Razvod - da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cheguevara_k1
#26 Re: Razvod - da ili ne?
Mozda ja kao razveden covjek imam prava da kazem nesto vezano za ovu temu. Jest da nisam bas kompetentan, jer to vremenom postane navika i sport, ali... BOLJI JE DOBAR RAZVOD, NEGO LOS BRAK.
Bivsa supruga i ja smo imali slicnih problema, a najveci problem je u stvari NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE. To ljudi ne shvataju, a zene narocito. Sutnjom i suzama se ne postize nista. Potrebno je da razgovarate, ako nista drugo, napisi mu e-mail. Mozda ce shvatiti.
Jedina stvar za kojom ja zalim iz prethodnog braka je cerkica. Sa suprugom se vise nije moglo i jednog dana na njen zahtjev ja sam jednostavno otisao iz njihovog zivota. Problem kod razvoda ce ti mozda predstavljati malodobno dijete. Mi smo se razveli prakticno sporazumno, ali se na sudu sve to razvlaci evo par mjeseci zbog starateljstva nad djetetom, koje svakako pripada majci minimum do navrsene 3. godine zivota. Tek nakon toga postoji sansa da otac podnese zahtjev za starateljstvo.
I to posredovanje koje je obavezno prije sudske odluke je po meni glupost. Ja sam fino rekao teti iz soc. sluzbe :" Gospodjo, niste nas vi ni prosli put sastavili, zar mislite da mozete sad?". Na to mi je teta rekla da ona po zakonu mora tako. To smo rijesili jednim odlaskom kod soc. radnika, potpisali sto je bilo da se potpise i to je to.
Bivsa supruga i ja smo imali slicnih problema, a najveci problem je u stvari NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE. To ljudi ne shvataju, a zene narocito. Sutnjom i suzama se ne postize nista. Potrebno je da razgovarate, ako nista drugo, napisi mu e-mail. Mozda ce shvatiti.
Jedina stvar za kojom ja zalim iz prethodnog braka je cerkica. Sa suprugom se vise nije moglo i jednog dana na njen zahtjev ja sam jednostavno otisao iz njihovog zivota. Problem kod razvoda ce ti mozda predstavljati malodobno dijete. Mi smo se razveli prakticno sporazumno, ali se na sudu sve to razvlaci evo par mjeseci zbog starateljstva nad djetetom, koje svakako pripada majci minimum do navrsene 3. godine zivota. Tek nakon toga postoji sansa da otac podnese zahtjev za starateljstvo.
I to posredovanje koje je obavezno prije sudske odluke je po meni glupost. Ja sam fino rekao teti iz soc. sluzbe :" Gospodjo, niste nas vi ni prosli put sastavili, zar mislite da mozete sad?". Na to mi je teta rekla da ona po zakonu mora tako. To smo rijesili jednim odlaskom kod soc. radnika, potpisali sto je bilo da se potpise i to je to.
-
krupljanka
#27 Re: Razvod - da ili ne?
Draga RibiceRiBBiCa071 wrote:Hvala vam svima na odgovorima -
Nisam se udala zbog trudnoce, mi smo u braku skoro 3 godine a beba je mala skroz. Dosla je nakon dosta zajednickog zivota, bila je zeljena (ali izgleda sa njegove strane samo kao dokaz da je sa nama sve u redu i da mozemo da imamo djecu jer je to u braku i normalno - nazalost kasno sam to shvatila) i dacu sve od sebe da nista ne osjeti sto se razvoda tice. Muz nije nasilan, naprotiv.. U sustini je jako mirna osoba. Ne izlazi, nije nesto pretjerano ni drustven, njega od kompjutera ne mozes da dignes. Ne zanima ga dijete, ne zanimaju ga ljudi, ne zanima ga zivot kao zivot cini mi se, zanima ga samo virtualni svijet.
To receno - ja sam i majka i otac i baka i deda i setra i brat i prijatelj ovom djetetu, uz to odrzavam kucu, brinem o finansijama, i zaista sam u ovom braku kao neka kucna pomocnica koja sve sredi, opere, skuha, brine o djetetu, i njemu se iz kuce sklanja da on ima svoje vrijeme sa kompjuterom.
Kao sto rekoh, ne mrzim ga, on nije losa osoba ali definitivno nije osoba za mene i moje dijete. Ovako kao da imam dvoje djece a to mi u zivotu ne treba nikako.
Nasla sam porodicni zakon na netu, sad cu to da studiram i nadam se u skoroj buducnosti se zivot vraca u normalu!
Sve mi se cini da si jasno vec pronasla svoj problem u braku.
Uspijes li ga odvojiti od kompjutera imaces drugog covjeka kraj sebe u to sam ubjedjena.
Kazes imate dijete,kazes nije los covjek.Onda je moguce vrijedno pokusaja.
Kada u privatnom zivotu ne ide bas sve kako treba, neki ljudi su skloni tome da bjeze u ovaj virtuelni.
Na takav nacin pronalaze druge ljude,moguce i sa istim problemima,stvaraju neki svoj novi svijet.
Internet je cudo jedno pogotovo za ozenjene tj. udate,s tim hocu reci za ljude koji samim tim imaju vecu odgovornost i obaveze.To je najlaksi nacin iskljuciti se od svega,pobjeci za par sati iz stvarnosti.Svejedno je na koji nacin.Nekad se radi samo o surfanju,nekad se neko (evo i ti to radis trenutno)ukljuci u forum,pronalazi istomisljenike itd.
Moje misljenje je da posto imate dijete vrijedno je pokusaja da razmislis o tom njegovom problemu.Kako si se izrazila da ga je tesko odvojiti od kompjutera to je vec vrsta ovisnosti.
Pokusaj da samo ti ne peres i ne peglas,baci mu sve prljave stvari pred njega,nadji milion i jedan razlog da ga odvojis od kompjutera.Ako nista ne pomaze potrazi profesionalnu pomoc.
Mislim da to ne moze biti lose da mu ponudis pomoc u tom smislu jer cak i ako dodje do razvoda to je otac tvog djeteta i mislim da ce ti biti radije da ga vikendom sa sobom odvede prisebna osoba ,a ne neko ko je jednom nogom u ovom drugom u drugom svijetu.
Svejedno kakva tvoja odluka do kraja bude ,zelim ti puno srece i snage da sve to prevazidjes.
Drzim ti palceve
- ventilator
#28 Re: Razvod - da ili ne?
jedino sto mogu rec je da razmislis heb*** dobro. ustvari si na raskrsnici dali pokusati imati sretniji zivot il ostati na rutini... izbor je samo tvoj, ako msilis da nisis retna razvedi se, reci mu sta mislis i pogledaj kakva ce mu biti reakcija a za dijete ne brini nece ono imati nikakavih ''trauma'' kako nane vele
savrseno se moze zivjeti i sa razvedenim roditeljima uostalom bitno je da oboje nadjete srecu koju trazite ako nisi sretna i ne ispunajva te naravno ne zelis ako cijeli zivot ici jer ces jednom dana posizit a i sto da ti zivot bude negativa kad moze obrnuto?
- RiBBiCa071
#29 Re: Razvod - da ili ne?
Prica, suze, profesionalna pomoc, pa i sutnja, svadja.. SVe je probano i nista nije naislo na razumijevanje. Svi mi posjecujemo forume na internetu, nalazimo prijatelje (stare i nove), skidamo muziku, filmove, citamo novine. Ali niko od nas ne provodi svaki sekund slobodnog vremena za kompjuterom. Ja svog muza niti vise volim, niti ga postujem, ali ga u neku ruku razumijem jer ne moze da se bori protiv toga, ni sam a ni sa mnom. Pokusali smo sve, sto je vrijeme vise odmicalo i ja pokusavala vise pricom to je on poceo sve vise i vise da laze i mene i sebe da ne bi dolazilo do konflikta. Svaki put kad bi mu suptilno dala do znanja da znam za svaku laz, branio se kako je znao i umio, obecavao da ce stvari biti bolje, a iz dana u dan je sve gore i gore. Ja sad niti mu vjerujem, niti ustvari zelim vise da se zamajavam sa tim stvarima. Mislim da je najveca greska nasa sto malo bolje nismo "zavirili" u jedno drugo sto se tice nekih vaznih pitanja u zivotu - posla, djece, braka, odrastanja. Dijete je samo pojacalo sve probleme jer je neko od nas morao da se mijenja u korak sa novonastalom situacijom, a onda je onaj drugi jednostavno nastavio po starom.
I sta sad - sve i da se on promijeni, nikad u zivotu mu vise ne bi vjerovala ni za sta sto kaze, a ljubav je nemoguce vratiti. Zato vidim razvod kao jedino moguce rijesenje.
Sad imam jedno drukcije pitanje -
Da li ljudi koji mladji stupe u brak imaju vise sanse za sretan brak jer su i sami spremniji za veci kompromis nego stariji ljudi koji imaju svoje ustaljene navike?
I sta sad - sve i da se on promijeni, nikad u zivotu mu vise ne bi vjerovala ni za sta sto kaze, a ljubav je nemoguce vratiti. Zato vidim razvod kao jedino moguce rijesenje.
Da li ljudi koji mladji stupe u brak imaju vise sanse za sretan brak jer su i sami spremniji za veci kompromis nego stariji ljudi koji imaju svoje ustaljene navike?
- Aurora Borealis
#30 Re: Razvod - da ili ne?
. . .
Last edited by Aurora Borealis on 07/01/2009 12:07, edited 1 time in total.
-
krupljanka
#31 Re: Razvod - da ili ne?
Mislim da savrsen brak ne postoji
Postoje stvari i problemi koji se mogu ili ne mogu prevazici
Postoje ljudi koji su godine i godine u braku i vole se,sto ne znaci da i oni nemaju krize
Odgovor na pitanje?!
Nemaju tu godine ja mislim nista s tim.
Bitno je da se pronadju dvoje ljudi koji jedno drugom odgovaraju,trude se i uspjevaju da sacuvaju svoju srecu.Ljubav i znaci davanje,odricanje.Ko misli samo da uzima, vara se u proracunu
Eto toliko od mene
Ribice samo hrabro naprijed ako si odlucila,svako je zasluzio i ima pravo na srecu.
Dijete, moje je misljenje ,moze bolje da odrasta i bude sretno poslije razvoda ako se problemi u braku ne mogu prevazici.
Postoje stvari i problemi koji se mogu ili ne mogu prevazici
Postoje ljudi koji su godine i godine u braku i vole se,sto ne znaci da i oni nemaju krize
Odgovor na pitanje?!
Nemaju tu godine ja mislim nista s tim.
Bitno je da se pronadju dvoje ljudi koji jedno drugom odgovaraju,trude se i uspjevaju da sacuvaju svoju srecu.Ljubav i znaci davanje,odricanje.Ko misli samo da uzima, vara se u proracunu
Eto toliko od mene
Ribice samo hrabro naprijed ako si odlucila,svako je zasluzio i ima pravo na srecu.
Dijete, moje je misljenje ,moze bolje da odrasta i bude sretno poslije razvoda ako se problemi u braku ne mogu prevazici.
- tech10
#32 Re: Razvod - da ili ne?
Tebi ni Draga Sadeta nemre pomoc.mišica wrote: Draga Saveta,,,đe ga nađe da i ja tu malo prohodam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
KYLIE
#33 Re: Razvod - da ili ne?
bolje ti je da se sad razvedes a ne da odugovlacis kao sto sam ja misleci da ce se stvari promijeniti i da ce biti bolje, postaje samo gore, pa su moje dvije godine prerasle u 6, ljudi se ne mijenjaju, ali dok to shvatis... ne gubi vrijeme i nauci se biti odlucna
- SsTtEeLlAa
#34 Re: Razvod - da ili ne?
ma ne budi tuzand2 wrote:smijesan ti moj pauk jelda, e pa smrc, otisao je, sad ni njega vise nema![]()
![]()
- otherside
#35 Re: Razvod - da ili ne?
shuti bona, ne sluti mu "dizanje" autaSsTtEeLlAa wrote:ma ne budi tuzand2 wrote:smijesan ti moj pauk jelda, e pa smrc, otisao je, sad ni njega vise nema![]()
![]()
bit ce pauka koliko god hoces
![]()
- SsTtEeLlAa
#36 Re: Razvod - da ili ne?
otherside wrote:shuti bona, ne sluti mu "dizanje" autaSsTtEeLlAa wrote:ma ne budi tuzand2 wrote:smijesan ti moj pauk jelda, e pa smrc, otisao je, sad ni njega vise nema![]()
![]()
![]()
- valter.ba
#37 Re: Razvod - da ili ne?
NE!!! Reci ne razvodu,budi hrabra i potrazi nacin da mu se priblizis. Spichite na odmor na more, ili jos bolje planinu gdje nema interneta
Posvetite svoje vrijeme jedno drugom,pricajte,pricajte... jer najlakse je pobjeci. Nije lako razvesti se, frka te spuca tek nakon toga. Mislim da se sve osim prevare moze rijesiti ako postoji obostrana volja. Ljudi najvecu gresku prije braka naprave razmisljanjem da ce moci onog drugog ili drugu promjeniti u braku...katastrofalna greska! Stvari mogu biti samo jos vise naglasene. Zato dobro se upoznajte prije braka
Zelim vam srecu i pricajte... i n e predaji se!
Zelim vam srecu i pricajte... i n e predaji se!
- otherside
#38 Re: Razvod - da ili ne?
ako mu se ukaze ovaj pauk tek ce onda zaplakatiSsTtEeLlAa wrote:![]()
pa sta cu kad vidis da place zbog pauka ... ja sam samo pokusala da ga utjesim nekako
![]()
a koja ovo bjese tema, malo sam se pogubila
- SsTtEeLlAa
#39 Re: Razvod - da ili ne?
ma nek place .. manje ce pišatotherside wrote:ako mu se ukaze ovaj pauk tek ce onda zaplakatiSsTtEeLlAa wrote:![]()
pa sta cu kad vidis da place zbog pauka ... ja sam samo pokusala da ga utjesim nekako
![]()
![]()
a koja ovo bjese tema, malo sam se pogubila
a tema je previse teska, ja vise ne mogu ni da citam postove ... odmah me glava zaboli
-
d2
#40 Re: Razvod - da ili ne?
hahahaah de ba ovo je ozbiljna tema, ne zachatavajotherside wrote:shuti bona, ne sluti mu "dizanje" autaSsTtEeLlAa wrote:ma ne budi tuzand2 wrote:smijesan ti moj pauk jelda, e pa smrc, otisao je, sad ni njega vise nema![]()
![]()
![]()
-
d2
#41 Re: Razvod - da ili ne?
dobro rece otherside - ne slutiSsTtEeLlAa wrote:ma ne budi tuzand2 wrote:smijesan ti moj pauk jelda, e pa smrc, otisao je, sad ni njega vise nema![]()
![]()
![]()
- Bumbar
#42 Re: Razvod - da ili ne?
ajde raja, malo ozbiljnosti...nemojte zachatavati
hvala unaprijed.
-
sadeta
#43 Re: Razvod - da ili ne?
sta Sadeta?!tech10 wrote:Tebi ni Draga Sadeta nemre pomoc.mišica wrote: Draga Saveta,,,đe ga nađe da i ja tu malo prohodam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bas je to gadarija, taj razvod. ali kao sto je gospon razvedeni vec rekao, bolje dobar razvod nego los brak! moji su se razveli nakon skoro 20 godina braka...i meni i njima je bilo bolje nakon toga, sad mi samo zao sto nisu ranije.
puno srece u razvodu!!!
-
zelenashica
#44 Re: Razvod - da ili ne?
ma i netreba...našla ja pomoćtech10 wrote:Tebi ni Draga Sadeta nemre pomoc.mišica wrote: Draga Saveta,,,đe ga nađe da i ja tu malo prohodam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- metal_rules_cura
#45 Re: Razvod - da ili ne?
Htjedoh da odgovorim na ovo gore postavljeno pitanje...
Svaka forma ponasanja, obrazac ponasanja se kao takav moze promijeniti samim tim jer nije urodjen. Sve sto je steceno podlozno je promjenama. U tom smislu godine sa tim nemaju veze. Covjek od 50 godina moze promijeniti istu stvar kao i onaj od 20 ukoliko to zeli i ukoliko je otvoren za promjene. Covjek cijeli zivot uci. Eh sad... Mislim kako brakovi sklopljeni izmedju mladjih osoba cak obrnuto imaju manji postotak uspjesnosti jer ono sto mladji ljudi rade nije kompromis vec na neki nacin srljanje bez cilja, donosenje odluka bez potpune svjesnosti o posljedicama, sto je opet rezultat nedovoljnog iskustva. Iskustvo je za pametnog covjeka cudo! I na kraju... Stariji covjek nije manje spreman na kompromis, vec on istupa povremeno onda kada je zaista potrebno praviti kompromis i kada ga napravi njega se i drzi. Naravno, ovako je generalno, mada postoji masa izuzetaka koji se i poslije pedesete ponasaju kao da imaju petnaest godina. I da se razumijemo, nemam ni ja godina, mlada sam, ali sam uvjerena da je ovako kako sam napisala
Svaka forma ponasanja, obrazac ponasanja se kao takav moze promijeniti samim tim jer nije urodjen. Sve sto je steceno podlozno je promjenama. U tom smislu godine sa tim nemaju veze. Covjek od 50 godina moze promijeniti istu stvar kao i onaj od 20 ukoliko to zeli i ukoliko je otvoren za promjene. Covjek cijeli zivot uci. Eh sad... Mislim kako brakovi sklopljeni izmedju mladjih osoba cak obrnuto imaju manji postotak uspjesnosti jer ono sto mladji ljudi rade nije kompromis vec na neki nacin srljanje bez cilja, donosenje odluka bez potpune svjesnosti o posljedicama, sto je opet rezultat nedovoljnog iskustva. Iskustvo je za pametnog covjeka cudo! I na kraju... Stariji covjek nije manje spreman na kompromis, vec on istupa povremeno onda kada je zaista potrebno praviti kompromis i kada ga napravi njega se i drzi. Naravno, ovako je generalno, mada postoji masa izuzetaka koji se i poslije pedesete ponasaju kao da imaju petnaest godina. I da se razumijemo, nemam ni ja godina, mlada sam, ali sam uvjerena da je ovako kako sam napisala
-
xyz2007
#46 Re: Razvod - da ili ne?
Autorici,
Posto ga ne volite, ne postujete i niste sretni s njim nema potrebe da se nadate necemu boljem jer 2 godine je dosta vremena da se utvrde promjene.
Promjena nije bilo, znaci nece ih ni biti s toga iz ljubavi prema samoj sebi a i djetetu da odrasta u zdravoj sredini u kojem su mu i roditelji srecni - razvod braka je sasvim OK.
Kako to uraditi:
1. Nadjite dobrog advokata za razvode u vasoj drzavi. Otidjite na konsultacije i objasnite sadasnju bracnu situaciju i zelju da se razvedete sporazumno.
Advokat ce vas isto posavjetovati kako da pocnete proces razdvajanja.
2. Nek vam advokat sastavi Sporazum o razvodu braka. Tu navedite sve sta vi zelite i trazite pocev od finansija, djeljenje imovine, alimentacije, itd... znaci nudite muzu da dobrovoljno stavi potpis i pristane. Advokat umjesto vas pregovara o razvodu sa vasim muzem. Vi sebe time spasavate od nepotrebnih frustracija i stresa.
3. Alimentacija za dijete ce biti neminovna jer on je legalno otac djeteta i morace da finansijski pogura djetetove potrebe do napunjene 18 godine zivota a u nekim slucajevima i dok ne zavrsi fakultet. Vi kao majka ste zakonom duzni da se borite za djetetova prava jer ne placanjem alimentacije Sudija smatra da se kaznjava dijete ne majka.
4. Ako on nece da se razvede sporazumno onda vas advokat predaje tuzbu o razvodu braka koji je iniciran sa vase strane. Vas muz ce primiti tuzbu postom i morati se odazvati na sud gdje onda sudija odreduje sve pocev od finansija do alimentacije.
U svakom slucaju niposto bez advokata.
Sretno!
Posto ga ne volite, ne postujete i niste sretni s njim nema potrebe da se nadate necemu boljem jer 2 godine je dosta vremena da se utvrde promjene.
Promjena nije bilo, znaci nece ih ni biti s toga iz ljubavi prema samoj sebi a i djetetu da odrasta u zdravoj sredini u kojem su mu i roditelji srecni - razvod braka je sasvim OK.
Kako to uraditi:
1. Nadjite dobrog advokata za razvode u vasoj drzavi. Otidjite na konsultacije i objasnite sadasnju bracnu situaciju i zelju da se razvedete sporazumno.
Advokat ce vas isto posavjetovati kako da pocnete proces razdvajanja.
2. Nek vam advokat sastavi Sporazum o razvodu braka. Tu navedite sve sta vi zelite i trazite pocev od finansija, djeljenje imovine, alimentacije, itd... znaci nudite muzu da dobrovoljno stavi potpis i pristane. Advokat umjesto vas pregovara o razvodu sa vasim muzem. Vi sebe time spasavate od nepotrebnih frustracija i stresa.
3. Alimentacija za dijete ce biti neminovna jer on je legalno otac djeteta i morace da finansijski pogura djetetove potrebe do napunjene 18 godine zivota a u nekim slucajevima i dok ne zavrsi fakultet. Vi kao majka ste zakonom duzni da se borite za djetetova prava jer ne placanjem alimentacije Sudija smatra da se kaznjava dijete ne majka.
4. Ako on nece da se razvede sporazumno onda vas advokat predaje tuzbu o razvodu braka koji je iniciran sa vase strane. Vas muz ce primiti tuzbu postom i morati se odazvati na sud gdje onda sudija odreduje sve pocev od finansija do alimentacije.
U svakom slucaju niposto bez advokata.
Sretno!
Last edited by xyz2007 on 16/08/2008 07:18, edited 2 times in total.
-
xyz2007
#47 Re: Razvod - da ili ne?
Cak iako nema ljubavi prema njemu sa njene strane, ne postuje ga i ne moze vise s njim?valter.ba wrote:NE!!! Reci ne razvodu,budi hrabra i potrazi nacin da mu se priblizis.
Znaci ona treba biti uvijek ta koja treba da se priblizava samo zato da bi brak funkcionisao?
Zar u braku nije dvoje? Ili? Ona se ipak udala za samu sebe i sad treba i muza da nosa na grbaci?
Last edited by xyz2007 on 16/08/2008 07:19, edited 1 time in total.
-
xyz2007
#48 Re: Razvod - da ili ne?
U ovom slucaju ne postoji obostrana volja. Ako muz smatra da je sve OK a zena smatra da je vrijeme da se razvedu onda tu postoji velika razlika izmedju toga kako on i ona dozivljavaju brak i kakva imaju misljenja o problemima na koje nailaze.valter.ba wrote:NE!!!Mislim da se sve osim prevare moze rijesiti ako postoji obostrana volja.
Za njega ocigledno to sto ona nije sretna s njim nije problem.
-
xyz2007
#49 Re: Razvod - da ili ne?
Sta je lagao?RiBBiCa071 wrote: Ja svog muza niti vise volim, niti ga postujem, ali ga u neku ruku razumijem jer ne moze da se bori protiv toga, ni sam a ni sa mnom. Pokusali smo sve, sto je vrijeme vise odmicalo i ja pokusavala vise pricom to je on poceo sve vise i vise da laze i mene i sebe da ne bi dolazilo do konflikta.
Svaki put kad bi mu suptilno dala do znanja da znam za svaku laz, branio se kako je znao i umio, obecavao da ce stvari biti bolje, a iz dana u dan je sve gore i gore. Ja sad niti mu vjerujem, niti ustvari zelim vise da se zamajavam sa tim stvarima.
Dijete je samo pojacalo sve probleme jer je neko od nas morao da se mijenja u korak sa novonastalom situacijom, a onda je onaj drugi jednostavno nastavio po starom.
Sto se tice pitanja, mislim da mladost definitvno bude faktor je predstavlja nivo neiskustva, s druge strane postovanje odnosno nepostovanje u vezi je glavni faktor uspjeha i neuspjeha.
Jedan od vidova nepostovanja je laz. Njemu isto tako nije ni stalo da se rijesavaju problemi jer ne moze da prizna svoj udio i ne preuzima odgovornost za svoja djela.
Neki smatraju da ljubav nije moguca bez postovanja. Da li se moze voliti partner koji vas ne postuje i koga vi ne postujete? Ocigledno - ne.
-
belfy
#50 Re: Razvod - da ili ne?
xyz, dugo te nije bilo. ne znam zasto si se uopste javio na ovako teskoj temi. dobro znas da tvoji odgovori jos nikom nisu pomogli, a dovoljno si hrabar da u ovako teskoj situaciji das nekome savjet. s obzirom na ono sto sam od tebe do sada mogao procitati mogu samo pitati - kako imas hrabrosti? takodjer i ekipi koja nema nimalo suosjecanja pa je zachatala temu skoro do gubljenja. treba ne imati srca... isto tako i moderatori koji ne reaguju uopste. ovo mozda jeste samo forum, ali zato se ovdje mnogo bolje moze vidjeti kakav je ko. dok ovo pisem razmisljam kako nisam dao odgovor na temu, ali barem da pokusam uticati na ljude koji nemaju sta reci na temu, ali ipak zele da se oglase - cisto da se zna da su tu...