lahor wrote:Josip wrote:zgembo_sa wrote:Ne znam sta ima nekome smetat tamo dzamija. Ako ima potrebe za njom neka se brate izgradi. Nema tu nikakvih provokacija, nije to ona haram crkva koju hoce cetnici da izgrade na mjestu odakle su 4 godine ubijali sarajlije. Koliko sam do sad procitao niko nije govorio o nekim konkretnim lokacijama, vec iskljucivo o potrebi za dzamijom, te zbog toga stvarno ne vidim zbog cega bi neko to smatrao provokacijom. Ako vam je samo postojanje dzamije u jednom gradu provokacija onda se trebate lijecit...
pa pročitaj što je gore napisano!!!
hajde reci mi da li je za tebe provokacija ili ne to da se izmisli da je tu nekada bila džamija a nije NIKADA bila. prvi muslimani koji su se tu naselili su poslije II. svjetskog rata. a oni kažu da je tu džamija bila ima ihihiii
Ti Josipe peocitaj malo povijest...Trebao bi znati da je za vrijeme turske vladavine puno dzamija bilo izgradjeno i u Hrvatskoj, a zasto da je to nemoguce bilo u Neumu ako je recimo jedno Djakovo imalo dzamiju.Uostalom ne prave se vjerski objekti samo onde gdje su bili nego gdje se ukaze potreba kao sad sto je slucaj sa muslimanima u Neumu.
Potreba je onda i u Tučepima, Zaostrogu, Baškoj Vodi.....
Zaparvo u svakom malom mjestu u Dalmaciji???
Ma daaaj....molim te!!!
Hoću i ja katedralu na Bjelašnici, Jahorini...