Alergičari, na šta ste alergični?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
goga+

#26 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by goga+ »

Alergična sam na polen drveća i grinje. kad mi krene alergija, sluzokoža nosa mi postane jako osetljiva tako da kijam na bezbroj stvari, na dim cigarete, miris, znoj, prašinu, a veoma često ni sama neznam zbog čega sam počela da kijam. Tada kinem i više od deset puta za redom. Prava gnjavaža.
SxDude

#27 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

Dobro jutro, samo ti mogu reci da ti tablete nece pomoci, mozda hoce ali samo privremeno, ako mogu da pitam na sta si alergicna i kako ti se to odrazava, jel samo kises, nosic 'curi' , oci te cesu, 'skaklji' te u prsima, dises li otezano itd.
SxDude

#28 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

nemoj se smijati bonicko :-D , zbunila si me sad, o kome pricamo, jel ti imas alergiju il neko drugi? :D
Daphna

#29 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Daphna »

babyline wrote:
SxDude wrote:Dobro jutro, samo ti mogu reci da ti tablete nece pomoci, mozda hoce ali samo privremeno, ako mogu da pitam na sta si alergicna i kako ti se to odrazava, jel samo kises, nosic 'curi' , oci te cesu, 'skaklji' te u prsima, dises li otezano itd.
simptomi kako kada.alergija je na ljesku (ljesnjak) , macu i bijelu brezu- testirano i ambroziju iskustveno. evo sada je uhvatilo nos curi, povremeno kihanje, oci malo caklene. disanje, pa malo skaklji danas :( glavno da meni nije nista :D
sta velis? hocu li prezivjeti? :D
Moja mama se svoje alergije riješila na vrlo jednostavan način... Već godinama "kuburi" sa tim polenskim i kojekakvim alergijama... Pila lijekova i lijekova... Ali ništa! I onda samovoljno krene sa terapijom medom! Ali lokalnom :-D Što će reći, čim nos procuri ona ga maže medom kao kakvom kremom... Obavezno malo i u unutrašnjost nosnica. Mi joj se smijali, ali prošle godine i evo ove, moja mama nema alergiju... A čim krene, zna se-MED!
alphonse kauders

#30 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by alphonse kauders »

Ne znam da li se ovo moze zvati alergijom, ali meni bas neugodno utrne usna (boli pravo) kad jedem jabuku sa korom. Osjecaj je toliko ruzan, da fakat u zadnje vrijeme izbjegavam jesti jabuke.
Osim toga, ponekad mi se to desi i kad jedem bademe ili ljesnjake.
Alergija?
SxDude

#31 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

alergija je stvarno opasna stvar, iz godine u godinu se samo 'siri' na druge stvari, i sve se moze nekako trpiti dok ne uzme maha i onda se 'spusti' na bronhije, gdje su inhalacije ne izbjezne.
Daphna

#32 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Daphna »

Nisu :-D mi ih tjerali :-)

Probaj, ništa te ne košta... Barem je prirodni lijek :-D

Jesi pokušala sa bronalom (mislim da je alkaloid Skoplje)? On ti sadrži terfenadin koji ublažava simptome alergijskog rinitisa (nosić koji curi), konjuktivitisa, reakcije na koži...? Još je bolje ako možeš naći baš tablete terfenadina... Ali ne znam ima li kod nas!
Last edited by Daphna on 09/04/2009 10:22, edited 1 time in total.
encian

#33 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by encian »

ovdje reklamiraju nekakve "tufere" sto se stavljaju u nos i zadrzavaju alergene dok nesmetano propustaju zrak. ima li to kupiti i kod nas da ne nosim raji?
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#34 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by grunt »

Meni Rinolan rijesava sve probleme sa alergijom,mada jos nije toliko gusto da pocnem da uzimam,ali ce vjerovatno biti za par dana :D .
SxDude

#35 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

alphonse kauders wrote:Ne znam da li se ovo moze zvati alergijom, ali meni bas neugodno utrne usna (boli pravo) kad jedem jabuku sa korom. Osjecaj je toliko ruzan, da fakat u zadnje vrijeme izbjegavam jesti jabuke.
Osim toga, ponekad mi se to desi i kad jedem bademe ili ljesnjake.
Alergija?

Yep, i meni se to desavalo, poslije mi se znalo desiti kad kiwi jedem, mrkvu, orahe, ali eto za sve one koju kubure s ovom alergijom u bilo kom pogledu, ja iz licnog iskustva preporucujem homeopatiju, mnogi ce pomisliti jos jedno 'rijesenje' u nizu, nadri ljekari itd, vjerujte da nije, odgovorno tvrdim, poznajem licno dosta ljudi koji su se rijesili toga, zahvaljujuci tome.
Kraljica_Suza

#36 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Kraljica_Suza »

Alergicna sam na ugrize insekata :cry:
Epitop

#37 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Epitop »

Peru balzam koji je sastojak pojedinih sapuna i šampona i ekstrakt drvenog uglja koji se koristi u proizvodnji gume i plastike.
Malo izbjegavam pojedine šampone i sapune koristim one koji mi ne smetaju i kada roštiljam ne diram ugalj.
SxDude

#38 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

babyline wrote:
SxDude wrote:alergija je stvarno opasna stvar, iz godine u godinu se samo 'siri' na druge stvari, i sve se moze nekako trpiti dok ne uzme maha i onda se 'spusti' na bronhije, gdje su inhalacije ne izbjezne.
pa ako ikmas doktora od povejrenja, recice ti da se tu nema sta trpiti, vec uzimati tablete i po potrebi sprej z apluca da ne bi vremenom i u starosti bilo problema i sa astmom :roll:
Naravno da se ima sta 'trpiti' , osim jedne stvari koja je najgora, a to su 'gusenja' kad ste prisiljeni da idete na inhalacije, il ako ste u mogucnosti da kupite aparat i to sami radite kuci, sa propisanom terapijom, koliko kapi shodno kilazi i godinama.

Moja poenta je kako se izljeciti od toga, a ne kako samo privremenko preziviti dolazak proljeca, ako pricamo o tom vidu alergije, il recimo nekom drugom, na hranu ne vezano koje je godisnje doba u pitanju.
armin_tz

#39 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by armin_tz »

Ja sam alergican na dobre trebe, kad god vidim jednu cuda se dese, a to je pogotovo u pubertetu, nisam na wc ko cojk mogo :D
sad ozbiljno, alergican sam na morsku so i na one deep freeze i ta cuda protiv bolova kada se povrijedim ili nesto slicno
*mima*

#40 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by *mima* »

Pocela sam da kisem....jedva gledam na oci......i tako mjesecima.... :(
SxDude

#41 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

off topic,
meni muka dodje kad cujem da neko koristi rijec 'treba' :roll:

kada sam procitao tvoj post, imao sam mali upitnik iznad glave, ako si alergican na djevojke, khm druze...onaj...ma nisi sigurno :D
trinaesti

#42 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by trinaesti »

jucer sam popio prvu Flonidan ove godine.
a od neki dan Hydrocyclin (mast za oči) mi je u dzepu.

steta sto je zeljezara (arcelormittal) morala da ode na stand by zbog recesije.
jer prosle godine kad se zahuktala imao sam mnogo manje problema sa alergijom.

evo jucer, izadjem iz kancelarije napadne me polen i prasina, neki vjerat topao. odmah oci pocese da svrbe, curi nos, kisem jedva vozim.
i onda ispred mene se ubaci neki stariji kamion.
crni dim iz auspuha uleti kroz prozor. uuu kako mi je godilo. za njim sam isao namjerno samo da prodisem (:

a onda u apoteku po prvi flonidan sa pocetka price (:
Cholina_Lokica

#43 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Cholina_Lokica »

sjoooo moja tema :D
godinama imam probleme sa alergijama i iz godine u godinu sve gore i gore :D jos malo pa cu poceti zivjeti pod staklenim zvonom... naravno polen, od nekoliko vrsta biljki, pa tako kad me safata hem kisem, slinim, oci k'o da sam se heftu dana drogirala, hem se ospem sva ako odem gdje u prirodu, pa se osip pojavi gdje god nemam odjece, dalje, glycerin :( pa moram dobro procitat sastav svih kozmetickih proizvoda, prasina, paradaiz (pogotovo ako se posoli, ne znam zbog cega je to), pencilin, analgetici, sto bi znacilo na vecinu tableta, i ocekuju da se pojavi na sve tablete, tako da ne smijem nist popit ako nema neko sa mnom da me moze vozit u hitnu jer pocnem padati u anfilakticki (valjda se tako kaze) shok :D, ujedi komaraca, pcela, mrava (svih buba koje imaju mravlju kiselinu) od toga se pocnem gusiti i ono sva nateknem (isto k'o u kakvoj komediji kad pocnem rasti :D), to su mi glavne, ima jos nekih malih, ali te su mi najizrazenije i najgore posto moram vazda u hitnu ici... :D ako se sjetim jos sta dopisem :D

sjetih se... macija i pseca dlaka, ali me to popusti kad sa nekom zivotinjom provedem vise vremena, pa se valjda naviknem :D
*mima*

#44 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by *mima* »

trinaesti wrote:jucer sam popio prvu Flonidan ove godine.
a od neki dan Hydrocyclin (mast za oči) mi je u dzepu.

steta sto je zeljezara (arcelormittal) morala da ode na stand by zbog recesije.
jer prosle godine kad se zahuktala imao sam mnogo manje problema sa alergijom.

evo jucer, izadjem iz kancelarije napadne me polen i prasina, neki vjerat topao. odmah oci pocese da svrbe, curi nos, kisem jedva vozim.
i onda ispred mene se ubaci neki stariji kamion.
crni dim iz auspuha uleti kroz prozor. uuu kako mi je godilo. za njim sam isao namjerno samo da prodisem (:

a onda u apoteku po prvi flonidan sa pocetka price (:

Hydrocyclin za oci?
GoschaUkuchi

#45 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by GoschaUkuchi »

Dile wrote:sjoooo moja tema :D
godinama imam probleme sa alergijama i iz godine u godinu sve gore i gore :D jos malo pa cu poceti zivjeti pod staklenim zvonom... naravno polen, od nekoliko vrsta biljki, pa tako kad me safata hem kisem, slinim, oci k'o da sam se heftu dana drogirala, hem se ospem sva ako odem gdje u prirodu, pa se osip pojavi gdje god nemam odjece, dalje, glycerin :( pa moram dobro procitat sastav svih kozmetickih proizvoda, prasina, paradaiz (pogotovo ako se posoli, ne znam zbog cega je to), pencilin, analgetici, sto bi znacilo na vecinu tableta, i ocekuju da se pojavi na sve tablete, tako da ne smijem nist popit ako nema neko sa mnom da me moze vozit u hitnu jer pocnem padati u anfilakticki (valjda se tako kaze) shok :D, ujedi komaraca, pcela, mrava (svih buba koje imaju mravlju kiselinu) od toga se pocnem gusiti i ono sva nateknem (isto k'o u kakvoj komediji kad pocnem rasti :D), to su mi glavne, ima jos nekih malih, ali te su mi najizrazenije i najgore posto moram vazda u hitnu ici... :D ako se sjetim jos sta dopisem :D

sjetih se... macija i pseca dlaka, ali me to popusti kad sa nekom zivotinjom provedem vise vremena, pa se valjda naviknem :D
I ja sam alergicna na acetisalicilnu kiselinu i svi lijekovi koji sadrze to, ja ne smijem da popijem. Dakle, ako me nesto boli, onda trpim sve dok bolovi ne postanu nenormalni, pa onda uzmem trodon ili tramal. A kad to uzmem onda budem losa, jer sam prakticno drogirana... tijelo me svrbi UZAS. Ujutro kad se probudim budem sva podbuhla, kao da sam prehladjena. I to traje jedno dva sata. Kazu da je to znak da je imunitet jako los.
Alergije su najmanje ispitane, sto se medicine tice, pa se nosim s tim vec duzi niz godina i borim sama ko debil. :D
nelo

#46 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by nelo »

počeo sam sa flonidanom, ide i lostop, al svejedno nos mi je stalno zacepljen (idu kapi). Godina ce biti uspjesna samo da mi je izbjeć gušenja kojih je bilo prošle godine......
Cholina_Lokica

#47 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Cholina_Lokica »

ma meni se javi nakon 15 min. prvo mi pocnu flake po tijelu, odprilike izgleda kao da sam se oprzila bas odvratno.. poslije nekih 10 minuta pocnem sva da naticem i da se deformisem, lice mi se skroz okrene, bas budem neprepoznatljiva, i onda ako se ne reaguje sa onim 18 injekcija koktela :D pocinjem se gusiti i padam u shok :D
Ublehas

#48 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Ublehas »

ja sam alergican na demokratiju, evo gusi me i suze mi oci od '92 godine
terra_incognita

#49 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by terra_incognita »

energy_shock wrote:Ljudi evo ja imam neki problem s ocima , samo neznam koji je razlog sto mi oci pocrvene i budem sav podbuho ispod ociju kao da sam tri dana slavio, otisao sam u hitnu prije 3-4 dana primio nekakvu injekciju uzeo lijekove protiv alergije i sumece tableta ali opet oci me svrbe i magli mi se vid ; pretpostavljam da mi oci nateknu zbog prasine , promahe ili sta ja znam mozda i od ambrozije ...
sad mi se javlja problem da nekad nemogu normalno citati tj. da mi se zamagli oci i stvarno je neugodno ....imal koji lijek za moj problem i da li bih trebao nositi naocale , imal ko kakvih savjeta ....ovaj problem mi se vec javljao 3-4 puta zadnje dvije godine ...poslao bih vam sliku kako izgledam ali me strah da vas ne bih prepao ... :shock: 8) thanks

konjuktivitis
SxDude

#50 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by SxDude »

raja ja vas u potpunosti razumijem, s toga vam zaista preporucujem homeopatiju, probajte nemate sta izgubiti, a siguran sam da ce vam pomoci, pa cemo onda ici na slatku, :thumbup:

Nemoj te se trovati tabletama 'protiv' alergija!
Post Reply