dalinton wrote:nokia6170 wrote:sistem drzave je uredjen na taj nacin da, ne samo da sankcionise ove pojave, vec upravo ih stimulise.
rs se promovise kao entitet-eksluzivitet samo sprskog naroda da onaj kome se rs ne svidja, moze slobodno da ide tamo gdje mu je bolje.
vlasti i mediji u rs-u nikada nisu istinski osudili ovakva desavanja.
jel ovo dalintone nacionalizam, patriotizam ili fasizam?
drustvo nam je bolesno, a narodu ne smeta bolest, vec insistira na pogorsanju iste.
p.s. nek mi samo jos neko kaze da je srpska politika danasnje rs napustila ratnje ciljeve rs.
Ovo je šovinizam. Šta radi politika povodom ovog može viditi svako ko uđe u BL. Policija čuva skoro danonoćno džamije. Ferhadiju bukvalno 24 sata. Kako se boriti protiv šovinizma koji je prisutan na svim stranama, ne znam. Stvarno ne znam.
srbi, odnosno srpska politika u bih, iz 1992. godine i iz 2008. godine imaju dvije znacajne karakteristike:
1992. godine su grcevito (proglasima, plebsicitima, lazima, ratnim zlocinima i genocidom) branili tekovine SFRJ, a 2008. godine grcevito brane tekovine RS-a (kao posljedice proglasa, plebiscita, lazi, ratnih zlocina i genocida)....a zajednicko da su prvo radili, a drugo i dalje rade u zabludi, selektiranim i cenzuriranim informacijama i nerijetko lazima (kako od svojih politicara, tako i medija pod kontrolom tih politicara) i na kvazi civilizacijskim temeljima.
mentalno su napravili u glavama svojih glasaca (srba)
Čip koji sluzi svrsi vise (najviseg) cilja-republike srpske, a sve sto se desava u ime tog cilja je prihvatljivo i neosudjujuce. cilj ne smije biti doveden u pitanje pa i po cijenu najgrubljih krsenja civilizacijskih vrijednosti...a osuda je uvijek individulna, a to sto je individua/e konstantno inspirisana/e najvisim ciljem....necemo stavljati pod znak pitanja i upitnost samog cilja.
čipovani srbi su posljedica zabluda, lazi i vlastite neobrazovanosti.