Gdje ste sve sretali nase ljude?
Moderator: anex
-
komentar
#26 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Uskršnji otoci - naš tip, već predio ime u Carlitos, laže da je Španac svima sem nama, prodaje košpice i iznajmljuje konje za jahanje po otoku. Optužen za pronevjeru određene sumice novca iz fonda UNESCA za zaštitu autohtone kulture.
Ugoščava čovjek naše ljude, voli se pokazati, zove pića, potroši ono malo zarađenog odmah na čaščavanje....
Ugoščava čovjek naše ljude, voli se pokazati, zove pića, potroši ono malo zarađenog odmah na čaščavanje....
-
Eborg
#27 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Ovo sa autom me podsjeti...
Isto tako u Salemu vozimo se autoputem kad nas pretiche minivan sa dvoje nashih ljudi unutra.Kako sam znao?Dvije zhene umorno gledaju ispred sebe,svakoj cigara u ustima u onoj karakteristichnoj bosanskoj pozi,sa retrovizora visi ona zastavica BiH a nazad isto naljepnica BiH...
Isto tako u Salemu vozimo se autoputem kad nas pretiche minivan sa dvoje nashih ljudi unutra.Kako sam znao?Dvije zhene umorno gledaju ispred sebe,svakoj cigara u ustima u onoj karakteristichnoj bosanskoj pozi,sa retrovizora visi ona zastavica BiH a nazad isto naljepnica BiH...
-
Eborg
#28 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Pa je li nashu ili njihovu lovu mahnuo?komentar wrote:Uskršnji otoci - naš tip, već predio ime u Carlitos, laže da je Španac svima sem nama, prodaje košpice i iznajmljuje konje za jahanje po otoku. Optužen za pronevjeru određene sumice novca iz fonda UNESCA za zaštitu autohtone kulture.
- Vainglorious
#29 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
hahah... a "p... ko salate?!"Neelix wrote:septembar '99, prva tura odavde ekskurzija u spaniju, lloret de mar.
tamo se cesto mogu srest po ulici kao promotori, ne znam kako da to nazovem, lokalnih disco klubova, uglavnom daju ti prospekte i objasnjavaju ti gdje se nalazi bla bla...uglavnom zaustavi nas lik, "disco zodiac, striptease, bla bla, good, very good women"natuca engleski, kaze u po frke "Where are you from" reko "Bosnia" kaze "Aj sto odmah ne kazes napatih se da ti objasnim"
Woh, u lloret de maru je strasno bilo, gdje god se okrenesh nashi ljudi. K'o da si u Neumu
-
Eborg
#30 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Taj Rus sa svojom "salatom" je opsjedao ochito generacije i generacije... 
BTW,zhalosno je bilo vidjeti da su se Bosanci i Srbi potukli usred Shpanije ali eto...
BTW,zhalosno je bilo vidjeti da su se Bosanci i Srbi potukli usred Shpanije ali eto...
- le piaf
#31 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
heheheh, dobra tema...
Imam i ja nekoliko situacija...
U becu u supermarketu trazimo neko pivo koje smo popili iz hotelskog bara, pa da namirimo (skupe hotelske cijene
)... I naletimo mi na prodavaca, prvo na engleskom, frajer ne konta, pa na nasem prelosem njemackom, lik opet blijedo gleda..I kad smo vec htjeli odustati upita nas frajer na nasem: A koje vam pivo treba?
Poslije se ispostavilo da je i pola osoblja u hotelu Srbi, koji su tu jos od kraja 80-ih...
Da ne govorim da mi je taksista u Becu bio lik sa Bistrika, pravi mahalac, sega ga cuti kako prica s obzirom da je vec 15 godina vani...Kolegice koje nisu sa naseg govornog podrucja se sjebale kad su vidjele da sam se ja rasprico s njim..
Uglavnom, Bosanaca, Srba i Makedonaca puna Austrija na svakom koraku.
...
New Delhi, ocajan hostel/hotel u Paharganju, sjedimo mi pored recepcije i bogaramo kako je pusha hotel kako smo se zajebali, kako nas indijci pokusavaju levatit kako stignu...kad lik prekoputa nas: A odakle ste vi?
... Lik neki slovenac, jos prokomentarisa da jos nije vidio Bosance tako daleko u bijelom svijetu, a moj jaran njemu mrtav-hladan: "Nismo ni mi Slovenca"...
Imam i ja nekoliko situacija...
U becu u supermarketu trazimo neko pivo koje smo popili iz hotelskog bara, pa da namirimo (skupe hotelske cijene
Poslije se ispostavilo da je i pola osoblja u hotelu Srbi, koji su tu jos od kraja 80-ih...
Da ne govorim da mi je taksista u Becu bio lik sa Bistrika, pravi mahalac, sega ga cuti kako prica s obzirom da je vec 15 godina vani...Kolegice koje nisu sa naseg govornog podrucja se sjebale kad su vidjele da sam se ja rasprico s njim..
Uglavnom, Bosanaca, Srba i Makedonaca puna Austrija na svakom koraku.
...
New Delhi, ocajan hostel/hotel u Paharganju, sjedimo mi pored recepcije i bogaramo kako je pusha hotel kako smo se zajebali, kako nas indijci pokusavaju levatit kako stignu...kad lik prekoputa nas: A odakle ste vi?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#32 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Ja ovdje ne vidim samohvalu, jednostavno jednu finu temu, da se vidi gdje nas sve ima, i da se nasmijemo.Rambo-Amadeus wrote:namam kompleksa jednostavno zato sto ih nemam, lady, a dugovjecnot ove teme ce potvrditi njene kvalitet
i naravno, cim si protiv necije samohvale, kompleksas si...hau patetik...
Ali dobro, svako ima svoje misljenje
- rumenige_brajtner
#33 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
a sta ces, nije covjek mrdnuo iz memle sedrenika, pa mu kriv cijeli svijet sto ne vidi dalje od svoje mahale i obicaja u istoj..ladyblue18 wrote:Ja ovdje ne vidim samohvalu, jednostavno jednu finu temu, da se vidi gdje nas sve ima, i da se nasmijemo.Rambo-Amadeus wrote:namam kompleksa jednostavno zato sto ih nemam, lady, a dugovjecnot ove teme ce potvrditi njene kvalitet
-
Rambo-Amadeus
#34 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
buhahahahahahahaharumenige_brajtner wrote:a sta ces, nije covjek mrdnuo iz memle sedrenika, pa mu kriv cijeli svijet sto ne vidi dalje od svoje mahale i obicaja u istoj..ladyblue18 wrote:Ja ovdje ne vidim samohvalu, jednostavno jednu finu temu, da se vidi gdje nas sve ima, i da se nasmijemo.Rambo-Amadeus wrote:namam kompleksa jednostavno zato sto ih nemam, lady, a dugovjecnot ove teme ce potvrditi njene kvalitet
kakve veze obicaji u mahali imaju sa mojim komentarom???????
nisam sa sedrenika, ali odakle god sam isao sam malo dalje...
mrsko mi je uploudat, ali evo npr. izmedju ostalog...
no to u svakom slucaju nije razlog da sad ja prepricavam svoje dogodovstine ovdje...cak i meni koji sam hodao i dozivljavao iste to izgleda malo degutantno...ima nas koji nismo imali prilike izlaziti vani...i zbog takvih bih barem javno zadrzao za sebe ta iskustva...koja se svode na naglasavanje "Bio sam ovdje, bio sam ondje..."
Cheers
-
Eborg
#35 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Ima na ovom forumu ljudi koji su josh uvijek djevci pa se niko ne buni na teme o sexu,jer ovi eto kao "nisu imali priliku"...
Tako da ja ne vidim nikakvo hvaljenje ovdje,ti ispade prvi koji si se "pohvalio" bez da si naveo neku anegdotu...
Tako da ja ne vidim nikakvo hvaljenje ovdje,ti ispade prvi koji si se "pohvalio" bez da si naveo neku anegdotu...
- ljubav_aha
#36 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
hahaha TO ,odlicno je odgovorio,a mozda su upravo tom istom slovencu projeklom roditelji gasatarabaJteri iz BiHle piaf wrote: New Delhi, ocajan hostel/hotel u Paharganju, sjedimo mi pored recepcije i bogaramo kako je pusha hotel kako smo se zajebali, kako nas indijci pokusavaju levatit kako stignu...kad lik prekoputa nas: A odakle ste vi?... Lik neki slovenac, jos prokomentarisa da jos nije vidio Bosance tako daleko u bijelom svijetu, a moj jaran njemu mrtav-hladan: "Nismo ni mi Slovenca"...
-
ed0
#37 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Sisa misa bar u Sharm el Sheikhu prije 5-6 godina. Iza nas sjede dva para i razvezali pricu na Bosanskom. Prilazi im konobar i pita odakle su. Kaze ovaj jedan: We are from Austria. U meni prokuhalo te se okrenem i kazem: oprostite, moram reci da s obzirom da ste Austrijanci, vi fantasticno pricate Bosanski. Nakon toga su presaltatli na Njemacki.
-
Rambo-Amadeus
#38 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
cuj tebe, pa stvarno je tako bilo, sta se smijes...digital wrote:E brate hvala ti veliko - umro' sam od smjeha, jedva dodjoh do glasa da curi objasnim sta mi jeRambo-Amadeus wrote:2589 godine, ja na Jupiteru, sve sami vanzemaljci, kad ide bosnjo ulicom i jede burek...
jebala vas tema o vasim bjelosvjetskim putesestvijama, sta je nemate se vise kome hvalit gdje ste bili pa malo i na forum![]()
Slag na tortu kad procitah tvoj nick - kralj rambo! Svaka cast! Volio bih ti platiti piće vise nego se hljeba najesti!!!!
a za pice cemo se dogovoriti za poslije ramazana...hehehe
@eborg, nisam se pohvalio nego sam u prethodnom postu "optuzen" oliti prozvan, pa sam reagovao, a da sam se htio hvaliti ucinio bih to u svom prvom postu...
-
dakcu
#39 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Prosle godine neko putovanje i dosli u Austriju nekad u gluho doba i stanemo na pumpu da kupimo cugu. I naravno, u svoj toj zbrci kupimo vino sa plutanim cepom, a otvaraca nemamo ni pod razno. I tako obilazimo sve zivo da pokusamo naci otvarac, drug se sporazumijeva na njemackom, ali nema otvaraca ni za lijeka. I taman izlazimo iz nekog restorana, kad on pita neku zenu za otvarac, a ona ni pet ni sest: "Ooo, pa mi smo nasi. Haj' idi (govori muzu) donesi im otvarac." I on lagano polukruzni do mercedesa 190 D, otvara gepek i vraca se sa otvaracem. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#40 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
hahahah e svaka ti casted0 wrote:Sisa misa bar u Sharm el Sheikhu prije 5-6 godina. Iza nas sjede dva para i razvezali pricu na Bosanskom. Prilazi im konobar i pita odakle su. Kaze ovaj jedan: We are from Austria. U meni prokuhalo te se okrenem i kazem: oprostite, moram reci da s obzirom da ste Austrijanci, vi fantasticno pricate Bosanski. Nakon toga su presaltatli na Njemacki.
-
Eborg
#41 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Nema,mora Boshnjo vazda sa sobom nositi otvarach!dakcu wrote:Prosle godine neko putovanje i dosli u Austriju nekad u gluho doba i stanemo na pumpu da kupimo cugu. I naravno, u svoj toj zbrci kupimo vino sa plutanim cepom, a otvaraca nemamo ni pod razno. I tako obilazimo sve zivo da pokusamo naci otvarac, drug se sporazumijeva na njemackom, ali nema otvaraca ni za lijeka. I taman izlazimo iz nekog restorana, kad on pita neku zenu za otvarac, a ona ni pet ni sest: "Ooo, pa mi smo nasi. Haj' idi (govori muzu) donesi im otvarac." I on lagano polukruzni do mercedesa 190 D, otvara gepek i vraca se sa otvaracem.
- _ja_
#42 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Dobra tema , svaka cast
Prije nekih 7-8 godina... Francuska ,grad Colmar i hipermarket Cora. Posli mi ( ja i ova moja banda )k'o ono da se namirimo,
i opazim ja paradajz Roma( po nekoj cudno niskoj cijeni), i zeletim se ja , znam djeca strasno vole , hajde reko da kupim koju kilu. Stvarno svaki isti , ma nema ni jedan da je malo veci ili losiji , ma svaki pravo dobar. I trpam ja u kesu , i 'nako trpajuci opazim trebu do mene....... sve nesto pipka pa pipka, kontam se sta ga pipka
. Naravno , prokomentarisem (govorim svome muzu) :"Ma sta ga ima pipkat i stiskat , nije ona stvar"
. "Svasta" , rekoh i produzih na vagu . Izvagala ja fino sve , zalijepim onu cijenu i okrenem se, kad ista treba , unese mi se u lice i rece: " Pa birala sam koji je ljepsi". (a svi isti)
Nista mahnem rukom i produzim. Bila sam rekla da nikad vise necu komentarisati kad sam negdje vani , al' **** ga , jace od mene. 
Prije nekih 7-8 godina... Francuska ,grad Colmar i hipermarket Cora. Posli mi ( ja i ova moja banda )k'o ono da se namirimo,
-
Rambo-Amadeus
#43 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Kad vidim kolk'o udatih i ozenjenih sa djecom (i to povelikom) ima na forumu, prosto me zima uhvati...svaki drugi post "Ja i muz" ili "Ja i supruga/zena"...ccc
Treba otvoriti posebnu sekciju za nas neozenjene/neudate...nek se zove npr. juniorska sekcija, mada nismo svi ni mladi bash...
p.s. ponekad se zapitam kako li su nasi roditelji ubijali dosadu, kad nisu imali sa-x...
Treba otvoriti posebnu sekciju za nas neozenjene/neudate...nek se zove npr. juniorska sekcija, mada nismo svi ni mladi bash...
p.s. ponekad se zapitam kako li su nasi roditelji ubijali dosadu, kad nisu imali sa-x...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#44 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Sarajevo-x je prevara. IakoRambo-Amadeus wrote:Kad vidim kolk'o udatih i ozenjenih sa djecom (i to povelikom) ima na forumu, prosto me zima uhvati...svaki drugi post "Ja i muz" ili "Ja i supruga/zena"...ccc
Eh, šta su radili,...hm,...neću da kažem, ali sve je bilo dolce vita i svud je bio holywood. Osim drogiranja tv. programom-opet dvije dimenzije.
Dobra je ovo tema. Negdje sam čitao da je neki naš otišao u Japan i prvi dan htio malo prošetati oko hotela. Iza nekog ugla ulice čuje neke sočne psovke na našem jeziku, ali ne vidi te ljude. Nekakvi biznismeni iz tog Titinog doba, ali eto, interesanto je to što su prvi stranci koje je sreo, bili naši. U istom članku je taj neki objasnio da Japanci ne razumiju psovke, naročito im je nejasna ona,...naša,...****pas mater.
- ljubav_aha
#45 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
bas nepotrebno komplikujes kompariranjem proslosti i sadasnjostiRambo-Amadeus wrote:Kad vidim kolk'o udatih i ozenjenih sa djecom (i to povelikom) ima na forumu, prosto me zima uhvati...svaki drugi post "Ja i muz" ili "Ja i supruga/zena"...ccc
- neprilagodjena
#46 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
dok sam bila na odmoru u Turskoj
Ja i muz prolazimo pored standa na kojem turcin prodaje izlete brodom ili odlaske u hamam i mi ga pozdravljama kad on nam mahnu i zovnu nas sebi
i upozna nas sa bosancima (momak i cura)
bas je bilo cool,isli smo zajedno na izlet brodom.
Ja i muz prolazimo pored standa na kojem turcin prodaje izlete brodom ili odlaske u hamam i mi ga pozdravljama kad on nam mahnu i zovnu nas sebi
bas je bilo cool,isli smo zajedno na izlet brodom.
- Spliff.Master
#47 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Neki dan ja u samoposluzi u Los Angelesu...
kad hodaju mama i sin ispred mene...
mali nesto place li place, kelji se...kad ona njemu "Anto stvarno se ponasas k'o ANIMAL"...hehehe!
kad hodaju mama i sin ispred mene...
mali nesto place li place, kelji se...kad ona njemu "Anto stvarno se ponasas k'o ANIMAL"...hehehe!
- ladyada
#48 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Rambo-Amadeus wrote:Kad vidim kolk'o udatih i ozenjenih sa djecom (i to povelikom) ima na forumu, prosto me zima uhvati...svaki drugi post "Ja i muz" ili "Ja i supruga/zena"...ccc
danas je pc upali kahvu pristavi pa onda na miru studiranje
- ladyada
#49 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
1999 rim glavna zeljeznicka stanica, renoviranje u toku , izgleda ko da sam na najvecem gradilistu na svijetu .............. ja sa 5 kofera idem na godisnji na siciliju vozom a voz kasni 3 sata ...........super, nema sanse da uhvatim voz i da nastavim put dalje
..........okolo gledam sve na italijanskom napisano , ja neznam beknuti ............ odem do kioska da kupim sebi nesto da jedem i jedan expresso da me probudi ........ stojim u redu i kontam kako bijase ono sendvic sa sirom na italijanskom ???? ........kad tip ispred mene zatjera sve u 3p materine socno .................ja se nasmijem on me pogleda ono arogantno ............ja samo ja te razumijem ........tip se poceo smijati , kaze da je iz travnika ............itd itd ispade da je iz familije gdje mi je tetka udata ........... popili smo jedno 10 expressa do ponoci i ispricali se ko 2 mahaluse ...........i danas se ponekad cujemo ..........
-
Eborg
#50 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Mi se haman samo po psovkama istichemo!ladyada wrote:1999 rim glavna zeljeznicka stanica, renoviranje u toku , izgleda ko da sam na najvecem gradilistu na svijetu .............. ja sa 5 kofera idem na godisnji na siciliju vozom a voz kasni 3 sata ...........super, nema sanse da uhvatim voz i da nastavim put dalje![]()
![]()
..........okolo gledam sve na italijanskom napisano , ja neznam beknuti ............ odem do kioska da kupim sebi nesto da jedem i jedan expresso da me probudi ........ stojim u redu i kontam kako bijase ono sendvic sa sirom na italijanskom ???? ........kad tip ispred mene zatjera sve u 3p materine socno .................ja se nasmijem on me pogleda ono arogantno ............ja samo ja te razumijem ........tip se poceo smijati , kaze da je iz travnika ............itd itd ispade da je iz familije gdje mi je tetka udata ........... popili smo jedno 10 expressa do ponoci i ispricali se ko 2 mahaluse ...........i danas se ponekad cujemo ..........