Rusi će priznati Kosovo?
- fantom slobode
#26 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Za Kosovo nije ni vazno da ga Bosna prizna, Kosovari se setaju svakako sa svojim novim pasosem po Crnoj Gori i Makedoniji, nisu u izolaciji.A sto se tice Bosne, nase je da sa novom drzavom izgradimo dobre ekonomske odnose, gdje i jedni i drugi mogu da zarade.
A Rusi, naravno da ce priznati Kosovo, imaju svoje interese, koji se vise ne poklapaju u tom segmentu sa Srbijom, kojoj naravno nisu nista duzni.To je samo mali satelit, koji dobrovoljno kruzi oko velikog, nadajuci se da ce dobiti mrvice podrske.
A Rusi, naravno da ce priznati Kosovo, imaju svoje interese, koji se vise ne poklapaju u tom segmentu sa Srbijom, kojoj naravno nisu nista duzni.To je samo mali satelit, koji dobrovoljno kruzi oko velikog, nadajuci se da ce dobiti mrvice podrske.
-
dallton
#27 Re: Rusi će priznati Kosovo?
daj mani rasprave, sta me u zivotu zanima hoce li rusi priznati kosovo ili ne
kosovo je vec priznato od strane mase drzava, gotova stvar, rusija hoce ili nece, koga je briga
- Lincoln-Burrows
#28 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Evo nova vijest da je Nikaragva priznala J.Osetiju i Abhaziju, znači li ovo da će sad da se pojavi
još novih slučajeva u svijetu i svjet će postati razijedinjen u stavovima. Tko li će onda da kroji granice.
još novih slučajeva u svijetu i svjet će postati razijedinjen u stavovima. Tko li će onda da kroji granice.
-
dallton
#29 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Priznanje Osetije i Abhazije ce biti kao americka coallition of the willing, ali u suprotnom smjer: dosada su ih priznali poddnjestrovsko (ako se to ime tako pise, nisam siguran), bjelorusija, evo sad i nikaragva...mislim da ce ovo ispasti malo smijesna situacije i sramota u smislu da ce se tacno vidjeti koje zemlje drze rusku stranu - a ne zna se koja je od ovih zemalja goraLincoln-Burrows wrote:Evo nova vijest da je Nikaragva priznala J.Osetiju i Abhaziju, znači li ovo da će sad da se pojavi
- Lincoln-Burrows
#30 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Ma nisam siguran da je priznala Bjelorusija, ali mislim da hoće, kao i Venecuela. Oni će da priznaju samo da bi bilidallton wrote:Priznanje Osetije i Abhazije ce biti kao americka coallition of the willing, ali u suprotnom smjer: dosada su ih priznali poddnjestrovsko (ako se to ime tako pise, nisam siguran), bjelorusija, evo sad i nikaragva...mislim da ce ovo ispasti malo smijesna situacije i sramota u smislu da ce se tacno vidjeti koje zemlje drze rusku stranu - a ne zna se koja je od ovih zemalja goraLincoln-Burrows wrote:Evo nova vijest da je Nikaragva priznala J.Osetiju i Abhaziju, znači li ovo da će sad da se pojavi
kontra SAD-u, inače realno nemaju nekog drugog razloga. A Pridnistrovlje nije ni samo priznato tako da taj glas slabo važi.
Ali sve ovisi o Kosovu, ako Rusi to priznaju, SAD će priznati i ove dvije države (dogovor "velikih").
Realno će se otvoriti još ovakvih pitanja, zato mislim da NATO se mora odreći gospodarenja svijetom,
a mislim da i hoće. Ograničit će se samo na interesnu sferu tamo gdje bude u boljem položaju.
-
zavrzlama
#31 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Samo pazi bez NATO na Balkanu za mjesec dana bi se Hrvtaska zastava U Kninu mogla zamijeniti zastavom Srbije a Albanci sa Kosova bi bili u izbjeglickim kampovima sirom Albanije, mislim na one koji bi uspjeli da prezive i pobjegnu u Albaniju...BIH i Hrvatska su idalje interesna zona ideje o velikoj Srbiji( geska je misliti da bi se odlaskom ili propasti NATO-a i Amerike srbija zadovoljila sa polovicom BIH,to jedino politicari poput Mesica znaju) ...znam zvuci ti kao SF..da je neko rekao onim u Vukovaru i Srebrenici sta ce im se desiti vjerovatno bi se smijali i stavili u kontekst SF....Ali sve ovisi o Kosovu, ako Rusi to priznaju, SAD će priznati i ove dvije države (dogovor "velikih").
Realno će se otvoriti još ovakvih pitanja, zato mislim da NATO se mora odreći gospodarenja svijetom,a mislim da i hoće. Ograničit će se samo na interesnu sferu tamo gdje bude u boljem položaju.
Birajuci izmedju dva zla...Nato i zapad su mila majka spram povampirenog velikosrpstva i budjenja Ruskog medvjeda....
- JohnnyS
#32 Re: Rusi će priznati Kosovo?
S obzirom na trenutnu nacionalnu sliku Knina i Hrvatske općenito ovaj ishod bi bio jako nerealan. Dapače da nema EU i NATO da paze na Hrvatsku i ovo bi malo Srba što je ostalo, bilo "uvjereno" da ode...zavrzlama wrote:Samo pazi bez NATO na Balkanu za mjesec dana bi se Hrvtaska zastava U Kninu mogla zamijeniti zastavom Srbije a Albanci sa Kosova bi bili u izbjeglickim kampovima sirom Albanije, mislim na one koji bi uspjeli da prezive i pobjegnu u Albaniju...BIH i Hrvatska su idalje interesna zona ideje o velikoj Srbiji( geska je misliti da bi se odlaskom ili propasti NATO-a i Amerike srbija zadovoljila sa polovicom BIH,to jedino politicari poput Mesica znaju) ...znam zvuci ti kao SF..da je neko rekao onim u Vukovaru i Srebrenici sta ce im se desiti vjerovatno bi se smijali i stavili u kontekst SF....Ali sve ovisi o Kosovu, ako Rusi to priznaju, SAD će priznati i ove dvije države (dogovor "velikih").
Realno će se otvoriti još ovakvih pitanja, zato mislim da NATO se mora odreći gospodarenja svijetom,a mislim da i hoće. Ograničit će se samo na interesnu sferu tamo gdje bude u boljem položaju.
Birajuci izmedju dva zla...Nato i zapad su mila majka spram povampirenog velikosrpstva i budjenja Ruskog medvjeda....
-
zavrzlama
#33 Re: Rusi će priznati Kosovo?
da nije bilo Posavine,reziranog rata izmedju ARBIH i HVO..dans bi Hrvtaska imala svoju rs-u...a nek NATO sutra ode sa Balkana i Amerika propadne kao vojna i ekonomska sila....eto srbije ponovo preko BIH da vraca Knin i pravi veliku srbiju...NATO i Amerika su jedini problem toj ideji ...JohnnyS wrote:S obzirom na trenutnu nacionalnu sliku Knina i Hrvatske općenito ovaj ishod bi bio jako nerealan. Dapače da nema EU i NATO da paze na Hrvatsku i ovo bi malo Srba što je ostalo, bilo "uvjereno" da ode...zavrzlama wrote:Samo pazi bez NATO na Balkanu za mjesec dana bi se Hrvtaska zastava U Kninu mogla zamijeniti zastavom Srbije a Albanci sa Kosova bi bili u izbjeglickim kampovima sirom Albanije, mislim na one koji bi uspjeli da prezive i pobjegnu u Albaniju...BIH i Hrvatska su idalje interesna zona ideje o velikoj Srbiji( geska je misliti da bi se odlaskom ili propasti NATO-a i Amerike srbija zadovoljila sa polovicom BIH,to jedino politicari poput Mesica znaju) ...znam zvuci ti kao SF..da je neko rekao onim u Vukovaru i Srebrenici sta ce im se desiti vjerovatno bi se smijali i stavili u kontekst SF....Ali sve ovisi o Kosovu, ako Rusi to priznaju, SAD će priznati i ove dvije države (dogovor "velikih").
- JohnnyS
#34 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Ajde, kad već teoritiziramo, danas su i BiH i Hrvatska puno spremnije nego 1991....
-
zavrzlama
#35 Re: Rusi će priznati Kosovo?
jesu..ali realno u gobalnom sukobu sa Srbijom,pojedinacno nemaju sanse da bi se odbranili....ukoliko bi doslo do pada Amerike kao vojne i ekonomske sile,Srbija bi za kratko vrijeme krenula u realizaciju ideje velike srbije gdje bi opstanak BIH i Hrvtaske najvise zavisio dali bi stale u zajednicku odbranu..jer ako bi Hrvtaska igrala istu politiku ko 90-tih i okrenula ledja BIH i bosnjacima...tad bi Knin bio sa srpskom trobojkom...JohnnyS wrote:Ajde, kad već teoritiziramo, danas su i BiH i Hrvatska puno spremnije nego 1991....
- JohnnyS
#36 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Give us some credit here, nismo valjda takvi idioti da dvaput pravimo istu grešku...
- exliberal
#37 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Rusi ce priznat Kosovo kad dodje do uzajamnog priznanja juzne osetije od zapada...ovo su tante za tante sto bi stare babe rekle 
Sa druge strane plasenjem srbije sa priznanjem kosova rusija pokusava da zadrzi svoj jaki ekonomsko-politicki uticaj u srbiji. EU je to shvatila pa je sad pokrenula ubrzanom pristupanju srbije u zajednicu kao pokusaj distanciranja od rusije a i kao ustupak za gubljenje kosova i "netalasanja" u bosni.Nebi me sad cudilo da rusija odluci da "ponudi" srbiji pomoc u modernizaciji i nabavci vojne opreme po "extremno dobrim uslovima".
Sa druge strane plasenjem srbije sa priznanjem kosova rusija pokusava da zadrzi svoj jaki ekonomsko-politicki uticaj u srbiji. EU je to shvatila pa je sad pokrenula ubrzanom pristupanju srbije u zajednicu kao pokusaj distanciranja od rusije a i kao ustupak za gubljenje kosova i "netalasanja" u bosni.Nebi me sad cudilo da rusija odluci da "ponudi" srbiji pomoc u modernizaciji i nabavci vojne opreme po "extremno dobrim uslovima".
-
The__Doctor
#38 Re: Rusi će priznati Kosovo?
Ne treba priznati Kosovo, ni Albansko maslo nije za Ramazana a i nama ne odgovara da ih priznamo....