UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Moderator: anex
-
bice_bice
#26 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
ustedise budzet za programere, ovdje ce marketing dobit veliku pohvalu odozgo..
a ti musterijo, ko te sljivi..
talijanske banke i njihove usluge su poznate..
a ti musterijo, ko te sljivi..
talijanske banke i njihove usluge su poznate..
- Zox
#27 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Upravo tako, italijani su poznati kao vrlo precizni ljud 
Sto je najgore, dok sam zivio u Italiji bio sam na Sanpaolu, i nisam bio bas zadovoljan, onda su se spojili sa Intesom, i bio sam jos nezadovoljniji, vratim se u Sarajevo, otvorim racun u UPI i nakon pola godine oni se spoje BAS SA ONE DVIJE OD KOJIH SAM ODUSTAO.
Priznajte, da li me to mozda proganjate????
Sto je najgore, dok sam zivio u Italiji bio sam na Sanpaolu, i nisam bio bas zadovoljan, onda su se spojili sa Intesom, i bio sam jos nezadovoljniji, vratim se u Sarajevo, otvorim racun u UPI i nakon pola godine oni se spoje BAS SA ONE DVIJE OD KOJIH SAM ODUSTAO.
Priznajte, da li me to mozda proganjate????
-
redondo72
#28 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Imam iskustva sa svim živim bankama u Sarajevu. Dakle, bukvalno sa svim. Šta mi se sve dešavalo pa to je neverovatno. Jednostavno, primaju se ljudi preko veze koji tri blage sa bankarstvom nemaju. Pre neki dan sam tražio marginalni ili lombardni kredit za hartije od vrednosti koje imam na SASE-u. Pozovem Raiffeisen Brokers, javi se lik i na moje pitanje, ´ladno odgovara.... aaaa? Ja rekoh, prvo ne kaže se " a " nego " molim " šabane mali, a drugo radiš kao broker a ne znaš jednu jedinu vrstu kredita koja se odobrava u tvom poslu. Idiote jedan. Eh sad isti taj kada sam izdavao nalog nije znao da ga popuni, tj. nije me pitao koju vrstu kupovnog naloga izdajem. Ej bre, alo! A kada sam ga pitao o E- Tradingu... kao da sam ga pitao o španski selima...
Tatin sin. Pitam ga, izvini dečko, ali je l´te blam... a on odgovara, pa nisam ja broker, ja samo radim na nalozima ( u prevodu nemam faks već srednju kaubojsku al me tata uvalio i bole me tuki ).
Znam da ste mi poslali čestitku za Novu godinu, sve sa vašim potpisima ali to gospodo nije dovoljno . Gledajte koga zapošljavate.
Drugi primer je mnogo ozbiljniji. Radim sa Hong Kongom. Trgujem i sad neću preko kreditne nego preko ino doznake. Ma to je šou živi. U pitanju je Hypo Alpe. Prvo što ona riba na šalteru kuca sa jednim prstom, a red se otegao. Dakle, sve što treba da zna je slepo kucanje. Onda mi je ´ladno sve pogrešno popunila ( iako sam stavku po stavku napisao i to štampanim slovima i dao joj samo da prepiše ) tako da je banka u Hong Kongu zvala njih, a trader mene da bi me obavestio da im novac nije legao. I onda sledi poziv od famozne gospođe koja se predstavila kao direktorka za poslove sa inostranstvom. Pita me... i ja krenem sve redom i sad dolazimo do reference numbera i beneficiary accounta... a ona pita.... šta? Kako šta gospođo, pa to vam je glavna stavka kod ino doznake... krenem da diktiram ... a ona ref.... šta? ben... šta? ... ja spelujem slovo po slovo, al´ne vredi, žena ne zna engleski ni da bekne, a glavna za poslove sa inostranstvom. E da izvinete jebo sam joj sve po spisku, tuko jedna, gusko, jebo te onaj ko te stavio tu, ja zbog tebe gubim novac.... i ona mi spusti slušalicu. Odem do banke u Titovoj i obezbeđenje me izbacivalo.
Pozitivan primer: Pošto stalno radim sa bankama, primam novac iz inostranstva, kupujem, plaćam, mogu da od svih ovih banaka izdvojim Procredit banku. Zaista sve najbolje. Nijedna greška. Ne radim kod njih da ne budem pogrešno shvaćen, ali stvarno nijedan problem, nikad gužva a osoblje kulturno i zna svoj posao.
Tatin sin. Pitam ga, izvini dečko, ali je l´te blam... a on odgovara, pa nisam ja broker, ja samo radim na nalozima ( u prevodu nemam faks već srednju kaubojsku al me tata uvalio i bole me tuki ).
Znam da ste mi poslali čestitku za Novu godinu, sve sa vašim potpisima ali to gospodo nije dovoljno . Gledajte koga zapošljavate.
Drugi primer je mnogo ozbiljniji. Radim sa Hong Kongom. Trgujem i sad neću preko kreditne nego preko ino doznake. Ma to je šou živi. U pitanju je Hypo Alpe. Prvo što ona riba na šalteru kuca sa jednim prstom, a red se otegao. Dakle, sve što treba da zna je slepo kucanje. Onda mi je ´ladno sve pogrešno popunila ( iako sam stavku po stavku napisao i to štampanim slovima i dao joj samo da prepiše ) tako da je banka u Hong Kongu zvala njih, a trader mene da bi me obavestio da im novac nije legao. I onda sledi poziv od famozne gospođe koja se predstavila kao direktorka za poslove sa inostranstvom. Pita me... i ja krenem sve redom i sad dolazimo do reference numbera i beneficiary accounta... a ona pita.... šta? Kako šta gospođo, pa to vam je glavna stavka kod ino doznake... krenem da diktiram ... a ona ref.... šta? ben... šta? ... ja spelujem slovo po slovo, al´ne vredi, žena ne zna engleski ni da bekne, a glavna za poslove sa inostranstvom. E da izvinete jebo sam joj sve po spisku, tuko jedna, gusko, jebo te onaj ko te stavio tu, ja zbog tebe gubim novac.... i ona mi spusti slušalicu. Odem do banke u Titovoj i obezbeđenje me izbacivalo.
Pozitivan primer: Pošto stalno radim sa bankama, primam novac iz inostranstva, kupujem, plaćam, mogu da od svih ovih banaka izdvojim Procredit banku. Zaista sve najbolje. Nijedna greška. Ne radim kod njih da ne budem pogrešno shvaćen, ali stvarno nijedan problem, nikad gužva a osoblje kulturno i zna svoj posao.
- Better Man
#29 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Može kopija i ne mora uopće biti ovjerena!mIRCerka wrote:hos hos kako da neS...online kupovat...hah..pa nismo mogli zlato na travianu kupit kamoli na amazonukomi wrote:ja sam obavio danassve je trajalo 15-ak minuta
potpisao sam gomilu papira možda zato što nikad nisam imao onu karticu za mankomate
i etonek mi je sa srećom
valjda ću moći kupovati na amazonu
Doduse, sad kako je postala talijanska, mozda to i proradi...nego... jel im treba oriDzinal cips il mere kopija? Jer do sada, gdje god sam sta vadila trazili oriDzinal, tete u cipsu oce da me udave...
- Skyfox
#30 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
joj to mi je famozno... jednom placam nesto kad cura fino tipka sa malim prstomredondo72 wrote: Prvo što ona riba na šalteru kuca sa jednim prstom, a red se otegao. Dakle, sve što treba da zna je slepo kucanje.
-
Sindibad
#31 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Ne možeš sve trpat u isti koš...ima ljudi koji nisu tatini sinovi i nisu primljeni preko štele vec svojim trudom...nije bas slijepo kucanje sve sto moras znat za rad na salteru pitao bih tebe kako bi se snalazio da si s druge strane saltera... Nalog za ino doznaku si trebao ispuniti ti, a ne gospođica na šalteru , njeno je samo da uplati novac, uzme proviziju i proslijedi dalje nalog na izvršenje, a ti popunjavas swift, iban i ostale podatke uredno popunjene na shalter...koristi western union, manje ces peglat i sebe i osoblje u banci...al će te oderat za proviziju hahaharedondo72 wrote:Imam iskustva sa svim živim bankama u Sarajevu. Dakle, bukvalno sa svim. Šta mi se sve dešavalo pa to je neverovatno. Jednostavno, primaju se ljudi preko veze koji tri blage sa bankarstvom nemaju. Pre neki dan sam tražio marginalni ili lombardni kredit za hartije od vrednosti koje imam na SASE-u. Pozovem Raiffeisen Brokers, javi se lik i na moje pitanje, ´ladno odgovara.... aaaa? Ja rekoh, prvo ne kaže se " a " nego " molim " šabane mali, a drugo radiš kao broker a ne znaš jednu jedinu vrstu kredita koja se odobrava u tvom poslu. Idiote jedan. Eh sad isti taj kada sam izdavao nalog nije znao da ga popuni, tj. nije me pitao koju vrstu kupovnog naloga izdajem. Ej bre, alo! A kada sam ga pitao o E- Tradingu... kao da sam ga pitao o španski selima...
-
mitarmiric
#32 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Sve je meni jasno, da ima tatinih sinova i maminih kcerkica, da ima ovog i onog, ali mi NIJE JASNO DA ZA SVOJE PARE MORAM VADITI PAPIRE I STAJATI U REDU K'O DA CEKAM PASOS.
Drzava mi je jasna, njih boli k**ac, treba ti pasos ili licna, stani u red, vadi papire, placaj takse...tebi treba pa trpi magarce.
Ali mi nije jasno da me za moje pare, kao i druge gradjane, banka u moru konkurencije je*e kao svoje klijente koji mogu otici u more drugih banaka.....
Drzava mi je jasna, njih boli k**ac, treba ti pasos ili licna, stani u red, vadi papire, placaj takse...tebi treba pa trpi magarce.
Ali mi nije jasno da me za moje pare, kao i druge gradjane, banka u moru konkurencije je*e kao svoje klijente koji mogu otici u more drugih banaka.....
-
Sindibad
#33 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
[Ali mi nije jasno da me za moje pare, kao i druge gradjane, banka u moru konkurencije je*e kao svoje klijente koji mogu otici u more drugih banaka.....[/quote]
najlakse je rec za moje pare...al ti banka daje limit na platu,kredite ovakve-onakve...cisto sumnjam da bi ti neko posudio danas lovu, pa valjda i klijenti mogu jednom u 10 godina obnoviti tu dokumentaciju i odnijeti u banku,nista im nece bit odvojit malo vremena ne nosi se cipsova svaki mjesec,pa neko promjeni adresu,prezime,neko umre na kraju krajeva....to se i zbog toga radi....a moze se naravno otic i u drugu banku koja ce ti to isto trazit, pa se ta druga banka spoji s trecom bankom, pa opet sve isto..helem malo discipline i kulture nasim ljudima treba..na zapadu kada dobijes poziv iz banke za obnovu papira i sl ljudi se stvore isti tren i ispostuju sta im se trazi a ne ko nase mazge samo se znaju dernjat i napadat
najlakse je rec za moje pare...al ti banka daje limit na platu,kredite ovakve-onakve...cisto sumnjam da bi ti neko posudio danas lovu, pa valjda i klijenti mogu jednom u 10 godina obnoviti tu dokumentaciju i odnijeti u banku,nista im nece bit odvojit malo vremena ne nosi se cipsova svaki mjesec,pa neko promjeni adresu,prezime,neko umre na kraju krajeva....to se i zbog toga radi....a moze se naravno otic i u drugu banku koja ce ti to isto trazit, pa se ta druga banka spoji s trecom bankom, pa opet sve isto..helem malo discipline i kulture nasim ljudima treba..na zapadu kada dobijes poziv iz banke za obnovu papira i sl ljudi se stvore isti tren i ispostuju sta im se trazi a ne ko nase mazge samo se znaju dernjat i napadat
-
redondo72
#34 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Nisam trpao sve u isti koš jer sam pohvalio osoblje jedne banke. To je zbog toga što ta banka ima svoju internu akademiju u Štutgartu + obučava svoje osoblje preko raznih seminara.
Popunjava se obrazac ( koji je na lošem fotokopiranom papiru tako da se jedva vidi ) ali u tom obrascu nema mesta za sve podatke, ne sećam se za koje tačno, mislim za beneficiary account i order number. Druga stvar, kada popuniš taj obrazac, ona
te iste podatke prosleđuje u " nalog za izvršenje doznake u inostranstvu ", tako da svejedno moraš da joj objasniš da u formularu koji ti je dala nema mesta za sve podatke. Nije to ni bitno, bitno je da direktorka za poslove sa inostranstvom ne zna ni reč engleskog, a ako ćemo pravo gospodža sa dž, ne zna ni bosanski. Verovatno komunicira dimnim signalima.
Popunjava se obrazac ( koji je na lošem fotokopiranom papiru tako da se jedva vidi ) ali u tom obrascu nema mesta za sve podatke, ne sećam se za koje tačno, mislim za beneficiary account i order number. Druga stvar, kada popuniš taj obrazac, ona
te iste podatke prosleđuje u " nalog za izvršenje doznake u inostranstvu ", tako da svejedno moraš da joj objasniš da u formularu koji ti je dala nema mesta za sve podatke. Nije to ni bitno, bitno je da direktorka za poslove sa inostranstvom ne zna ni reč engleskog, a ako ćemo pravo gospodža sa dž, ne zna ni bosanski. Verovatno komunicira dimnim signalima.
-
AO83
#35 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Upravo sam zelio da kazem da je najveci problem nedostatak kvalitetnog treniranja na pozicijama koji se mnogi nalaze.redondo72 wrote:Nisam trpao sve u isti koš jer sam pohvalio osoblje jedne banke. To je zbog toga što ta banka ima svoju internu akademiju u Štutgartu + obučava svoje osoblje preko raznih seminara.
Nemam namjeru nikoga da uvrijedim, ali budimo iskreni i priznajmo da u nasoj zemlji ne postoji dovoljno strucnjaka koji su poznati sa medjunarodnim standardima, pogotvo tim malo eto nazovimo ih komplikovanijim transferima za inostranstvo. Naravno, da spomenuta gospodja razumije engleski jezik, mogla bi naci hiljadu informacija o poziciji na internetu.
Probaj BBI posto vidim da oni cesto reklamiraju da sklapaju garancije i letters of credit BH kompanijama koje imaju poslovne aktivnosti u instranstvu.
NISAM zaposlen u ProCredit Banci ali zelim da kazem ovo - jako sam impresioniran njihovim klijentskim uslugama. Uzimajuci u ozbir da su radnici u toj banci jedni od najmanje placenih u bankarskom sektoru, daleko su ljubazniji od ostalih. I kada nesto neznaju ili nemaju - fino ti objasne a ne kao u nekim drugim bankama prave od tebe budalu kao da si ti idiot!?
Presao bih ja kada nesto nisi u mogucnosti da urade za mene sto je neobicajno za nase bankarske standarde - ali sam svaki put maltene uvrijedjen kada udjem u bilo koju banku, prodavnicu, vecinu kafica, i restorana u BiH.
Oni na kasi u banci, valjda zbog toga sto primaju 700 km sa SSS, izigravaju princeze i princeve.
Na kasi u prodavnici, isto kao da mi dzaba daju proizvode.
Konobari, hmm razviju neku umisljenost - ovo valjda neka sminkerska kultura.
Zapravo cuo sam o nekom rangiranju BiH i klijentskim uslugama, i bas bih volio ako neko ima te rezultate da ih postavi na ovoj temi da to pregledamo.
PS Cesto se bunimo kako nas tretiraju visoki politicari, pa pogledaj kako se ponasaju konobari prema nama a kamoli neki foteljasi!
-
redondo72
#36 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Znači i ti si zadovoljan Procredit Bankom.
Lepo, samo nismo to trebali da kažemo. Ta banka je za mene otkrovenje. Nema gužve, imaju fazon da nemaju klasične šaltere nego lepo sedneš za sto, manje su im provizije, neću dalje...
A ne kao ostale banke. Zaposle dve ribe, jedna radi na šalteru i naravno ništa ne zna, a druga nadrndana glupačica turpija nokte.
A ne kao ostale banke. Zaposle dve ribe, jedna radi na šalteru i naravno ništa ne zna, a druga nadrndana glupačica turpija nokte.
- Discball
#37 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
E pa ovako za sve pametnjakoviće ovdje koji se žale što moraju čekati u redovima...
...problem leži u prvim demokratskim izborima na kojima ste glasali i birali one koji sada prodaju državu, one koji su za sebe izglasali i usaglasili zakone o zaštiti podataka pa sada za svaki qurac moraš donijeti CIPS prijavu jer za razliku od normalnog svijeta nemamo adrese boravka na ličnoj/osobnoj karti a sve opet u cilju zaštite lopova koji su prodali državu, a da vi jadni smrtnici koji morate čekati u redu baš i nemožete tako lako doći do adrese dotičnih ako se kojim slučajem u vašem tijelu aktivira ono što neki zovu PTSP i odlučite im hebati majku na nekom od explzivnih jezika poznatih na ovim prostorima a koje nam je ostavila naša draga JNA...
...a problem samo tu počinje, ali se bogami i nastavlja ali o tome samo može nadugo i naširoko.....
...problem leži u prvim demokratskim izborima na kojima ste glasali i birali one koji sada prodaju državu, one koji su za sebe izglasali i usaglasili zakone o zaštiti podataka pa sada za svaki qurac moraš donijeti CIPS prijavu jer za razliku od normalnog svijeta nemamo adrese boravka na ličnoj/osobnoj karti a sve opet u cilju zaštite lopova koji su prodali državu, a da vi jadni smrtnici koji morate čekati u redu baš i nemožete tako lako doći do adrese dotičnih ako se kojim slučajem u vašem tijelu aktivira ono što neki zovu PTSP i odlučite im hebati majku na nekom od explzivnih jezika poznatih na ovim prostorima a koje nam je ostavila naša draga JNA...
...a problem samo tu počinje, ali se bogami i nastavlja ali o tome samo može nadugo i naširoko.....
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#38 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Nisam ekonomista pa ne znam da li je ovo normalno ali u svakom slucaju je cudno :
Upi Banka - imao sam dosta transakcija sa debitnom karticom i negdje u Junu sjednem da to sve sravnim i skontam da mi fali izvod za Mart. Ostale imam ali taj sam izgubio. Odem u banku i zamolim da mi istampaju izvod za Mart. Pita me decko za pultom "jeli dobijate izvod postom" " dobijam ali sam ga izgubio"...kaze mi on "zao mi je nista ne mogu uciniti".
Pa mozes li mi isprintati to sto gledas na ekranu?
Ne mogu, takvo je pravilo banke.
Ali to je moj racun i samo hocu da vidim transakcije u Martu?
Zao mi je. Mogu Vam procitati transakcije?
Citaj.
I tako on citao ja pisao 15 minuta na papiric.
Mislim nisu ti ljudi tamo losi ili neljubazni, nisam zaista imao takvih problema ali se zaista bas dobro vidi da je UPI tek poceo da stavlja focus na poslovanje sa fizickim licima. Npr. izvod koji se salje nema sabrane totale tako da mogu jednim poglerdom da vidim da li sam taj mjesec imao vise prihoda ili rashoda nego bukvalno ubacujem u exell svaki mjesec iznose da bih to vidjeo.
Pa ako je izvod na 3 strane, svaka strana dodje u posebnoj koverti ukljucujuci i poslednji prazan list koji je tu samo zato sto je printanje neoptimizovano. Cudi me za jednu banku da nisu investirali malo u taj sistem jer bi vrlo brzo ustedili na papiru, postanskim troskovima a o ekologiji i ustedi papira necu ni da govorim.
I naravno tu su redovni problemi sa karticom koju vise i ne provlacim bilo gdje jer zaista cesto bude odbijena. Onda odem na bankomat i najcesce radi sve ok. Kada ni tu ne radi, odem do banke i onda mi daju lovu. U medjuvremnu kesa iz samoposluge stoji kod kasirke i sladoled mi se topi a pivo grije
.
Bilo bi lijepo kada bi malo unaprijedili sistem.
Razog zbog kojeg ne mjenjam banku je taj sto mi je manja kamata na kredit zbog toga sto imam kod njih racun otvoren. Sa druge strane, bilo bi lijepo kada poslovanje sa njima zbog tog kredita ne bih dozivljavao kao nuzno zlo ili kaznu nego kao lijepo iskustvo.
Jos jednom da napomenem da zaista nisam imao nikakvih problema sa osobljem odnosno uvijek su mi sve zavrsavali ljubazno i expeditivno.
Eh da...kada sam dizao kredit, na reklamnom prospektu je stajala jedna kamatna stopa a ja sam dobio na ugovoru da potpisem drugu, malo vecu (nista previse bitno ali ipak...). Na pitanje zasto je kamata veca nego sto pise na prospektima koji stoje u banci odogovr je bio da je greska na prospektu. I sa tom novom kamatom i dalje je to bila najblja kamata u drzavi u tom trenutku a i dan danas mislim da imam izuzetno povljan kredit (za BH prilike) tako da sam ipak spreman oprostiti puno vise nego sto bih bio u stanju da nije tog kredita.
Valjda ce sa tim udruzivanjem rijesiti ove sistemske propuste koje ja kao krajnji korisnik primjecujem. I povecati broj bankomata obavezno....
Upi Banka - imao sam dosta transakcija sa debitnom karticom i negdje u Junu sjednem da to sve sravnim i skontam da mi fali izvod za Mart. Ostale imam ali taj sam izgubio. Odem u banku i zamolim da mi istampaju izvod za Mart. Pita me decko za pultom "jeli dobijate izvod postom" " dobijam ali sam ga izgubio"...kaze mi on "zao mi je nista ne mogu uciniti".
Citaj.
I tako on citao ja pisao 15 minuta na papiric.
Mislim nisu ti ljudi tamo losi ili neljubazni, nisam zaista imao takvih problema ali se zaista bas dobro vidi da je UPI tek poceo da stavlja focus na poslovanje sa fizickim licima. Npr. izvod koji se salje nema sabrane totale tako da mogu jednim poglerdom da vidim da li sam taj mjesec imao vise prihoda ili rashoda nego bukvalno ubacujem u exell svaki mjesec iznose da bih to vidjeo.
Pa ako je izvod na 3 strane, svaka strana dodje u posebnoj koverti ukljucujuci i poslednji prazan list koji je tu samo zato sto je printanje neoptimizovano. Cudi me za jednu banku da nisu investirali malo u taj sistem jer bi vrlo brzo ustedili na papiru, postanskim troskovima a o ekologiji i ustedi papira necu ni da govorim.
I naravno tu su redovni problemi sa karticom koju vise i ne provlacim bilo gdje jer zaista cesto bude odbijena. Onda odem na bankomat i najcesce radi sve ok. Kada ni tu ne radi, odem do banke i onda mi daju lovu. U medjuvremnu kesa iz samoposluge stoji kod kasirke i sladoled mi se topi a pivo grije
Bilo bi lijepo kada bi malo unaprijedili sistem.
Razog zbog kojeg ne mjenjam banku je taj sto mi je manja kamata na kredit zbog toga sto imam kod njih racun otvoren. Sa druge strane, bilo bi lijepo kada poslovanje sa njima zbog tog kredita ne bih dozivljavao kao nuzno zlo ili kaznu nego kao lijepo iskustvo.
Jos jednom da napomenem da zaista nisam imao nikakvih problema sa osobljem odnosno uvijek su mi sve zavrsavali ljubazno i expeditivno.
Eh da...kada sam dizao kredit, na reklamnom prospektu je stajala jedna kamatna stopa a ja sam dobio na ugovoru da potpisem drugu, malo vecu (nista previse bitno ali ipak...). Na pitanje zasto je kamata veca nego sto pise na prospektima koji stoje u banci odogovr je bio da je greska na prospektu. I sa tom novom kamatom i dalje je to bila najblja kamata u drzavi u tom trenutku a i dan danas mislim da imam izuzetno povljan kredit (za BH prilike) tako da sam ipak spreman oprostiti puno vise nego sto bih bio u stanju da nije tog kredita.
Valjda ce sa tim udruzivanjem rijesiti ove sistemske propuste koje ja kao krajnji korisnik primjecujem. I povecati broj bankomata obavezno....
-
mitarmiric
#39 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
najlakse je rec za moje pare...al ti banka daje limit na platu,kredite ovakve-onakve...cisto sumnjam da bi ti neko posudio danas lovu, pa valjda i klijenti mogu jednom u 10 godina obnoviti tu dokumentaciju i odnijeti u banku,nista im nece bit odvojit malo vremena ne nosi se cipsova svaki mjesec,pa neko promjeni adresu,prezime,neko umre na kraju krajeva....to se i zbog toga radi....a moze se naravno otic i u drugu banku koja ce ti to isto trazit, pa se ta druga banka spoji s trecom bankom, pa opet sve isto..helem malo discipline i kulture nasim ljudima treba..na zapadu kada dobijes poziv iz banke za obnovu papira i sl ljudi se stvore isti tren i ispostuju sta im se trazi a ne ko nase mazge samo se znaju dernjat i napadatSindibad wrote:[Ali mi nije jasno da me za moje pare, kao i druge gradjane, banka u moru konkurencije je*e kao svoje klijente koji mogu otici u more drugih banaka.....
Jeste, upravo tako ZA MOJE PARE.
Nista banka ne daje na lijepe oci, sve to oni meni naplate kroz bezobrazne kamate.
Svaki limiti oni obracunaju, svaku transakciju, ne mozes partizanu ostat suzan nema sanse.
Kad su mi davali kredit, samo sto mi nisu trazili palac od noge sa mrtvog dede... i jos da im bubreg zavjestam kao hipoteku.
Nadavao sam se oko 1000 KM za razne ovjere, obrasce, procjene, vjestake, a da marke kredita nisam
ni vidio. I evo sada se opet mjesecima nakon sto je sve zavrseno opet znaju javiti, pa kazu treba donijet ovo ili ono.Kako ih nije stid-
Kad su mi odobrili, uzeli mi oko 700 KM za "troskove obrade kredita"- koje crne obrade, ja hodao po opcinama, papirima, mjesecima, placaj takse, placaj parking. Kazem ti, dao sam preko 1000 KM a kredita ni na horizontu.
Meni je peglanje da idem u banku jer radim 15 km od mjesta stanovanja i ne pada mi na pamet da uzimam slobodan dan, jer "se oni spajaju sa nekom bankom".
Dusebriznice, imas danas tekst u "Avazu" upravo o njima, njihovim djevojcicama sa nalakiranim noktima i gradjanima koji im j*bu majku zbog stajanja u redovima kao u ambasadi.
CENTRAL PROFIT BANKA U KOJOJ SAM RANIJE BIO SE SPAJALA JEDNO 4 PUTA I NIKADA, AMA BAS NIKADA NISAM MORAO MIJENJATI KARTICU, VEC MI JE ONI MIJENJALI KAD ISTEKNE.
Niti je fiat auto, niti je talijan vojnik, a sad vidim, bogami ni bankar
-
nelo
#40 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Iza ovoga se krije sljedeće:
-čim se privatizovala upi banka, raskinula je ugovor sa domacom firmom Bamcard d.d.(koja je domaći procesing centar), i iz ovog razloga šalju obavijesti svojim klijentima da se mjenjaju kartice sa mastercard intern, sa kojim imaju vjerovatno globalni ugovor.
to je još jedan pokazatelj koliko je uspješna privatizacija i njene posljedice u BiH.
iz ovog razloga ja odjavljujem svoju
Ova kartica naravno ad nije imala mogucnosti MC ili VISA, ali daljnim razvojem mozda bi postigla vise.
-čim se privatizovala upi banka, raskinula je ugovor sa domacom firmom Bamcard d.d.(koja je domaći procesing centar), i iz ovog razloga šalju obavijesti svojim klijentima da se mjenjaju kartice sa mastercard intern, sa kojim imaju vjerovatno globalni ugovor.
to je još jedan pokazatelj koliko je uspješna privatizacija i njene posljedice u BiH.
iz ovog razloga ja odjavljujem svoju
Ova kartica naravno ad nije imala mogucnosti MC ili VISA, ali daljnim razvojem mozda bi postigla vise.
- clav
#41 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Mafija je to al bi ti trebalo i kod svih ostalih banaka. Jedino bi mozda banka molga imati povoljnije radno vrijeme, al sigurno i oni imaju neku filijalu koja im radi do barem 18.
-
StupskaBitanga
#42 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM

Sarajevo, 31.juli/srpanj 2008. – Na osnovu odluke skupštine dioničara UPI Banka d.d. Sarajevo mijenja ime u Intesa Sanpaolo Banka d.d. Bosna i Hercegovina.
Promjena imena je uslijedila nakon što je na nivou Grupe Intesa Sanpaolo donesena odluka o novom korporativnom identitetu svih članica Grupe. U skladu sa strateškim re-brandingom, sve banke članice Grupe Intesa Sanpaolo, dobile su novi ujednačeni logo. Strateški re-branding ima za cilj jačanje prepoznatljivog identiteta u svih 13 zemalja srednje i istočne Europe i Sredozemlja gdje Intesa Sanpaolo djeluje putem svojih banaka kćeri.
Uz ime Intesa Sanapaolo Banka d.d. Bosna i Hercegovina je novi logo, koji predstavlja rimski akvadukt. Kroz istoriju rimski akvadukt je simbol pouzdanosti i tehnološkog razvoja, a u širem smislu prosperiteta i života.
Almir Krkalić, direktor Intesa Sanpaolo Banke d.d. Bosne i Hercegovine, na press- konferenciji održanoj 31.07.2008. u Sarajevu, prezentirao je plan aktivnosti na re-brandingu, i posebno najavio projekat zamjene svih izdatih bezgotovinskih kartica (Visa, Bamcard, Mastercard). S obzirom na promjenu imena Banke, kao i procesing centra preko kojeg će obavljati transakcije, klijenti će biti pozvani da potpišu nove ugovore i preuzmu nove kartice.
Na press-konferenciji je najavljena i anketa "Slušamo vas 100%" u okviru koje će klijenti Banke biti anketirani o uslugama Banke. Ova telefonska anketa, koja će biti obavljena sredinom sljedećeg mjeseca, ima za cilj bolje razumijevanje potreba naših klijenta i poboljšanje usluga.
Intesa Sanpaolo Banka d.d. Bosna i Hercegovina sa 31.03.2008. godine sudjelovala je u ukupnoj aktivi bankarskog sistema FBiH s 6,70%, u ukupnim kreditima na bankarskom tržištu BiH s 6,67% (Retail 7,16%, Corporate 6,18%) i u ukupnim depozitima na bankarskom tržištu BiH s 7,54% (Retail 5,60%, Corporate 9,51%).
U vlasničkoj strukturi Intesa Sanpaolo Banke d.d. Bosna i Hercegovine ukupno 77,17% redovnih dionica s glasačkim pravima ima Grupa Intesa Sanpaolo (od toga 58,22% IHI, a 18,95% PBZ), dok je preostalih 7,17% u vlasništvu EBRD-a i 15,66% u vlasništvu manjinskih dioničara.
-
ludacha
#43 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
ne mogu presutjeti, ali isto tako, nigdje nema vecih NEPLATIŠA nego kod nasCLIO wrote:Ma odmah trebas mijenjati banku, posalji ih u neku stvar (nije kulturno ali su zasluzili) pa dosta je brate vise tih papira, nigdje se toliko ne kontroliraju podaci kao kod nas,daj ovo daj racun za struju,daj kucnu listu,qrac-palac. Ma vidis kako je samo dugo ime te nove banke sanpaolo ovo-ono tamo-vamo. Na kojoj si banci? na onoj sanpaolo sisvisvitfkčk kčfhjčkghg...Zar nije bolje UPI,ABS,BBI,HVB i sl.
- Better Man
#44 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Koliko ja znam u Sarajevu im filijale rade do 19:00!clav wrote:Mafija je to al bi ti trebalo i kod svih ostalih banaka. Jedino bi mozda banka molga imati povoljnije radno vrijeme, al sigurno i oni imaju neku filijalu koja im radi do barem 18.
-
sadeta
#45 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
ovaaaj...ja imam bam karticu kod njih ali mi jos nista nije stiglo...tj. stara je kartica sad je samo otplacujem ne koristim je, niti mogu, za kupovine. a jedan razlog sto je ne koristim vise je, izmedju ostalih, taj sto su bili jaaako neprofesionalni i bezobrazni pri samom mijenjanju kartice ...zato sto su oni htjeli da je promijene!!! ja im necu ici, nek' se j... 
-
amyxy
#46 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Da neke filijale rade do 19:00, ali ja sam juče otišla posle posla u 17:15 s uredno pripremljenom dokumentacijomBetter Man wrote:clav wrote:Mafija je to al bi ti trebalo i kod svih ostalih banaka. Jedino bi mozda banka molga imati povoljnije radno vrijeme, al sigurno i oni imaju neku filijalu koja im radi do barem 18.Koliko ja znam u Sarajevu im filijale rade do 19:00!
Sad kontam pa baš i nemoram je zamijeniti još, valjda će se to sve lagano smiriti.
- Better Man
#47 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Brojeve izdaju do 17:00 da bi mogli završiti sa svim klijentima do 19:00! I dok traje ova zamjena rade svakim danom do 19:00, a nedeljom do 14:00! Danas sam poslije posla otišao i sve završio bez problema.amyxy wrote:Da neke filijale rade do 19:00, ali ja sam juče otišla posle posla u 17:15 s uredno pripremljenom dokumentacijomBetter Man wrote:clav wrote:Mafija je to al bi ti trebalo i kod svih ostalih banaka. Jedino bi mozda banka molga imati povoljnije radno vrijeme, al sigurno i oni imaju neku filijalu koja im radi do barem 18.Koliko ja znam u Sarajevu im filijale rade do 19:00!i kontam završit ću za 15-20 min, ali dečko na vratima kaže "A što ste vi trebali,.... pa BROJEVI
se mogu uzeti samo od 08:00 do 17:00"
Sad kontam pa baš i nemoram je zamijeniti još, valjda će se to sve lagano smiriti.
-
redondo72
#48 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Rade čak do 7 poslepodne. Čoveče, koji nivo usluge! Ma neverovanto.
Da li si svestan koliko je smešno što banke rade do 7 sati?
Da li si svestan koliko je smešno što banke rade do 7 sati?
- Better Man
#49 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
[quote="UnscarD"]Nisam ekonomista pa ne znam da li je ovo normalno ali u svakom slucaju je cudno :
Citaj.
I tako on citao ja pisao 15 minuta na papiric.[/quote]
Kad sam god tražio podatke o stanju računa uvijek su mi bez problema isprintali i nikad nisam imao takvih problema.
Citaj.
I tako on citao ja pisao 15 minuta na papiric.[/quote]
Kad sam god tražio podatke o stanju računa uvijek su mi bez problema isprintali i nikad nisam imao takvih problema.
-
Hanipha
#50 Re: UPI BANKA-NEVIDJEN NEPROFESIONALIZAM
Zadovoljna sam poslovanje Upi banke, imam debitnu karticu kod njih, i sto se tice izvoda nisam imala nikakvih problema, osoblje koje rade u banci takodjer mi djeluju kao strucan kadar, a imam i jedan kratkorocni kredit i kamatna stopa je vrlo povoljna. Jedini problem jeste bila organizacija same Upi banke koja nije poslovala po svih bankarskim nacelima, i vodila pravilnu dokumentaciju, arhivu - svojih komitenata, i sto pretpostavljam sada kako su talijani odlucili da pokrenu banku na pravi put, obzirom da su je kupili jos 2005, potrebno je da se sve to dovede u red, i samim tim potrebno je da se potpisu oni svi ugovori, mjenice, potvrde, i sto vec jos. Upotpunosti i razumijem svu ovu zbrku koja se dogodila, i vrlo mi je logicna i opravdana je.
Moramo zaista uzeti u obzir da rade punom parom, cak i subotu i nedjelju, ljudi se trude ako nista da udovolje svojim klijentima.
Svjesni smo toga da male banke, jedinke, nece vise opstati na ovom finansijskom trzistu i da ce ih bankarske grupacije bukvalno pojesti, s toga sada vec Intesa Sanpaolo banka je jedan jako dobar poduhvat na BH fin.trzistu i zbog toga ne trebamo to toliko osporavati, vec podrzati, pa kako je da je, ovo je Bosni potrebno, izmedju ostalog...
pozzz
Moramo zaista uzeti u obzir da rade punom parom, cak i subotu i nedjelju, ljudi se trude ako nista da udovolje svojim klijentima.
Svjesni smo toga da male banke, jedinke, nece vise opstati na ovom finansijskom trzistu i da ce ih bankarske grupacije bukvalno pojesti, s toga sada vec Intesa Sanpaolo banka je jedan jako dobar poduhvat na BH fin.trzistu i zbog toga ne trebamo to toliko osporavati, vec podrzati, pa kako je da je, ovo je Bosni potrebno, izmedju ostalog...
pozzz