Ada Tarić (40), snaja brutalno ubijenog Smaila (27), tvrdi da nije slušao molbe rodbine da se preseli u Melburn zbog ljubavi prema Danici Todorović (20), sa kojom je pet godina bio u vezi
BEOGRAD/MELBURN - Ada Tarić (40), snaja Smaila Tarića (27), mladića čija je odsečena glava pronađena u četvrtak u Bulevaru kralja Aleksandra, tvrdi da je on poslednjih pet godina živeo samo za ljubav svoje izabranice Danice Todorović (20). Ni preklinjanja sestara Sabine i Suade, kao i brata Muhameda da dođe kod njih u Budvu, austrijski Linc ili australijski Melburn on je, kako ona tvrdi, glatko odbijao jer život bez Danice nije mogao da zamisli.
Ada Tarić nam potvrđuje i tragične porodične podatke o davljenju Smailove majke u Drini i teškim mukama njegovog oca, koji je umro od raka bubrežnih žlezda.
- Suprug i ja odlazimo 2000. godine u Australiju, u oblast Viktorija, gde se u Melburnu zapošljavamo u jednoj pekari i svakog meseca Smaji šaljemo po 300 dolara za život. On je tada igrao fudbal, ali i radio kao ekonom u lokalnom klubu Jedinstvo. Pomogli smo mu da otkupi garsonjeru od 22 kvadrata i jednu baraku. Zvali smo ga, molili i preklinjali da dođe kod nas u Melburn, gde bi mu našli lep posao i skućili ga, ali on život nije mogao da zamisli bez Danice. Samo je o njoj mislio i pričao - kaže snaja brutalno ubijenog mladića.
Po njenim tvrdnjama, predrasuda što je Danica pravoslavne vere, a oni muslimanske u njihovoj porodici nije bilo.
- Kako da bude kad je meni majka Srpkinja, pa ja sam dete iz mešovitog braka. Koliko smo čuli od Smaje, njen otac Saša Todorović zvani Tito bio je izričito protiv te veze, pa je ćerku, navodno, i često maltretirao zbog toga. Ona je otišla da studira u Beograd, a nama je Smajo to objašnjavao i razlogom da bi nesmetano, kad on ode tamo, bili zajedno. Što se kaže, išao je kao slepac za njom - priča Ada Tarić.
Da Samil nije bio nikakvo bezgrešno stvorenje, to potvrđuje i naša sagovornica, ali da se nad njim izvrši svirepo ubistvo kakvo se u Srbiji ne pamti, to im je, kaže, velika zagonetka.
- Bol nam je neizdrživa i ne znamo kako da sklopimo taj krvavi mozaik. Čuli smo da je krao i švercovao oružje, ali zar je presuda za to kao da je u pitanju najveći svetski zločinac?! Kažu, bio je veliki kriminalac, a stanovao je u garsonjeri od 22 kvadrata i za Beograd kod devojke putovao međugradskim autobusom?! Opet kažu, bio je cinkaroš policiji, pa je navodno i mog oca prijavio, što je tek besmislica, jer najbolje znam naše odnose u familiji. Njegovog okrutnog ubicu, kako mi u porodici mislimo, treba naći preko onoga ko je naredio da se na ovakav način ubije naš Smaja, i da to nekoga zadugo opomene. Verujemo da će policija u Srbiji baš tako i rasvetliti ovaj slučaj - objašnjava nam uz suze Ada Tarić, snaja surovo likvidiranog Smaila.
USPEŠNI TODOROVIĆI
Porodica Todorović je, kako saznajemo, već decenijama jedna od najuglednijih porodica ne samo u Malom Zvorniku već u celom regionu uz Drinu. Daničin otac Saša Todorović, koga svi znaju pod nadimkom Tito, vlasnik je pogrebnog preduzeća, kao i kioska uz osnovnu školu u Malom Zvorniku. Daničin pokojni deda bio je višegodišnji direktor osnovne škole i čovek od velikog ugleda u ovom gradiću.
PARFEM ZA DANICU
Ada kaže da su u njihovoj porodici svi jako voleli Smajinu devojku.
- Pre par meseci čuli smo se sa Danicom i Smajom i dugo pričali telefonom. Tad sam je pitala šta da joj pošaljem za poklon, a ona je poželela parfem „džej lo“ jer voli glumicu Dženifer Lopez. Zaista sam joj sa najvećim zadovoljstvom ispunila tu želju i poslala parfem - dodaje Ada.
Kurir-