Sarajevcac wrote:ld wrote:
ok,ajd da si i u pravu i da treba stvoriti konfederaciju tri nacionalne republike u bosni
mi trazimo da istocna bosna,doboj,prijedor pripadnu bosnjacima
hrvati da dobiju posavinu
a mi cemo vama vratiti petrovac,drvar,grahovo i glamoc
pa cemo dogovarati sta dalje
naravno da srbi bi to odbili,jer je to ,,diranje,, u dejton
vi trazite od nas da vam halalimo sto ste nas ubijali,klali,protjerali iz istocne bosne,prijeodra,doboja i da sad se pomirimo i to vam poklonimo
nikada,ni u snu
zasad nam dobro ide,svake godine nesto novo se dogodi,kad usporedimo rs 1996 i danas,velika je razlika i mada je je to sve sporo,nadati je se da ce za 10-tak godina rs biti samo jedna ruzna uspomena akoBogda
a ako u rs-u skontaju da su donji i da se ne moze dalje,uvijek mogu da se pobune kao i 1991 i da pokusaju da se otcijepe,doduse 1991 su bili veci apetiti,citava bosna i vecina hrvatske
danas su mnogo manji ti apetiti,zadovoljili bi se vi i teritorijom rs-a,ali mi vam nedamo,a vi apsolutno ne mozete nista da uradite po tom pitanju,sem ublehaske price i supljiranja
Sad su Srbi deset puta bolje polozaju nego 1995 godine, jer je Amerika u kurcu, jer Bosnjaci nisu vise zrtve nego bijela Al Kaida, jer je Bosnjaka za par stotina hiljada manje nego 1992 godine, jer Srbi sad imaju etnicke ciste teritorije, jer nema vise izdajnika MIlosevica i Srbija vise nije pod sankcijama, jer sad Srbija ima preko 11 milijardi eura deviznih rezervi, jer Bosnjaci vise nemaju ni oruzja, ni moralnog kredibiliteta, jer Srbi u BiH bi se u roku od 24 h mogli naoruzati, a Bosnjaci to ne bi mogli, jer Hrvati u BiH ne bi vise bili na strani Bosnjaka posto su vidjeli kako prolaze nakon rata, jer Srbi ne bi vise ratovali na tri fronta nego samo na jednom i to protiv Bosnjaka...A Rusija vise nije siromasna, sa pijanim Jeljcinom na celu nego velika sila.
Otpocinjanje rata od strane Bosnjake bi bilo kolektivno samoubistvo za Bosnjake.
dobar si pravo,nisam se odavno ovako nasmijao
srbi imaju ciste etnicke teritorije koje su strasno prazne
u istocnoj hercegovini sa opcinom foca,kalinovikom ne zivi ni 100 000 srba,od toga je 50% starije od 50 godina
u istocnoj bosni takodje nije nista bolja situacija,oko 100 000 srba
bijeljina i zapadni dio rs-a su u boljoj poziciji,na relativno manjem prostoru zivi veci broj stanovnika
u rs-u danas zivi oko milion srba
najveci dio oruzija i orudja sto vam je JNA ostavila je unisten i reduciran tako da je sve duplo manje nego u federaciji
mi nismo ni 1992 imali oruzija,stavise nismo imali niti jedan tenk,ali smo kraj rata docekali sa nekih 100tinjak tenkova i to je bio iskljucivo ratni plijen od vas
slicna situacija je i sa artiljerijom
sto se tice pjesadijskog naoruzanja,to smo dobili i kupili vani,pogotovo poslije americkog zelneog svjetla 1994,smo se bolje naoruzali i to se primjetilo na kupresu,vlasicu,poslije na ozrenu i krajini
sto se tice srbije i 11 milijardi,momak gdje ti zivis???
ja kad sam zadnji put bio u beogradu,pretprosle godine,na cesti sam vidjao uglavnom stojadine i juge
vojska u srbiji je unistena i moralno i fizicki
pa roditelji nose svojoj djeci hranu u kasarne
i kako da naoruzaju vas u banja luci,kad mi kontrolisemo brcko,i kad bi sve krenulo niz brdo
a bosnjaci su naucili lekciju iz zadnjeg rata i sta znai biti nenaoruzan,jer gdje god su sela bila nezasticena ili pod UN zastitom tu su ljudi uglavnom i bili poklani,gdje su ljudi imali oruzija i sacuvali su svoje zivote
pa tako po UN-oim procjenama je u bosni oko pola miliona cijevih,sta mislis koliko je zakopano kod bosnjaka od toga
mi mozda jesmo naivni i merhametli,ali nismo glupi
ali hajd nek si ti i u pravu,ajd blokirajte drzavu,stampajte svoj novac,dokumente,nove registraije,uvedite svoju carinu i granicnu,odvojite vojsku i drzavnu bezbjednost,pa se probajte naoruzati i otcijepiti,vjeruj ja i mnogi bosnjaci bi bili sretni da to uradite,pa da vas mi ukinemo za mjesec dana,a ne da se ovako peglamo mic po mic narednih 10 godina
i to sto ti je trifunovic isprao mozak o bijeloj el kaidi,to samo moze kod vas proci i vasoj mitomanskoj masti,koja datira od kosovskog boja pa do danasnjeg dana
ali evropljani i ameri gledaju na nas kao evropske umjerene muslimane i cak postoji mogucnost da ceric postane i evropski glavni muftija
jer bolje da mi bosnjaci vodimo evropske muslimane,nego one radikalne vehabije,pa vidimo sta se dogadja po svijetu
evropljani su itekako pragmaticni
i svi,ama bas svi znaju sta su srbi uradili u bosni,hrvastkoj,na kosovu,koliko su nevinih ljudi pobili i poklali,koliko je silovanja bilo
pa kud ces dalje kad je ruski ambasador u UN izjavio kako su rusi usli u osetiju i zastitili narod od klanja,a ne kao sto je zapad dozvolio srbima da pokolju bosnjake u srebrenici i izvrse genocid i rusi su zastitili osetine od eventualnog gruzijskog genocida
kad bi znao engleski jezik,pa da citas sta mediji u svijetu pisu o vama,dobro bi se postidio i zapitao sta je sa vama problem