Radio stanice u Sarajevu....

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

uvjek dobar gost

#26 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by uvjek dobar gost »

norah wrote:Ja sam voljela slusati radio "Mir". Sta uopste bi sa njima?
Kako su prestale donacije... prestao je i "MIR" .... ....
uvjek dobar gost

#27 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by uvjek dobar gost »

besana wrote:Radio " Sarajevo" :thumbup:
Dobar je ali nekad malo previše puštaju nekih popevki il kantri muzike (za moj ukus), meni lično fali radio ZID.....
Libido

#28 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Libido »

Radio Zid..beton radio...Radio Sarajevo rodjak od radio Zida ali daljnji rodjak :thumbup:
Van Halen

#29 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Van Halen »

chuchumbamayumbe wrote:I meni nedostaje ISV, ZID.
Nije problem u stanicama, problem je u ljudima, u kreativnosti ljudi na stanicama, a na kraju krajeva i u RAK-u.
Ustvari, problem je najvise u slusateljstvu..."raja", "stoka", voli vise dzigreu i reklame nego 5 minuta pametne spike.
Ne vjerujem da bi ISV izdrzao 7 dana u eteru a da ga ne ugase, kada bi se uzoriti gospodin Archie dokopao mikrofona.
Kad smo kod ISVa i uopšte boljih dana radija u ovom gradu sjeća li se neko one Archieve emisije " Snježana i sedam kalaumaka", kakvo je ono ludilo bilo :lol:
strong69

#30 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by strong69 »

I meni fali Radio Zid... Fakat odlican Radio sa mnogo kvalitetnih emislija. Sad slusam R Sarajevo.

Kameleon me izrazito iritira zbog idiotskih, cesto imitiranih reklama tipa House Milos i slicnih... Da me Bog sacuva...
chuchumbamayumbe

#31 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by chuchumbamayumbe »

Van Halen wrote:
chuchumbamayumbe wrote:I meni nedostaje ISV, ZID.
Nije problem u stanicama, problem je u ljudima, u kreativnosti ljudi na stanicama, a na kraju krajeva i u RAK-u.
Ustvari, problem je najvise u slusateljstvu..."raja", "stoka", voli vise dzigreu i reklame nego 5 minuta pametne spike.
Ne vjerujem da bi ISV izdrzao 7 dana u eteru a da ga ne ugase, kada bi se uzoriti gospodin Archie dokopao mikrofona.
Kad smo kod ISVa i uopšte boljih dana radija u ovom gradu sjeća li se neko one Archieve emisije " Snježana i sedam kalaumaka", kakvo je ono ludilo bilo :lol:

Archibald, dvije Snjezane i cetrnest kalaumaka

:)
Skyfox

#32 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Skyfox »

uvjek dobar gost wrote:
norah wrote:Ja sam voljela slusati radio "Mir". Sta uopste bi sa njima?
Kako su prestale donacije... prestao je i "MIR" .... ....
tako nesto, ja sam slucajno uhvatio zadnjih par sati, voditeljica govori "eto dosao je mir a s njim konacno i nas kraj" :? ja kontam zezaju se kad poslje nema nista na frekvenciji...
Nije los Kameleon, mozda M prijepodne inace radio slusam kad mi dojadi MP3 a da nam nedostaje stanica to sigurno, i cim odmaknes od Mostarskog gotovo nista ne "hvata" :roll:
AdnanSA

#33 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by AdnanSA »

RSG mi je gori čak i od Kalmana.
Odavno nisam čuo onoliku količinu reklama još kad Cocalić počne da stenje a one voditeljice sa dubokim glasovima da ponavljaju kao papagaji brojeve njihovog SMS telefona hoče da mi se smući.Sreća pa se frekvencija lagano promijeni ali avaj eto ti njihovih glasova u pojedinim TV reklamama.
Nešto pout Expresa od njih nemožeš pobijeći.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#34 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by grunt »

efm radio na prvom mjestu,202 na drugom i radio sarajevo na trecem-sve drugo je veliko sranje!
Na muzici ISV-a sam bukvalno odrastao i mogu slobodno reci da je taj radio u velikoj mjeri odredio moj muzicki ukus,steta je sto ga vise nema!
papacja

#35 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by papacja »

maajaa wrote:
"Fataš" li Kameleon?
Na Kameleonu Batko zestoko pegla sa reklamama ... uzas (fali mi smajlikojipovraca)
To su komercijalne radio stanice, od reklama žive. Ako se nekome ne sviđaju reklame, ima u CD šopovima muzike za svačiji ukus.
papacja

#36 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by papacja »

AdnanSA wrote:RSG mi je gori čak i od Kalmana.
Odavno nisam čuo onoliku količinu reklama još kad Cocalić počne da stenje a one voditeljice sa dubokim glasovima da ponavljaju kao papagaji brojeve njihovog SMS telefona hoče da mi se smući.Sreća pa se frekvencija lagano promijeni ali avaj eto ti njihovih glasova u pojedinim TV reklamama.
Pa probaj ti napraviti radio stanicu, pa vidi kako ćeš preživjeti bez reklama, platiti radnike, struju, vodu i sl., malo je nezgodno. :?
chuchumbamayumbe

#37 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by chuchumbamayumbe »

papacja wrote:
Pa probaj ti napraviti radio stanicu, pa vidi kako ćeš preživjeti bez reklama, platiti radnike, struju, vodu i sl., malo je nezgodno. :?
Slazem se sa tobom u vezi reklamiranja, ali na RSG-u stvarno pretjeruju...oni su mi kao neki radijski ekvivalent OBN TV-u.
Ubise sa reklamama, ali sva sreca, postoji daljinski i vozdra.
OBN sam i prestao gledati upravo zbog silnih reklama, covjece, zaboravis sta si gledao dok ih sve ne izbiflaju, i onda prodje 10-15 min, pa opet reklame.
Zato ih niti slusam niti gledam.
Na stranu iritantni voditelji, njihova prenemaganja i izvodjenja, preseravanja i slicno, stvarno su IRITANTNI, pogotovu onaj nafurani Coco.
Kada svedu reklamiranje na razumnu mjeru, mozda probam ponovo, do tada, chaos!
Lada

#38 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Lada »

Amra Poturić ima izuzetno prijatan glas i vodi samo prijepodnevne emisije ;-)
Qler

#39 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Qler »

ja najcesce slusam radio M i radio Sarajevo, a slusam stari grad, kalman, kameleon, i NES radio (oni imaju dobre muzike, ex yu rock cesto pustaju)

M slusam kad ono ne slusam radio, sarajevo slusam i nikako da upratim kad je dzemo braun :) ali ga pravo volim slusati, RSG i kameleon kad naleti sta fino, jedno ako ujutro idem negdje pa slusam udri muski. NES sam rekao imaju dobre muzike, svidja mi se. a kalman :D kad oplete narodna hala gori :D
Fiore

#40 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Fiore »

Tamo gdje je Techno,Trance.,Electro..., mrzim ono totalno forsiranje dobrog raspolozenja.. Ne bih imao nista protiv da se pustaju., partizanske pjesmice.., mozda ljudi ove zemlje i ne mogu da gledaju zivot drugacije.. zbog folk hitova i sl. :shock:

Slusam BFBS 102.0 mhz.,preko dana nema vijesti iz zemlje ..samo vijesti iz evrope i svijeta.. iza 22h extra zika..
fantom slobode

#41 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by fantom slobode »

volim da slusam radio Sarajevo, a drugi izbor mi bude stari grad, iako u zadnje vrijeme slabo slusam isti. Najvise me nervira Kalman, jer u autu mi se ukljucuje sam, ako su transportne informacije o stanju na putevima ukljucene, vrlo neposteno, na taj nacin naturaju svoj radio, a radio im je...dno dna.
maajaa

#42 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by maajaa »

papacja wrote:
maajaa wrote:
"Fataš" li Kameleon?
Na Kameleonu Batko zestoko pegla sa reklamama ... uzas (fali mi smajlikojipovraca)
To su komercijalne radio stanice, od reklama žive. Ako se nekome ne sviđaju reklame, ima u CD šopovima muzike za svačiji ukus.
znam da od reklama zive ... htjedoh samo reci da su reklame koje se vrte blagoreceno odvratne :skoljka:
vjeverica.nada

#43 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by vjeverica.nada »

Ne nedostaje mi ništa. Sve se mijenja i nisam u stanju vezati se ni za jednu radio stanicu. Radio mi je upaljen dan i noć i zadnjih mjeseci je to najčešće Kameleon ili Nes.
Nekako i ne čujem više neke iritantne reklame ni neke glasove...valjda imam izbora pa promijenim frekvenciju.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 21:41, edited 2 times in total.
Lauryn Hill

#45 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Lauryn Hill »

Meni nedostaje radio Mir. :( Odkako su ga ukinuli ja vise uopste ne slusam radio. Voljela sam slusati Vahu i njegovo "Trece poluvrijeme" (ako se iko sjeca te emisije?!)... nikada to nisam propustala :lol:
A i radio je bio totalno prilagodjen omladini. Informativan sto se tice politickih,kulturnih, humanitarnih dogadjanja. Bilo je dosta nagradnih igara i organizovanja party-ja za mlade blablabla. I nikada se nije pustala narodna muzika sto je mene i pridobilo :) :lol:
I drago mi je da sam uhvatila zadnju,.. oprostajnu emisiju prije nego sto su iskljucili signal.... ja mislim da se to desilo oko 13:00?! ....Fakat mi je bilo zaooooo :(
Ah, radio Mir je nekad bio :thumbup:
reuf69

#46 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by reuf69 »

Vaha sada radi na Kalmanu u jos uvjek je zabavan i otkacen.
abidsakalas

#47 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by abidsakalas »

Vidim da se ovdje ljudi opredjeljuju za radio stanicu ovisno o muzickom ukusu. Moj izbor je Radio 202 - primarno zbog muzike a sekundarno zbog pomjeranja granica koje nam je nazalost nametnulo ovo kockasto drustvo. OVAJ NAROD I OVA ARMIJA DRUGE ALTERNATIVE NEMAJU :)
Timotije

#48 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by Timotije »

Meni dobro fali birvaktilsko radio Sarajevo, kano prvi tako i drugi program. Imalo se sta poslusati, manje-vise muzicki opus (to je ionako osobni dozivljaj), puno vise radijske emisije, voditelji-gosti koje se slusalo sta kazu,i naravno ne uvijek, ali u vecini slucajeva, vrlo pametnih i zanimljivih slusalaca koji su se javljali direktno u program. Omladinski program na drugom programu, koji se emitovao radnim danom od 14-19 sati, bio je veoma slusan i van granica BiH. Avangarda svog vremena, nesto potpuno novo. Nocni program radio Sarajeva, sjecaju ga se studenti, radnici trece smjene i ostali "zgubidani", izuzetno kvalitetan i raznovrstan, od sadrzaja preko gostiju....
Nije brate svako mogao imati svoju emisiju kao danas, pjevati, glumiti, palamuditi....
U svim sferama umjetnosti i kulture bilo je itekako jakih filtera koji su to znali procistiti,a ne kao danas :( :(
Covjek vise nema mogucnosti poslusati, ili pogledati, nesto kvalitetno. Ako neko i bljesne u svom fahu, a povremeno ima i takvih, nemogu jednostavno iskociti iz mora prosjeka.....
Rahmetli Jugoslavija je imala hiljadu mana, cijenim je sto moja sestricna nije mogla voditi dnevnik, pa makar ja bio sto puta generalni direktor televizije!
AdnanSA

#49 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by AdnanSA »

papacja wrote:
U svemu treba imati mjeru pa i u reklamiranju inaće će se stvoriti kontra efekat. Imaćeš samo reklame na radiju a slušaoci to neće htjeti slušati a ako oni neće slušati ni firme se neće htjeti oglašavati na toj stanici. I onda gubiš lovu umjesto da zarađuješ eto zbog toga treba imati mjeru akod nas su neke radio stanice počele gubiti mjeru i kompas.
♥ Julianna ♥

#50 Re: Radio stanice u Sarajevu....

Post by ♥ Julianna ♥ »

maajaa wrote:
"Fataš" li Kameleon?

Ja gore reklame u zivotu nisam čula! Ko ono smišlja i ko im ono dozvoli, nek se odmah ubije! KAmeleon je nekad bilo fino slušati, normalna muzika tu i tamo poneka reklamica, a ove sad reklame proizvode efekat momentalnog mijenjanja frekvencije :x
Post Reply