Vozacki bonton
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madnessa
#26 Re: Vozacki bonton
nema to veze s tim ko je jaci nego ko je ludji. nekad su pjesaci ti koji su bezobrazniji od vozaca. al eto... kod nas nije nista normalno, pa zasto bi saobracaj bio izuzetak! 
- Edin H.
#27 Re: Vozacki bonton
Nemaju sta pjesaci biti ludji ili bezobrazniji.madnessa wrote:nema to veze s tim ko je jaci nego ko je ludji. nekad su pjesaci ti koji su bezobrazniji od vozaca. al eto... kod nas nije nista normalno, pa zasto bi saobracaj bio izuzetak!
Na zebri imaju prednost, tvoje je da stanes onoliko koliko im treba vremena da predju, bila to starija osoba ili neko ko ce pretrcati.
PJESAK UVIJEK IMA PREDNOST U ODNOSU NA VOZILO
Takodje mi nije jasno zasto ne postavljaju lezece policajce i kamere oko skola, nego samo znakove
Uvijek ce se naci budaletina koja ce profurati pored skole.
- ranger
#28 Re: Vozacki bonton
aha i jos malo pa cemo i na autputu sa 110km/h morati stajati da bi doticni gospodin pjesak presao, molim lijepo...Edin H. wrote:Nemaju sta pjesaci biti ludji ili bezobrazniji.madnessa wrote:nema to veze s tim ko je jaci nego ko je ludji. nekad su pjesaci ti koji su bezobrazniji od vozaca. al eto... kod nas nije nista normalno, pa zasto bi saobracaj bio izuzetak!
Na zebri imaju prednost, tvoje je da stanes onoliko koliko im treba vremena da predju, bila to starija osoba ili neko ko ce pretrcati.
PJESAK UVIJEK IMA PREDNOST U ODNOSU NA VOZILO
Takodje mi nije jasno zasto ne postavljaju lezece policajce i kamere oko skola, nego samo znakove![]()
Uvijek ce se naci budaletina koja ce profurati pored skole.
isto tako kad pjesacki prelaze na crveno, i tad su oni u pravu... ma sigurno
- Comrad
#29 Re: Vozacki bonton
Pa ti zgazi pjesaka ako ti je lakse. Ja ne znam zasto ali kod na je fazon da pjesaka isprepadas, kad on prelazi da mu turiras, sviras, blicas, jebes sve zivo, pa hoce li biti smak svijeta ako se zaustavis na 2-3 sekunde.
I ako se priblizavas pjesackom mislim da moras usporiti, bez obzira sto ti je zeleno, a ne da dodas sto jaci gas kao sto je kod nas obicaj.
p.s. Dosta vozaca u Sa mora hitno na anger management.
I ako se priblizavas pjesackom mislim da moras usporiti, bez obzira sto ti je zeleno, a ne da dodas sto jaci gas kao sto je kod nas obicaj.
p.s. Dosta vozaca u Sa mora hitno na anger management.
- amrica
#30 Re: Vozacki bonton
ranger wrote: aha i jos malo pa cemo i na autputu sa 110km/h morati stajati da bi doticni gospodin pjesak presao, molim lijepo...
isto tako kad pjesacki prelaze na crveno, i tad su oni u pravu... ma sigurno
Na auto putu nema pjesackih prelaza, nego postoji nadvoznjak ili podvoznjak za prelaz pjesaka, ako auto udari pjesaka na auto putu, gdje stoji znak zabrane kretanja pjesacima, pjesak je kriv.
Isto vazi i ako je crveno pjesacima.
Ali ako pjesak zakoraci na zebru, vozac mora stati. Po zakonu
- ranger
#31 Re: Vozacki bonton
i nikad ti se nije desilo da lola od pjesackog napravi korzo, jos samo da kospice pocnu kupovat na pjesackom?!A kad vozim, uredno pustam pjesake, mada im cesto nije jasno kad im masem da prodju.
- amrica
#32 Re: Vozacki bonton
Ima i takvih.
Mada vecina pozuri i jos se zahvaljuje....
-
dimu
#33 Re: Vozacki bonton
meni je najsmjesnije kad stanem da prodje pjesak i on u mene bleji ko tele umjesto da predje ulicu... sta mu trebam izaci crveni tepih podmetnuti da predje 
- Comrad
#34 Re: Vozacki bonton
Pa to je zato jer bi mu 99.9999 % ostalih tu slozilo gascinu, sta ce ljudi na to na vikli, ne moze da viruje.dimu wrote:meni je najsmjesnije kad stanem da prodje pjesak i on u mene bleji ko tele umjesto da predje ulicu... sta mu trebam izaci crveni tepih podmetnuti da predje
-
dimu
#35 Re: Vozacki bonton
haha moze bit da je i to, al stvarno uvijek cudno gledaju dok ono ne mahnes rukom da predju, a meni mrsko mahat rukama kad sam vec stao, ocito je da ih propustamComrad wrote:Pa to je zato jer bi mu 99.9999 % ostalih tu slozilo gascinu, sta ce ljudi na to na vikli, ne moze da viruje.dimu wrote:meni je najsmjesnije kad stanem da prodje pjesak i on u mene bleji ko tele umjesto da predje ulicu... sta mu trebam izaci crveni tepih podmetnuti da predje
a sto me nervira kod pjesaka je da tako kad im stanes kao oklijevaju bi li presli, a kad je meni zeleno a njima crveno, bacaju se pod auto samo da bi pretrcali, ne mogu sacekat 15 sekundi. jos pogotovo ono kad je ide par auta pa se ono provlace da pretrce izmedju 2 auta.. uzas, tu ga i ja po gasu slozim
- VR6
#36 Re: Vozacki bonton
U Sarajevu im rijetko staju i ja se iznenadim kad neko stane
No recimo u Bihacu, tamo ljudi navikli da im se staje pa samo iskoci pred auto.
Pravo zeznuto ko ne pazi a nije navikao da staje...
No recimo u Bihacu, tamo ljudi navikli da im se staje pa samo iskoci pred auto.
Pravo zeznuto ko ne pazi a nije navikao da staje...
- madnessa
#37 Re: Vozacki bonton
hahaaaa... zamisli covjeka iz bihaca kad dodje u sarajevo... prvo tri srcana fasuje... heheee... dok sam nosila vozacku u dzepu i bila clan kluba pjesaka sam se pravila vazna i gazila po zebri cim je ugledam, ali sad kad vidim koliko ima "vozaca" koji jedva docekaju da presjeku pjesaku put vise se ne bih usudila izgovorit "ja imam prednost". a za pjesaka vazi svjetlosna signalizacija kao i za nas. zebra je tu u slucaju prestanka signalizacije i oznacavanja prelaznog mjesta. ako mu je crveno ima da stane. uostalom, niko nije budala da udari pjesaka ako je ovaj krenuo, ali ispadaju vozaci budale sto stoje na crvenom, a oni ne moraju. svi smo mi isti i pjesaci i vozaci. za vecinu pravila ne vaze. ali samo zato sto nam se moze. isto vise niko ne gleda ima li zebra ili nema. on krene, pa ako se zebra zadesila tu mozda mu neko i stane. ne kontam starce koji uspiju procijeniti da mogu preci ulicu, cak i najprometniju, na takvim mjestima. tu se jako iznerviram. stanem ja, al neko drugi nece...
- madner
#38 Re: Vozacki bonton
Ja odvrnem neku kompilaciju seke i sabana, izbacim desnu ruku kroz prozor i neam tih problema. Ma ljudi skacu da se sklone ako slucajno neletim a oni na pjesackom. 
- JThomas
#39 Re: Vozacki bonton
samo mi reci kako ti uspije da DESNU ruku izbaciš kroz prozor kad voziš 
- ranger
- madnessa
#42 Re: Vozacki bonton
il si izdzikljo u velikog coJeka?!!!

- madner
#43 Re: Vozacki bonton
Nick ti je pravo dobar.madnessa wrote:il si izdzikljo u velikog coJeka?!!!![]()
![]()
![]()
- madnessa
#44 Re: Vozacki bonton
madner wrote:Nick ti je pravo dobar.madnessa wrote:il si izdzikljo u velikog coJeka?!!!![]()
![]()
![]()
hahahaa.. hvala... i tvoj... moj ima veze s mojim imenom, al cu ti to otkrit privately... heheeee
-
duboka_misao
- ljubav_aha
#46 Re: Vozacki bonton
nije problem kupiti ovako lijepu igracku,cijena dorzavanja i goriva jemalizeleni wrote:Ne kontam, bas zato sto voze do kraja pa se ubacuju nastaje guzva. Treba se ubaciti sto prije poslje pune linije, tako da auta ispred tebe idu dalje, i time stvaraju prostor za ubacivanje.madner wrote:Jeste, ali se uplete ne kraju trake!
Znaci ne 100 m ispred, nego treba da ides do kraja i onda po principu reifeslusa.
Sto nisi izasao pa izdiskutuvao to sa tim likom? Nemas nista od toga da se zalis a vama klepis usima.
Da imam gdje sletit i parkirat, ganjao bih ovu vozacku i ovo vozilo, koje se moze uzeti za cijenu jednog bmw-a.
http://www.everettaero.com/R22red01.jpg
Rotor raspona svega 7m
- ljubav_aha
#47 Re: Vozacki bonton
JThomas wrote:samo mi reci kako ti uspije da DESNU ruku izbaciš kroz prozor kad voziš
u modelima auta u UK i u australiji ,i kolonijama je dakako moguce
- guja
#48 Re: Vozacki bonton
Ma najgore je kad se sretnu ''haveri'' u gradu. Jedan u autu a drugi na ulici,a uska ulica
Pa ovaj spusti prozor, pa krene prica,jos kafu da naruce. A onaj drugi sa nasloni na vrata, i gleda kolonu iza. Gleda hoce li ih ko prekinuti.
- madnessa
#49 Re: Vozacki bonton
ja sam jednom tako svirnula tim haverima... sreca, pa zatvoreni prozori bili... kako je onaj sto je pjesacio krenuo na mene da mi koju prozbori... uh uh...guja wrote:Ma najgore je kad se sretnu ''haveri'' u gradu. Jedan u autu a drugi na ulici,a uska ulicaPa ovaj spusti prozor, pa krene prica,jos kafu da naruce. A onaj drugi sa nasloni na vrata, i gleda kolonu iza. Gleda hoce li ih ko prekinuti.
- Gorštak
#50 Re: Vozacki bonton
Ja ne znam šta hoće ti pješaci uopće? Koriste cestu besplatno, a još bi da uvijek imaju prvenstvo prolaza i da ih čeka pošten svijet koji uredno plaća putarinu.