evo procitah ovaj intervju i ne mogu da vjerujem
kontao sam fakat da nije nekakva zajebancija ovo sto naprica. i ovo najcitanija novina u bih.
Moderator: anex
evo procitah ovaj intervju i ne mogu da vjerujem
ovo ne znam je li više smiješno ili žalosno...ta kreatura ošišana na centimetar uzima sebi za pravo da sumnja u nečiju seksualnu orijentaciju
Postoji aktivna i pasivna mitologijaEdin H. wrote:Nisu ljekari krivi za uzimanje mita nego oni koji im nude novac i poklone.
Ukoliko same zatraze postoje nadlezni organi kojima se treba obratiti.
opca bolnica, ne opcinskahomar wrote:Sve pohvale ljekarima u Općinskoj bolnici Sarajevo. Sve više izbjegavam KC Sarajevo, zbog haosa, neorganizacije, maltetiranja pacijenata po hodnicima. U neorganizaciji prednjače Urologija i Enterološko na DIP-u. Ako želiš neki složeniji pregled u KC a nemaš para nećeš nikada dočekati pregled. Imao sam zakazan pregled Colonoskopija (retroskopija), dva dana prije toga vršio pripreme, javim se na Enterološko DIP-a, čekam sat vremena i onda mi kažu ne radi aparat. Pitam je li to jedini aparat na KC, kažu jeste, idite pa neki drugi put. Počnem pozivati privatne poliklinike, kad tamo rade isti ljekari koji rade na KC, cijena od 120 do 150 KM. Oni koji znaju o kakvom se pregledu radi, znaju da su pripreme za taj pregled vrlo mučne. Tako pripremljen odem u Opću bolnicu, bez najave, nađem dr.Bašića, čovjek me primi poslije zakazanih pacijenata, napravi pregled, što me je pozitivno iznenadilo. Volio bih da neka neovisna komisija obiće KC (DIP) Sarajevo i snimi stanje, kako se ponašaju sa pacijentima, to je u najmanju ruku nehumano i neljudski.
Edin H. wrote:Nisu ljekari krivi za uzimanje mita nego oni koji im nude novac i poklone.
Ukoliko same zatraze postoje nadlezni organi kojima se treba obratiti.

slazem se sa ovim postom.JThomas wrote:odgovornost je definitivno na obje strane.
ljudi sami nude mito i kome treba i kome ne treba, nose poklone, nose "na kafu" ničim izazvani...a doktori, službenici i ostali se baš i ne bune, i naravno, nekad i sami traže...za ovakvu situaciju kakva je kod nas, potrebne su obje strane.
mi i ostatak balkana jednostavno imamo tradiciju i kulturu mita i korupcije, to je ovdje stoljetna navika, način života, i čisto sumnjam da se to skoro može promijeniti.
Mamice, izgleda da nisi čula za presudu...mamica papucarka wrote: btw, za doktora salku sam cula da je jako dobar covjek a i strucnjak. Trenutno znam dvije truidnice koje idu njemu na preglede i prezadovoljnje su profesionalnoscu tog doktora.
kakvu presudu...Jara wrote:Mamice, izgleda da nisi čula za presudu...mamica papucarka wrote: btw, za doktora salku sam cula da je jako dobar covjek a i strucnjak. Trenutno znam dvije truidnice koje idu njemu na preglede i prezadovoljnje su profesionalnoscu tog doktora.
Ovu...Ima li ko novije informacije? Možda je na obnovljenom ( ili kako se već kaže) procesu doktor oslobođen a raja ne zna...semmy wrote:kakvu presudu...Jara wrote:Mamice, izgleda da nisi čula za presudu...mamica papucarka wrote: btw, za doktora salku sam cula da je jako dobar covjek a i strucnjak. Trenutno znam dvije truidnice koje idu njemu na preglede i prezadovoljnje su profesionalnoscu tog doktora.
OSLOBOĐENJE, L.SOFRADŽIJA, 27/Sep/2005
Doktor Zijad Lagumdžija, zaposlen u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, u ponedjeljak je nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Sarajevu, zbog primanja mita i pokušaja protuzakonitog posredovanja, osuđen na pola godine zatvora. Uz zatvorsku, sudija Goran Radević, Lagumdžiji je izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 KM koje je ovaj ljekar dužan platiti u roku od tri mjeseca od pravosnažnosti presude.
mamica papucarka wrote:pa kakve veze ima salko![]()
salko je dr.masic ( ginekolog ) iz drzavne bolnice koji nikad nije trazio niti uzeo mito...sve pohvale za ovog covjekaJara wrote:mamica papucarka wrote:pa kakve veze ima salko![]()
sorry, post ti bio ispod pipijevog, pa me "prenijelo" da pričaš o njemu...
Ko je dr Salko?
respect!semmy wrote:salko je dr.masic ( ginekolog ) iz drzavne bolnice koji nikad nije trazio niti uzeo mito...sve pohvale za ovog covjekaJara wrote:mamica papucarka wrote:pa kakve veze ima salko![]()
sorry, post ti bio ispod pipijevog, pa me "prenijelo" da pričaš o njemu...
Ko je dr Salko?
Ispravno je reci na bazi participacije.regina wrote:Dragi formuasi, molim Vas da mi pomognete
Poznato je da nase zdravstvo (uglavnom) funkcionira na bazi mita, ipak postoje oni koji ga nikad ne uzimaju. Za njih se znao, kao što se za za one koji imaju cjenovnike svojih usluga (pa je operacija ovoliko, porodjaj onoliko i slicno). Molim Vas da mi kazete za koga vi znate da ne uzima mito za svoje specijalisticke usluge. Zanimaju me ljekari iz Sarajeva, ali i iz cijele BiH. Hvala Vam od srca
kod ove dvije sam bila ( bez stele ) pa ih zato spominjem...za druge ne znam pa i ne spominjem...Jara wrote:Samo dvije ? Znam takvih mnooogo više... nabrojah već klinike na kojima rade... nikad ni jedan dr od nas nije tražio mito...niti smo ikom nudili...a nemamo štelu... Priče o mitu, ne znam- kao da se radi o dva paralelna svijeta...