bio rahat i ne bi imao ovoliko konflikta sam sa sobom i okolinom onakvom kakva je ona zaista danas...mIRCerka wrote:Nista se to ne radi ispod zita, dok mi deveramo o Q Festu, odmah nakon izbora skace stopa PDVa, a onda ce biti kasno za reakciju.uvjek dobar gost wrote:E upravo to... bacite neukom svijetu kosku, daj nepismenom razlog da nekog mrzi il da o nečemu ima predrasude... ništa lakše, dok se ispod žita provleče povećanja plata, viša stopa PDV-a i slične stvari...mIRCerka wrote: Zato sto se za to treba nesto i URADITI a ne samo palamuditi po medijima svih vrsta. Zato sto je puno lakse reci FUJ BLJAK KAKA nego nekome pomoci. Jer pomoc jednom oboljelom od PTSPa znaci pomoc njegovoj cijeloj porodici. A tu opet treba RADITI.
Goste, nesto kontam, mislim da mozemo iskoristiti poznavanje stranih jezika da se ispalimo negdje i radimo ko spremaci po hotelima....
- zastoqsviram
#38 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
vrllllo dobromadner wrote:Queer populacija nije nista drugo nego lobisticka grupa, kao recimo pusaci. To sto svoje djelovanje uspiju predstaviti kao borbu za ljudska prava je strasan marketinski trik i zamjena teza.callmethebreeeze wrote:kakava zamjena teza, ociju ti?madner wrote:Kako mjenjaju teze, to je cudo jedno.
Ali sve je vec receno na onoj temi sa banovanjem.
sloboda bez granica tesko da covjeka moze uciniti sretnim....
- Banksy
#39 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ja sam čula da je QF predizborna Naše stranke

-
mIRCerka
#40 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Vidis li koji je to idiotizam?!?!?!?!lamija_SA wrote:A ni meni nije jasno otkud sada to "izaći na ulice"!?
Ima li ko kakav info?
Nece izaci na ulice radi 7.0000 KM plate za svakog od poslanika, nece izaci na ulice radi 21% PDVa odmah nakon izbora, ali ce izaci na ulice zato sto se organizuje Queer fest...
Pa fakat ne zasluzujemo tih 21%, puknite 50%, ispraznice se pola stanova u Sa, bice manje auta, samo uvedite kremiranje ko opciju da nas ne morate sahranjivati...
- madner
#41 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Festivali i parade su samo pojave, cilj je propagirati taj zivotni izbor. I tu se vracam na paralelu sa pusenjem.lamija_SA wrote:Na koji sada "korak dalje" misliš, na festival ili parade? Da ne pomješamo lončiće.madner wrote: Ali ovdje nije rijec o pravu na seksualni izbor.![]()
- madner
#42 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ne vidim kako je jedno sa drugim povezano. Nije upitno da bi trebalo izaci na ulice i zbog 7000 KM i PDV i administracije koja postaje sama sebi svrha, ali to ne znaci da se nema pravo izaci zbog ovog.mIRCerka wrote:Vidis li koji je to idiotizam?!?!?!?!lamija_SA wrote:A ni meni nije jasno otkud sada to "izaći na ulice"!?
Ima li ko kakav info?
Nece izaci na ulice radi 7.0000 KM plate za svakog od poslanika, nece izaci na ulice radi 21% PDVa odmah nakon izbora, ali ce izaci na ulice zato sto se organizuje Queer fest...
Pa fakat ne zasluzujemo tih 21%, puknite 50%, ispraznice se pola stanova u Sa, bice manje auta, samo uvedite kremiranje ko opciju da nas ne morate sahranjivati...
- uvjek dobar gost
#43 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
vrllllo dobro
sloboda bez granica tesko da covjeka moze uciniti sretnim....[/quote]
Ali sa druge strane namjerno sužavanje vidika i iskrivljivanje istine, te nuđenje lažnog morala i lažnog sjaja... vodi čemu ?
sloboda bez granica tesko da covjeka moze uciniti sretnim....[/quote]
Ali sa druge strane namjerno sužavanje vidika i iskrivljivanje istine, te nuđenje lažnog morala i lažnog sjaja... vodi čemu ?
-
mIRCerka
#44 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
NEkome vise smeta sto je neko gay nego sto nece imati za hljeba? Aferim.madner wrote:Ne vidim kako je jedno sa drugim povezano. Nije upitno da bi trebalo izaci na ulice i zbog 7000 KM i PDV i administracije koja postaje sama sebi svrha, ali to ne znaci da se nema pravo izaci zbog ovog.mIRCerka wrote:Vidis li koji je to idiotizam?!?!?!?!lamija_SA wrote:A ni meni nije jasno otkud sada to "izaći na ulice"!?
Ima li ko kakav info?
-
bullet in the head
#45 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
S obzirom da sam novi na forumu nisam do sada imao priliku da kazem nesto o najavljenom queer - festivalu na vec zakljucanim temama.
Protiv sam skupa, i zalazem se da se u BiH uvede smrtna kazna za homoseksualce.
Znam da ovo zvuci extremno za neke (posebno ateiste, pa mozda i neke koji bi za sebe rekli da su vjernici - muslimani, ali nisu citali Kur'an odnosno ne znaju sta je sve propisano i kakve kazne su predvidzene za stvari koje su zabranjene u Islamu).
Ali, nemojte se previse cuditi ovom stavu, to je (moze se reci) zvanicni stav Islama prema homoseksualizmu tj. smrtna kazna se praktikuje u vecini islamskih zemalja, - prema tome kada kazem da sam za uvodjenje smrtne kazne za pedere - ja samo slijedim svoju vjeru.
Znam da ovo zvuci extremno za neke (posebno ateiste, pa mozda i neke koji bi za sebe rekli da su vjernici - muslimani, ali nisu citali Kur'an odnosno ne znaju sta je sve propisano i kakve kazne su predvidzene za stvari koje su zabranjene u Islamu).
Ali, nemojte se previse cuditi ovom stavu, to je (moze se reci) zvanicni stav Islama prema homoseksualizmu tj. smrtna kazna se praktikuje u vecini islamskih zemalja, - prema tome kada kazem da sam za uvodjenje smrtne kazne za pedere - ja samo slijedim svoju vjeru.
-
sabanss
#46 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ja sam srecom u Sarajevu krajem mjeseca 
- zastoqsviram
#47 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
meni ne smeta sto je neko pe..., njegova sloboda, vec mi smeta njihov krajnji cilj, madner rece pa da se ne ponavljam...mIRCerka wrote: NEkome vise smeta sto je neko gay nego sto nece imati za hljeba? Aferim.
-
vasa66
#48 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Bosna i Hercegovina nije islamska drzava.
-
mIRCerka
#49 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Zar u islamu ne vazi ono da Bog oprasta sve osim nijekanja Boga?bullet in the head wrote:S obzirom da sam novi na forumu nisam do sada imao priliku da kazem nesto o najavljenom queer - festivalu na vec zakljucanim temama.
- nokia6170
#50 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
da li kvirovci spadaju u grupu "ostalih" naroda ili mogu biti i srbi, bosnjaci i hrvati?
mozel se u bosni i hercegovini biti homosexualac, a konstitutivan?
koje su odlike konstitutivca...dlakavost? celavost? krezubost? ...
jebemu misha sto ovi kvirovci ne nose neko obiljezje na sebi pa da se mogu fino razlikovati ko jevreji u drugom svjetskom ratu.
p.s. svi smo ista govna samo drugacije upakovana koja radi sta hoce samo kad mu se ukaze prilika...drazi nam je mladic i karadzic nego nego drugacije sexualne orjentacije.
mozel se u bosni i hercegovini biti homosexualac, a konstitutivan?
koje su odlike konstitutivca...dlakavost? celavost? krezubost? ...
jebemu misha sto ovi kvirovci ne nose neko obiljezje na sebi pa da se mogu fino razlikovati ko jevreji u drugom svjetskom ratu.
p.s. svi smo ista govna samo drugacije upakovana koja radi sta hoce samo kad mu se ukaze prilika...drazi nam je mladic i karadzic nego nego drugacije sexualne orjentacije.