and wrote:požuri dok je još u maticibszv wrote: .Nego pozdravljam vas.Odoh u maticu Srbiju tj Novi Sad!
Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
- bijelo_dugme
#26 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
- Epitop
#27 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Juče baš čitam na teletekstu RTRS kako neka osoba govori o zločinima u Sarajevu tokom rata, a za koje je njemu ispričala neka žena u Doboju 1993 i tada je navodno ona vidjela 2 glave nabijene na ogradu ispred Saborne crkve u Sarajevu.
Na RTRS-u su sve informacije tipa rekla-kazala samo je problem koiko nisko mogu iči ti novinari kada lažu da bi podgrijali narodne mase. Uvijek kada gledaš emisije o ratnim zločinima na RTRS-u od strane Muslimana i Hrvata nad Srbima niko nikada ne pokaže ni jednu potvrdu identiteta ili sliku grobnice i slično, nego samo ljudi iz glave izbacuju podatke kao da imaju hard disk u mozgu.
Na RTRS-u su sve informacije tipa rekla-kazala samo je problem koiko nisko mogu iči ti novinari kada lažu da bi podgrijali narodne mase. Uvijek kada gledaš emisije o ratnim zločinima na RTRS-u od strane Muslimana i Hrvata nad Srbima niko nikada ne pokaže ni jednu potvrdu identiteta ili sliku grobnice i slično, nego samo ljudi iz glave izbacuju podatke kao da imaju hard disk u mozgu.
-
fukara_tz
#28 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
and wrote:požuri dok je još u maticibszv wrote: .Nego pozdravljam vas.Odoh u maticu Srbiju tj Novi Sad!
- bijelo_dugme
#29 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Epitop wrote:Juče baš čitam na teletekstu RTRS kako neka osoba govori o zločinima u Sarajevu tokom rata, a za koje je njemu ispričala neka žena u Doboju 1993 i tada je navodno ona vidjela 2 glave nabijene na ogradu ispred Saborne crkve u Sarajevu.![]()
I BN tako, jednom gledo dokumentarac koji brani Srbe i krivi sve druge. Dokumentarac je bio na engleski i BN tvrdi americki. Ja uso na Googole i za 10 min sazno da je film pravio jedan Bogdanovich, da je ga financirala srpska dijaspora iz SAD:a i da su ga srpski popovi pisali, eh to nece rec na BN:u. Samo kazu da je americki
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#30 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
evo sad imamo ozbiljnih problema sa uvozom lavova za pionirsku dolinu tj zoo vrt,kazu u zimbabveu da su gledali tv dnevnik na kojem hranimo lavove sa djecom pa da imamo embargo
a evo i rašo ima u laptopu dokaz za markale i da ce to razotkriti vascelu zaveru a i nesto bitan dokaz iz UN-a i NATO-a
hmmmmmm........stalno cujem neke šumove.....CIA radi.....odoh kupit krompiruše obuze me zebnja pa ogladnio
Srpska Radio Televizija 4. maj 1993. legendarni Risto Djogo†
http://www.youtube.com/watch?v=sxrECxBZGC4
*******************************************************************************************************************************
ima svega na ovom svijetu al ovo
...............odoh kupit krompiruše čir mi proradio
a evo i rašo ima u laptopu dokaz za markale i da ce to razotkriti vascelu zaveru a i nesto bitan dokaz iz UN-a i NATO-a
hmmmmmm........stalno cujem neke šumove.....CIA radi.....odoh kupit krompiruše obuze me zebnja pa ogladnio
Srpska Radio Televizija 4. maj 1993. legendarni Risto Djogo†
*******************************************************************************************************************************
ima svega na ovom svijetu al ovo
- bijelo_dugme
#31 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
I jos nastavljaju, de molimte pogledajte ovo: http://www.youtube.com/watch?v=Xh3LKD-SEsEpici wrote:evo sad imamo ozbiljnih problema sa uvozom lavova za pionirsku dolinu tj zoo vrt,kazu u zimbabveu da su gledali tv dnevnik na kojem hranimo lavove sa djecom pa da imamo embargo![]()
![]()
hmmmmmm........stalno cujem neke šumove.....CIA radi.....odoh kupit krompiruše obuze me zebnja pa ogladnio![]()
Srpska Radio Televizija 4. maj 1993. legendarni Risto Djogo†![]()
ima svega na ovom svijetu al ovo![]()
...............odoh kupit krompiruše čir mi proradio
Ovo se desilo 2008. godine, i nakon toga poceli su tvrdit da je UN natjero Cloonija da dementuje izjavu
Joj budala, i RTS tvrdila da je to "THe Frankfurt Daily News" napsiao, novine koje ne postoje
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#32 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Ha nismo ga djaba zvali ŽVALJO
Nele o problemu u BIH i sudjenju Seselju
http://www.youtube.com/watch?v=VsJD8ZCW ... re=related
kaže žvaljo da problem u bosni datira od 7 vijeka
e na koje li si ti droge prešo sa nemanjom da mi je znat
....neke strane televizije i haške sudije-kadije
.....jel izašla kakva nova droga a da se ne zna jer ove sadasnje ne utiču baš ovoliko na moždane celije 
Nele o problemu u BIH i sudjenju Seselju
http://www.youtube.com/watch?v=VsJD8ZCW ... re=related
kaže žvaljo da problem u bosni datira od 7 vijeka
- samson
#33 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
A šta pa fali BN-u?To je ako ne najgledanija a ono sigurno među 3 najgledanije stanice u BiH!Koliko puta su političari iz Federacije gostovali na toj televiziji iznosili svoje stavove?Ja nisam rekao da sam u pravu već da je to moj stav na koji imam pravo.A ti nemoj da vrijeđaš jel ni ja to ne radim.A da moj otac jeste sa Romanije i time se ponosim!Fakutetski je obrazovan i sigurno kulturniji od tebe.Nego pozdravljam vas.Odoh u maticu Srbiju tj Novi Sad![/quote]bszv wrote:je je, i BNTV je najobjektivnija od svih...
idi bre goni ovce i slusaj objektivne vjesti negdje u divljini...
sramota si za srbe.
povedi ih jos iz Rs-a koji nevole bosnu neka ide
- Spliff.Master
#34 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
daj molim te ne moj te suplje o slobodi govora i misljenja u RS-u.bszv wrote:Joj koje gluposti vama padaju na pamet.Prije svega RTRS pozitivno posluje a za razliku of BHT 1 koja je u milionskim dugovima.Drugo postoji nešto što se zove sloboda mišljenja i govora.Kome se ne sviđa RTRS ne mora je ni gledati kao što niko u RS-u ne gleda bošnjačku propagandu na BHT1!
Dobro se zna da Dodo manipulise javnim servisima, postavlja politicke istomisljenike na glavne pozicije i suzbija bilo kakvu kritiku RS-a.
Covjek prakticno ima medijski monopol.
- Real Khan
#35 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Dadodam o dugovima i parama u RTV sistemu uopće... Reformom javnog RTV sistema u BiH se između ostalog "dogovorio" (čitaj nametnuo) novi sistem raspodjele prihoda između BHT, FTV i RTRS. Pa tako od ukupnih prihoda (RTV taksa i prihodi marketinga) se dijele "bratski" u omjeru 50%-BHT, 25%-FTV i 25%-RTRS. Ovo ne bi bio problem da ne postoji jedna činjenica po kojoj FTV u stvari stvara preko 80% ukupnog profita marketinga, a ova ostala 2 emitera zajedno svega 20%. Pitanje glasi, pogodite ko je ovdje izrađena stranka a ko profitira...? Nije ni čudo što FTV ima konstantne gubitke a RTRS ima pozitivno poslovanje. Ovi podaci su pouzdani jer su iznijeti na Parlamentu.Spliff.Master wrote:daj molim te ne moj te suplje o slobodi govora i misljenja u RS-u.bszv wrote:Joj koje gluposti vama padaju na pamet.Prije svega RTRS pozitivno posluje a za razliku of BHT 1 koja je u milionskim dugovima.Drugo postoji nešto što se zove sloboda mišljenja i govora.Kome se ne sviđa RTRS ne mora je ni gledati kao što niko u RS-u ne gleda bošnjačku propagandu na BHT1!
Dobro se zna da Dodo manipulise javnim servisima, postavlja politicke istomisljenike na glavne pozicije i suzbija bilo kakvu kritiku RS-a.
Covjek prakticno ima medijski monopol.
-
LAIBACH KUNST
#36 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Nemojte biti naivni.Programska šema RTRS-a je koncipirana prema potrebama konzumenata te TV.Kad bi "novinari" sa te TV pokušali biti objektivniji,niko ih u RS-u nebi gledao.Dakle,nije problem bolest zvana RTRS nego bolest zvana stanje kolektivne svijesti u RS-u.Ne mogu a da ne izdvojim Gosp.Željku Knežević (Oči u oči).Mislim da je za nijansu profesionalnija od ostalih "novinara" sa RTRS-a.

- turban
#37 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
A da sagradimo Kineski zid,mislim u vazdusnom prostru... 
P.S
Ma nema od toga nista,hoce Bosnjo da vidi dobru guzu(jos ako moze jeftino) i to ti je...
P.S
Ma nema od toga nista,hoce Bosnjo da vidi dobru guzu(jos ako moze jeftino) i to ti je...
- sodom
#38 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
A šta pa fali BN-u?To je ako ne najgledanija a ono sigurno među 3 najgledanije stanice u BiH!Koliko puta su političari iz Federacije gostovali na toj televiziji iznosili svoje stavove?Ja nisam rekao da sam u pravu već da je to moj stav na koji imam pravo.A ti nemoj da vrijeđaš jel ni ja to ne radim.A da moj otac jeste sa Romanije i time se ponosim!Fakutetski je obrazovan i sigurno kulturniji od tebe.Nego pozdravljam vas.Odoh u maticu Srbiju tj Novi Sad![/quote]bszv wrote:je je, i BNTV je najobjektivnija od svih...
idi bre goni ovce i slusaj objektivne vjesti negdje u divljini...
sramota si za srbe.
kakve veze ima gledanost sa objektivnoscu?
Gostovali jesu, imaju dobre emisije i opet to nema nista sa objektivnoscu.
cime sam te uvrijedio? (mozda ti stari radi na BNu?)
Gdje sam pomenuo romaniju? ili tvog oca? nedostatak argumenata...
Sretno ti bilo,pozdravi ko priupita, vlasi ionako nikada nisu zivjeli na podruciju bosne dok ih nisu naselili turci.
(ko misli da vrijedjam neka provjeri historijske cinjenice: vlasi-narod sa podrucja rumunije, turci- okupator, vecina danasnjih "srba" na podrucju bosne imaju vlasko porijeklo. )...
Bosna, domovina bogumila i pripadnika katolicke crkve, kasnije jevreja izbjeglih iz spanije etc...
ps. novi sad je lijep grad puno srece.
edit:
Srbi ili oni koji se tako nazivaju a zitelji su rsa isuvise su indoktrinirani i zagrizeni za to vidjenje ubica kao heroja , propaganda je odradila svoje, a kako vidim jos dugo vremena se nistanece promjeniti jer se radjaju i mladi koji uce iste pogresne stvari...
gasenjem te tv umnogome bi se stvar kretalaka boljem, ukinuti rtrs-dodika- i fasticka okupljanja i organizacije i imamo relativno mirno i potencijalno zdravo stado, ipak to nikome nije u interesu tako da nista od toga, interes je zadrzavanje pat pozicije sto je duze moguce...
-
ajkulaMala
#39 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
RTRS kao medijska kuca NEMOZE biti objektivna sve dok je direktor ove kuce totalno cetnicki nastrojen... ali izgleda da nije ovaj covjek taj koji uopste vodi uredjivacku politiku RTRS-a, nego je SNSD.
http://www.youtube.com/watch?v=iAkjy3zd_5k
svaki put se nasmijem kad ovo pogledam
http://www.youtube.com/watch?v=iAkjy3zd_5k
svaki put se nasmijem kad ovo pogledam
- sodom
#40 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
e mala ajkulo to je fkt tako, al kako i sami kazu "bacajte bombe cetnici"-- mogu samo bombe bacat, prnuli su u šišu
mene samo zanima o kakvoj srpskoj zemlji prica,srpskom vojvodi, srpska grbavica...
klasika, ovo treba proslijediti negdje u laboratoij na experimente
mene samo zanima o kakvoj srpskoj zemlji prica,srpskom vojvodi, srpska grbavica...
klasika, ovo treba proslijediti negdje u laboratoij na experimente
- nokia6170
#41 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
sta da se radi kad zivimo u drzavi u kojoj istina i cinjenice predstavljaju provokaciju.
-
dalinton
#42 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Heh, RTRS ne da se neće ugasiti već prave velelepni objekat tik uz zgradu vlade.

- Real Khan
#43 Re: Gasenje RTRS:a, spas Bosne i Hercegovine?
Hmm, još jedan građevinski poduhvat neimara Mileta Ronhilla & Co. u kojem će se opet somehow zgrnuti nekih par desetina miliončića i sliti u Miletove džepove... ali koga je briga što će taj novac otići iz usta građana RS-a. Važno je da ima Miletova propagandna mašinerija napucan prostor za svoj (i njegov) projekat obmana i laži.