jaaaaaaooo ne moze se skinut slika zabranjena
uocite 1 razliciti detalj
de .BA pudite parlamentarni,najbolje obućena vojska na vascijelome dunjaluku
Ja sam dugo vremena forsirao suzivot, ali cemu?ld wrote:ma nije bas tako crnoPonekad s'proljeca wrote:Meni nikako nije jasno zasto se Bosnje tako lako pale na provokacije i pocnu masovno da se izvinjavaju jadnim ugrozenim Srbima.
Pa jeli vama jasno da nema savrsenih ratova , pa pogledajte americke vojnike koji pored svih kontrola ubijaju i muce zarobljenike.
Zna se ko je prvi poceo i sta su cetnici napravili!!!!!
Pogledajte samo film 7 godina u Tibetu, pa ce te vidjeti kako su Englezi pohapsili njemacku alpinisticku ekspediciju na teritoriji Indije a koji su isli na Himalaje. Oni su smatrani neprijateljima i zavrsili su u logoru!!!!
Da sam se ja pitao, svi bi JNA vojnici i oficiri ostali kao taoci u Sarajevu 92 i za svaku ispaljenu granatu bi bio streljan!!!! To je i Juka predlagao nasem merhametliji, ali znamo sta se desilo!!!!
nesto malo ,,urbane,, raje se ubi od izvinjavanja i dokazivanja za suzivotom sa cetnicima,uglavnom narodu je jasno ko su cetnici,jasno im je da samo par procenata srba u bosni misli nam dobro
i sta je tvoj prijedlog...Hodidjed wrote:
Ja sam dugo vremena forsirao suzivot, ali cemu?
Cemu, ako oni forsiraju fasizam, nacizam, sovinizam i separatizam?
Ja ne zelim komsiju koji mi misli zlo i jedva ceka da me ubije.
Ko misli zlo, sutra ce ga i uciniti (opet).
Ma nema sta: Vrhunska vojska. Ne treba mu posebna obuka.pici wrote:
jaaaaaaooo ne moze se skinut slika zabranjena![]()
![]()
![]()
![]()
uocite 1 razliciti detalj![]()
de .BA pudite parlamentarni,najbolje obućena vojska na vascijelome dunjaluku
Masinko dusomIRCerka wrote:I ovdje cu reci ono sto rekoh za presudu Srbiji i sudjenje karadzicu...
SVI ONI KOJI IMAJU BILO KAKVE INFORMACIJE VEZANO ZA OVE SLUCAJEVE TREBAJU INFORMACIJE DOSTAVITI NADLZENIM ORGANIMA ili ako nista drugo MEDIJIMA.
OD suplje price, ko gdje treba da ide, ko kome zlo misli bla bla, samo zauzimamo prostor, virtuelni i relani, i trosimo kisik...
Ja jos uvijek tragam za relevantnim ogranom ove nazovi drzave da se jedna djevojka s Dobrinje, ubijena od strane snajperiste sa cetnickog polozaja skine sa spiska masakriranih Srba u Federaciji od strane alijinih mudzahedina... A vi i dalje ostrite zube, a trk u Nachtwerk ili bilo gdje drugo na Darububamaru
Fuxa, znas da te volim, ali brate mili zar nismo malo prestari za suplju?
Donekle se slazem sa tobom, ali je svakome njegova muka najteza.Hodidjed wrote:Kakvi god da su bili, nisu nista u poredjelnju sa Keratermom, Dreteljem, a Sarajevo je bilo najveci logor.chuchumbamayumbe wrote:Bilo je i po Hrasnici kojekakvih podruma...
Naravno da je bilo. Greška je što se za to, i ostale, nije odgovaralo.chuchumbamayumbe wrote:Bilo je i po Hrasnici kojekakvih podruma...
Ma ja, najbolje bi bilo da svi lijepo izjednačimo sve zločine, kažemo jebaji ga, bilo pa prošlo i lijepo zaboravimo sve... Onda se lijepo sve žrtve izvinu svojim dželatima što su im pravili probleme i prljali svojom krvlju njihove uniforme. Pa ja! Šta drugo...chuchumbamayumbe wrote:Donekle se slazem sa tobom, ali je svakome njegova muka najteza.Hodidjed wrote:Kakvi god da su bili, nisu nista u poredjelnju sa Keratermom, Dreteljem, a Sarajevo je bilo najveci logor.chuchumbamayumbe wrote:Bilo je i po Hrasnici kojekakvih podruma...
Bas bih volio znati sta bi neko ko se ziv izvukao iz jednog od hrasnickih podruma imao da kaze na tvoj odgovor.
Ili neko ko je prezivio Bradinu pa zaglavio u Celebicima i okolnim logorima?
To je 1% od onoga kroz sta su prosli ljudi koji su bili zatoceni u ubijani u Keratermu, Omarskoj, Sarajevu...Ali hocemo li sada da svodimo zlocine na procente i da se bavimo matematikom i statistikom, ili cemo pricati o patnjama ljudi, ljudskih bica?
Vjerujem.fuXa.ba wrote:
Spremam se da idem u Bosnu ali jeli mi vjerujes da mi se gadi otici!!!!!!!
i to ti vjerujemfuXa.ba wrote: Ne osjecam se ko kod kuce jer me gledaju poprijeko.....
Time samo pospjesujes poslijeratno etnicko ciscenjefuXa.ba wrote: Vjeruj mi da citavo vrijeme razmisljam da kupim kuci u FBiH
da je bogdom djeciji pa hajd, ovako mozemo govoriti DJECIJI ali svako dijete odraste i postane VELIKI COVJEK a onda nastane krvoprolice...fuXa.ba wrote: Dosta mi je tog nekog djecijeg nacionalizma koji je svaki dan veci i veci sa sviju strana
ovde je uvijek najbolji zanr tragi-komedija, na pocetku se smijemo, a na kraju placemo...Real Khan wrote:
Ma ja, najbolje bi bilo da svi lijepo izjednačimo sve zločine, kažemo jebaji ga, bilo pa prošlo i lijepo zaboravimo sve... Onda se lijepo sve žrtve izvinu svojim dželatima što su im pravili probleme i prljali svojom krvlju njihove uniforme. Pa ja! Šta drugo...
@Chuchu, taj film smo gledali nakon 2. svjetskog rata pa smo dočekali spremni ovaj 1992-1995 onako zaboravni, naivni... samo da javim kako su takvi filmovi izašli iz mode. Sad se raja pali na drugi žanr.
Ma kakvi, nemoj me pogresno shvatiti!Real Khan wrote:Ma ja, najbolje bi bilo da svi lijepo izjednačimo sve zločine, kažemo jebaji ga, bilo pa prošlo i lijepo zaboravimo sve... Onda se lijepo sve žrtve izvinu svojim dželatima što su im pravili probleme i prljali svojom krvlju njihove uniforme. Pa ja! Šta drugo...chuchumbamayumbe wrote:Donekle se slazem sa tobom, ali je svakome njegova muka najteza.Hodidjed wrote: Kakvi god da su bili, nisu nista u poredjelnju sa Keratermom, Dreteljem, a Sarajevo je bilo najveci logor.
Bas bih volio znati sta bi neko ko se ziv izvukao iz jednog od hrasnickih podruma imao da kaze na tvoj odgovor.
Ili neko ko je prezivio Bradinu pa zaglavio u Celebicima i okolnim logorima?
To je 1% od onoga kroz sta su prosli ljudi koji su bili zatoceni u ubijani u Keratermu, Omarskoj, Sarajevu...Ali hocemo li sada da svodimo zlocine na procente i da se bavimo matematikom i statistikom, ili cemo pricati o patnjama ljudi, ljudskih bica?
@Chuchu, taj film smo gledali nakon 2. svjetskog rata pa smo dočekali spremni ovaj 1992-1995 onako zaboravni, naivni... samo da javim kako su takvi filmovi izašli iz mode. Sad se raja pali na drugi žanr.
Da u pravu si.......mIRCerka wrote:Vjerujem.fuXa.ba wrote:
Spremam se da idem u Bosnu ali jeli mi vjerujes da mi se gadi otici!!!!!!!
i to ti vjerujemfuXa.ba wrote: Ne osjecam se ko kod kuce jer me gledaju poprijeko.....Time samo pospjesujes poslijeratno etnicko ciscenjefuXa.ba wrote: Vjeruj mi da citavo vrijeme razmisljam da kupim kuci u FBiHda je bogdom djeciji pa hajd, ovako mozemo govoriti DJECIJI ali svako dijete odraste i postane VELIKI COVJEK a onda nastane krvoprolice...fuXa.ba wrote: Dosta mi je tog nekog djecijeg nacionalizma koji je svaki dan veci i veci sa sviju strana
Pa evo npr da saznas iz prve ruke. Sad sam malo gledao link koji si postavio pa nadjoh jedan pasos citiramVirim iza ćoše wrote:Tražeći po hori/pjetlu više informacija po ovoj temi naletih na ovaj FORUMhttp://www.lopare.net/forum/politika-i- ... oravi.html,svjestan sam ja svega pogotovu po onom:"Šuti i nepričaj o svojoj sramoti" i samo da naglasim:neželim nimalo da poistovjetim Organizovane Srbske zločine sa individualnim nedjelima!Ali čitajući po gore navedenom forumu gdje su "zločinci i njihova"djela imenom i prezimenom navedeni došao sam do zaključka da ama baš ništa neznam,haj budi pametan![]()
![]()
Nakon ovog slobodno ocekivati od nekog tuzlanskog asima da napise clanak sa naslovom: ''Srbi su muceni u Tuzli''.fukara_tz wrote:Pa evo npr da saznas iz prve ruke. Sad sam malo gledao link koji si postavio pa nadjoh jedan pasos citiramVirim iza ćoše wrote:Tražeći po hori/pjetlu više informacija po ovoj temi naletih na ovaj FORUMhttp://www.lopare.net/forum/politika-i- ... oravi.html,svjestan sam ja svega pogotovu po onom:"Šuti i nepričaj o svojoj sramoti" i samo da naglasim:neželim nimalo da poistovjetim Organizovane Srbske zločine sa individualnim nedjelima!Ali čitajući po gore navedenom forumu gdje su "zločinci i njihova"djela imenom i prezimenom navedeni došao sam do zaključka da ama baš ništa neznam,haj budi pametan![]()
![]()
"SEVEROISTOČNA BOSNA - U ovoj oblasti postojao je 61 logor u kojem su Srbi bili zatočeni. Najviše ih je bilo u Tuzli, 16 logora, a slede Srebrenik, Gračanica, Lukavac, Banovići, Kladanj, Kalesija, Ugljevik, Lopare. Glavni logor bio je u okružnom zatvoru u Tuzli zatim je to i kasarna "Husinskih rudara". U prostorijama srednjoškolskog centra držali su javnu kuću sa 100 Srpkinja. Na putu ka Srebreniku kod Previla u privatnoj kući držali su 15 žena." http://www.lopare.net/forum/politika-i- ... vi-11.html
U Tuzli nisu postojali logori, niti su srpkinje zatvarane bilo gdje i na ove nebuloze covjek moze samo da se
To im i jeste cilj da sad operu ruke, jer im nista drugo i ne preostaje. Onaj cupo sad zavrsi u Haagu, pa red bi bio da presuda rasturi njegovu tvorevinu rs - da se to nebi desilo, bratija nastoji svasta izmisliti da bi se sve strpali u isti kos. Nece moci, agresija je pocinjena, susjedni predsjednici su potpisivali primirje - sto su potpisivali ako se nisu petljali u politiku BiH?fukara_tz wrote:Pa evo npr da saznas iz prve ruke. Sad sam malo gledao link koji si postavio pa nadjoh jedan pasos citiramVirim iza ćoše wrote:Tražeći po hori/pjetlu više informacija po ovoj temi naletih na ovaj FORUMhttp://www.lopare.net/forum/politika-i- ... oravi.html,svjestan sam ja svega pogotovu po onom:"Šuti i nepričaj o svojoj sramoti" i samo da naglasim:neželim nimalo da poistovjetim Organizovane Srbske zločine sa individualnim nedjelima!Ali čitajući po gore navedenom forumu gdje su "zločinci i njihova"djela imenom i prezimenom navedeni došao sam do zaključka da ama baš ništa neznam,haj budi pametan![]()
![]()
"SEVEROISTOČNA BOSNA - U ovoj oblasti postojao je 61 logor u kojem su Srbi bili zatočeni. Najviše ih je bilo u Tuzli, 16 logora, a slede Srebrenik, Gračanica, Lukavac, Banovići, Kladanj, Kalesija, Ugljevik, Lopare. Glavni logor bio je u okružnom zatvoru u Tuzli zatim je to i kasarna "Husinskih rudara". U prostorijama srednjoškolskog centra držali su javnu kuću sa 100 Srpkinja. Na putu ka Srebreniku kod Previla u privatnoj kući držali su 15 žena." http://www.lopare.net/forum/politika-i- ... vi-11.html
U Tuzli nisu postojali logori, niti su srpkinje zatvarane bilo gdje i na ove nebuloze covjek moze samo da se
preletio sam preko ,,dokaza,, iz beogradaVirim iza ćoše wrote:Tražeći po hori/pjetlu više informacija po ovoj temi naletih na ovaj FORUMhttp://www.lopare.net/forum/politika-i- ... oravi.html,svjestan sam ja svega pogotovu po onom:"Šuti i nepričaj o svojoj sramoti" i samo da naglasim:neželim nimalo da poistovjetim Organizovane Srbske zločine sa individualnim nedjelima!Ali čitajući po gore navedenom forumu gdje su "zločinci i njihova"djela imenom i prezimenom navedeni došao sam do zaključka da ama baš ništa neznam,haj budi pametan![]()
![]()