(ne)kultura dijaloga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ova tema ce se zatvoriti

prije 10. odgovora
5
11%
izmedju 10. i 20. odgovora
5
11%
izmedju 20. i 30. odgovora
5
11%
poslije 30. odgovora
31
67%

Total votes: 46

Martian_Kyo

#26 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Martian_Kyo »

Jako mi je zao razbiti iluziju da smo mi nesto veci idioti od drugih (pa da smo samim tim drugaciji od ostalih) ali ovi problemi sto si ih naveo:
stochar wrote: iznijeti argument - totalna nepoznanica;
uvaziti neciji argument ili razlicit stav - Address Not Found;
saslusati sagovornika - totalna nepoznanica;
procitati uvodni post pa onda diskutovati - rijetka pojava;
priznati da nisi u pravu - ma nemoj?!
su stvari sa kojim se susrece svaki internet forum, posebno ovi ovako širokog spektra.

Ako otklonis gledanje osobe u oci tokom diskusije otprilike dobijes havariju. Uz to uzmi prirodu foruma gdje moze svak doci i otici kad hoce, to se ne desava u fizickom zivotu. Mislim rijetko se desi da dok pricas sa prijateljima u recimo nekom restoranu za stolom pridje neko sa strane uperi prst u tebe i kaze 'ti si idiot'. To se na forumima redovno desava.

Nema konstruktivne diskusije izmedju dvije ili vise osoba ako ne postujes sudionike u toj diskusiji. A posto postovanje izmedju vecine forumasa nepostoji....nema diskusije.

eto kraj diskusije ;)
General_Jackson

#27 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by General_Jackson »

metal_rules_cura wrote:
General_Jackson wrote:Evo vec je poceo rat na temi: "Neven Anđelić Queer Sarajevo" a izgleda da je tek danas postavljena. Pljuste uvrede, cak i pozivi na ubijanje i kamenovanje.
:( :( :(
Ja to rijecim efikasno... Posto otprilike znam koje bi teme bile pogodne za tako nesto samo ih izbjegnem elegantno...
:thumbup: To sam upravo i ja uradio.
amrica

#28 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by amrica »

Nadam se da necu dobiti ban, ali radi se upravo o kretenima na forumu, tema je bila : Molim vas pomoc ili tako nekako, zenska odnekle daleko odavde trazi pomoc da nadje agenciju, medicinsku, da se brine o njenoj mami koja je stara i bolesna i slijepa... I naravno nadje se svakakvih likova da je nalijepe, kao ona treba dati otkaz, napustiti muza, djecu, zemlju u kojoj zivi .... i doci da se brine o majci. Naravno, palo je tu ruznih rijeci, i teme vise nema.

amrice, neces dobiti ban :-) , ta tema je uklonjena zbog izrecenih uvreda, pokretacica teme je obavijestena i zahvalila se. zeljene informacije je dobila.
Montana

#29 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Montana »

treba na forumu specijalni podforum otvorit,na kojem se postovi ne brišu..gdje bih sad,recimo,ja mogo sa america raspravljat..na ovoj temi ga nemogu pitat zašto sam ja kreten ako sam napiso,kako bi ja u slučaju te gospođe.
amrica

#30 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by amrica »

Iz jednog prostog razloga, ne znas ni ko je ona, ni sta je, ni kako zivi, od cega prezivljava, koliko ima kredita, koliko je zarobljena u svom sadasnjem svijetu finansijskim i porodicnim obavezama, da li treba svoju djecu ostaviti bez hljeba da se vrati majci? Ili ostati bez vize, radne dozvole,...
Lupam, ima hipoteticki milion varijanti za i milion varijanti protiv, mozda si ti u pravu, mozda ona landara tamo sa 5 miliona $ godisnjeg prihoda, a mozda ce otkidati od kucnog budzeta da plati majci profesionalnu njegu, koju ona ne bi mogla pruziti ni da je ovdje.
Radi se o tome da se donose uvredljivi zakljuci na osnovu povrsne informacije.
Montana

#31 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Montana »

nisi skonto..šta god da je i gdje je...
nema para- nek posudi,kredit uzme
nema kud sa djecom--i ma 100%
viza,radna dozvola-- u tim slučajevima se specijalne dozvole dobivaju
bla..bla...

......................red je da u vlastite ruke uzme.jednostavno...red,kapiraš?
nek traži da ju neko pazi....al nek dođe SAMA majci i nek ju skrasi nek vidi gdje će mama bit ovdje.moje mišljenje je da joj je taj post blamaža bio a ti ako ne poštuješ moje mišljenje,nisi sposoban za forum.
amrica

#32 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by amrica »

no comment
Montana

#33 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Montana »

Image
amrica

#34 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by amrica »

prije sam za vino nego za pivu, ali, eto, moze cin cin. :D :D :D
Montana

#35 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Montana »

ma ima i vina,šampanjca..šta oš Image :lol:
x0z0y0

#36 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by x0z0y0 »

Montana wrote:nisi skonto..šta god da je i gdje je...
nema para- nek posudi,kredit uzme
nema kud sa djecom--i ma 100%
viza,radna dozvola-- u tim slučajevima se specijalne dozvole dobivaju
bla..bla...

......................red je da u vlastite ruke uzme.jednostavno...red,kapiraš?
nek traži da ju neko pazi....al nek dođe SAMA majci i nek ju skrasi nek vidi gdje će mama bit ovdje.moje mišljenje je da joj je taj post blamaža bio a ti ako ne poštuješ moje mišljenje,nisi sposoban za forum.
mislim da je poenta bila da se da konkretna informacija
djevojka/zena nije iznosila svoju moralnu dilemu da li da pomogne majci ili unajm nekoga vec je jednostavno i SAMO trazila informaciju o licima-organizacijama koje se bave pruzanjem takvih usluga..
Montana

#37 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Montana »

razumijem sui...ako se nema šta reć,preskoči post, ...i te fore.
tu sam jednostavno moro otipkat šta sam otipko.za mene je to "ko dobar dan" bilo,takav jedan komentar,ostavit, na takvom postu.
mali Ninja

#38 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mali Ninja »

moj glas je isao za preko 30 odgovora, ali vjerujem da ni 15 nece biti povezano sa temom ... :skoljka:

stari moj, danas djecu ne uče poštivati nikog ni uživo, kulturu dialoga da ne spominjem ... a tek ovdje na forumu gdje ih niko ne vidi niti zna ...
metal_rules_cura

#39 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by metal_rules_cura »

mali Ninja wrote: stari moj, danas djecu ne uče poštivati nikog ni uživo, kulturu dialoga da ne spominjem ... a tek ovdje na forumu gdje ih niko ne vidi niti zna ...
:thumbup: To je vjerovatno nedostatak vremena. Sta ces, ljudi se zabavili vaznijim stvarima :twisted:
Martian_Kyo

#40 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Martian_Kyo »

Trebao bi svak biti administrator svoje teme, da mozes postavit temu pa brisat odgovre nekih ljudi koji ometaju diskusiju ili skrecu sa teme.
Cekaj to postoji...zove se blog.

Masa ljudi, podsvjesno, dolazi ovdje da upada u tudje diskusije i zakuhava. I bude im drago kad se ljudi posvadjaju zbog necega sto je ta osoba rekla.
Fiore

#41 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Fiore »

stochar wrote:zar smo stvarno toliki debili? pa nijedna iole osjetljivija tema na forumu ili komentari na neki tekst ne zavrse a da administratori ne budu prisiljeni na zakljucavanje! posebno komentari gdje se ne mora registrovati, pa tamo tako lako sijevnu prijetnje smrcu, uvrede, najgore moguce psovke, uvrede... slicno je i na formumu.

iznijeti argument - totalna nepoznanica;
uvaziti neciji argument ili razlicit stav - Address Not Found;
saslusati sagovornika - totalna nepoznanica;
procitati uvodni post pa onda diskutovati - rijetka pojava;
priznati da nisi u pravu - ma nemoj?!

ono sto me najvise nervira je sto neke ljude koji koriste internet, znaju ukljuciti kompjuter, registrovati se na forum i ubaciti smiley smatram nesto pismenijim od nekih 20 odsto populacije koji ne znaju ni citati a da ne govorim o ukljucivanju kompa... i, takvi ljudi koji sve to znaju, valjaju takve uvrede, toliko su puni mrznje, netolerancije i neuvazavanja drugacijeg da se ja naprosto svaki put najezhim...
JOs kad se pokrene neka vazna tema., onda sve ode na totalnu zezanciju.. masa je takvih tema.. :run:
vratnik

#42 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by vratnik »

Ja bih samo da dodam: ne znam citat', al' sto volim pisat' brate!.....
Hodidjed

#43 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Hodidjed »

Da, mnogi forumasi svaku temu zele rekonstruisati u folu privatne zajebancije.
Nije rijedak slucaj da su me napadali i vrijedjali zbog meni nepoznatih stvari, eto, tek 'onako nekoga uhvate na pik. Naravno, to odvuce sa teme u pogresnom smijeru i na kraju tema propadne.
Dakle, ako neki totalni stranac zeli da sazna nesto poucno sa foruma, to ga moze odvesti na citanje stranica i stranica "totalne suplje", pa i pogresnih informacija.
Vec, razmisljam o tome, da je moje ucesce na ovom forumu, jedno veliko gubljenje vremena. Trudim se da pomognem drugima svojim znanjem i ocekujem da cu naici na neko znanje i dobre savjete, ali je toga, nazalost, manje od nepotrebnih uvreda.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#44 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mIRCerka »

Meni najdraza kategorija OTVORENA PRIJETNJA
Subject: ODE SARAJEVO NA PAZAR -- BEZ I JEDNE ISPALJENE GRANATE
Djeronimo wrote:draga moja ti

hvala ti na tom vremenu sto mi dajes da odgovorim. Ja ga ne zelim uzeti. Svi odgvori na tvoja pitanja se nalaze na tekstovima jedine nevladine organizacije u BIH koja govori istinu, ukljucujuci i ovaj topik. A ako ti nisi u stanju da ih razumijes ili neces da ih razumjes to je tvoj problem.

BTW: na netu ima tvoje ime i prezime, godina rodjenja, adresa i td. Na tvoje osiono ponasanje lahko bi bilo na isti nacin uzvratiti. Tvoja sreca je da ti osporavas kulturne ljude, intelektualce, humaniste i patriote, koji nece koristiti tvoje metode. Tvoji metodi cenzurisanja istine i drugacijeg misljenja govore o tebi, a ne o nama.
zastoqsviram

#45 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by zastoqsviram »

lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
al' jok nece ona, mrsko joj sta li, lakse joj kandjiju u ruke pa nas nevine u rudnik...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#46 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
al' jok nece ona, mrsko joj sta li, lakse joj kandjiju u ruke pa nas nevine u rudnik...
Ili recimo stalna teznja da bude u "raji" pa hoce ban silom.
madner

#47 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by madner »

mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
:roll:
Kako se prevodi attention whore na naski?
zastoqsviram

#48 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote:
jel' otiso onaj cirkus, ja htio da zaplesem na zici...
aj uzdravlje, ne zamjerite stogod, do vidjenja....
AmeeeL

#49 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by AmeeeL »

uskoro ce :D
uroborus

#50 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by uroborus »

[quote="Hodidjed"]Da, mnogi forumasi svaku temu zele rekonstruisati u folu privatne zajebancije.
Nije rijedak slucaj da su me napadali i vrijedjali zbog meni nepoznatih stvari, eto, tek 'onako nekoga uhvate na pik. Naravno, to odvuce sa teme u pogresnom smijeru i na kraju tema propadne.
Dakle, ako neki totalni stranac zeli da sazna nesto poucno sa foruma, to ga moze odvesti na citanje stranica i stranica "totalne suplje", pa i pogresnih informacija.
Vec, razmisljam o tome, da je moje ucesce na ovom forumu, jedno veliko gubljenje vremena. Trudim se da pomognem drugima svojim znanjem i ocekujem da cu naici na neko znanje i dobre savjete, ali je toga, nazalost, manje od nepotrebnih uvreda.[quote]

Iz iskustva samo mogu samo dodati da je "wasted time" na bilo kom forumu,a ne samo ovom... :zoka:
Post Reply