Liga prvaka-Grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#26 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by cyprus »

Od ovih novajlija samo BATE izgubio, iako su svi igrali na gostovanju. Toliko o autsajderima :)
nikad_izvini

#27 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

cyprus wrote:Od ovih novajlija samo BATE izgubio, iako su svi igrali na gostovanju. Toliko o autsajderima :)
cyprus wrote:@nikad_izvini prelako si otpiso neke ekipe poput Celtica, Dynama, Bordeauxa, Basela ili Marseillea. Nije baš da nemaju šanse.

I dalje otpisujem sve pobrojane :D :-D Niko nije rekao da neće osvojiti boda, nisu toliki levati.Ali, neće daleko.Eto, živi bili pa vidjeli :skoljka:

Ja sam svoje prognoze dao.Nemoguće je sve pogoditi, ali mislim da ću imati dobar prosjek. Uz par korekcija.Arsenal je, nako, loš :roll: Mogli bi imati problema da prođu.Vrlo neugodnu grupu imaju a ne izgledaju mi baš uvjerljivi.

Bayern nastavlja gdje je stao :D Fiorentina je dobra, ali Lyon je blesav i opet se vraća nakon velikog zaostatka.To je veliki kvalitet ekipe.Doduše, kod kuće su igrali obje utakmice.Steaua odlična, ali neće u gol.Zanimljiva grupa.
shadow

#28 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by shadow »

nikad_izvini wrote:
Arsenal je, nako, loš :roll: Mogli bi imati problema da prođu.Vrlo neugodnu grupu imaju a ne izgledaju mi baš uvjerljivi.
Ma ko ce im praviti probleme? Pa danas su na poluvremenu trebali voditi 3 razlike, kasnije je protiv njih sviran smjesan penal i onda u zadnjim minutama spasavali bod. Remi na strani uopste nije losh. Ne mislis valjda da ce im neko od ove tri ekipe uzeti bod na Emiratesu? Nema sanse! Mozda ce jos s Portom remizirati u gostima a iz Istanbula ce sigurno donijeti 3 bobe. Uglavnom, ovo uopste nije teska i nepredvidiva grupa, Arsenal i Porto idu dalje, Fener vjerovatno zadnji, Dynamu utjesna treca pozicija. :)

U pregledu sa ostalih terena mi se ucinilo da je danas najzanimljivije bilo u Bukurestu, samo jedan gol ali super tekma.
nikad_izvini

#29 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

shadow wrote:
nikad_izvini wrote:
Arsenal je, nako, loš :roll: Mogli bi imati problema da prođu.Vrlo neugodnu grupu imaju a ne izgledaju mi baš uvjerljivi.
Ma ko ce im praviti probleme? Pa danas su na poluvremenu trebali voditi 3 razlike, kasnije je protiv njih sviran smjesan penal i onda u zadnjim minutama spasavali bod. Remi na strani uopste nije losh. Ne mislis valjda da ce im neko od ove tri ekipe uzeti bod na Emiratesu? Nema sanse! Mozda ce jos s Portom remizirati u gostima a iz Istanbula ce sigurno donijeti 3 bobe. Uglavnom, ovo uopste nije teska i nepredvidiva grupa, Arsenal i Porto idu dalje, Fener vjerovatno zadnji, Dynamu utjesna treca pozicija. :)

U pregledu sa ostalih terena mi se ucinilo da je danas najzanimljivije bilo u Bukurestu, samo jedan gol ali super tekma.
Otišla su im dva veoma bitna igrača.Flamini i Hleb.Pola prošlogodišnjeg veznog reda i dva velika prijatelja Fabregasa.Valja ponovo uigravati vezu.Također, malo dvojim o kvaliteti Almunie.Prošla sezona je bila odlična...ali.....Nasri tek treba da se pokaže i dokaže.Walcot je klasa, ali još uvijek premlad.Persi se konstantno ozlijeđuje.Rosickog nema.Arsenal nema ni klupe, barem ne kvalitete kakvu ja očekujem.Teško da može održati konstantu.Volim kako igra Arsenal ali mi se čini da se ove godine neće proslaviti ni u LŠ kao ni u Premier ligi.
U Portu se malo ko naigrao, kao i u Istanbulu.Fener je odličan, propisno su se ispromašivali prošlu tekmu.Naredna tekma Arsenal-Porto će mnogo toga otkriti.
cyprus

#30 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by cyprus »

nikad_izvini wrote:Otišla su im dva veoma bitna igrača.Flamini i Hleb.Pola prošlogodišnjeg veznog reda i dva velika prijatelja Fabregasa.Valja ponovo uigravati vezu.Također, malo dvojim o kvaliteti Almunie.Prošla sezona je bila odlična...ali.....Nasri tek treba da se pokaže i dokaže.Walcot je klasa, ali još uvijek premlad.Persi se konstantno ozlijeđuje.Rosickog nema.Arsenal nema ni klupe, barem ne kvalitete kakvu ja očekujem.Teško da može održati konstantu.Volim kako igra Arsenal ali mi se čini da se ove godine neće proslaviti ni u LŠ kao ni u Premier ligi.
U Portu se malo ko naigrao, kao i u Istanbulu.Fener je odličan, propisno su se ispromašivali prošlu tekmu.Naredna tekma Arsenal-Porto će mnogo toga otkriti.
To pobrojano jesu činjenice, ali Arsenal nije ništa slabiji od prethodnih 2-3 godine. Mislim da neće imati problema sa prelaskom dalje. Šta će bit u eliminacijsoj fazi u proljeće, to je već duga priča. Tamo im i ja dajem plafon 1/4 finala ali to je druga priča. Za drugo mjesto mislim da sve 3 ekipe imaju šansu, ali ipak malu prednost zasad dajem Portu. Ipak i dalje smatram da je ovo najizjednačenija grupa (uz konkurenciju Bayernove), bar po kvaliteti, da li će bit po rezultatima, vidjećemo.

A što se tiče onih ekipa gore, nisam ja reko da one moraju proć, nego da se ne smiju tako lako otpisat kako si ti uradio.
nikad_izvini

#31 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

cyprus wrote:
nikad_izvini wrote:Otišla su im dva veoma bitna igrača.Flamini i Hleb.Pola prošlogodišnjeg veznog reda i dva velika prijatelja Fabregasa.Valja ponovo uigravati vezu.Također, malo dvojim o kvaliteti Almunie.Prošla sezona je bila odlična...ali.....Nasri tek treba da se pokaže i dokaže.Walcot je klasa, ali još uvijek premlad.Persi se konstantno ozlijeđuje.Rosickog nema.Arsenal nema ni klupe, barem ne kvalitete kakvu ja očekujem.Teško da može održati konstantu.Volim kako igra Arsenal ali mi se čini da se ove godine neće proslaviti ni u LŠ kao ni u Premier ligi.
To pobrojano jesu činjenice, ali Arsenal nije ništa slabiji od prethodnih 2-3 godine. Mislim da neće imati problema sa prelaskom dalje. Šta će bit u eliminacijsoj fazi u proljeće, to je već duga priča. Tamo im i ja dajem plafon 1/4 finala ali to je druga priča. Za drugo mjesto mislim da sve 3 ekipe imaju šansu, ali ipak malu prednost zasad dajem Portu. Ipak i dalje smatram da je ovo najizjednačenija grupa (uz konkurenciju Bayernove), bar po kvaliteti, da li će bit po rezultatima, vidjećemo.

A što se tiče onih ekipa gore, nisam ja reko da one moraju proć, nego da se ne smiju tako lako otpisat kako si ti uradio.
Otpisao i nije ekipa nije dobila utakmice.Većina je kući jal izgubila, jal remizirala sa Alborgom.Jedino me Kijev malo "brine".Bolji su nego što sam mislio.Al imaju tešku grupu.
abondanzieri

#32 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by abondanzieri »

JThomas wrote:u ovom trenutku su kvalitetom neuporedivi.

atletico je već osvojio više bodova u grupi nego HSV zadnji put kad je igrao :)
To moze reci samo neko ko nije gledao HSV ove sezone.Iako na papiru Atletico izgleda kao dosta bolja ekipa zbog zvucnih imena koja imaju,mislim da bi u njihovom medjusobnom duelu nijanse odlucivale pobjednika :wink:
shadow

#33 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by shadow »

nikad_izvini wrote:
shadow wrote:
nikad_izvini wrote:

Otišla su im dva veoma bitna igrača.Flamini i Hleb.Pola prošlogodišnjeg veznog reda i dva velika prijatelja Fabregasa.Valja ponovo uigravati vezu.Također, malo dvojim o kvaliteti Almunie.Prošla sezona je bila odlična...ali.....Nasri tek treba da se pokaže i dokaže.Walcot je klasa, ali još uvijek premlad.Persi se konstantno ozlijeđuje.Rosickog nema.Arsenal nema ni klupe, barem ne kvalitete kakvu ja očekujem.Teško da može održati konstantu.Volim kako igra Arsenal ali mi se čini da se ove godine neće proslaviti ni u LŠ kao ni u Premier ligi.
Jeste ekipa dozivjela par izmjena ali ja ne vidim nista lose, po meni su cak jaci nego prosle godine. Nasri je dobar igrac, vec se on uklopio u Wengerovu koncepciju. Walcott je tek sad poceo dobijati pravu minutazu, uvijek je ulazio sa klupe. Od njega se ove sezone ocekuje vise, s razlogom naravno jer momak je zvjer. Ovaj Vela nije los igrac, nema dovoljno minuta ali svaki put kad udje pokaze da je klasa. Najveca opasnost po Arsenal je rovitost V. Persie-a i to bi mogao biti problem ali jbg, nema koristi ako sjedi na klupi, nek igra pa sta bude.

Flamini je u ranijim sezonama bio pravi kloc, tek prosle godine su njegove igre dobile prolaznu ocjenu ali limitiran je to igrac, ne vjerujem da bi mogao odrzati neku konstantu a da prije toga ne zajebe situaciju. Neka je otisao. A Hleb ce faliti, sto jest jest.

Da sumiram, od Arsenala ove godine ocekujem jos ljepsu i bolju igru i veci plasman od proslogodisnjeg, kako u Premiershipu tako i u CL-u. :)
nikad_izvini

#34 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

abondanzieri wrote:

To moze reci samo neko ko nije gledao HSV ove sezone.Iako na papiru Atletico izgleda kao dosta bolja ekipa zbog zvucnih imena koja imaju,mislim da bi u njihovom medjusobnom duelu nijanse odlucivale pobjednika :wink:
Da si gledao obje ovogodišnje tekme Šalke-Atletiko ne bi tako pričao :wink: U prvoj utakmici su vile pronosale Šalke da dobiju 1:0 uz hejbet šansi za Atletiko, bez Aguera.U drugoj su ih poderali ko krme novine 4:0 :wink:
JThomas

#35 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by JThomas »

abondanzieri wrote:

eto prestiže me čovjek...

ne bi baš rekao da su bile nijanse u međusobnom duelu...
The__Doctor

#36 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by The__Doctor »

Arsenal je ove godine jaci nego prosle, siguran sam da ce uzeti bar jedan trofej...
abondanzieri

#37 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by abondanzieri »

JThomas wrote:
abondanzieri wrote:

eto prestiže me čovjek...

ne bi baš rekao da su bile nijanse u međusobnom duelu...
Ja ne bih rekao da je bilo ista u njihovom duelu,jer tog duela barem koliko ja znam nije ni bilo :wink:
LSD

#38 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by LSD »

The__Doctor wrote:Arsenal je ove godine jaci nego prosle, siguran sam da ce uzeti bar jedan trofej...
Arsenal nece nikad ništa osvojiti sve dok ne dovedu starije i iskusnije kuke...sve je ovo fino-lijepo,igraju prelijep fudbal za oko...pravi je užitak gledati njihovu igru,svi ih cijene i poštuju ali za trofeje trebaju stariji iskusniji fakini :mrgreen: ...ja isto volim Arsenalovu igru,ali sa omladincima nema hajra što se trofeja tice...niti je kad bilo,niti ce kad biti...staro fudbalsko pravilo.
nikad_izvini

#39 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

* 21 Łukasz Fabiański
* 12 Carlos Vela
* 16 Aaron Ramsey
* 19 Jack Wilshere
* 20 Johan Djourou
* 26 Nicklas Bendtner
* 27 Emmanuel Eboué

Ovo im je bila klupa protiv Kijeva.Plus u početnom sastavu Song, Denilson i Walcot :roll: Odbrane nema na mapi.Veza je ionako potanka i prilično mlada. :roll:
Rekoh, volim Arsenal, ali ove godine daBogda išta da urade
nikad_izvini

#40 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

abondanzieri wrote:
Ja ne bih rekao da je bilo ista u njihovom duelu,jer tog duela barem koliko ja znam nije ni bilo :wink:
Nisu igrali al su poderali Šalke ko krme novine.Da je Šalke nešto puno bolji od HSV-a ili obratno ne bih rekao :wink: Švabe odavno nemaju drugu ekipu osim Bayerna da može parirati u Europi.
Kad već toliko hvališ HSV FT Hamburger SV 0 - 0 Unirea Urziceni :wink:
LSD

#41 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by LSD »

Od Ramseya i Nasrija ocekuju puno u perspektivi...oni jesu extra talenti ,ali Wenger nije normalan lik :mrgreen: ...pa svake godine on dodatno podmladi ekipu :lol:..pa dokle više Arsene,majka mu stara :mrgreen: ...izgleda da se lik zakleo da nece stati sa tim trendom sve dok im prosjek ne bude 18 godina :-)
Nebi Arsen doveo nekog preko 22 kuke,nema tih para :lol: ...koji freak.
shadow

#42 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by shadow »

LSD wrote:Arsenal nece nikad ništa osvojiti sve dok ne dovedu starije i iskusnije kuke...sve je ovo fino-lijepo,igraju prelijep fudbal za oko...pravi je užitak gledati njihovu igru,svi ih cijene i poštuju ali za trofeje trebaju stariji iskusniji fakini :mrgreen: ...ja isto volim Arsenalovu igru,ali sa omladincima nema hajra što se trofeja tice...niti je kad bilo,niti ce kad biti...staro fudbalsko pravilo.

Ma osvojice bolan, pravila i tradicije su tu da se ruse :wink:. Sta si navalio na starije i iskusnije? Eno ti starijih u Milanu, sjecas se kako je taj duel prosao prosle godine :D? Koliko se sjecam i ti si bio jedan od mnogih koji su prognozirali prolaz crveno-crnih ali pregazise ih ova djeca.
Naravno da je iskustvo bitno ali kad bih morao birati prije bih uzeo ove mlade, talentovane i zeljne dokazivanje nego neke stare prdonje koji sad euro-kupove igraju cetvrtkom :lol:
abondanzieri

#43 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by abondanzieri »

nikad_izvini wrote:
abondanzieri wrote:
Nisu igrali al su poderali Šalke ko krme novine.Da je Šalke nešto puno bolji od HSV-a ili obratno ne bih rekao :wink: Švabe odavno nemaju drugu ekipu osim Bayerna da može parirati u Europi.
Ok,ti tvrdis da je Atletico za klasu bolji,ja da su tu negdje,odnosno da je mozda Atletico za nijansu bolji i to je u redu jer svako ima pravo na svoje misljenje :wink:
arze

#44 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by arze »

nikad_izvini wrote:
abondanzieri wrote:
Hajde uporedi igrace HSV iz prosle sezone i danasnji Atletico pa citaj malo ko je igro u Hamburgu!!!
Imali su ekipu strasno dobru, nisu imali ni srece u onim utakmicama, znali su promasit po 5 zicera pa primit pacerski go, al sta's to je fudbal!!!!
Aguero je strasno perspektivan igrac al kako ce oni sta napravit kad im glavni igrac ima 18 godina i nikakvog iskustva (sto je i logicno za njegove godine)
Onaj Forlan je jos malo za nase lige.Potrca malo jaci sprint i "loza" ga ukoci!! :-D
Atletico je ekipa gradena po stilu na Hamburg iz prosle sezone, znaci ima zvucnih imena al vala nije to to!
nikad_izvini

#45 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by nikad_izvini »

arze wrote: Hajde uporedi igrace HSV iz prosle sezone i danasnji Atletico pa citaj malo ko je igro u Hamburgu!!!
Imali su ekipu strasno dobru, nisu imali ni srece u onim utakmicama, znali su promasit po 5 zicera pa primit pacerski go, al sta's to je fudbal!!!!
Aguero je strasno perspektivan igrac al kako ce oni sta napravit kad im glavni igrac ima 18 godina i nikakvog iskustva (sto je i logicno za njegove godine)
Onaj Forlan je jos malo za nase lige.Potrca malo jaci sprint i "loza" ga ukoci!! :-D
Atletico je ekipa gradena po stilu na Hamburg iz prosle sezone, znaci ima zvucnih imena al vala nije to to!
abondanzieri wrote: Ok,ti tvrdis da je Atletico za klasu bolji,ja da su tu negdje,odnosno da je mozda Atletico za nijansu bolji i to je u redu jer svako ima pravo na svoje misljenje :wink:
Lakše mi je ovako :-D

Porediti kvalitet španskog fudbala i njemačkog, u ovom trenutku, je smiješno.Osim Bayerna, nijemci jednostavno nemaju ekipe koja može da parira u europi.Za razliku od španaca.Viljareal, La Coruna, Real, Barselona, Valensija su ekipe koje su se redovno probijale do 1/4, 1/2 i finala.Random.Nijemci imaju samo Bayern sa bljeskom Leverkuzena i malo konstantnijom Borusijom D. od prije 10-15 godina.Ko prati fudbal, zna o čemu pričam.Kup UEFA ne spominjem, nije bitan, ni tu Švaba nema na mapi, za razliku od Getafea i tako tih ekipica.
Kvalitet ekipa, ne da se ne da porediti, nego se ne smije staviti u istu rečenicu.Dalje, skoker spominje HSV i strašnu ekipu :-) Jedini strašan igrač iz te ekipe je Van der Vart koji je pokušavao da pobjegne i nogama i rukama PROŠLE sezone.Nije mu uspjelo, ove jeste.Toliko o strašnim igračima tipa Atube, Olića, Gerera, Rajnharda, Matijsena :skoljka: :-) De Jong je solidan :-D

* 1 Frank Rost
* 2 Alex Silva
* 4 Bastian Reinhardt
* 7 Marcell Jansen
* 8 Nigel de Jong
* 9 José Paolo Guerrero
* 11 Ivica Olić
* 14 David Jarolím
* 15 Piotr Trochowski
* 20 Guy Demel
* 27 Thiago Neves

Substitutes

* 12 Wolfgang Hesl
* 3 Thimothée Atouba
* 5 Joris Mathijsen
* 10 Mladen Petrić
* 19 Jerome Boateng
* 21 Jonathan Pitroipa
* 30 Collin Benjamin

* 25 Leo Franco
* 3 Antonio López
* 5 John Heitinga
* 7 Diego Forlán
* 9 Luis García
* 10 Sergio Agüero
* 12 Paulo Assunção
* 17 Tomáš Ujfaluši
* 18 Maniche
* 20 Simão
* 21 Luis Perea

Substitutes

* 1 Grégory Coupet
* 2 Giourkas Seitaridis
* 8 Raúl García
* 14 Florent Sinama Pongolle
* 16 Éver Banega
* 19 Miguel
* 24 Ignacio Camacho

Evo ekipa i neka mi neko nađe strašnog igrača u HSV-u :roll: :-)

Jensen je propao u Bayernu, De Jong je solidan, Pitroipa tek treba da se dokaže.Matijsen je reprezentativac Holandije koja nikad nije imala odbrane :skoljka: Neves je tek stigao, imao par dobrih driblinga na Olimpijskim igrama, ali to ništa ne znači.
PS ne igraju zvučna imena, igraju igrači.Kad taj igrač ima talenta, to je belaj.
shadow

#46 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by shadow »

Nisam ove ostale tekme gledao ali Arsenal je pregazio Porto, nek' plavo-bijeli :D budu prezadovoljni sto je na kraju rezultat glasio samo 4:0. Walcott je preskakao preko odbrane Porta, ganjala su ga po dvojica stalno, ja mislim da su jos uvijek u grcevima :lol:. Ostali dobri, jedino je Eboue bio malo kritican ali kad je usao u igru vec je bilo 4:0 tako da cu mu ja oprostiti ali chika Wenger sigurno nece :D.
elSaik

#47 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by elSaik »

Najdraža liga mi je Bundesliga, ali tvrditi da su A. Madrid i HSV tu negdje je niđe veze.
fedayn-roma

#48 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by fedayn-roma »

Danas se Roma vraca na svoj staus kojoj pripada!!!! ili barem se nadam....

Ocemoli malo o BateBorisovu... kobi se nadao da Juve skoro kiksne.... Ti Bjelorusi trce ko mutavi.... :run:

uglavnom: FORZA ROMA
karanana

#49 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by karanana »

juve lopovski prodao tekmu jucer. znaju da prolaze u toj laganoj grupi.
baxus

#50 Re: Liga prvaka-Grupe

Post by baxus »

inter standardno odvratna igra,
ni vicente del bosque im ne bi pomogao
fuj
za sta oni igraci primaju milione eura godisnje
Post Reply