Pogresne nove licne karte BiH

kike

#26 Re: Pogresne nove licne karte BiH

Post by kike »

Cpncku wrote:Da li ste primijetili da je na novim ličnim kartama BiH redoslijed jezika sljedeći:

bošnjački
hrvatski
српски

... a na pasošu onako kako i treba, tj.:

bošnjački
српски
hrvatski

DA LI JE TO SLUČAJNO ???
Nove licne ne valjaju jer na njima ne pise niti ime oca ni adresa.

A ako se ide abecedom onda su jezici dobro poredani.
elviss83

Post by elviss83 »

grbavica bolje se pametan ne pravit nego gluposti valjat
CiCiban

Post by CiCiban »

Image
JBT

Post by JBT »

"Ne mrzim ja nikoga a pogovoto ne djubre Vorena..."

-Ti, stvarno razmisljas na cudan nacin.

"Nije on jadan kriv sto je prodana dusa i sto svako moze da ga kupi za pare ili polozaj. "

-Ko ga je kupio? Informisi me . Ne zelim da zivim u zabludi. Samo nemoj da opet ispadne da je Zimmerman u stvari mudzahedin.

"Citaj ga ti...ako ti je to vrhunac literature, izuzev obavezne skolske lektire. "

-hehehehe.....
grbavica70

Post by grbavica70 »

elviss83 wrote:grbavica bolje se pametan ne pravit nego gluposti valjat
Mislio sam da onaj koji se pravi pametan, obavezno gluposti valja....Ono sto si ti pokusao.
Aj nazad u klupu i ovoga puta nemoj citat plejboj ispod klupe nego otvori knjigu.
grbavica70

Post by grbavica70 »

JBT

Ponekad se pitam jesi li uopste punoljetan.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

grbavica70 wrote:JBT

JBT je veliki autoritet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:D Nemoj Elvise prvo knjigu , nego otvori SF Atlas
Image
Pa tek onda uzmi knjigu
KRAJ MITA “VELIKA SRBIJA”?

Stevan Dedijer

Zatim , pise kako i na cemu se pocela ostvarivati ideja Velike Srbije. Moj otac je rodjen u seljackoj obitelji kraj Bilece u Hercegovini, ali je uceci i citajuci upoznao i neke postavke iz geopolitike koja se u pocetku XX. stoljeca vec predavala u Becu. Bio je dobro upoznat i s radom glasovitog srpskog geografa i etnografa Jovana Cvijica koji je objavio neke kulturno-geografske i antropogeografske radove u kojima raspravlja gdje sve zive Srbi, koliko ih ima, tko su sve Srbi i kako od nesrba napraviti Srbe. Bio je to u ono doba vrlo vazan rad, ali je ujedno i dokazivao kako drustvene znanosti mogu biti lazne i u sluzbi tekuce politike. Pa i danas su, nazalost, mnoge drustvene nauke u slicnom polozaju.

Iako je moj otac bio u pocetku clan srpske revolucionarne (teroristicke) organizacije “Crna ruka” i izravno suradjivao s Dragutinom Dimitrijevicem Apisom, njenim vodjom, kasnije je imao s njima teskoca. Moja majka, bosanska Srpkinja, ucila me je da su svi ljudi jednaki.Godine 1928., kada je Punisa Racic sa znanjem kralja Aleksandra u skupstini u Beogradu, ubio dvojicu hrvatskih predstavnika a tesko ranio Stjepana Radica, moja majka je rekla meni, Vladimiru i Bori: “Djeco, ovo je kraj Jugoslavije. Aleksandar je ubio demokratske vodje Hrvatske”. Kad je u Prvom balkanskom ratu (1912.-1913.) srbijanska vojska zauzela Kosovo i Makedoniju i izvrsila pokolj Albanaca, odmah je reagirao Dimitrije Tucovic, prvak srbijanskih socijalista i napisao knjigu protiv toga (Srbija i Albanija).

u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

PROBLEM JE STO U SVAKOM KRITIZIRANJU VELIKOBOSNJASTVA VI VIDITE VELIKU SRBIJU I VELIKU HRVATSKU. TIME PREKRIVATE SVOJE TERITORIJALNE PRETENZIJE - STVARANJE BOSNJACKE TERITORIJE PREKO CIJELE BIH! :zzzz:
manijak1

Post by manijak1 »

:D Mislim da si ovaj put prošao ne osvrnuvši se :D unazad .
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

manijak1 wrote::D Mislim da si ovaj put pro¹ao ne osvrnuv¹i se :D unazad .
osvrnuo sam se ! to su tvoje sf karte kako bi pravdao ovo sto sam rekao. :zzzz:
manijak1

Post by manijak1 »

Pa ne bih rekao da šta trebam opravdavati sem što Ona ovako izgleda :D
Image
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

NARAVNO DA IZGLEDA TAKO SRPSKA I HRVATSKA (ah da i bosnjacka) BIH !!
grbavica70

Post by grbavica70 »

Izgledala je tako citavih 47 godina, samo tada nije bila Drzava, nego Republika.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

ma vidis da ponavlja gradivo iz osnovne, pusti ga. :D :D
JBT

Post by JBT »

"JBT

"

-Vidis, i ja sam se isto par puta zapitao. O tebi. Vidi ti recenice i nivoa ti:
"Citaj ga ti...ako ti je to vrhunac literature, izuzev obavezne skolske lektire. "
I ja sad treba da sad uzmem kredu i spuzvu i da se sa tobom gadjam. Kao u 7 razredu osnovne (pa do, mozda, drugog srednje).
Kao da ti sad objasnjavam i dokazujem da sam nesto procitao u zivotu. Zao mi, nisi mi toliki drug da bih sa tobom razmjenjivao literalna iskustva.
Nisam te dugo ozbiljno shvatao. Mozda u prvih 5-6 komentara. Poslije si pao u masu postovalaca fasisticko-sovinsticke ideologije.

"JBT je veliki autoritet "

-Tebi nisam,a niti imam namjeru. Ne bih da se imam zbog cega stidjeti. Brzo, grbavici u tor!
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

JBT wrote:"JBT

"

-Vidis, i ja sam se isto par puta zapitao. O tebi. Vidi ti recenice i nivoa ti:
I ja sad treba da sad uzmem kredu i spuzvu i da se sa tobom gadjam. Kao u 7 razredu osnovne (pa do, mozda, drugog srednje).
Kao da ti sad objasnjavam i dokazujem da sam nesto procitao u zivotu. Zao mi, nisi mi toliki drug da bih sa tobom razmjenjivao literalna iskustva.
Nisam te dugo ozbiljno shvatao. Mozda u prvih 5-6 komentara. Poslije si pao u masu postovalaca fasisticko-sovinsticke ideologije.

"JBT je veliki autoritet "

-Tebi nisam,a niti imam namjeru. Ne bih da se imam zbog cega stidjeti. Brzo, grbavici u tor!

meni ne treba tor, a u kojem si ti toru svi znamo :D :D :D :D
JBT

Post by JBT »

OOOO, pa ti si i vidovit. Argumentovano vidovit, pardon. Zna covjek sve. Je li i cijeli hrvatski narod zna u kojem sam ja toru? Reci mi, Karadzica ti.
I daj se malo uozbilji. Za promjenu. Postavio sam ti par pitanja i ne dobih odgovor.
Jel` im malo zagusti (pacijentima) odmah skrecu temu. Samo da im je nasi, vasi, mi, vi, on, oni, drzi, ne daj, pali, ubij, dza, bu......
Na sta ce ovo izaci, bogatipitaj.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

ne znam sve (za razliku od tebe), niti sam to nekad rekao. po tebi samo ljudi koji sve znaju imaju pravo pisati ili mozda samo oni iz tvog tora. a koji je to tor, vjeruj mi lako se zakljuci nakon par recenica.
kike

Post by kike »

:D

U kojem god toru bili, moracete vaditi nove licne, ne zbog jezika, nego nedostataka koje je nasa monopolisticka posta napravila, a njen nalogodavac previdio.

Tako uplatnice u ruke, i spremite adresu i ime oca :-)
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

nisam upoznat s tim. ne znam na koju postu mislis.

http://www.post.ba
http://www.bhp.ba

ili i to vec prisvajate kao i sve ostalo.
JBT

Post by JBT »

"meni ne treba tor, a u kojem si ti toru svi znamo "

- Preskocih. Koji svi? Koga sad predstavljas? Hrvatski narod u BiH? Ili na ovom forumu? Ili i hrvatski i srpski? U cijelom svijetu, mozda?

"ne znam sve (za razliku od tebe), niti sam to nekad rekao. po tebi samo ljudi koji sve znaju imaju pravo pisati ili mozda samo oni iz tvog tora. a koji je to tor, vjeruj mi lako se zakljuci nakon par recenica."

-Pardon. Ispricavam se. Mada smatram da je moj nacin razmisljanja bio logican. Pazi: ne poznajes me, ne znas mi ime, nisam umisljeni glasnogovornik niti jednog naroda u BiH (za razliku od tebe), ne znas ama bas nista o meni..... A znas kojem toru pripadam. Pa kako necu pomisliti da si vidovit.
Kazes da je lako zakljuciti nakon par recenica. Ako je to i tacno iz tvoje tacke gledano, onda si ipak fenomen. Vidoviti.
kike

Post by kike »

u_prolazu2 wrote:nisam upoznat s tim. ne znam na koju postu mislis.

ako nisi upoznat kako znas ko smo to "mi" i sta prisvajamo?

Ko je dobio pravljenje licnih karti na tenderu?
JBT

Post by JBT »

Vidi ga....opet on dza...bu.....drzi...ne daj....
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

kike wrote:
u_prolazu2 wrote:nisam upoznat s tim. ne znam na koju postu mislis.

ako nisi upoznat kako znas ko smo to "mi" i sta prisvajamo?

Ko je dobio pravljenje licnih karti na tenderu?
siemens !
Post Reply