nikad_izvini wrote:Koliko čitam, dosta forumaša je za bojkot saveza i reprezentacije i podržavaju Papca u njegovom odbijanju da ne igra za reprezentaciju.Poštujem, svako ima svoje mišljenje........Samo da vam pokušam nešto pojasniti, bez namjere da pametujem......
Država je u kurcu, u kantonalne saveze se biraju podobni stranački poslušnici a ne uspješni ex-fudbaleri ili sportski radnici, analogno tome, okupljena stoka iz NS-a je samo posljedica agresije na BiH, a poslije toga i Aljine (pre)mudre odluke da na čelo saveza postavi čuvenog sportskog radnika, drota Jufufa Pušinu.To je onaj istaknuti sportski radnik, ako je neko zaboravio da ga podsjetim, koji je zaposlio Pašalića, Mušovića a na preporuku Bičakčića i Muniba Ušanovića-istaknute sportiste
Također, naš savez je bio priznat od UEFE i FIFE, prije ujedinjenja sa savezima hb-a i rs-a.Jel im se baš morala dati mogućnost opstrukcije reprezentacije ostaće vječna nedoumica.A rekao bih da se ni ovi " navodni naši" ne bune previše, ili su možda najgori?
Podržavati Papčevu odluku, buniti se samo protiv NS-a, bojkotovati utakmice reprezentacije na ovaj "mlaki način" je direktna podrška cementiranju postojećeg stanja a da mnogi to ne shvataju, a očito ne shvataju.
Navijači se nisu pitali kad se stoka birala, jel neko misli da će se navijači pitati kad se trebaju smijeniti?
Politika ih je tamo dovela, samo ih ona može otjerati, ili ono što zabranjuju da se propagira na ovom portalu
Bojkot na ovakav način ne pije vode
IZBORI ili zabranjeno spominjanje su jedini načini promjene.Ovo ostalo je ŠUPLJA PRIČA

Pa koji izbori? Jesi ti svjestan da navijaci ne smiju spomenuti rijesavanje politickih problema, jer ce ih klasificirati kao politicku opoziciju koja pokusava da nesto mnogo sire, dublje i vece iznjedri i to bi bio samo, zeleno svijetlo da se idu traziti sve i jedan covjek koji ima neke veze s organizacijom navijaca koji vise ne odlaze na utakmice.
Nijedna stranka nije ponudila, cak ni dan danas, plan, kako rijesiti cijelokupnu sportsku problematiku u BiH. Ja sam bio prvi za to da ako nista, ili osnuje se stranka Mladi za sport ili nesto tako, i da uvalimo negdje 1 lika, pa neka mozak probija ostalima u vezi sporta, dok mu ide plata, ili da se kroz vec postojece stranke aktivira i ustavno sti one konkretno mogu uraditi, mogu li dovesti novog ministra na nivou kantona za sport, mogu li smjenjiti clana Saveza tog Kantona i dovesti novog? I ako ne mogu, mogu li blokirati Savez. To je sve, jako eksperimentalno, i na zalost, oni koji idu na stadione i interesuje ih repka, su najcesce sirovine koje nece i ne znaju to da rijese, a boje se, jer se petljaju u vlast, to nikad nije bilo zdravo, i nije 1 prav, zdrav i normalan, otisao u fotelju i postao gori od svojih prethodnika.
Zbog toga - pije ovo vode. Samo - ja necu bojkotovati s nekom iluzijom da ce oni otici. Ja bojkotujem dozivnoto, ako treba. Bez pretenzija da ce doci bolji dan. I to u inat svim ovim "koji bi da gledaju koju tekmu". Neces gledati koju tekmu. Ja ti ne dam. Kad ti meni ne das da imam normalnu drzavu, kad neces sa mnom, hoces s Munibom, neces gledati normalnu tekmu i ti si papak, za mene. Ti si izvor problema, a ne Munib. Da mi nemamo nesvjesne seljobere i Sabane, da mi imamo ljude s kojima se mozes dogovoriti, da mi znamo komunicirait, da znamo organizovati, da ima interesa sportskog za sport a ne huliganskog za sport i onog leziljebovackog, levat kojima se nista u zivotu ne desava pa zive zivot kroz sportske manifestacije, i kladionice, da nije to kljucni nacin kako ovdje sport egzistira, da mi imamo neke autoritete, velicine i velikane u sportu koji nisu popustili i pobjegli, dakle - da imas s kim, nego nemas. To je ono sto je Johnny Stulic rekao - nemam vise ni skim, a ni protiv koga. U tom kontekstu - jednako kao Sasa Papac, povlaci se svaka individua, tj. nema para od mene i nema aferima, a ti de. De da vidim kako moze bez mene. Jedini problem u ovom su mladi idealisti koji nesto krenu pa vide ne ide to tako brzo, i onda bi najradije sve vratili tamo negdje nekad gdje je bilo. Ali - ne moze se vratiti tamo negdje nekad, nema vise ideala. Ovoj zemlji ne treba sport, i trebamo svi aktivno raditi na sporta kod nas nestane. Olimpijada i 20 evra dnevnica, s 5 nasih sportista su dokaz, sta smo mi u sportu, i koliko je sport za nas. Mi kao nacija, nemamo vise nista plemenito, sportsko, nema te vise ideje, da se nekom dadne sansa, nego iz mraka, s ledja, kad je odnos 20:1, ako si gornji a on donji, e, to je nasa ideja sporta. Onaj rat, iza nas - to je bila nova Olimpijada, ona dusevna.
Jedina reprezentacija koju je BiH imala je bila ona na tribinama, a ne na stadionu, i jedino ti momci dok su tu bili, su zasluzili, respekt. Bili su idealisti i malo naivni, kad su vidjeli kako to sve fercera, mislili smo da mozemo promjeniti, nije se promjenilo nista, a korijeni su duboki, pa i ona Juga je imala, u najmanju ruku cudan Savez, sudije koje silje tekme, sistem pozivanja igraca i slicno, ali je to bila mnogo veca drzava koja je to mogla, da amortizira i imala rezultate sportske...
BiH je jako mala zemlja, 5 miliona ljudi, podjelis to na tri, Srbe, Hrvate i dijasporu. Sto na tri. Pa svi kradu manje vise, svoj dio odatle. Ostane eto, ko ostane - da upolim ovu cifru od 2.5 miliona sad, kad na to dodas ulaganja u sport, i debakl jedan totalni, sporta, po kojem, ne moze normalan covjek biti profesionalni nogometas jer to izuskuje 10 godina ici na treninge da bi imao neredovnu platu i premiju, bolje ti je fakultet kupiti u Travniku, pa kupiti i posao, s redovnom platom u nekoj administraciji. Dakle, jedina sansa je da se ode vani, kako vrijeme odmice, i kako igraci koji odlaze, odlaze vecinom u slabe klubove a rijetko koji ima karijeru Salihamidzica ili Barbareza, tako ce i taj san prestati da zivi, a on je potreban jer na taj nacin repka pokusava da lansira nekog, iz domace u stranu orbitu. Kad si vec jednom tamo vani, negdje, tu vec prestaju da vladaju domeni ove bande, i oni ti ni ne trebaju tj. ako se uzdas u njih isupsices. Dok na domacoj sceni, ko je alternativa? Nama je najbolje, da mi krenemo uvoziti sto vise Crnaca i Latinosa a moze i Azijata pokoji iako su oni slabi s loptom, i od njih praviti i timove ali i repke nase.
Meni je san vidjeti repku BiH a ono 11 garonja u njoj. I pored njih Munib Usanovici i Hamdija Abdic Tigar.
Zato treba Ciro da ide u Afriku, ponese bunt pasosa Bosnaskih, ko sto su ih po Sandzaku dijelili, pa ako moze dijete pretrcati, doktoru na pregled, i bum, pasos, bum premija, bum plata u km. Tako se to radi. Pa ako ces imati repku - i hoces da SP/EP, a ti fino plati ulaznica za svaku tekmu 100 maraka, pa da dovodimo Arapa, Crnaca, s Karibskih ovih otoka, iz Jamajke, nema odakle. To je najoptimalnije. Imali bi dobru repku, para do krova za bazene i ostale teferice, Sabani imaju sta da gledaju a da nije predizborna groznica, djeca imaj uza koga da navijaju, gdje taj patriotski naboj da sprze, penizoneri imaju gdje da pobjegnu od penzionerki, i zaborave na svoju egzistenciju i za sta su oni rintali, 30-40 godina ustajao si svakog dana, sad kad mozes spavati, vise ti se ne da, kad si penzioner...e, to je to... a i ne bi se gledala nacionalna osnova, svako bi im majku garovu kresao, kad bi nesto krenulo niz brdo.