I takvi su nam danas dobri biznismeniarmin_tz wrote:Gavrilo Bobar je sa mojom tetkom isao na popravne u srednjoj. Kolika mu je nova vila u Bijeljinikaranana wrote:Gavrilo Bobar, dobar biznismen, mora da je negdje pri vrhu, ne znam jeli broj jedan ali...![]()
![]()
ko je najbogatija osoba u BiH ????
-
SanYava
#26 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
- GandalfSivi
#27 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Shaja je najbogatiji, bez ikakve konkurencije...
-
SanYava
#28 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Svašta, smiješno mi je ovo.karanana wrote:postoji izraz koji se zove pranje para, pa vidi sta znaci. nije pitanje gdje novac ide nego kako je novac dosao do njega. vidjela bi ti gdje moj novac ide da mi ga neko dadne da ga potrosim.SanYava wrote:Jedno znam.
Bio - ne bio najbogatiji u Bosni, Fahrudin Radončić mi je drag.
Za njegov novac barem vidim gdje ide.
Barem jedan dio.
(ATT, ABC, AQT...)
Šta je mene briga odkud njemu novac, kako je došao do njega i šta će sa njim raditi
Da i ja imam, trošila bih, pa me boli uvo šta će ko reći.
Bosna - zemlja u kojoj svi u sve vole zabadati noseve.
PS. TO JE NJEGOV NOVAC, A NE NOVAC IZ VAŠIH NOVČANIKA.
Tako da me ne bi začudile priče - lopov, nakrao se.
Pa nakradi se i ti ako umiješ.
Ko umije njemu dvije.
- karanana
#29 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
kakve veze ima jeli isao na popravne u srednjoj? opste je poznato da neki od najbogatijih ljudi na svijetu nisu bili dobri djaci i studenti i da su imali lose ocjene i nisu uspjevali da zavrse skolu ili fakultet.SanYava wrote:I takvi su nam danas dobri biznismeniarmin_tz wrote:Gavrilo Bobar je sa mojom tetkom isao na popravne u srednjoj. Kolika mu je nova vila u Bijeljinikaranana wrote:Gavrilo Bobar, dobar biznismen, mora da je negdje pri vrhu, ne znam jeli broj jedan ali...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
SanYava
#30 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Pa jesi pročitao ti šta napisa???karanana wrote:kakve veze ima jeli isao na popravne u srednjoj? opste je poznato da neki od najbogatijih ljudi na svijetu nisu bili dobri djaci i studenti i da su imali lose ocjene i nisu uspjevali da zavrse skolu ili fakultet.SanYava wrote:I takvi su nam danas dobri biznismeniarmin_tz wrote: Gavrilo Bobar je sa mojom tetkom isao na popravne u srednjoj. Kolika mu je nova vila u Bijeljini![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hahahahaha
Kakve veze ima je li išao na popravne u srednjoj
Ja osobu koja nije dostojna da završi razred prolaznim ocjenama, ne smatram pametnom, naprotiv.
Znači, dozvolit ćeš svome djetetu da pada godine jer će biti "pametno u budućnosti"
- karanana
#31 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
joj smanji malo te smijesne smajlije. pamet u pravom zivotu ne mora da bude posljedica pameti u ucionici. jesi ti procitala sta ja napisah. mnogi bogati i pametni poduzetnici su imali probleme sa skolom i ucenjem jer su se osjecali ograniceno i nisu mogli pokazati njihove potencijale i sposobnosti sto su kasnije ucinili u pravom zivotu i biznisu.

meni petice u skoli ne govore nista o pameti i sposobnosti neke osobe. jedino mi govori da je ta osoba relativno disciplinovana i ustrajna, a koliko je kreativna, inovativna i poduzetna - to ne mogu znati.
meni petice u skoli ne govore nista o pameti i sposobnosti neke osobe. jedino mi govori da je ta osoba relativno disciplinovana i ustrajna, a koliko je kreativna, inovativna i poduzetna - to ne mogu znati.
-
0.7.1.
#32 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ma dajte... kakav fahro najbogatiji... neko gore napisa i to vam je tačno... on nije ni među prvih 10.
-
SanYava
#33 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
normalno.0.7.1. wrote:ma dajte... kakav fahro najbogatiji... neko gore napisa i to vam je tačno... on nije ni među prvih 10.
ko je još od tiskanja vidio milijarde
- Gandalf
#34 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Ja tipujem na Hasana Čengića - čovjek koji je raspolagao parama , bez ikakvog nadzora , koje su stizale u BIH tokom cijelog rata . A nije za potcijeniti ni Šefkija Okerić .
-
zlatan01
#35 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Vidis, ako si penzioner, i cekas svojih 200 maraka, onda te briga da li doticni uplacuje poreze i doprinose jer se tako finansira i tvoja penzija. Pa dalje zdravstvo, skolstvo i td. Ako je pak doticni platio porez i ostalo onda je OK.SanYava wrote:Svašta, smiješno mi je ovo.
Šta je mene briga odkud njemu novac, kako je došao do njega i šta će sa njim raditi![]()
Sa ovim se slazem...SanYava wrote:Da i ja imam, trošila bih, pa me boli uvo šta će ko reći.
Bosna - zemlja u kojoj svi u sve vole zabadati noseve.
Njegov novac ako ga je legalno zaradio. U uredjenim zemljama se imovina stecena nelegalno oduzima. Dakle ko umije (zna, radi) njemu treba dati dvije,cetiri, stotinu...ako je ukrao onda njemu iste brojke ali godina zatvora...SanYava wrote:PS. TO JE NJEGOV NOVAC, A NE NOVAC IZ VAŠIH NOVČANIKA.
Tako da me ne bi začudile priče - lopov, nakrao se.
Pa nakradi se i ti ako umiješ.
Ko umije njemu dvije.
Spomenuh uredjene drzave...u njima su gradjani odlucili da oni koji imaju puno daju malo vise drzavi/drustvu kako bi ono funkcioniralo, kao i da se drzavna tj. opsta dobra dijelila svima koji tamo zive. U nekim drugacijim drzavama, gradjane nije briga kako ce se ta dobra krcmiti i kako ce se finansirati zajednicke potrebe...
-
Bolonjac
#36 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ma ko ce znati ko je najbogatiji kad ih vecina ima ukradene milione od donacija na skrivenim racunima po svijetu tako da nema ni smisla praviti tu listu 
-
barby02
#37 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
A Keljmendi i njegova svita ? 
-
ibizza
#38 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Hastor je najbogatiji covjek u BiH
Selimovic je odmmah iza njega
Fahro je treci
Fahro je treci
- zalizani
#39 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Definitivno Nijaz Hastor za kog šljakam 
-
sarlo
#40 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Gdje su ti Hercegovci, Zovko Zepce, Harmonikas-FISovac, Adem-Bihacka pivorava, Bobar,....bermiin wrote:Hastor je najbogatiji covjek u BiH
Fahro je treci
Fahrino se samo vidi (objekti..) i uticajan je u politici, a mislim da on nije medju prvih dvadeset. A i za Hastora nisam siguran da je medju prvom trojicom.
- Comrad
#41 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nedim Čaušević vlasnik Teloptica. Ima milion nekakvih licenci i zastupnik je za dosta proizvoda, Sinalco, Nestle, kupio Milkos, njegov je objekat koji se gradi na Marijin Dvoru, punit ce Radensku u svojoj tvornici, a dosta raje nije ni culo za ovo ime.
Et mozda neko ima ko radi dole pa ima kakvih insider info.
Et mozda neko ima ko radi dole pa ima kakvih insider info.
- A-R-N-I
#42 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
1. Hastor
2. Selimovic
3. Cengic
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. tu negdje Radoncic
A znam da ima i dosta milijonera al ljudi skromni i ne primjeti ih se.....
2. Selimovic
3. Cengic
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. tu negdje Radoncic
- turban
#43 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Znam ja...
To je ona nana Hana poznata kao narodni ljekar(ljeci sve bolesti jezikom-osim suljeva)kuca joj je ispod Kukije brade...
To je ona nana Hana poznata kao narodni ljekar(ljeci sve bolesti jezikom-osim suljeva)kuca joj je ispod Kukije brade...
- jennisjoplin
#44 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
a iz potaje selmanagići ?A-R-N-I wrote:1. Hastor
2. Selimovic
3. Cengic
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. tu negdje Radoncic
-
sarlo
#45 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
To je skupina skromnih i povucenih ljudi...zivi u skladu sa onom starinskom - o sebi, pri sebi. K'o mlade.
- jennisjoplin
#46 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
po onoj: Bog je prvo sebi bradu stvoriosarlo wrote:To je skupina skromnih i povucenih ljudi...zivi u skladu sa onom starinskom - o sebi, pri sebi. K'o mlade.
-
sarlo
#47 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
..
Last edited by sarlo on 29/08/2008 00:34, edited 1 time in total.
- jennisjoplin
#48 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ili ona slavna iz doba mraka: nije sve u parama nešto je i u nekretninamasarlo wrote:Moj bivsi gazda mi je govorio "prokletstvo,.. covjek ima sve vise materijalnih bogatstava, a sve manji dio ih koristi, a ako stanes nema te,.." onda bih se ja malo sazalio i rekao:" Nemojte se vi sikirati, bice bolje."
No name, ali sa kapitalom.
-
sarlo
#49 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nemoj im nekretnine pominjati tu su nezasitni. Nikad im nije dosta..djeci koja odrastu u siromastvu i podstanarstvu, kuca je valjda simbol bogatstva. I ovo je od mog bivseg gazde.jennisjoplin wrote:ili ona slavna iz doba mraka: nije sve u parama nešto je i u nekretninamasarlo wrote:Moj bivsi gazda mi je govorio "prokletstvo,.. covjek ima sve vise materijalnih bogatstava, a sve manji dio ih koristi, a ako stanes nema te,.." onda bih se ja malo sazalio i rekao:" Nemojte se vi sikirati, bice bolje."
No name, ali sa kapitalom.![]()
![]()
- jennisjoplin
#50 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
sarlo wrote:Nemoj im nekretnine pominjati tu su nezasitni. Nikad im nije dosta..djeci koja odrastu u siromastvu i podstanarstvu, kuca je valjda simbol bogatstva. I ovo je od mog bivseg gazde.jennisjoplin wrote:ili ona slavna iz doba mraka: nije sve u parama nešto je i u nekretninamasarlo wrote:Moj bivsi gazda mi je govorio "prokletstvo,.. covjek ima sve vise materijalnih bogatstava, a sve manji dio ih koristi, a ako stanes nema te,.." onda bih se ja malo sazalio i rekao:" Nemojte se vi sikirati, bice bolje."
No name, ali sa kapitalom.![]()
![]()