Šta ne/fali u Goraždu?

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
BarbaDue

#26 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

Ma nema veze, ti mozes napraviti gresku.... :-D Ali mi ne bi trebali.. 8-)
Nego sta mislis falil nam sta ili ne...? Da li imamo malo, mozda i previse?
madnessa

#27 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by madnessa »

BarbaDue wrote:Ma nema veze, ti mozes napraviti gresku.... :-D Ali mi ne bi trebali.. 8-)
Nego sta mislis falil nam sta ili ne...? Da li imamo malo, mozda i previse?
uh previse policije za ljude koje vole po gasu... heheheee... :lol: stvarno nemam zamjerke...
jugoistocnjak

#28 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by jugoistocnjak »

Fali nam deponija smeca, a mozda i gradski bazen. Fali nam upotrebna dozvola za gradsku bolnicu.

Uh, sto neko rece imamo vjerovatno i previse saobracajnih policijaca na ovih nasih 30-tak kilometara magistralnog puta.

Fali nam gradskih kotlovnica koje ce raditi. Ima par koje su obnovljene medjunarodnim parama, ali nikad nisu pustene u pogon. Tako bi uklonili drvljanike ispred nekih zgrada. Ako hoces da zivis u gradu, a zgrada ti ima osposobljen sistem grijanja, onda jednostavno ne mozes praviti drvljanike ispred zgrade, vec moras koristiti centralno grijanje.

Treba nam neko ko ce zaista i voditi brigu o spomen parku na Rorovima.

Trebamo se odluciti da li je put Gorazde - Sarajevo dolinom rijeke Prace nas prioritet i onda se u skladu s tim i ponasati. Ovako pojedinacne intervencije na tom putu samo sluze pojedincima za "pranje para".
sodom

#29 Re: .... fali Goraždu?

Post by sodom »

burekodsira wrote:mora da si negdje fasovo pa ovako zboris? usput potvrdjujes da nisi nista bolji od tih sto su te prebili! ko ti je kriv sto se zavlacis po turbofolk kafancurama, mora da si bio na stanici ili kod sarme. inace turbofolka u gz neces naci.
u pravu si za smjestajne kapacitete ali ocigledno si samo za vrijeme festivala tu pa donosis pogresne zakljucke.
Koji napaceni ljudi, odmah ste napravili pricu o meni obukli me, smislili i sta sam ja to radio cak i kada sam u gorazdu...
Nisam ja fasovo, fasovo je onaj francuz sto mu nogu slomise prosle godine, i sto ukradose one miksete pored obezbjedjenja!
i ko je kriv, niste vi, a u talu se sve radi.. lako je supljirat i pravit se fin.

Nisam nikada ni bio gore gdje vec navodis, a sam festival je turbofolk!- izgleda da ne razumijes pojam turbofolka-tvoj problem, ne bih da tema ide u ovu stranu!

očigledno nisam tu samo za vrijeme festivala, inace ne bi ni govorio ovako.

jugoistocnjak:
generalizacija je kada kazes svi, ja sam rekao vecina.
Ovo sto sam napisao nema veze samnom, nisam ja neki balavac da se nemogu braniti od tih vasig gorstaka.
Ja govorim kako se osjecaju neki ljudi tamo, i trebali bi poraditi na tome.
i ja se tome nadam cijeli zivot.

e moj čegevara, nemoj se ti rahmeta ti brinut za dunjaluk, sve ce bit dobro.
cuvacu se pokvarenih ljudi, hvala na savjetu.

ps.
recite gradonacelniku da ne pisa sa mosta! ;)
I mislim da u gorazdu vise nema gorazdaka, svega ima ali njih nema...
BarbaDue

#30 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

Ne mogu da vjerujem da tako lose razmisljas o goraždanima. Pa gdje su te slomljene noge? Gdje su ti zamotani u zavoje?
Kako ih ja ne vidim majka mu stara, jos sam stalno po gradu!?
I ja još, Koga to ima u Goraždu? Ko je to zamjenio goraždane?
Kona__

#31 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by Kona__ »

Goraždu jedino fali para. Sve što nedostaje bi se jednostavno novcem riješilo...
BarbaDue

#32 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

Kona__ wrote:Goraždu jedino fali para. Sve što nedostaje bi se jednostavno novcem riješilo...
100% tacno, da imamo para ko u Sarajevu....ne bismo morali icu u Dubai :-D :-D
sodom

#33 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by sodom »

BarbaDue wrote:Ne mogu da vjerujem da tako lose razmisljas o goraždanima. Pa gdje su te slomljene noge? Gdje su ti zamotani u zavoje?
Kako ih ja ne vidim majka mu stara, jos sam stalno po gradu!?
I ja još, Koga to ima u Goraždu? Ko je to zamjenio goraždane?

eh u tom i jest problem sto niko od vas ne vidi nsita tamo, vidite samo jeftino bljestavilo feflektora ispred dvorane i mislite da je to cijeli fest!!! pa zapravo i jeste to jedino kamere snimaju....
necu nista reci samo uporedite 2006, 2007 sa 2008-
program je bio mozda i bolji 2008 ali brate nisi imao ni jedan sator sa francuzima, turistima a 2007 je sve bilo puno do ljetnog kina!!!

pa ti sad razmisli jesam li ja neki bolesnik ili lik koji govori istinu o gz!

ok i mene mozd anerviraju stranci al brate on reklamira BIH vani, ipak koju marku ostavi u gz i daje jednu bogatiju sliku festivalu svojim radom...

zasto ni jedan glupi drot ne prohoda omladinskom ulicom posle 23h??? a da kao hodaju oni al ih nikako nema kad se nesta desi! po citavu noc deru đigare iz krš auta parkiranih u omladinskoj, dobacivanje svima koji su drugaciji, razbijanje flaša i
ostali primitivizam!!! a nema nigdje polUcije jer je pola tih seljaka u krvnoj vezi sa polUcijom!!!!

et ako oces jos cu ti iznijet iz prve ruke sta se desavalao i 2006 kad je zboden decko od kojeg sam bio 50m, i 2007 kad je francuz sa fixatorom kuci otisao i ove 2008 kad je sve bilo pusto i... :roll: :roll: :roll:
mojgrad

#34 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by mojgrad »

BarbaDue wrote:Šta mislite raja šta fali u gradu Goraždu, i ako fali šta je to?
bilo šta, od kulturnih sadržaja, objekata, stanova, infastruktura loša(nije loša) itd., da više ne nabrajam?
Nekako malo ima kanti za smece (kao uostalom svuda u Bosni nam lijepoj), smece se odvozi jednom cini mi se nedeljno i smatram da je to stvarno premalo.
Fali mi u Omladinskoj da se ona balavurdija koja se drogira rastjeraju jer se ne moze prosetati a da ne naidjes na neku skupinicu takvih slicnih.
Fali dobra slasticarna, ono vec sto ima kolaci stvarno loseg kvaliteta. U San-u nedavno otvoreno dole u prizemlju i tamo su kolaci oke, ali opet mal izbor.

E sta mi se svidja u Gorazdu je ona pekara kraj mosta.. Uh tamo su kifle prva klasa..... :thumbup:
Last edited by mojgrad on 17/09/2008 12:43, edited 1 time in total.
MagicDonJuan

#35 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by MagicDonJuan »

Pozzz raja. Ja sam član jedne nevladine organizacije koja se zove Omladinska informativna agencija i mi radimo jedan projekat u suradnjia sa Britanskom ambasadom koji se zove "Mladi biraju budućnost - Izbori 2008.". U sklopu tog projekta čemo realizovati tzv. Sajmove ideja mladih u 20 općina širom naše BiH. Jedna od tih općina je i vaša općina Goražde. Ono što bi se trebalo dešavati na tom sajmu je ustvari da mi pozivamo kandidate za općinskog načelnika (svi su već potvrdili dolazak, njih trojica), te kandidate za općinsko vijeće (također ih ima dosta koji su potvrdili), i pozivamo sve mlade osobe koji žele da nešto promijene u svojoj lokalnoj zajednici i da upravo kandidatima iznesu ono što je njima potrebno. Sajam će se održati 22.09.2008. u 14 h u "Domu Mladih" u Goraždu. U 14h je oficijalni početak tj. tada dolaze i sami političari i tada mogu doći one mlade osobe da budu publika na sajmu. Za mlade osobe koje su nešto aktivnije i koje se trude da nešto mjenjaju u svom gradu, njih pozivamo da dođu u 12 sati na isto mjeto gdje čemo sa njima proći kroz jednu kratku radionicu "pripreme za političere" i nakon toga će te mlade osobe da formiraju lobby grupe i imaće svoje štandove gdje će svoje ideje prezentirati političarima.

Za osobe koje žele da formiraju lobby grupe molimo da se jave na br. tel. 061 324 086 radi kraćih dogovora

Vidimo se!
jugoistocnjak

#36 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by jugoistocnjak »

Evo prilike da cujemo kandidate sta nam imaju obecati. Kurtovic nista novo (deja vu), ali vidjecemo Doktora i Efendiju.
BarbaDue

#37 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

ma sta vec imaju da nam obecaju sto vec nisu...to je najgore moj brale 8-)
jugoistocnjak

#38 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by jugoistocnjak »

Bilo bi dobro pokazati sta je Profesor obecao prije 4 godne i sta je uspio ostvariti. Valjda ima u arhivi GTV-a. Frasto je od njih opet najbolji, ali dabogda da nesto napravi. Blentav je nas narod, ali zato nam i jeste ovako.
BarbaDue

#39 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

Frasto mi se skroz cudno ponasa, nekako je indolentan, kao da mu je svejedno sta ce biti.....to je bar moj osjecaj.....
nema ga nigdje na javnim nastupima, ma on i nije ozbiljan kandidat. ne znam sto se i kandidovo.
sharwoodforest

#40 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by sharwoodforest »

...........da bi bio upecatljiv na izborima kandidat za nacelnika opstine gorazde treba da se lijepo obuce, poceslja, ispravi u stolici, nauci dobro sta prica pa ako ga ko zaskoci sa potpitanjem da se zbuni, pocne kasljucati i izgubi se u trenu......

ili da bude arogantan, prepotentan, da ljude oslovljava sa prijatelju, komsija, rodjace, da kad ga zaskoce zna slagati i reci jutros sam razgovarao telefonom, imao sam sastanak sa tim i tim ljudima, biti hladan i dobro se snaci u svojoj lazi.............

ili biti prirodan, opusten i sarmantan i kad ne treba biti, nasaliti se i uciniti slusatelju sansu da se osjeca covjekom i kad ga pitaju da iskaze istinu a ne laz pa koliko ga to u sansama kostalo da kostalo.........

upravo sam iskomentarisala misljenje o covjeku koji ima ono sto prva dva nemaju a to bi se trebalo podcrtati, postenje, neizrecivu humanost u sebi i cast, i ako neko ima da kaze nesto suprotno ima pravo na to, jer ne mozemo svi biti isti i imati isti sluh i vid.
BarbaDue

#41 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

sve to stoji, samo sam rekao da je indolentan....mislim ako hoce pobjedu mora biti prisutan u javnosti...cisti marketing i promocija, public relatiion :-D :D
Odisej

#42 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by Odisej »

Goraždu fali - Goražde !!!!!!!!!
BarbaDue

#43 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

mislim da nam samo fali jedno pet dobrih i hrabrih politicara koji ce ovu bagru, lopove, piljare, zelenase, lokalne tajkune posutati, razjebati i tek tada nastaviti miran zivot na kakav smo i bili navikli.
Sociolog

#44 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by Sociolog »

Odem u Gorazde.. poprilicno.. Sto zbog dosta poznanika i prijatelja, sto zbog posla..

Iskren cu biti, da se ne lazemo , Grad zivi samo za vrijeme Festivala. Prije par godina festivali su bili mnogo, bolje organizovaniji, i na boljem nivou. Ove godine izdvojio bih samo, ono splitsku regge grupu(ne mogu se sjetiti). Istina grad je poprilicno izolovan od Federacije sto donosi odredjene nepogodnosti. Stanovnistvo uglavnom konzervativno, poprilicno nekulturno, prema raji koja dodju sa strane , neljubazno, odbojno.
Lokalni serifi vladaju, politicari slabo, uopste raje, uglavnom za svoje licne interese, ALI BAS OFIRNO SE DA SKONTATI.

Policija... Nedavno se trazilo da se popuni , jer im je falilo novih,bas, su odron, ali bas 98% njih.Ako te pitaju, da si iz sa, jos potvrdis.. Odmah te pitaju jesi li iz ovih krajeva, sta ces ovdje??? Kod koga si? :-)

Grad ima fenomenalih potencijala, za turizam...Ali opet slabo ko ulaze, i sl.
Slab organizovanje stranih kurseva, ili slicnih edukacija. Pravih gorazdaka slabo, sto zbog rata,sto zbog doseljavanja sa okolnih sela, i sl.
Ove godine na Festivalu, kad je nastupao Duško Kuliš, prijatelj Davor iz Sarajeva.. I sreo ga neki pozanik s faxa i rece:'' Gdje si Davore'', a raja od tog tipa:'' koji ces k....c usaho ovdje'' :)

Bumerang mozda, najbolje mjesto za izlazak , i na zanju poslije 12, kad s eokupi ekipica, i gitara :D

Relativno jeftini kafici :)

Raja 80% hinjava, sve iza ledja rade..

Djevojke.. ima super cura.. uglavnom loze se na sarajlije, bar sto sam ja vidio, tokom ovih godina uglavnom..

Grad ekonomski, i kulturno propada NAZALOST, a dao je dobrih sinova Bosne u proteklom ratu.
sharwoodforest

#45 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by sharwoodforest »

BarbaDue wrote:mislim da nam samo fali jedno pet dobrih i hrabrih politicara koji ce ovu bagru, lopove, piljare, zelenase, lokalne tajkune posutati, razjebati i tek tada nastaviti miran zivot na kakav smo i bili navikli.
dobro receno
dadulle

#46 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by dadulle »

Sociolog wrote:Odem u Gorazde.. poprilicno.. Sto zbog dosta poznanika i prijatelja, sto zbog posla..

Iskren cu biti, da se ne lazemo , Grad zivi samo za vrijeme Festivala. Prije par godina festivali su bili mnogo, bolje organizovaniji, i na boljem nivou. Ove godine izdvojio bih samo, ono splitsku regge grupu(ne mogu se sjetiti). Istina grad je poprilicno izolovan od Federacije sto donosi odredjene nepogodnosti. Stanovnistvo uglavnom konzervativno, poprilicno nekulturno, prema raji koja dodju sa strane , neljubazno, odbojno.
Lokalni serifi vladaju, politicari slabo, uopste raje, uglavnom za svoje licne interese, ALI BAS OFIRNO SE DA SKONTATI.

Policija... Nedavno se trazilo da se popuni , jer im je falilo novih,bas, su odron, ali bas 98% njih.Ako te pitaju, da si iz sa, jos potvrdis.. Odmah te pitaju jesi li iz ovih krajeva, sta ces ovdje??? Kod koga si? :-)

Grad ima fenomenalih potencijala, za turizam...Ali opet slabo ko ulaze, i sl.
Slab organizovanje stranih kurseva, ili slicnih edukacija. Pravih gorazdaka slabo, sto zbog rata,sto zbog doseljavanja sa okolnih sela, i sl.
Ove godine na Festivalu, kad je nastupao Duško Kuliš, prijatelj Davor iz Sarajeva.. I sreo ga neki pozanik s faxa i rece:'' Gdje si Davore'', a raja od tog tipa:'' koji ces k....c usaho ovdje'' :)

Bumerang mozda, najbolje mjesto za izlazak , i na zanju poslije 12, kad s eokupi ekipica, i gitara :D

Relativno jeftini kafici :)

Djevojke.. ima super cura.. uglavnom loze se na sarajlije, bar sto sam ja vidio, tokom ovih godina uglavnom..

Grad ekonomski, i kulturno propada NAZALOST, a dao je dobrih sinova Bosne u proteklom ratu.
Ne mogu da ne kazem...stvarno si napisao gomilu lazi. Po ovome sto si napisao primjeti se slijedece:
-ne poznajes situaciju u Gorazdu,
-ne poznajes Gorazdane,
-nisi osjetio gostoprimljivost ovih ljudi,vjerovatno iz razloga sto je nisi ni zasluzio.
mojgrad

#47 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by mojgrad »

niti poznaje raju u Gz. Ja je imam dosta i mogu reci da su svi super :thumbup:
BarbaDue

#48 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by BarbaDue »

Istina grad je poprilicno izolovan od Federacije sto donosi odredjene nepogodnosti.
I pored toga u gradu uvjek postoji neki dobri duh koji nas sve drzi zdravim i pametnim, primjer jacine duha i karaktera ovdasnjeg naroda, ako nisi cuo je i jedini Festival narodne i zabavne muzike koji se za vrijeme rata odrzao u Bosni i Hercegovini, a znamo svi pod kakvom smo opsadom bili...

Policija...
100% Najsigurniji grad u BiH, pitaj koga hoces(najmanje ulicnog kriminala, droge haman da i nema, saobracajna sigurnost na nivou...itd.)

Pravih gorazdaka slabo, sto zbog rata,sto zbog doseljavanja sa okolnih sela, i sl.
nije tacno, skim si se to ti druzio boga pitaj...

Relativno jeftini kafici
zavisi sta ti podrazumjevas pod jeftinim kaficom, podsjecam te da nekad bolju raju mozes naci u manje dotjeranom kaficu...
u gorazdu ima sasvim fino dotjeranih kafica...za sve ukuse...mozda da ih ima jos na lijevoj strani...

i to nije tacno, nevjerujem da ima otvorenije raje, ja bih ti uvjek sasuo iza leđa sve u lice....ali i drugi vjerujem...

vazno je da su nam djevojke dobre, koga bare to je manje bitno....imamo ih mi i dovoljno....

brale moj vidi se da nemas pojma, za 5 godina u goraždu nece biti ljudi bez posla, a ti ces moliti da se zaposlis u gorazdu.
Liberalism

#49 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by Liberalism »

Po vasim odgovorima vidi se koliko ste otvoreni.

Ko da citav zivot niste nigdje makli pa su vam i policajci i politicari i kafici i.... sve najbolje na svijetu
mojgrad

#50 Re: Šta ne/fali u Goraždu?

Post by mojgrad »

Liberalism wrote:Po vasim odgovorima vidi se koliko ste otvoreni.

Ko da citav zivot niste nigdje makli pa su vam i policajci i politicari i kafici i.... sve najbolje na svijetu
E ne znam sta si ocekivao da ljudi napisu???

Za razliku od Sarajeva u pravu su kad kazu da ima manje kriminala droge kradja itd. Ima, ali ne u velikoj mjeri kao sto je to u Sa.
Ja se licno u Sarajevu ne osjecam sigurnom cak sta vise nelagodno se osjecam poslije 22.00 h.. A u Gz, mogu iza ponoci proci niko mi nista reci nece, niti me zaustaviti zato sto je naduvan, pjan ili nadrogiran..
Last edited by mojgrad on 18/09/2008 21:36, edited 1 time in total.
Post Reply