Najstrmija ulica na svijetu?
- Bullet Tooth Tony
#26 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Toka - Dzeka

- fishtrija
#27 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Ova na Mojmilu je mala maca za ovu na Sokolju što je neko spomenuo... Uz ovu na Mojmilu sam se peo i silazio hiljadu puta (teže je nizbrdo definitivno), ali skoro sam sa bajkom krenuo nizbrdo sa deponije odozgo do Rajlovca... Kad sam naišao na ulicu... Uhhh ludilo čisto, morao sam sići sa bicikla i opet jedva mic po mic nizbrdo. Mislio sam da ću se prevrnuti frontalno sa bajka pravo na glavu. Nevjerovatno. I to friško asfaltirana.
- Jara
#28 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Obavezno idi i parkiraj ispred gornjeg ulaza u Arboretum pa prošetaj po njemu, spusti se ovom stazom...mnogi ni ne znaju da na Mojmilu ima eko park...super ideja, djeluje obecavajuće...super pogled na sve strane...ovo je stara slika, sad ima "novih momenata"...atko wrote:Ima tih ulicica dosta po Sa, ali sve su prilicni kratke, imaju li neki kriteriji koliko ulica mora biti duga sa konstantno jednim nagibom da bi usla u konkurenciju?
Jest ona ulica uz Mojmilo i meni strava, cesto pomislim da odem sa autom, pa onda kontam ja nikad ne vidjeh da tuda ide autoal jednom cu otici vala pa makar se okreno i rikvercom se penjo dokle moze pa kad stane onda natrag

- fishtrija
- afrikanac
#30 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Jedna od najstrmijih gradskih ulica je ona od ranijeg servisa Nosse u pravcu Sedrenika, u blizini kuče Hilme Selimović, mislim Ramića sokak ili tako nekako da se zove. Tu zimi ljudi imaju svoje helikoptere pa njima idu na posao
Druga slična ulica je u selu Obhodža, penjanje odmah nakon tvornice Haznadarević stolarije, i nekih 200 m je teško ići i nogama, a tek autom
Ima jedna ulica u Sokolju, odmah od Petrolove pumpe pa 200 m gore. Tu je zajebano i sići, a penjanje je životna avantura.
Neko je spomenuo cestu iza tunela na Tranzitu, gore prema Soukbunaru.
Cesta - sokak na Medresetu, prema Kibetovoj kafani
Ulica Širokac, od Kovača prema Vratniku, uz Hasetovu i Bunjinu (Renault) kuču
Ali prvo mjesto mislim da drži ulica uz Mojmilo, pokraj sportske dvorane pa gore negdje u nebo
Ja mislim da je ona jednosmjerna (prema uzbrdo), jer ko preživi to penjanje autom, pješke se vraća

Druga slična ulica je u selu Obhodža, penjanje odmah nakon tvornice Haznadarević stolarije, i nekih 200 m je teško ići i nogama, a tek autom
Ima jedna ulica u Sokolju, odmah od Petrolove pumpe pa 200 m gore. Tu je zajebano i sići, a penjanje je životna avantura.
Neko je spomenuo cestu iza tunela na Tranzitu, gore prema Soukbunaru.
Cesta - sokak na Medresetu, prema Kibetovoj kafani
Ulica Širokac, od Kovača prema Vratniku, uz Hasetovu i Bunjinu (Renault) kuču
Ali prvo mjesto mislim da drži ulica uz Mojmilo, pokraj sportske dvorane pa gore negdje u nebo
-
Celly
#31 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Jest, vala bas tako. Mene jednom na prevaru povelo tom ulicom do vrhaafrikanac wrote:Ali prvo mjesto mislim da drži ulica uz Mojmilo, pokraj sportske dvorane pa gore negdje u neboJa mislim da je ona jednosmjerna (prema uzbrdo), jer ko preživi to penjanje autom, pješke se vraća
![]()
- Jara
#32 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
@fištrija, odlične slike! 
-
hali gali halid
#33 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Gdje je ovo?Jara wrote:@fištrija, odlične slike!
-
vajkrem
#34 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
ja koliko se sjecam da je (cini mi se prosle godine) covjek poginuo na toj ulici na mojmilu. jel se sjeca neko kako se to desilo?
- Jara
#35 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
pročitaj peti post iznad ovog tvog...brdo Mojmilo...hali gali halid wrote:Gdje je ovo?Jara wrote:@fištrija, odlične slike!
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#36 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Mislis na Frontovskuafrikanac wrote:Jedna od najstrmijih gradskih ulica je ona od ranijeg servisa Nosse u pravcu Sedrenika, u blizini kuče Hilme Selimović, mislim Ramića sokak ili tako nekako da se zove. Tu zimi ljudi imaju svoje helikoptere pa njima idu na posao![]()
-
julisiz es grant
#37 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
To na Mojmilu je običan put, a ne ulica. Ulica je put koji ide kroz naseljeno mjesto. A gdje ste vi vidjeli naselje pored tog puta. Samo livade, tek pokoji objekat, kuća ili štala. Nedovoljno da se zove ulicom.
-
Celly
#38 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Ma ne, ta strma ulica na Mojmilu o kojoj govorimo nije na ovim slikama gore. Radi se o cesti koja ide izmedju dva niza kuca. Mislim da ima cak i ulicnu rasvjetu. A ovo na slikama je valjda neki park na tom istom brdu
- sffovac
#39 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
jeste i ja se sjecam te price, mensecini da je neko od mjestana isao uz nju autom i da mu se auto prevrnulo dok je isao uz brdo i da je poginuovajkrem wrote:ja koliko se sjecam da je (cini mi se prosle godine) covjek poginuo na toj ulici na mojmilu. jel se sjeca neko kako se to desilo?
-
julisiz es grant
#40 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Da, znam sada na koju misliš. Ja otišo na onu prije dječjeg sela kad od Dobrinje ideš, što ide gore prema rezervoaru. A na slici jeste cesta na brdu Mojmilu.Celly wrote:Ma ne, ta strma ulica na Mojmilu o kojoj govorimo nije na ovim slikama gore. Radi se o cesti koja ide izmedju dva niza kuca. Mislim da ima cak i ulicnu rasvjetu. A ovo na slikama je valjda neki park na tom istom brdu
-
julisiz es grant
#41 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Ja sam imao osjećaj da će mi se isto desiti kada sam se nedavno vozio prema Bibanu. Ozbiljno..u jednom momentu činilo mi se da će se točkovi pod dejstvom gravitacije odlijepiti od asfalta i auto naći na krovu i nastaviti da se prevrće. Ne bih se zaustavio do Principovogsffovac wrote:jeste i ja se sjecam te price, mensecini da je neko od mjestana isao uz nju autom i da mu se auto prevrnulo dok je isao uz brdo i da je poginuovajkrem wrote:ja koliko se sjecam da je (cini mi se prosle godine) covjek poginuo na toj ulici na mojmilu. jel se sjeca neko kako se to desilo?
- cyprus
#42 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Ofrljativno izmjereno, prosječni nagib na spomenutoj "ulici" na Mojmilu iznosi malo manje od 22%
.
- Jara
#43 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Na slici je nova pješačka staza napravljena u Arboretumu, ograđenom ( zatvara se preko noći ), dakle to nije ta strma ulica, ni cesta na Mojmilu, ni put koji ide prema rezervoaru - od rezervoara je udaljena koju stotinu metara.julisiz es grant wrote:Da, znam sada na koju misliš. Ja otišo na onu prije dječjeg sela kad od Dobrinje ideš, što ide gore prema rezervoaru. A na slici jeste cesta na brdu Mojmilu.Celly wrote:Ma ne, ta strma ulica na Mojmilu o kojoj govorimo nije na ovim slikama gore. Radi se o cesti koja ide izmedju dva niza kuca. Mislim da ima cak i ulicnu rasvjetu. A ovo na slikama je valjda neki park na tom istom brdu
-
sabanss
#44 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Strosici na Vratniku? Niz tu se ulicu jedva pjeske sidje.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#45 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Strosici su dobri za sankanjesabanss wrote:Strosici na Vratniku? Niz tu se ulicu jedva pjeske sidje.
-
d2
#46 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
penjem se biciklom tuda kad treniram, kako je sta ima, imas sta strmijeHendrix wrote:Dalmatinska je u nagibu od 17%, ako se ko pitao kada ide uz nju.
-
d2
#47 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
ako mi kazes da je i ovo onaj tvoj mobitel bacicu se pod prvi kamion zajedno sa 350Dfishtrija wrote:
- stranac2
#48 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Nisam vidjeo veće strahote od Švrakinog ...imam osjećaj svaki put da će se auto prevrnuti ili poći unazad ...kombinacija nagiba i malih uličica uhh ...
- alphonse kauders
#49 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Ovo na slici nije ona ulica na Mojmilu na koju se misli. Momak misli na Prvomajsku ulicu koja se nalazi odmah prije one dvorane kod Jetimskog naselja. Te ulice prije rata nije ni bilo, a sada kada se prođe pored nje izgleda tako da bi mogla komotno konkurisati kao dodatna skakaonica u turneji skijaških skokova 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#50 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Garmiš Parten Moymilo (s)kakaonica?alphonse kauders wrote:Ovo na slici nije ona ulica na Mojmilu na koju se misli. Momak misli na Prvomajsku ulicu koja se nalazi odmah prije one dvorane kod Jetimskog naselja. Te ulice prije rata nije ni bilo, a sada kada se prođe pored nje izgleda tako da bi mogla komotno konkurisati kao dodatna skakaonica u turneji skijaških skokova